Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین/ راحله عبدالحسینی: دکتر «حسین خطیبی» روانپزشک و دکترای علوم ارتباطات اجتماعی معتقد است که در شرایط فعلی ۲۰بار شستن دست ها در روز اختلال وسواس نیست، بلکه ضروری هم هست اما باید حواسمان به ترس بیمارگونه باشد تا اضطراب و ترس بیش از حد روند زندگی روزمره مان را مختل نکند.


صحبت کردن مدام از بیماری و شنیدن اخبار آن از رسانه ها و فضای مجازی گاهی بیشتر باعث ایجاد ترس می شود تا شناخت و پیشگیری از بیماری.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چطور باید با این ترس و هراس مقابله کنیم؟

برخی از اطلاعات فضای مجازی اعم از صدا و تصویر شامل باورهای نادرست است که می تواند حال ما را بد کند. این حال بد مثل ویروس بین آشناهایمان منتشر می شود. مدام از رسانه ها درباره شستن دست ها و ضدعفونی محیط اطراف می شنویم. باید در نظر داشته باشیم که حتی ۲۰بار شست و شوی دست عادی است. فردی که تا پیش از این شرایط ۵بار در روز دست هایش را می شست حالا باید ۲۰بار این کار انجام دهد و امری کاملاً لازم و طبیعی است. اما اگر فردی اینقدر برای شستن دستش زمان بگذارد که در روند طبیعی زندگی اش مشکل ایجاد شود به اختلال وسواس مبتلاست، مثلاً نیم ساعت طول بکشد تا دستانش را بشوید. این زنگ خطری است تا افرادی که زمینه اختلال وسواس دارند موضوع را جدی بگیرند و برای بهبود شرایط خود و غلبه بر فوبیا دارودرمانی را نزد پزشک خود آغاز کنند. اگر ترس ما از میزانی که باید باشد بیشتر شود یعنی ترس افراطی یا هراس داشته باشیم به طوری که زندگی مان مختل شود باید به متخصص، مراجعه و راهکار طلب کنیم.
یعنی ترس از این بیماری تا حدی طبیعی است؟
ترس در اصل یک علامت یا یک هشدار است که همه ما در طول زندگی با آن در ارتباطیم و بارها تجربه کرده ایم . غم، شادی، خشم و ترس ۴احساس اصلی انسان است. ترس در برابر خطر مشخص و معلوم مثل برخورد با خودرو یا ترس از بیماری وجود دارد و برای این است که عملکرد مغز، ما را از خطرات حفظ کند و ضامن بقای ما باشد. 
اضطراب چطور؟ یا استرسی که این روزها با آن دست وپنجه نرم می کنیم هم طبیعی است؟
اضطراب منشأ مشخص و معلومی ندارد و به موضوع خارجی برنمی گردد. احساس ناخوشایندی است که به درون ما برمی گردد. علت اضطراب هم این است که بتوانیم از بروز خطر جلوگیری کنیم. علائم بالینی مثل تپش قلب، تعریق و احساس بیقراری به ما دست می دهد. وقتی مضطربیم، هم آگاهی از تغییرات جسمی داریم و هم آگاه هستیم که ترسیده ایم. حس ناخوشایند اضطراب هم این است که شرم داریم کسی بفهمد ما مضطرب هستیم. در این شرایط اخبار مربوط به بیماری، گرفتاری ها و حرف های دیگران ما را می ترساند و مضطرب می کند. این ترس بیشتر از آن میزانی است که باید بترسیم. بنابراین دچار هراس یا در حالت شدیدتر فوبیا می شویم. اطلاعات زیاد و ناکافی و ناکاملی درباره بیماری می گیریم و باعث می شود بترسیم. گاهی این ترس تبدیل به هراس و گاهی تبدیل به وسواس می شود. بیماری ذاتاً یک  محرک ترس آور است. بیماری حاصل از ویروس کرونا هم به علت سرایت بسیار بالا و راه درمان ناشناخته طبیعتاً ترس آور است و سبب اضطراب می شود. 
 اضطرابی که پیوسته و طولانی شود چه تأثیر منفی روی عملکرد روزمره ما دارد؟
وقتی اضطراب و هراس داریم یعنی دچار ترس نامعقول و ناهمخوان هستیم که قابلیت های مغزی را مختل می کند.  ترس نامعقول قابلیت های کنترلی ما را پایین می آورد. مثلاً حواسمان هست که دستمان را بشوییم. اما یادمان می رود که نباید به صورت و چشمهایمان بمالیم. اضطراب باعث کاهش تمرکز می شود. یادمان باشد که استرس ایمنی بدن را کم می کند. 
از دیدگاه شما برای کاهش اضطراب فردی در شرایط بحرانی چه باید کرد؟
با ذکر منبع اطلاعات را منتشر کنیم. کسب اطلاعات از منبع درست باعث کاهش هراس می شود. فیلم های نامعلوم که صحت آنها تأیید نشده اوضاع ترس ما را بدتر می کند. ترس و هراس اطرافیان را درک کنیم. هراس با یک کلمه «نترس» یا «از چی می ترسی» حل نمی شود. پرخاش نکنیم. دعوا کردن با کسی که هراس دارد اوضاع را بدتر می کند. راه درمان برای افرادی که ترس زیادی را تجربه می کنند یا حتی فوبیای قطعی دارند درمان های شناختی است.

کد خبر 488518 برچسب‌ها كروناويروس همشهری محله روانپزشکی بیماری ترس

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس همشهری محله روانپزشکی بیماری ترس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۰۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: سال گذشته در کشور روزانه بیش از ۲۸ نفر مبتلا به مالاریا شناسایی شده‌اند که بیشترین موارد شناسایی شده در استان سیستان و بلوچستان بوده‌است که با توجه به بارش‌های سال‌های گذشته و امسال در مناطق جنوبی که منطقه آندمیک مالاریا محسوب می‌شود، احتمال افزایش موارد ابتلا مورد انتظار است.

حامد جز جلالیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ۲۵ آوریل مصادف با ۶ اردیبهشت‌ماه به نام روز جهانی مالاریا نام‌گذاری شده است، افزود: سال ۲۰۲۲ در هر ثانیه ۷ مورد مبتلا به مالاریا در سطح جهان شناسایی و هر دقیقه یک نفر بر اثر بیماری مالاریا جان خود را از دست می‌دهد و همچنین طبق این آمار در ایران نیز ۱۰ هزار نفر در یک سال گذشته مبتلا به بیماری مالاریا شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: وظیفه سیستم بهداشت و درمان این است که با هوشیاری کامل در خصوص شناسایی و درمان مناسب افراد با ریسک خطر بالای مالاریا که شامل تب طول کشیده و سابقه سفر به مناطق مالاریا خیز از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان اقدام نمایند که در این راستا در سال گذشته نزدیک به ۳۰۰۰ نمونه از جمعیت تحت پوشش دانشگاه تهیه و یک مورد بیمار مبتلا به مالاریا شناسایی شد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر اظهار امیدواری کرد: با اطلاع‌رسانی و آموزش هموطنان گرامی نسبت به علائم و مخاطرات بیماری مالاریا سطح اطلاعات عمومی جامعه نسبت به این بیماری و نشانه‌ها و علائم بیماری افزایش یابد.

وی با اشاره به ویژگی‌های مالاریا گفت: حملات بیماری از ویژگی‌های مالاریا است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود، اغلب بهبود می‌یابد.

جز جلالیان، تشخیص سریع، درمان صحیح و کامل به همراه نظارت مستقیم، منجر به کاهش خطر انتقال مالاریا در جامعه، عدم پیشرفت بیماری و مقاومت دارویی و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از آن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: منطقه خراسان رضوی مالاریا خیز نیست و بیماران شناسایی شده اغلب یا سابقه مسافرت به مناطق مالاریا خیز را داشته‌اند یا وارده از مناطق مالاریاخیز هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به اینکه در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع مالاریا احتمال وقوع مرگ افزایش می‌یابد، توصیه می‌شود هر فردی که به اقتضاء شغل و یا مسافرت و... به خصوص سربازان، نیروهای نظامی و رانندگان با استان‌های جنوبی در ارتباط هستند در زمان مراجعه به محل سکونت، سریعاً به نزدیکترین مراکز خدمات جامع سلامت و خانه بهداشت به عنوان اولین سطح خدمات، مراجعه نماید.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری از طریق گزش پشه آنوفل انتقال می‌یابد در صورت حضور در مناطق با خطر مالاریا مانند استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان حتماً از لباس پوشیده و آستین بلند استفاده نمایید همچنین بهتر است که از دور کننده‌ها و سایر اقداماتی که منجر به کاهش گزش می‌شود مانند استفاده از پشه بند در موقع خواب استفاده شود.

پوشش ۱۰۰ درصدی طرح تکمیلی فلج اطفال

جز جلالیان در ادامه به اقدامات صورت گرفته در خصوص فلج اطفال اشاره کرد و گفت: با تلاش و زحمات تیم‌های سیار واکسیناسیون معاونت بهداشت نیشابور، مرحله اول عملیات واکسیناسیون طرح تکمیلی فلج اطفال در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور با پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت هدف کودکان زیر ۵ سال در مناطق واجد شرایط که در زمان عملیات در محل حضور داشته‌اند پایان یافت.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری فلج اطفال در کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی، به صورت اپیدمی درآمده، اجرای این طرح کشوری در سطح دانشگاه علوم پزشکی نیشابور مورد نیاز است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: در مرحله اول عملیات واکسیناسیون تکمیلی که از دوم لغایت چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری اجرا شد، ۱۱۸ کودک ایرانی و ۹۰ کودک غیر ایرانی زیر ۵ سال برعلیه این بیماری واکسینه شدند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای عملیات تکمیلی واکسیناسیون خانه‌به‌خانه فلج اطفال را ۱۴ تیم عملیاتی در مناطق تیم سیار و بیش از ۳۰ مرکز خدمات جامع سلامت دارای جمعیت اتباع برعهده داشته‌اند.

جز جلالیان با اشاره به اینکه مرحله دوم طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از ۳۰ اردیبهشت‌ماه لغایت یک خرداد در نیشابور اجرا خواهد شد، بیان کرد: این پوشش با مشارکت خوب همشهریان عزیز شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه و زحمات و تلاش‌های تمامی تیم‌های اجرایی و تیم‌های نظارتی که اجرای این طرح کشوری را برعهده داشته‌اند میسر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟