Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@20:41:27 GMT

هشدار به برگشت امارت طالبانی در افغانستان

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۵۱۰۵۴

هشدار به برگشت امارت طالبانی در افغانستان

خبرگزاری میزان- کارشناسان افغان بر این باورند که پس از امضای توافقنامه صلح آمریکا و طالبان و تداوم پراکندگی سیاسی در جناح مخالف برگشت نظام امارت طالبانی افغانستان را تهدید می کند. تاریخ انتشار: 10:00 - 15 اسفند 1398 - کد خبر: ۶۰۲۶۹۰

به گزارش خبرگزاری میزان، یکی از نمایندگان سیاسی طالبان در دوحه پیش از امضای توافق نامه صلح با آمریکا گفت که آنها با امضای این توافق نامه بطور عملی پایان اشغال را شاهد خواهند بود و پس از آن تلاش خواهند کرد که نظام اسلامی را در افغانستان محقق سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«عباس استانکزی» امضای این توافقنامه را پیروزی بزرگ برای طالبان خواند و گفت که 20 سال جهاد پایدار آنها موجب خروج اشغالگران آمریکایی افغانستان خواهد شد.

اکنون کارشناسان افغان با توجه به متن توافقنامه و پراکندگی در صف دولت و سیاست مداران هشدار می دهند که اگر نفاق و شقاق داخلی را به وحدت و یکپارچگی برای حفظ جمهوریت مبدل نسازند، برگشت امارت طالبانی ممکن خواهد شد.

«احمدسعیدی» گفته است که آمریکایی ها پس از امضای توافقنامه با طالبان اکنون بدون در نظر گرفتن ملاحظات دولت افغانستان، تلاش دارند این توافق نامه را در شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز تائید کنند.

به باور سعیدی اگر این کار بدون در نظر گرفتن ملاحظات دولت و سیاست مداران افغانستان مورد تائید شورای امنیت قرار گیرد دست و پای دولت کنونی بسته خواهد شد.

این دیپلمات سابق افغانستان از دولت و مردم این کشور خواست که متحدانه و با قدرت از نظام جمهوریت در مذاکرات بین الافغانی دفاع کنند و اجازه ندهند که موضوع امارت باردیگر به عنوان نظام در آینده افغانستان مطرح شود.

به باور وی اگر چنین نشد، دولت و سیاست مداران موفق نشدند که متحدانه و از یک موضع واحد و نیرومند در برابر طالبان استفاده کنند، برگشت حاکمیت امارت طالبانی بار دیگر متصور خواهد بود.

«عبدالعلی محمدی» حقوقدان و مشاور سابق رئیس جمهوری افغانستان نیز می گوید که در نتیجه امضای توافقنامه صلح آمریکا و طالبان، «امارت اسلامی» به عنوان شبه دولت به رسمیت شناخته شده است.

محمدی باور دارد که این توافقنامه، جغرافیای افغانستان را به گونه رسمی اما مقطعی، تقسیم و نیمی از آن را قلمرو مشروع طالبان شناخته و سایه سنگین آنها بر نیمی دیگر نیز محسوس است.

مشاور ارشد حقوقی سابق رئیس جمهوری افغانستان افزوده است که براساس این توافق نامه آمریکایی ها بطور عملی اختیار تعیین نوع حکومت یا رژیم سیاسی جایگزین را به طالبان داده تا در تفاهم با سایر گروه‌های سیاسی در مورد آن تصمیم بگیرند.

وی می گوید که براساس توافقنامه، حکومت آینده موکول به مذاکرات بین افغانستانی شده که نتیجه برآمده از آن، جمهوری اول، که با قانون اساسی کنونی افغانستان شکل گرفته بود، پایان می ‌یابد.

محمدی معتقد است که آمریکا با امضای این توافقنامه تنها فرصت خروج آبرومندانه خود را فراهم کرده و به فکر حفظ دستاوردهای 19 سال گذشته و متحدان خود در این کشور نبوده است.

برخی دیگر از کارشناسان هم بر این باورند که امضای توافق نامه بین آمریکا و طالبان اعتماد به نفس کاذب برای طالبان بوجود آورده و با این وضعیت توافق این گروه و جناح مخالف را با مشکلاتی مواجه کرده است.

«اکبرجان فولاد» می گوید که در بین طالبان و جناح مخالف آنها افرادی حضور دارند که مخالف تأمین صلح در این کشور هستند و صلح را به نفع خود نمی دانند و چنانچه روند بعدی گفت وگوها با صداقت و هوشیاری دنبال نشود، احتمال شکست صلح قابل تصور است.

وی تصریح می کند که احتمال دارد همین اعتماد به نفس کاذب طالبان باعث شود که توافق نامه با آمریکا را نقض کنند و صلح به نتیجه نرسد.

هرچند رئیس جمهوری آمریکا پس از امضای توافق نامه صلح به طالبان هشدار داد که اگر توافق نامه را نقض کنند، پرقدرتر از گذشته برای سرکوب آنها به افغانستان باز خواهند گشت.

و از طرف دیگر وزیر خارجه آمریکا از امضای اسناد محرمانه با طالبان نیز سخن گفته است که محتوای آن را کسی نمی داند اما در حال حاضر همه باور دارند که آمریکا با امضای این توافق نامه فرصت خروج آبرومندانه از جنگ 20 ساله افغانستان را برای خود فراهم کرده تا پرده ای بر شکست آنها کشیده شود.

شماری از آگاهان هم معتقد هستند که افغانستان جدای از آمریکا باید نقش کشورهای همسایه و منطقه را در روند صلح نادیده نگرفته و برای تحکیم روابط با همسایه ها نیز تلاش کنند.

«عادلی حسینی» رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اخوت اسلامی افغانستان گفته است که نقش ایران، پاکستان، چین و کشورهای آسیای میانه و روسیه را باید لحاظ کنند تا صلحی که همه در آینده برای آن تلاش می کنند پایدار و پیشرو باشد.

 

بیشتر بخوانید: آیا توافق آمریکا با طالبان، صلح را برای افغانستان به ارمغان می آورد؟ توافق صلح میان آمریکا و طالبان امضا شد سناتور پاکستانی: دولت درباره تفاهم نامه صلح "طالبان-آمریکا" شفاف سازی کند

توافق نامه صلح آمریکا و طالبان 10 اسفند ماه برابر با 29 فوریه با حضور نمایندگان 30 کشور جهان و منطقه امضا شد که براساس آن تا 14 ماه آینده (مارس) تمام نیروهای خارجی افغانستان را ترک خواهند کرد.

/انتهای پیام/

ایرنا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: طالبان طالبان طالبان افغانستان طالبان طالبان طالبان افغانستان آمریکا و طالبان امضای این توافق امضای توافق توافق نامه نامه صلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۱۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند

امروز شنبه بار دیگر هزاران مهاجر صهیونیست در نقاط مختلف فلسطین اشغالی از جمله در تل‌آویو و قدس اشغالی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو دست به تظاهرات زده و خواهان امضای فوری توافق آزادی اسرا و برگزاری انتخابات زودرس شدند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، یدیعوت آحارانوت در خبری در این رابطه اعلام کرد حدود 10 هزار معترض در خیابان بگین منتهی به کریا وزارت جنگ اسرائیل تظاهرات کرده و خواستار امضای توافق مبادله اسرا و برگزاری انخابات زودرس شدند.

به نوشته این رسانه عبری زبان، تظاهرات در تل‌آویو که با حضور یائیر لاپید رهبر مخالفان برگزار شد، منجر به درگیری بین پلیس و تظاهر کنندگان شده است.

 

.

 

برخی از معترضین نیز با حضور در داخل خیابان ایالون آن را به نشانه اعتراض بستند.

کان هم در این رابطه تاکید کرد علاوه بر تل‌آویو تظاهرات مشابهی در نقاط مختلف (فلسطین اشغالی) هم در حال انجام است.

این تظاهرات با حضور خانواده اسرای صهیونیست که در غزه در اسارت مقاومت قرار دارند، در حال انجام است و نمایندگانی از آنها در جمع معترضین به ایراد سخنرانی پرداختند.

خانواده اسرای صهیونیست در بیانیه‌ای که از همان ساعات اولیه امروز شنبه منتشر شد، تاکید کردند وقت آن فرا رسیده سات که با توافق مبادله اسرا موافقت شود، وقت آن فرا رسیده است تا با عمل نشان دهید که اولویت با ربوده شدگان است، این کار را با موافقت با توافق بازگشت همه آنها به اثبات برسانید، اتفاق نظر وسیعی در رابطه با امضای این توافق وجود دارد که در میان تمام ارکان جامعه به وجود آمده است.

 

.

 

در قیصریه مقر اقامت نخست وزیر (رژیم صهیونیستی) نیز تظاهرات معترضین با ورود پلیس به خشونت کشیده شد، در آنجا نیز معترضین خواهان برکناری فوری نتانیاهو و برگزاری انتخابات زودرس شدند.

صهیونیست‌ها خواهان استعفای فرماندهان رده بالا شدندعربده کشی نتانیاهو برای دادگاه لاههنظرسنجی| افزایش رویگردانی از نتانیاهو در آمریکایی‌هاادامه تظاهرات علیه نتانیاهو در دویستمین روز جنگ علیه غزه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدند
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • اظهارنظر مجاهد درباره سفرهای مقامات متعدد سیاسی به کابل
  • امضای تفاهم نامه طرح فیبر نوری در بیرجند
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • امضای تفاهم‌نامه اجرای طرح فیبر نوری در شهر بیرجند
  • امضای تفاهم نامه اجرای طرح ملی فیبر نوری منازل و کسب و کار‌ها
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • امضای تفاهم نامه امنیتی میان ایران و روسیه