Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه مشهد گفت: بی‌توجهی به شیوع بیماری کرونا و انجام عملی در جهت انتقال آن، انجام معصیت است و حق الناس به دنبال دارد. به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به دنبال شیوع ویروس کرونا در کشور و درگیر شدن مشهد و استان با این بیماری، آیت‌الله علم‌الهدی،  امام جمعه مشهد در قالب پیامی تلویزیونی، نکاتی را خطاب به مردم مشهد، استان و کشور بیان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آیت‌الله علم‌الهدی در ابتدای سخنان خود ضمن آرزوی عافیت برای همه مردم، اظهار کرد: ابتدا از عزیزان جهادگر و ایثارگر جامعه پزشکی،  تشکر‌ می‌کنم که در این عرصه با جدیت و حرکت‌های جهادی ارزشمند حضور پیدا کردند. همچنین از تمامی مسئولان استانی و شهری که در اجرای برنامه‌های خاص تأمین بهداشت و ضدعفونی کردن مراکز اجتماعی و عمدتاً مساجد و مراکز دینی،  جهادگرانه فعالیت‌ می‌کنند نیز متشکرم.

وی در خصوص ارائه نکاتی در ارتباط با مسئله کرونا، افزود: مسئله بیماری و ویروس یک مسئله جدی است، وقتی یک مشکل اجتماعی به وجود‌ می‌آید یا یک بلای ناگهانی بر زندگی مردم عارض می‌شود، باید در درجه اول همه ما باور کنیم این بیماری قطعی بوده و همه امکانات ما در عرصه‌های اجتماعی و مردمی برای مقابله با این بلایی که نازل‌شده بسیج باشد.
امام جمعه مشهد اضافه کرد: اگر انسان باور کرد این مشکل وجود دارد،  حداکثر قدرت خودش را در رعایت اصول بهداشتی و پزشکی که در پروتکل‌های مختلف عزیزان ما در جامعه پزشکی اعلام می‌کنند، به کار گیرد.

آیت‌الله علم‌الهدی در ادامه گفت: پزشکان مبدأ انتشار این ویروس را عمدتاً در تجمع‌ها تشخیص داده‌اند پس طبیعتاً باید از هر نوع تجمع پیشگیری کنیم که در این امر ممکن است ناخواسته یا ندانسته، عواطف و احساسات دینی برخی جریحه‌دار شود؛ این را به‌عنوان یک مسئله شرعی بر حسب فتوایی که رهبری در فرمایشاتشان برای جمیع مقلدان و افرادی که تحت حاکمیت ولایی در این کشور و در سایر مجامع دینی اسلام زندگی می‌کنند، اعلام فرمودند: «اگر بنا شد کسی جلوی توسعه و گسترش این بیماری را بگیرد،  حسنه است و اگر کسی باعث گسترش این بیماری شود،  سیئه است».

وی در خصوص بی‌توجهی به شیوع بیماری کرونا افزود: اگر من حرکتی انجام دادم که به‌عنوان عامل انتقالی ویروس را از یک فرد مبتلا به یک فرد غیر مبتلا برسانم، من معصیت خدا را انجام دادم و این حق‌الناس است و باید این را در درگاه خدا جواب بدهم.

وی با بیان اینکه امام زنده بوده و در شبکه‌های ضریح محدود و محصور نیست، اظهار کرد: باید بدانیم که زیارت، چسبیدن به ضریح نیست. این‌طور نیست که تنها با معجزه نامرئی حضرت همه را شفا‌ می‌دهند؛  نباید بگوییم، چون امام رضا (علیه‌السلام) شفا‌ می‌دهد ما کار بهداشتی و پزشکی انجام ندهیم و نسبت به رعایت اصول بهداشتی و پزشکی بی‌اعتنا باشیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ارتباط با برگزاری اعیاد مذهبی پیش رو ابراز کرد: ماه رجب و شعبان که ایام اعیاد رجبیه و شعبانیه هست را ان‌شاءالله با پروتکل‌های صحیح و بهداشتی با تجویز مراکز بهداشتی و پزشکی انجام می‌دهیم و شعائر اهل‌بیت را نیز حفظ می‌کنیم. ستاد تدبیر با همکاری جامعه پزشکی مشهد پروتکلی برای مساجد تعیین کردند که به آنان اعلام می‌شود تا برنامه‌های عبادی و دینی ما در سایه اصول بهداشتی اجرا شود. ان‌شاءالله اعیاد و شادی‌های مذهبی در فضای باز در میدان‌های شهر و پارک‌ها اجرا شود در عین این‌که اصول بهداشتی و پزشکی کاملاً حفظ می‌شوند.

وی ضمن تأکید بر لزوم رسیدگی به بهداشت ضعفا، بیان کرد: در پی این حادثه ویروس که به وجود آمده است، مردم از نظر اقتصادی دچار مشکل شده‌اند، مخصوصاً خانواده‌های مستضعف، خواهشم از مسئولان این است که اولاً در مقام حفظ اصول بهداشتی به فقرا و ضعفا و به روستا‌های عقب‌افتاده‌ای که زندگی‌شان فاقد اصول اولیه بهداشتی است، کمک کنید تا گرفتار این بیماری نشوند.

آیت‌الله علم‌الهدی ادامه داد: فعالیت‌های اقتصادی کشور مقداری متوقف‌شده است که امیدواریم دستگاه‌های قضائی و اجرایی برنامه‌ای پیاده کنند که این مشکل مردم هم حل شود.

وی در انتها تأکید کرد: همه ما باید مجاهدانه در این جهت اقدام کنیم، یک اقدام جهادی که دشمنان ما در سایر بلاد کفر ببینند مسلمانان و نیرو‌های انقلابی وابسته به این نظام و انقلاب، به‌مراتب نیرومندتر هستند و با اخلاص و همکاری، ریشه این بیماری را کنده‌اند و آنان با همه امکاناتشان نتوانستند مقابله کنند و این نمادی از عظمت ایمان و بندگی خدا در دنیا نشر پیدا کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: علم الهدی مشهد کرونا آیت الله علم الهدی بهداشتی و پزشکی اصول بهداشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۸۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست

سیدمحمد میرخانی، مشاور اجتماعی سازمان نظام پزشکی می‌گوید: «هیچ‌وقت نمی‌توان گفت، یک نفر به چه علت اقدام به خودکشی کرده است. قطعا عوامل زیادی در این موضوع نقش دارند، اما به‌طور کلی مسائلی در جامعه پزشکی وجود دارد که ممکن است تشدیدکننده عوامل شخصی فرد شود.» به نوشته روزامه دنیای اقتصاد، او معتقد است:«زمانی رشته پزشکی، رشته بسیار محبوبی بود و موقعیت مالی خوبی هم داشت. پزشک با مداوا کردن بیمار حس خوبی پیدا می‌کرد و از جایگاه مطلوبی بهره‌مند می‌شد، اما متاسفانه در چند دهه اخیر مشکلات مالی بیشتر شده است. پزشکان معمولا به دلیل شرایط شغلی از نظر خانوادگی و عاطفی حساس‌تر می‌شوند و از سوی دیگر بیداری‌های مکرر فرد را به‌شدت آسیب‌پذیر می‌کند.» میرخانی با بیان مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار روی خودکشی پزشکان می‌گوید: «یکی دیگر از عوامل، سختی کار است که وقتی با ناکامی‌های پزشکی روبه‌رو شود، فرد را دچار ناراحتی عمیق می‌کند. از سوی دیگر بحث برخوردهای خشن بیمار و خانواده‌های بیمار با پزشک است. چون موقعیت پزشکان در چند سال گذشته افت کرده است. در بسیاری مواقع خانواده خیلی از بیمارهایی که فوت کردند؛ پزشک را مقصر جلوه می‌دهند. خانواده بیمار معمولا بدون هیچ بررسی برخوردهای خشن نسبت به پزشک معالج اعمال می‌کنند. مواردی دیده شده که حتی به پزشکان حمله کردند یا آنها را با چاقو زدند. به‌طور کلی میزان امنیت پزشکان پایین آمده است.» او یکی دیگر از عوامل موثر بر حال کنونی پزشکان را محیط پادگانی بیمارستان‌ها عنوان می‌کند: «این موضوع به خصوص در مورد رزیدنت‌ها صدق می‌کند. آنها گاهی ۷۲ ساعت نمی‌توانند بخوابند و این شرایط به‌شدت خطرناک است. معمولا این شرایط آنها را دچار افسردگی می‌کند و نیاز به درمان دارند، اما گاهی وقت‌ها این درمان به موقع انجام نمی‌شود. شاید باورش سخت باشد، اما یک پزشک ممکن است تنها فرصت خوابیدن و حمام رفتن را پیدا کند و بیشتر وقت‌ها مشکلاتش لاینحل باقی می‌ماند.»

پیش از این، علی سلحشور، سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی ایران هشدار داده بود: «این حجم از افسردگی میان ‌پزشکان جوان بی‌سابقه است!»

یک مطالعه‌ در سال ۱۴۰۰ درباره وضعیت سلامتی رزیدنت‌های در حال تحصیل در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور نشان می‌دهد: «۲۳درصد از دستیاران پزشکی دارای افسردگی شدید تا بسیار شدید بوده‌اند. حدود ۲۵درصد از افراد اضطراب شدید تا بسیار شدید و نزدیک به ۳۴درصد از آنها استرس شدید تا بسیار شدید داشته‌اند.» میرخانی یکی دیگر از ریشه‌های اصلی این شرایط را دوران رزیدنتی می‌داند: «در سیستم سلامت و بهداشت ما تحقیر سیستماتیک وجود دارد. ساختار به‌گونه‌ای است که از رزیدنت بیگاری می‌کشند و او هم هیچ راه فراری ندارد. او نمی‌تواند کوچک‌ترین مخالفتی با بالادستی خود داشته باشد چراکه طبق قراردادی که دارد ممکن است که پای ضامن‌ها و وثیقه‌ای که گذاشته، پیش کشیده شود. بنابراین ترجیح می‌دهد سکوت کند. به هر حال بیشتر این افراد امکان ازدواج ندارند و در یک محیط ناامن زندگی می‌کنند.» سعید بابایی، روان‌شناس با توجه به خودکشی‌های اخیر پزشکان توصیه می‌کند: «هر چقدر ما شرایط خوبی داشته باشیم و از تمام اختلال‌ها به دور باشیم مثل افسردگی و اضطراب، ممکن است حس ناکافی بودن ما را به پوچی برساند و تمام تروماهای دوران کودکی تاثیر مستقیم رویمان بگذارد.» زندگی در اتاق‌های محقر

میرخانی در ادامه عوامل تاثیرگذار روی حال کنونی جامعه پزشکی می‌گوید: «بسیاری از دانشجویان پزشکی برخلاف تصور عمومی در دوران گذراندن طرحشان در شهرستان‌ها معمولا در اتاق‌های محقر زندگی می‌کنند. شما ببینید چند عامل آنها را تحت‌تاثیر قرار داده است. پس وقتی همه این عوامل دست به دست هم می‌دهند برخی به پایان زندگی می‌اندیشند.»

میرخانی با تاکید بر این مساله که «خودکشی در دین ما اخلاقی و پسندیده نیست» یادآوری می‌کند: «افرادی که خودکشی می‌کنند در شرایط خاص روحی قرار می‌گیرند و آگاهی خود را به زندگی از دست می‌دهند و عملشان ناخودآگاهانه است. بنابراین این امر یاغی‌گری در برابر خدا یا کفر نیست.»

اگر چه ممکن است این مساله به میان آید که پیش از این هم خیلی از رزیدنت‌ها و پزشکان با این عوامل دست‌وپنجه نرم می‌کردند، با این حال میرخانی می‌گوید: «زمانی مردم برای پزشکان احترام زیادی قائل بودند، اما اکنون اقبال عمومی جامعه از دست رفته است. دیگر احترام پیشین خود را ندارند. ارتباط میان مردم و پزشکان نامناسب شده است و دلیل این امر به ساختار بهداشت کشور برمی‌گردد. هزینه‌های درمان بالا رفته است و بیمه‌ها معمولا این هزینه را نمی‌پردازند و بیمار و پزشک رودرروی هم قرار می‌گیرند.»

حال باید دید که مسوولان چه راه‌حلی برای برون‌رفت از شرایط کنونی دارند و چگونه می‌توانند محیط پزشکان را امن کنند تا این اندازه تنها نباشند تا به جایی برسند که حتی از فرزند خود بگذرند و خود را بکشند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900407

دیگر خبرها

  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • آیت الله علم الهدی: آزادراه حرم تا حرم تامین مالی شود
  • انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی
  • مزایای بیمارستان سیار در موقعیت های بحرانی و اضطراری
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟