Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان اصفهان گفت: ۳۳۹ پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری با اعتبار ۱۰۳۷ میلیارد ریال در سطح ۱۰۷۰هزار هکتار اراضی استان در سال ۱۳۹۸ مصوب شد که برخی طرح ها در دهه فجر افتتاح شده و بقیه در هفته منابع طبیعی و سفر رئیس جمهور به طور رسمی افتتاح خواهند شد.

محمدحسین شاملی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به عملکرد منابع طبیعی وآبخیزداری استان در سال ۱۳۹۸، اظهار کرد: ۳۳۹ پروژه ملی و استانی در سال ۱۳۹۸ در سطح استان در حوزه های آبخیزداری، بیابان، حفاظت و حمایت، یگان حفاظت، مرتع و بهره برداری، جنگل کاری و ممیزی اراضی مصوب شده که سهم هرکدام به ترتیب ۸،۲۹،۴۵،۲۴،۹،۳۷،۱۸۷ پروژه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان و ۲۴ اداره تابعه تحت پوشش در مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار (۸۹ درصد مساحت استان) عرصه منابع ملی را در حوزه استحفاظی خود دارد. از این میزان ۶۵ هزار هکتار جنگل طبیعی معادل (۳.۷ درصد)، ۶.۳ میلیون هکتار مرتع معادل (۵۸ درصد) و ۳.۲ میلیون هکتار بیابان معادل (۲۷ درصد) است.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان اصفهان تاکید کرد: با اجرای عملیات آبخیزداری می‌توان روان‌آب حاصله از بارندگی را کنترل و منابع آب زیرزمینی را تغذیه کرد.

شاملی با اشاره به نقش مهم استان اصفهان در تولید آب کشور، تصریح کرد: علاوه بر حوضه سد زاینده رود در سطح  ۱۰.۷ میلیون هکتاری استان اصفهان، بخش هایی از سرشاخه های چندین سد مخزنی کشور در این استان از جمله کارون، دز، پانزده خرداد، گلپایگان و حنا واقع شده است.

وی با بیان تولید هرز آب های سطحی آبخیزهای سیل خیز، خاطرنشان کرد: حدود ۹ میلیون هکتار از مساحت استان معادل ۸۵ درصد از عرصه های حوزه های آبخیز، سیل خیز است. این عرصه ها در تولید هرز آب های سطحی نقش سریع داشته به طوری که سالیانه بیش از ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب هرز آب مستقیم و سریع تولید می کند.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان اصفهان در خصوص نقش این هرزآب ها در افزایش میزان فرسایش خاک، توضیح داد: این تولید سریع و مستقیم هرزآب ها در تشدید فرسایش و ایجاد سیلاب های مخرب مؤثر است و میزان فرسایش خاک در استان را به ۷ تن در هکتار رسانده است.

شاملی ادامه داد: معاونت آبخیزداری در چندسال اخیر با اجرای پروژه های متنوع اجرایی در سطح استان اصفهان مانند ۲.۵ میلیون هکتار مطالعات تفضیلی -  اجرایی معادل ۲۳.۵ درصد کل استان، پروژه های مکانیکی، بیولوژیکی و بیومکانیکی درسطح ۱.۷۵ میلیون هکتار معادل ۱۶ درصد سطح استان، انجام بالغ بر ۱۱۵ هزار هکتار عملیات اجرایی و ۱۲۴هزار هکتار مطالعات حوزه های آبخیزداری واجد اولویت در سال ۱۳۹۸ و با همکاری مردم بخشی از معضلات مرتبط با منابع آب و خاک حوزه های آبخیزداری را تعدیل کرده است.

وی در خصوص اقدامات انجام گرفته در راستای بیابان زدایی و تثبیت شن های روان نیز، گفت: حدود ۳.۲ میلیون هکتار، معادل ۳۰ درصد از سطح استان اصفهان را اراضی بیابانی و شن زار تشکیل داده که به طور عمده در بخش های شمالی و شرقی آن پراکنش دارند. اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان به عنوان متولی پروژه های بیابان زدایی تاکنون بالغ بر ۳۳۰ هزار هکتار جنگل های دست کاشت تاغ ایجاد کرده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به بحران ریزگردها، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۸ جهت مقابله با ریزگردها عملیات نهالکاری در سطح ۱۰۰۰ هکتار، عملیات نهالکاری و قلمه کاری بر روی مالچ در سطح ۴۰۰هکتار در شهرستان های بیابانی استان انجام شده و به منظور جلوگیری از حرکت شن های روان در منطقه ای از شهرستان آران و بیدگل عملیات مالچ پاشی در سطح ۸۰۰ هکتار از محل اعتبارات عمرانی ملی، اجرای پروژه مدیریت هرزآبها و بذر پاشی در سطح ۷۰۰هکتار  و ۱۲۵هزار اصله کاشت نهال اقدام شده است.

شاملی، ارتقاء سطح پوشش حفاظتی از جنگل ها و مراتع استان را از دیگر برنامه اداره آبخیزداری اعلام کرد و گفت: در راستای حفاظت از جنگل ها و مراتع جهت جلوگیری از چرای غیرمجاز دام، شخم و شیار مراتع و همچنین جلوگیری از قاچاق چوب و صیانت از اراضی ملی و دولتی، سالانه سطحی بالغ بر ۶.۵ میلیون هکتار از اراضی ملی و دولتی توسط یگان حفاظت اداره کل با انجام گشت و مراقبت شبانه روزی در سطح استان جهت پیشگیری از هرگونه تخلف، جرم و سرعت بخشی به اجرای احکام و مقررات حفاظتی فعالیت می کنند.

وی همچنین در خصوص طرح ساماندهی مالکیت اراضی ملی، اظهار کرد: مساحت مجموع اراضی ملی استان ۹.۷ میلیون هکتار است که تاکنون در سطح بالغ بر۹.۳ میلیون هکتار مالکیت دولت تثبیت و اسناد مالکیت به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و نمایندگی سازمان جنگل ها صادر شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ادامه داد: از میزان بیش از  ۱.۶ میلیون هکتار اسناد تک برگ (کاداستر منابع طبیعی) صادر شده و در سال ۱۳۹۸ضمن اجرای طرح کاداستر منابع طبیعی در ۲۷۳ هزار هکتار، اخذ سند مالکیت در سطح ۴۰۷هزار هکتار با احتساب بخشی از اسناد اخذ شده در کاداستر انجام شده است.

وی احیاء، توسعه و بهره برداری اصولی از جنگل ها و مراتع استان را یکی دیگر از اقدامات انجام شده سازمان آبخیزداری در سال ۱۳۹۸ اعلام و افزود: مساحت مراتع استان اصفهان ۶.۲ میلیون هکتار است که شامل مراتع ییلاقی، قشلاقی با ۱.۹ و ۴.۳ میلیون هکتار است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۸ به منظور احیاء و اصلاح رویشگاه های مرتعی از طریق قرق ۳۰۴۲.۶هکتار، احداث آب انبار ۸ دستگاه و کپه کاری، تبدیل دیمزار، ذخیره نزولات آسمانی به میزان ۲۴۶۰ هکتار و ایجاد ۷۶۶۵ نفر روز اشتغال که سبب افزایش تولید مراتع و توسعه رویشگاه محصولات فرعی اقدام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان اصفهان درباره مناطق جنگلی استان اصفهان، افزود: استان اصفهان دارای ۶۵ هزار هکتار جنگل طبیعی است که عمدتاٌ در دو شهرستان فریدونشهر و سمیرم با ۴۰ و۲۵ هزار هکتار پراکنده شده اند.

وی تاکید کرد: تاکنون بیش از ۳۳۸ هزار هکتار جنگل دشت کاشت ایجاد شده و در سال ۱۳۹۸ اجرای جنگلکاری با بذر در سطح ۳۳۶۲ هکتار انجام شده است.

شاملی همچنین درباره محصولات فرعی جنگلی و مرتعی، تصریح کرد: ۶۵هزار هکتار مربوط به بخش در بخش بهره برداری از محصولات فرعی، مساحت رویشگاه های گیاهان دارویی، صنعتی استان اصفهان است و حدود ۳۰۰ گونه گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی رشد می کنند.

به گفته وی، ۴۵ گونه آنها از اقلام اقتصادی و درآمدزا و صادراتی برای بهره برداران بومی و عرفی عرصه های ملی محسوب می شوند که برداشت و تولید سالانه این محصولات ۲۷۳ تن با ارزش ۲۶۴میلیارد ریال واشتغال ۶۰ هزار نفر در روز است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منابع طبيعي طرح آبخیزداری مدیرکل منابع طبیعی هزار هکتار جنگل میلیون هکتار سال ۱۳۹۸ انجام شده اراضی ملی سطح استان جنگل ها عرصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۰۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز به ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: اجرای بیش از ۶۰۰ طرح پیشگیری از سیل در این استان در انتظار تامین اعتبار است و به ۶ هزار میلیارد ریال در سالجاری نیاز دارد.

منصور شیشه فروش افزود: تقویت سفره‌های زیرزمینی، احداث سیل بند، ساماندهی رودخانه ها، آبخیزداری، بهسازی پل‌های واقع در جاده‌ها و جمع آوری و هدایت آب‌های سطحی در شهر‌ها از جمله اهداف طرح‌های پیشگیری از سیل است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: طبق بخشنامه ها، وزارت نیرو به‌عنوان مسوول کارگروه راهبری سیل باید پیگیری لازم را برای تخصیص اعتبارات به استان انجام دهد، اما این مساله تعیین تکلیف نشده است.

او با بیان اینکه مطالعات این طرح‌ها انجام شده  افزود: با توجه به رخداد تندباد، سیلاب‌های محلی و بارش شدید در برخی مناطق استان لازم است تامین اعتبار این طرح‌ها در اولویت قرار گیرد.

شیشه فروش خاطرنشان کرد: اگرچه اقدام‌های مختلفی در این زمینه انجام شده، اما همچنان برخی مناطق استان اصفهان تحت تأثیر وقوع سیل است.

او تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری لازم است بطور جدی به موضوع مهار سیلاب ورود پیدا کنند.

شیشه فروش تاکید کرد: نیازمند تخصیص اعتبارات پیشگیرانه در زمان مناسب هستیم تا با اجرای این طرح‌ها یک بار برای همیشه با تهدید سیل مقابله کنیم.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: اعتبارات بیشتر با هدف بازسازی و جبران خسارت‌های سیل پرداخت می‌شود درحالیکه توجه به سیاست‌های پیشگیرانه مغفول مانده است.

شیشه فروش خاطرنشان کرد: خسارت سیل خرداد سال گذشته در استان اصفهان در بخش عمرانی نیز هنوز تخصیص پیدا نکرده است.

 به گفته مسوولان در ۱۰ سال گذشته، بیش از ۱۵ مورد وقوع سیل در استان اصفهان گزارش شده است.

بر اساس پژوهش‌ها با اجرای طرح‌های آبخیزداری، خسارت‌های سیل تا ۷۰ درصد کاهش می‌یابد و بیش از ۵۰ درصد بارش‌ها ذخیره می‌شود.

بارش‌های فروردین ماه امسال به بیش از ۶ هزار هکتار مزارع اصفهان خسارت وارد کرد.

شامگاه سه‌شنبه پنج اردیبهشت نیز شدت بارش‌های رگباری در مناطق شمال و شرق اصفهان سبب جاری شدن سیلاب، آبگرفتگی معابر، تخریب منازل مسکونی و خسارت به برخی جاده‌ها شد.

بر اساس پیش بینی هواشناسی اصفهان، بارش‌های همرفتی همراه با صاعقه و تگرگ در مناطق مختلف استان تا نیمه اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • نیاز به ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان
  • دست سودجویان از ۱۱ هکتار زمین‌های ملی شاهرود کوتاه شد
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • ‌ تعیین تکلیف ۷۲۸ هکتار اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس
  • رفع تصرف ۲۰ هکتار از اراضی ملی در شهرستان طارم
  • اجرای ۸۰ میلیارد ریال پروژه در منطقه ۵ اصفهان
  • رفع تصرف یک هکتار از اراضی ملی بابل
  • آزادسازی یک هکتار از اراضی ملی بابل