Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@20:34:45 GMT

چه کسانی از ماسک و چه کسانی از دستکش استفاده کنند؟

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۵۱۰۵۹

چه کسانی از ماسک و چه کسانی از دستکش استفاده کنند؟

دکتر حسن رخ شاد شیوع کرونا در ایران را مشابه نرم جهانی آن دانست؛ نه بیشتر و نه کمتر و اظهار کرد: شیوع کرونا شبیه آنفلوآنزاست و بیماری‌های واگیر همچون سرخک، سرخجه و اوریون شیوع بیشتری نسبت به آنفلوآنزا و کرونا دارند.

وی با بیان اینکه جدید بودن و ناشناخته بودن ویروس کرونا روند درمان را سخت کرده است، افزود: هیچگونه غذا و دارویی کرونا را درمان نمی‌کند، اما توصیه‌های تغذیه‌ای می‌تواند کمک کننده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرد مبتلا به کرونا دارای تب بالاست و لذا مصرف مایعات به واسطه کاهش آب بدن مورد تاکید است.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار و غیر واگیردار دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به طبع گرم دارچین و زنجبیل، تصریح کرد: استفاده از این ادویه جات به معنی درمان کرونا نیست، بلکه در صورت تب و لرز بیماری را قابل تحمل می‌کند. خوردن میوه جات و مرکبات به ویژه سیب و پرتغال نیز بسیار برای بدن مفید است.

رخ شاد با بیان اینکه اثرگذاری مصرف ویتامین D. در درمان کرونا ثابت شده نیست، خاطرنشان کرد: در حالت کلی ویتامین D. مردم ایران کمتر از حد استاندارد است لذا باید این کمبود را با مصرف ویتامین D. جبران کنیم، اما به معنی درمان کرونا نیست.

وی با اشاره به تفاوت باکتری با ویروس، یادآور شد: یک ویروس مادامی که وارد سلول بدن موجود زنده نشود، هیچ نقشی ندارد و لذا مصرف آنتی بیوتیک در پیشگیری و یا درمان بیماری‌های ویروسی از جمله کرونا اصلا مورد توجه نیست.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی گیلان از مردم خواست در خانه بمانند و در اجتماع مردم حضور پیدا نکنند و گفت: اگرچه ۸۰ درصد مبتلایان به کرونا اصلا علامت ندارند، اما شیوع کرونا جدی است و باید حفاظت شخصی را رعایت کنیم.

وی با بیان اینکه ویروس کرونا حتما افراد بی توجه به حفاظت شخصی را درگیر می‌کند، ادامه داد: رعایت بهداشت فردی در پیشگیری از این بیماری نقش پررنگی دارد و درمان در حاشیه است.

رخ شاد افراد سالم را نیازمند ماسک ندانست و اضافه کرد: تنها پرستاران در بخش‌های عفونی و مبتلایان به کرونا ماسک بزنند. البته دستکش نایلونی خیلی کاربرد دارد و توصیه می‌شود همگان از دستکش استفاده کنند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی گیلان راه انتقال ویروس کرونا را تنفسی دانست و عنوان کرد: این ویروس سنگین است و از طریق قطرات تنفسی فرد مبتلا بر روی سطوح صاف و فلزی می‌نشیند. البته کرونا روی پوست انسان به واسطه مقاومت بالای آن بیشتر از نیم ساعت زنده نمی‌ماند.

وی با بیان اینکه سرفه‌های فرد مبتلا به کرونا بسیار آلوده کننده سطوح است، خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود هر یک ساعت دست‌ها با آب و صابون شسته شود و دست‌های آلوده به چشم و بینی و دهان که محافظ پوستی ندارند، برخورد نکند.

رخ شاد گرمای هوا را موجب خشک شدن سریع قطرات تنفسی دانست و متذکر شد: به واسطه رطوبت هوا شیوع بیماری‌های ویروسی در فصل سرد بیشتر است و لذا گرمای هوا ویروس را از بین می‌برد.       منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دستکش ماسک پارسی خبر ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۱۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴

به گزارش خبرآنلاین، دکتر مصطفی معین، رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران، طی پیامی فرا رسیدن بیست و هفتمین سال‌روز جهانی آسم (سه‌شنبه ۱۴۰۳/۲/۱۸) را فرصتی مناسب جهت جلب توجه مسئولان و آگاهی بیشتر جامعه به اهمیت بیماری آسم به عنوان شایع‌ترین بیماری مزمن دوران کودکی و نوجوانی و جوانی و شایع‌ترین بیماری‌ تنفسی بزرگسالان، و به‌منظور مشارکت همگان در کمک به رفع کاستی‌های دارو و درمان و چالش های پیشگیری، کنترل و مراقبت از بیماران دانست. به این مناسبت یک همایش علمی و مباحث تخصصی در این زمینه در تهران (بیمارستان میلاد) و توسط شاخه‌های انجمن آسم وآلرژی ایران در چندین استان دیگر برگزار می‌شود.

در ادامه پیام دکتر معین آمده است که: هم اکنون بیش از ۳۵۰ میلیون تن از جامعه بشری از علائم تنفسی آسم رنج می‌برند و طبق مطالعات اخیر (۸-۱۳۹۷) انجام‌گرفته در مرکز تحقیقات ایمونولوژی و آسم و آلرژی، حدود ۱۰/۹ درصد از کودکان و بیش از ۸/۹ درصد از بزرگسالان در ایران دچار این بیماری هستند.

نتایج پژوهش‌های علمی بین‌المللی نشان می‌دهد که علیرغم پیشرفت‌هایی که در تشخیص و درمان دارویی آسم حاصل شده و میزان مرگ و میر به علت این بیماری کاهش یافته ولی هنوز هم مشکلات تنفسی بیماران در حدود ۵۰ درصد از موارد به خوبی کنترل نشده که علت آن عدم مهارت بیماران در مصرف اسپری‌ها و یا عدم همکاری آن‌ها در مصرف اسپری استروئیدی تجویزشده توسط پزشکان معالج در ۳۰ تا ۷۰ درصد موارد بوده است. عدم کنترل مطلوب آسم موجب می‌شود که کیفیت زندگی این بیماران و خانواده‌های ایشان از نظر روانی و اجتماعی کاهش یابد و هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم و سنگین دارو و درمان که به طور میانگین سالانه بالغ بر حدود ۳۰ میلیون تومان (۵۰۰ دلار) برای هر بیمار است، به آن‌ها تحمیل گردد. هم‌چنین افراد مبتلا به آسم با افت تحصیلی و غیبت از کلاس درس و یا کار و اشتغال، اختلال در خواب و استراحت، محدودیت در انجام ورزش و فعالیت‌های روزمره روبه‌رو می‌شوند. عدم کنترل مطلوب بیماری آسم کاستی‌های و علت‌های مختلفی دارد که رفع آن‌ها منوط به اهتمام پزشکان معالج، همکاری بیماران و خانواده‌های آنان و برنامه‌ریزی مناسب مسئولان نظام سلامت قرار دارد. بنابراین رفع این کاستی‌ها نیز در سه محور به شرح زیر ارائه می‌شود:

الف) رفع علل و کاستی‌های مربوط به تشخیص، درمان و پیشگیری توسط پزشکان

۱. عدم تشخیص دقیق و به هنگام آسم با وقت‌گذاری کافی برای بیماران

۲. درمان ناقص (مقدار دارو و طول مدت مصرف) با اسپری‌های کورتیکواستروئیدی

۳. عدم ارتباط منظم با بیماران و ارزیابی پیشرفت بهبودی با انجام معاینه و آزمون‌های تنفسی و یا آزمون‌های حساسیت (آلرژی)

۴. عدم ارائه آموزش و آگاهی به بیماران نسبت به مزمن بودن بیماری و جلب اعتماد و مشارکت آنان در چگونگی مصرف درست داروها در بلندمدت و سالم‌سازی محیط زندگی

۵. عدم تشخیص و درمان بیماری‌های همزمان؛ مانند چاقی و اضافه وزن، آلرژی بینی و سینوزیت، اکزمای پوست یا رفلاکس معده

۶. عدم توجه به شرایط خانوادگی، مسایل روانی- اجتماعی و وضعیت اقتصادی بیماران، و تاثیرپذیری آنها از خرافه‌ها و شایعات و شبه‌علم در اینترنت

ب) رفع علل و کاستی‌های مربوط به بیماران (و خانواده‌ها) در زمینه نیاز به افزایش آگاهی، یادگیری و رعایت توصیه‌های پزشک معالج و کسب مهارت‌های خودمراقبتی

۱. عدم همکاری بیماران (و خانواده‌ها) در مراجعه منظم به پزشک و مصرف طولانی‌مدت داروها

۲. عدم مصرف دقیق داروهای استنشاقی و استفاده از ابزار کمک دارویی (آسان‌نفس، دم‌یار...) به شکل درست

۳. نگرانی و یا وحشت از مصرف اسپری‌های تنفسی به‌ویژه کورتیکواستروئیدهای استنشاقی، تاثیرپذیری از شایعات و شبه‌علم در فضای مجاری

۴. عدم همکاری در پیگیری توصیه‌های پزشک معالج برای بهداشتی کردن محیط زندگی و پرهیز از مواد آلرژی‌زا و یا تحریک‌کننده مانند دود سیگار و اسپند

۵. عدم گزارش دقیق سوابق پزشکی و ابتلا به بیماری‌های دیگری غیر از آسم به پزشک معالج

۶. مشکلات اقتصادی و عدم تمکن مالی بیماران برای تهیه اسپری‌های دارویی، مراجعه به اورژانس و بستری شدن در بیمارستان

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903231

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب