Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب « سازمان مجاهدین خلق» از مجموعه یک روایت معتبر نوشته شهرام بزرگی از سوی انتشارات آستان قدس رضوی چاپ شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، کتاب «یک روایت معتبر درباره سازمان مجاهدین خلق» نوشته شهرام بزرگی مشتمل بر 92 صفحه از سوی انتشارت به نشر چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

 

«مجموعه یک روایت معتبر» روایت روزها و سال هایی است که خوب یا بد ،خوش یا تلخ بر مردمان و میهن مان گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذشته ای که مرور آن چراغی است روشنای راه آینده ، راه اهتزاز پرچم اسلام بر قلل رفیع کرامت و بزرگواری ، همان که معمار این بنا در سر داشت تا نایبش پرچم این قافله را به منزل مقصود برساند.چنان که سید شهیدان اهل قلم روزی بر قلم رانده است:« زمان بر ما اسیران زمان است که می گذرد. اگرنه، در پیشگاه لازمان و لامکان ، دیروز و امروز و فردا به یکباره حاضرند و این عرصه زمان را هم ، او برای تکامل من و تو گسترده است. هزاران سال از آغاز حیات بشر بر این کره خاکی می گذرد و همه آنان تا امروز مرده اند و ما نیز خواهیم مرد و بر مرگ ما نیز قرن ها خواهد گذشت. خوشا آنان که مردانه مرده اند و تو ای عزیز، می دانی تنها کسانی مردانه می میرند که مردانه زیسته باشند».

 

حسینیه ارشاد، چهار سرود انقلابی، شریف امامی و دولت آشتی ملی، حماسه 6 بهمن مردم آمل، فداییان اسلام، قیام 29 بهمن مردم تبریز، کمیته مشترک ضد خرابکاری، مدرسه رفاه، مسجد هدایت، انقلاب سفید، بهاییت در دوره پهلوی، حزب توده، روابط ایران و مبارزات فلسطینی، دولت بختیار، شعرهای طنز ایام انقلاب، ماموریت هایزر در ایران، انفجار دفتر نخست وزیری، همه پرسی جمهوری اسلامی ، شهید حقانی و شهید محلاتی عناوین کتابهایی هستند که از مجموعه یک روایت معتبر منتشر شده اند.

 

شهرام بزرگی در مورد کتاب سازمان مجاهدین خلق گفته است: ما در این کتاب به سراغ جریان ها و اتفاقات بیش از یک دهه قبل از تاریخ پیدایش سازمان مجاهدین خلق می رویم تا با مشحص شدن سر منشا پیدایش چنین احزاب و تشکل هایی در آن برهه حساس تاریخی، مسیر را ادامه دهیم تا به سالها و جریان های متاخر تر برسیم و در نهایت عملکرد آنها را بررسی و تحلیل کنیم. به طور خلاصه ما باید در مسیر تحلیل و بررسی ماهیت و چگونگی پیدایش و فعالیت سازمان مجاهدین خلق از ظرفیت ها و جریان های اولیه ای آگاه شویم که بعدها باعث و به نوعی پایه گذار پیدایش سازمانی شدند که در نهایت و در طول سالها به نقطه حضیض فعلی اش رسید.

 

قدرت و دیگر هیچ اثر طاهره باقرزاده، جریان ها و سازمان های مذهبی و سیاسی ایران نوشته رسول جعفریان، عصر امام خمینی(ره) اثر میراحمدرضا حاجتی، حقایقی چند پیرامون سازمان مجاهدین خلق ایران ، روحانیت ستیری در تاریخ معاصر ایران نوشته فاطمه رجبی، گذری از ماهیت تا عملکرد منافقین، زندگی نامه مجاهدین خلق ایران اثر محمد مفیدی، آنها که رفتند نوشته لطف الله میثمی ، از نهضت آزادی تا مجاهدین اثر لطف الله میثمی و بر فراز خلیج فارس نوشته نجات حسینی منابعی هستند که برای نوشتن کتاب سازمان مجاهدین خلق از آنها استفاده شده است.

 

سازمان مجاهدین خلق در 15 شهریور سال 1344به رهبری سعید محسن ،عبدالرضا نیک بین و محمد حنیف نژاد تشکیل شد. بعد از انجام کارهای مطالعاتی و آموزشی در ماه ها و سال های نخست، تدوین  ایدئولوژی در سازمان مجاهدین خلق آغاز شد. مسئولیت این تدوین هم به نوعی حاصل کار جمعی  رهبران و سایر اعضا بود. نخستین کتابی که توسط یکی از چهره های سازمان مجاهدین خلق عرضه شد، متدولوژی یا شناخت بود، نوشته حسین روحانی که بر اساس مطالعات جمعی در سال های 44 تا 47 تدوین و تالیف شد. کتابی که دیدگاه های ارایه شده در آن به شکل آشکاری منطبق با دیدگاه ها و نظریه های مارکسیستی بود. دومین متن تدوین شده در سازمان مجاهدین خلق ، کتاب « راه انبیا، راه بشر» نوشته محمد حنبف نژاد بود که بر اساس نظریات مهندس بازرگان در کتاب «راه طی شده» ، نوشته شد، البته با رنگ و لعاب مارکسیستی و اندیشه های علمی مجاهدین خلق. سومین اثر تدوین شده توسط سازمان مجاهدین خلق، کتاب تکامل نوشته علی میهن دوست بود . در این کتاب هم اندیشه ها و آموزه های مارکسیستی مطرح بود. علاوه بر کتابها ، چند جزوه هم تهیه و تالیف شد که یکی از آنها «اقتصاد به زبان ساده» نوشته محمود عسکری زاده بود . این کتاب هم به نوعی شکل واضحی نوعی اقتصاد مارکسیستی را ارایه و تبلیغ می کرد. کتاب «مبارزه چیست» نوشته نیک بین نخستین جزوه آموزشی سازمان به حساب می آمد. نیک بین در آن بر حرکت دادن توده ها از طریق نبرد مسلحانه تاکید کرده بود.

 

در پشت جلد کتاب سازمان مجاهدین خلق نوشته شده است:« قفسه های بزرگ باشد برای کتابهای بزرگ تر. کتاب هایی که به هر تقدیر تا به حال ، نه آنها و نه ما ، به هم دست نداده ایم. بهانه انتشار این مجموعه از تاریخ ما، روایت اشخاص، وقایع و اماکن بر پایه مستندات آن روزهاست. این است که این روزها « یک روایت معتبر درباره مجاهدین خلق» در دستان شماست».

 

در قسمتی از کتاب سازمان مجاهدین خلق می خوانیم:مجاهدین خلق در ابتدا تلاش کردند جاذبه های فکری مارکسیسم را به نوعی در اسلام و تفکرات اسلامی جستجو و به خیال خودشان احیا کنند. حنبف نژاد به عنوان  تئوریسین و مغز متفکر هسته اولیه سازمان معتقد بود که با مارکسیست ها تفاوتی ندارند،چرا که آنها علم اصول دیالکتیک را قبول داشتند و مدعی بود که اصلا این دیالکتیک از اول هم متعلق به خود مذهبی ها بوده و اصلا ربطی به مارکس و مکتب مارکسیم ندارد.

 

در بخش دیگری از این کتاب آمده است:بیشتر افراد جذب شده در سازمان مجاهدین خلق از اعضای سمپاتهای نهضت آزادی بودند که به تدریج از مشی سیاسی آنها روی گردان شده بودند و درست در مسیر خط فکر اصلی سازمان چاره را در مبارزه مسلحانه با حکومت پهلوی می دیدند. ایجاد فضای جدید در فرهنگ سیاسی نسلی که در طول تحولات سال های 39 تا 43 رشد کرده و پرورش یافته بودندـ به خاطر تغییر روش حکومت در مقابله با مخالفان ـ ایجاد جریانهایی مثل مجاهدین خلق را توجیه می کرد. به لحاظ سیاسی دلیل پیدایش این گروه،آغاز برخوردهای خشن و مسلحانه حکومت محمد رضا شاه با مخالفان بود و در نگاه اعضای این سازمان به ویژه موسسانش واکنشها و روشهای سیاسی جبهه ملی و نهضت آزادی در برابر رفتار حکومت ، واکنش های معقول و راهگشایی به حساب نمی آمدند و برعکس راه به بیراهه می بردند.

 

گفتنی است،کتاب «یک روایت معتبر از سازمان مجاهدین خلق» نوشته شهرام بزرگی در شمارگان 1000 نسخه با قیمت 11500 تومان از سوی انتشارت به نشر(آستان قدس رضوی) منتشر و روانه بازار شده است.

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: یک روایت معتبر سازمان مجاهدین خلق مریم داوری انتشارات به نشر کتاب سازمان مجاهدین خلق یک روایت معتبر جریان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۱۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب

محمدباقر زینالی پژوهشگر، مدرس، آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن تشریح تازه ترین فعالیت های موسیقایی خود از انتشار تازه ترین اثر پژوهشی‌اش خبر داد و گفت: به تازگی اثر پژوهشی را با عنوان «روایت اول» از ردیف‌نوشته موسیقی معروفی براساس نگارش لطف الله مفخم برای ویولن را بازگردانی و تصحیح کرده ام که به نظرم یکی از آثار پژوهشی است که می تواند در حوزه های آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.

وی در توضیحات تکمیلی پروژه خود بیان کرد: «ردیف» یکی از مهم ترین منابع موسیقی سنتی ایران است که آموزش و اجرای آن از دوره ناصری به تدریج همه گیر شد و یادگیری آن جزو جدایی ناپذیر یادگیری موسیقی سنتی در سال های اخیر شده است. در این مسیر معتبرترین این ردیف ها، ۲ ردیف «میرزا عبدالله» و «آقاحسینقلی» است که هر ۲ ردیفِ سازی محسوب می‌شوند که یکی برای سه تار و دیگری برای تار تدوین شده بود. هرچند نسخه ای که از ردیف «میرزاعبدالله» در حال تدریس است با تار و توسط نورعلی برومند روایت شده است. البته که هر دوی این استادان شاگردان زیادی داشتند که دانسته های خود را به آنها آموزش می دادند تا مطالب منتقل شده و موسیقی حفظ شود. یکی از این شاگردان با استعداد، درویش خان بود که بعد از اتمام دوره شاگردی ردیف، خلاقیت های زیادی نیز در موسیقی ایجاد کرد که از آن جمله می توان به ردیفی برای تدریس با تار اشاره کرد که وی با تنظیمی متفاوت آن را به شاگردان خود تدریس می کرد. از شاگردان معروف درویش خان هم می توان به مرتضی نی داوود و موسی معروفی اشاره کرد که این ردیف را درس گرفته و تدریس می‌کرده اند.

این پژوهشگر گفت: موسی معروفی علاوه بر تدریس، اقدام به نوشتن یادگرفته های خود به صورت نت کرد. جالب اینکه در آن زمان که معروفیِ جوان شروع به نوشتن این ردیف کرد، کمتر کسی در ایران به نت نویسی آشنا بود پس کاری که موسی معروفی انجام داده، در آن دوره پروژه ای بسیار خاص و مهم به نظر می آمد. در گذر زمان این نوشته، در سال ۱۳۱۸ به دست لطف الله مفخم پایان می‌رسد و این هنرمند به سبب شاگردی که نزد ابوالحسن صبا کرده بود این نت ها را به کوک های مرسوم در ویولن منتقل کردتا شاید مورد استفاده نوازندگان ویولن و حتی در تدوین ردیف ویولن صبا قرار بگیرد. ولی این اتفاق نمی‌افتد و نوشته های مفخم تا سال ۱۳۵۶ بدون استفاده می‌ماند. در این سال دست نوشته ها بدون تصحیح توسط فرهنگستان هنر چاپ می شود و در بحبوبه پیروزی انقلاب اسلامی آنچنان که باید دیده نمی شود.

زینالی توضیح داد: سال ۱۳۸۲ به صورت اتفاقی نسخه ای از این کتاب را در کهنه کتاب فروشی‌ای دیدم و آن را خریدم تا شاید استفاده ای از آن داشته باشم. البته تا سال ها فکر می کردم این کتاب همان ردیفی است که به نام ردیف موسی خان معروف است. بعدها متوجه اشتباه خود شدم و در محتوای کتاب کنجکاو شدم. از سال ۱۳۹۳ شروع به کار کردن روی این کتاب کردم و نت ها را برای سهولت اجرا به کوک های مرسوم در ردیف های تار منتقل کردم. بعدها این نوشته ها را تایپ کردم و به فکر چاپ آنها افتادم. سال ها دنبال ناشر معتبر برای چاپ درخور آن بودم. متاسفانه ناشران مختلفی که به آنها مراجعه می کردم همکاری برای چاپ نداشتند و از سال ۹۷ تا ۱۴۰۲ این داستان وقفه ای طولانی برای چاپ کتاب ایجاد کرد. حتی در خلال این پیگیری ها متوجه شدم یک هنرمند و مدرس شناخته شده حوزه موسیقی مانع چاپ این مجموعه توسط چند ناشر شده است. چون این کتاب را با کتاب ردیف موسی معروفی در تضاد می دیده و صراحتا به من گفت که این کتاب ردیف موسی خان را تضعیف خواهد کرد. چون کارشناسی کتاب توسط آن ناشران به این هنرمند موثر موکول شده بود که این جواب منفی مانع از چاپ کتاب در آن سال ها شد. البته در نهایت، کتاب «روایت اول» به صورت ناشر مولف چاپ شده است.

این نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: اشتباهی که در این مدت در برخورد دوستان با این کتاب متوجه شدم این بود که همه فکر می‌کنند این کتاب همان ردیف معروفی است اما این اشتباه به جهت نام موسی معروفی است که روی جلد آمده و پیشینه این ردیف را نمی‌شناسند. به نوعی می شود اذعان کرد که این ردیف را می توان ردیف «درویش خان» نامید. ضمن اینکه این کتاب برای کسانی که علاقه‌مند به پژوهش درباره ردیف و روند شکل‌گیری و رشد آن هستند، می‌تواند سودمند باشد و کاری که من انجام دادم پژوهشی روی زندگی موسی معروفی و لطف الله مفخم پایان، تصحیح اشتباهات موجود در نسخه اصلی کتاب، انتقال به کوک‌های جدید و مضراب‌گذاری نت ها برای ساز تار بوده است.

وی در پایان تصریح کرد: این ردیف به تنهایی هنوز قابلیت آن را ندارد که به صورت مستقل به عنوان ردیف استفاده شود. باید پژوهش بیشتری درباره جمله بندی‌ها و رفع اشکالات آن انجام شود تا ابهامات کامل رفع شود. همین طور، در تلاشم که نسخه ای صوتی از آن تهیه کنم تا نتها مفهوم صوتی پیدا کنند و نغمات و ملودی‌های جدید به گوش ردیف دوستان و علاقه‌مندان موسیقی ایرانی برسد.

کد خبر 6096823 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظم انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • عرضه روایت ترس سربازرس مگره در بازار نشر
  • فرجام مجاهدی که نامش بر دانشگاه صنعتی نشست
  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب