Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ ندا جعفری: با شیوع ویروس کرونا موج گسترده‌ای از نگرانی کشور را فرا گرفته است. خسارت‌های اقتصادی فراگیر شدن این ویروس برای کل اقتصاد جهان و ایران بسیار حائز اهمیت است. میزان خسارت‌ها از این ویروس چقدر است هنوز مشخص نیست اما از هماکنون مشخص است برخی کسب و کارها بیش از سایرین آسیب دیده‌اند.

رویداد۲۴ پیش از این در گزارشی وضعیت چهار صنف شیرینی فروشی، نظافت منازل، آرایشگری و فروش مبلمان را بررسی کرد و به روایت از صاحبان این کسب و کارها نشان داد وضعیت آنها در شرایط کنونی چقدر تحت الشعاع قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی دیگر از خدماتی که در ایان نوروز به اوج می‌رسد، صنعت هتلداری است که با توجه به شرایط کنونی، این صنف نیز آسیب فراوانی دیده است.

در حال حاضر بسیاری از سفر‌ها متوقف شده و سفرها بیش از آنکه تفریحی باشد، در موارد اضطراری انجام می‌شود. طبیعی است در چنین شرایطی قاعدتا میل برای حضور در مکان‌های عمومی مانند هتل و رستوران‌ها که میزان رفت و آمد در آن بالا بوده، برای کسی جذابیتی نداشته باشد. بعد از شیوع کرونا، فروش رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها به کمترین میزان خود رسیده است و گزارش‌های میدانی حاکی از کاهش ۸۰ درصدی فروش آنهاست. 

آژانس‌های مسافرتی که بیشترین قرارداد را با هتل‌ها می‌بندند، ضرر زیادی کرده‌اند. گزارشی که از وضعیت این صنف در سایت زومیت منتشر شد، حاکی از لغو ٣٠ تا ۴۰‌ درصد تورهای خارجی بود و با ورود کرونا به ایران، موج کنسلی تورهای داخلی شهرهای شلوغ و پرمسافر مانند مشهد، اصفهان و شیراز به‌دلیل نگرانی مسافران از ازدحام جمعیت و ابتلا به کرونا نیز به‌راه افتاده است.

بیشتر بخوانید: ضرر چند صد میلیاردی هتل‌ها در پی کنسل شدن سفر‌های نوروزی

به گزارش رویداد۲۴ آمار لغو سفرهای داخلی مربوط به زمانی بوده که هنوز کرونا در ایران فراگیر نشده بود اما در روزهای اخیر و با گسترش این ویروس، میزان لغو رزرو هتل‌ها به بالاترین حد خود رسیده است.

یکی از هتلداران تهران می‌گوید: میزان فروش ما به صفر رسیده و ما مجبور شدیم نیروهای خود را تعدیل کنیم چون چاره‌ای نداشتیم.

یکی دیگر از هتلداران می‌گوید: تا الان پانزده نفر از پرسنل خود را به صورت موقت تعدیل کرده‌ایم و تا زمانی که بازار به شرایط عادی خود برگردد نمی توانیم نیرویی بگیریم و نهایتا با این وضعیت اقتصادی و بیماری تا دو ماه می‌توانیم دوام بیاوریم و بیشتر از دو ماه باید هتل را موقتی تعطیل کرد زیرا هزینه‌های جاری برای نگهداری و آب و برق آن بسیار بالاست.

در تماس با هتلی معروف در شیراز در خصوص وضعیت کنسلی اتاق‌ها از سوی مسافران پرسیدم، پاسخ رییس هتل به رویداد۲۴ این بود: با توجه به اینکه ما کل مبلغ رزرو اتاق را یکجا همان اول دریافت می‌کنیم، ما برای مسافران خود دو پیشنهاد داریم؛ پیشنهاد اول اینکه مبلغی که به هتل پرداخت شده به مسافران برگردانیم و پیشنهاد دیگر اینکه زمان دیگری را به آنها پیشنهاد دهیم.

او می‌گوید: فعلا اطلاعاتی که به ما داده‌اند این است که سرعت انتقال ویروس کرونا تا خرداد ماه کمتر خواهد شد بنابراین ما همین زمان را به مسافران خود پیشنهاد می‌دهیم. این یعنی فروش ما در بازار شب عید صفر است.

مدیر یکی از آژانس‌های گردشگری به شهروند گفته «با این که هنوز کرونا به همه استان‌های کشور نرسیده، ولی طی روزهای اخیر برخی از مشتریان تورهایی را که رزرو کردند، پس دادند که این موضوع طی روزهای آینده فراگیرتر خواهد شد و خسارت‌ زیادی به صنعت گردشگری و آژانس‌های مسافرتی می‌زند. در آستانه ‌سال نو آژانس‌های مسافرتی و گردشگری در حال بستن کمپین‌ها و تورهای نوروزی خود هستند که با وجود انتشار این اخبار، متأسفانه برنامه‌ریزی‌های آنان با مشکل اساسی مواجه خواهد شد.»

بیشتر بخوانید: تکلیف سفرهای نوروزی ۹۹ چه می‌شود؟

حرمت‌الله رفیعی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران نیز گفته «در شرایط فعلی مردم از سفر می‌ترسند و ترجیح می‌دهند در خانه بمانند که این موضوع ضرر زیادی را متوجه صنعت گردشگری کشور کرده بنابراین نمی‌توانیم خودمان را گول بزنیم و بگوییم که کرونا تأثیری روی گردشگری نمی‌گذارد.»

جمشید حمزه‌زاده رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران به ایلنا گفته ضریب اشغال هتل‌های کشور به زیر ۵ درصد رسیده و بسیاری از هتل‌ها به صورت خودجوش تعطیل کرده‌اند.

حمزه‌زاده گفته در حال حاضر حدود ۲۰۵۰ هتل و هتل آپارتمان در کشور فعال هستند که همگی ضررده شده‌اند زیرا هتلداران نه تنها در حوزه اقامت بلکه در حوزه اجاره سالن‌هایشان برای برگزاری همایش‌ها و مراسم‌ها و عروسی‌ها با ضرر‌های هنگفت روبه‌رو بوده‌اند چراکه تمام این مراسم‌ها لغو شده‌اند و بیش از ۱۰ برابر هزینه کنسلی اقامت‌ها، به هتل‌ها ضرر رسانده‌اند.

آنگونه که رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران گفته در نوروز ۹۸ سیل سبب شد تا هتل‌های چند استان با کنسلی تور‌ها و سفر‌ها روبرو شوند که البته آن هم برای چند روز بود؛ در آن دوره هتل‌ها حدود ۵۰ میلیارد تومان هزینه کنسلی به مسافران بازگرداندند. اکنون که این کنسلی‌ها طولانی مدت شده است، قطعاً این رقم چندین برابر و در حدود صد‌ها میلیارد خواهد شد.

هادی حق شناس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رویداد‌۲۴ در مورد آثار ویروس کرونا بر اقتصاد کشور می‌گوید: ویروس کرونا نیز مانند هر پدیده بین‌المللی دیگر روی اقتصاد کشور‌ها اثرگذار است البته باید دید این آثار بلندمدت است یا کوتاه مدت.

این کارشناس اقتصادی ادامه می‌دهد: عدم توسعه گردشگری و تاثیر منفی روی کسب و کار‌های خرد از جمله مواردی است که بر اقتصاد تاثیرگذار است البته باید به این دست از پدیده‌ها به صورت کوتاه‌مدت نگاه شود نه بلندمدت، زیرا بالاخره این ویروس هم از بین خواهد رفت.

عباس آرگون در این رابطه به خبرنگار اقتصادی رویداد۲۴ می‌گوید: متاسفانه در این مدت کسب و کار‌هایی مثل رستوران‌ها، هتل‌ها و آژانس‌های مسافرتی با شیوع این بیماری دچار اختلال شدند بنابراین باید تمام تلاش خود را بکنیم تا از ضرر و زیان بیشتر در اقتصاد کشور جلوگیری شود.

این فعال اقتصادی می‌گوید: در شرایط کنونی که کسب و کارهای زیادی آسیب دیدند، بانک مرکزی عنوان کرد کلیه بانک‌ها باید با مشتریان خود در این شرایط سخت مدارا کنند بنابراین باید همین درخواست را از سازمان امور مالیاتی داشت تا تعامل بهتری با مودیان خود داشته باشد.

لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000reu خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 کرونا در ایران هتلداری آژانس های مسافرتی خواهد شد هتل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۹۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است

به گزارش خبرآنلاین، مرکز آمار در آخرین گزارش خود اقدام به انتشار نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۲ کرده است. شواهد آماری حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۲ از مجموع ۲۶ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۴۰ فرد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار داشته و با این هدف به جست‌وجوی شغل پرداخته‌اند، ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۹۵۴ نفر بیکار مانده‌اند.

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: بر این اساس نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته به ۸.۶درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کاهش ۱.۱ واحد درصدی را تجربه کرده است. اما نکته مهم‌تر، روند رو به کاهش بیکاری «جوانان» است. البته تعریف «جوانان» در گزارش مرکز آمار، جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال جویای کار است.

مرکز آمار نسبت میان این دسته از جمعیت به کل جمعیت فعال را «جمعیت جوان» محسوب می‌کند. همان‌طور که در نمودار پیوست این گزارش دیده می‌شود نرخ بیکاری جوانان از سال ۹۵ تا سال گذشته روندی رو به کاهش داشته است، به ‌طوری که از ۲۸.۱درصد در زمستان ۱۳۹۵ به ۲۲.۵درصد در زمستان ۱۴۰۲ رسیده است. البته برخی تحلیلگران بازار کار، افت نرخ بیکاری جوانان را به دلیل بیشتر شدن جمعیت غیرفعال در بازار کار عنوان می‌کنند، ضمن اینکه در نمودار پیوست نیز مشخص است که نرخ بیکاری جوانان در زمستان سال گذشته دوباره رو به افزایش گذاشته، اما باید توجه داشت که بازار کار در ایران عمدتا یک «بازار فصلی» محسوب می‌شود و برای مقایسه بهتر، عموما آمارهای بیکاری با آمار فصل مشابه مقایسه می‌شود. فصلی بودن بازار کار به این معناست که شاخص‌های آن تحت‌تاثیر تغییرات فصلی قرار می‌گیرد، زیرا رونق و افول بسیاری از مشاغل وابسته به فصل‌های سال است. به ‌طور مثال در فصل تابستان که رونق برداشت محصولات کشاورزی و باغداری است، معمولا نرخ بیکاری در بخش کشاورزی کاهش پیدا می‌کند. از آن سو در فصل زمستان که عمده فعالیت‌های بخش خدمات با رکود مواجه شود، نرخ بیکاری نیز در این بخش بالاتر می‌رود، بنابراین ابتدا باید پذیرفت که اشتغال در ایران یک موضوع «فصلی» است و بعد از آن به بررسی تحولات آن پرداخت. اما فارغ از اینکه در زمستان سال گذشته، ‌نرخ بیکاری جوانان ۱۴ تا ۲۴ ساله رو به افزایش گذاشته، اما بررسی روند سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که نرخ بیکاری جوانان در این مدت از ۲۸.۱درصد به ۲۲.۵درصد رسیده و طی یک بازه ۷ ساله، ۵.۶ واحد درصد افت کرده است. بنابراین می‌توان گفت بیکاری این قشر در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

روندها رو به کاهش است

افت نرخ بیکاری در جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال را از طرفی می‌توان به علت نیاز بازار کار به نیروی جوان و حرکت مشاغل به سمت فضای نو و تناسب بیشتر آنها با مهارت‌های به‌روزتر دانست. از طرف دیگر اما این موضوع را نیز باید درنظر گرفت که کاهش نرخ بیکاری لزوما به معنای اشتغال بیشتر نیست، زیرا نرخ بیکاری به معنای تعداد جمعیت بیکار در جمعیت فعال در بازار کار است و منظور از جمعیت فعال در بازار کار افرادی است که شاغل یا در جست‌وجوی شغل هستند، بنابراین می‌توان گفت فردی که از شمار بیکاران خارج شده یا شاغل شده ‌یا به ‌طور کلی از بازار کار خارج شده است.

خروج از بازار کار در سن جوانی نیز دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد؛ تمایل به مهاجرت، دستمزدهای پایین و شرایط کاری نامناسب و علاقه به ادامه تحصیل را می‌توان از دلایل این امر ذکر کرد.

تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۱ استان

نرخ بیکاری یکی از شاخص‌های مهم بازار کار است که نشان می‌دهد از مجموع افراد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار کردن داشته و در این راستا اقدام به جست‌وجوی شغلی کرده‌اند، چه تعداد موفق به یافتن کار نشده و ناکام مانده‌اند. در زمستان ۱۴۰۲، نرخ بیکاری در ۱۵ استان کشور بیشتر از میانگین کل کشور بوده است.

استان «کرمانشاه» با ثبت نرخ بیکاری ۱۷.۴درصدی، بیشترین سطح این رقم را در بازه زمانی بررسی شده داشته است. این رقم نشان می‌دهد که در استان کرمانشاه از هر ۱۰ فرد جویای کار تقریبا دو نفر موفق به پیدا کردن یک کار شده‌اند. در این فهرست پس از کرمانشاه، استان‌های «کردستان»، «اردبیل»، «لرستان»، «خوزستان»، «سیستان و بلوچستان»، «گلستان»، «خراسان شمالی»، «هرمزگان» و «کرمان» با نرخ بیکاری بیشتر از ۱۰درصد قرار گرفته‌اند. در باقی استان‌های کشور این رقم کمتر از ۱۰درصد گزارش شده است. «خراسان جنوبی» با کسب نرخ بیکاری ۵درصدی و «قزوین» با قرارگیری بر پله ۴.۷درصدی کمترین نرخ بیکاری را در آخرین فصل از سال گذشته تجربه کرده‌اند.

نرخ بیکاری ۲۰ استان پایین آمد

مقایسه تغییرات نرخ بیکاری ۳۱ استان کشور در زمستان سال گذشته با زمستان سال ۱۴۰۱ حاکی از همسو شدن روند تغییرات نرخ بیکاری در ۲۰ استان کشور با تغییر نرخ بیکاری کل کشور است. به بیان دقیق‌تر در زمستان سال گذشته نرخ بیکاری ۲۰ استان کشور در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کمتر شده است. همچنین این نرخ در استان اصفهان بدون تغییر مانده است. استان خراسان شمالی با ثبت افزایش
۳ واحد درصدی بیشترین افزایش و استان کردستان با سقوط ۶.۲ واحد درصدی بیشترین کاهش را نسبت به دیگر استان‌ها به ثبت رسانده‌اند.

نرخ بیکاری ۱۴۰۲ در نقطه ۸.۱درصد ایستاد

البته برای تجزیه و تحلیل بهتر از وضعیت بازار کار در سال ۱۴۰۲ باید منتظر گزارش‌های مفصل مرکز آمار بود، اما به نظر می‌رسد که در سال گذشته، بازار کار نسبت به سال‌های پیشین خود روند مناسب‌تری را طی کرده است. وب‌سایت اکوایران از شاخص‌های عمده بازار کار در این سال برآورد کرده که نرخ مشارکت به ۴۱.۳درصد رسیده است. به بیان دیگر ۴۱.۳درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور در تلاش برای یافتن شغل هستند که یا به نتیجه رسیده و شاغل شده‌اند یا اینکه هنوز شغل مدنظر خود را پیدا نکرده و بیکارند. ازسوی دیگر ۵۸.۷درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور از یافتن شغل ناامید شده‌اند و در جمعیت غیرفعال قرار گرفته‌اند. جمعیت فعال از افرادی تشکیل شده که به دنبال کار هستند، حال ممکن است در این جمعیت برخی شاغل و برخی بیکار باشند. درنتیجه می‌توان گفت جمعیت فعال از دو دسته جمعیت شاغل و بیکار تشکیل شده است. نسبت جمعیت بیکار به جمعیت فعال، نرخ بیکاری را ساخته و نسبت جمعیت شاغل به جمعیت فعال نرخ اشتغال در کشور را می‌سازد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900567

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد