Web Analytics Made Easy - Statcounter

در کنار مرگ و بیماری حاصل از شیوع ویروس که بیش از 60 کشور جهان را درگیر خود کرده، خبرهای خوبی از گوشه و کنار این سرزمین حال انسان را بهتر می‌کند.

خبرگزاری فارس-اصفهان؛ علی‌اکبر دانشمند: این روزها تب بیماری کرونا در ایران را می‌توان در هر خانه‌ای حس کرد، بعضی‌ها با رعایت موارد بهداشتی و بیرون نرفتن از خانه فصل دیگری از زندگی خود را تجربه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کووید-19 یا همان کرونا ویروس، بیماری که شبیه سرماخوردگی معمولی است نخستین بار آذرماه امسال در شهر ووهان چین شناسایی شد، علائم این بیماری شامل تب و گاهی مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس، تند نفسی و گلودرد و آبریزش بینی است.

روز 30 بهمن 98 خبری مبنی بر مثبت شدن نتایج آزمایش اولیه 2 مورد از موارد مشکوک  ازنظر ابتلا به کروناویروس در قم گزارش شد که در همان ساعت اولیه بیمارستان کامکار قم به‌عنوان محل قرنطینه و موارد مشکوک به کرونا مشخص شد.

طبق آخرین آمار (14 اسفند 98) 2922 نفر از مردم ایران به این بیماری مبتلا شدند و تعداد فوتی‌های این بیماری به 92 نفر افزایش‌یافته و تعداد بهبودیافتگان به 552 نفر رسید، در استان اصفهان نیز آمار مبتلایان این ویروس تاکنون به 66 نفر می‌رسد.

اما در کنار مرگ و بیماری حاصل از شیوع ویروس که بیش از 60 کشور جهان را درگیر خود کرده، خبرهای خوبی از گوشه و کنار این سرزمین حال انسان را بهتر می‌کند.

بیمار کرونایی مبارکه رو به بهبود است

فرماندار مبارکه در نشست خبری با اصحاب رسانه از ابتلای یک نفر به ویروس کرونا در شهرستان مبارکه و بهبودی او در چند روز آینده خبر داد و پیشنهاد داد مردم اخبار و آمار تعداد مبتلایان این ویروس را از مراجع رسمی دریافت کنند.

حمیدعصارزادگان گفت: خیلی‌ها هستند که در این فضای نگران‌کننده در حال خدمت هستند؛ ما مردم با رعایت موارد بهداشتی و سپس مراجعه به متخصص و در کنار آن استفاده از احادیث و دعا می‌توانیم این بیماری را ریشه‌کن کنیم.

تلاش صادقانه نیروی‌های بسیج

بسیج، ارگانی که در هر شرایط کنار مردم است و در این شرایط که بیماری کرونا برای خود تاخت‌وتاز می‌کند مردم را تنها نگذاشته و با اقدامات آتش به اختیار توانسته روحیه‌ای دوباره به مردم ببخشد.

بچه‌های بسیجی پایگاه صاحب‌الزمان (عج) مبارکه با ضدعفونی کردن روزانه محله‌ها و معابر شهر در جنگ با این ویروس رفته‌اند و امید و نشاطی که در این بچه‌ها دیده می‌شود یک خبر خوب است.

مجید اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مبارکه گفت: یکی از رسالت‌های بسیج، ارتقای سطح سلامت جامعه است و امروز نقش بسیج در پیشگیری از شیوع این ویروس بسیار مؤثر بوده و موجبات شادی اقشار مختلف جامعه را به دنبال داشته است.

فرمانده پایگاه صاحب‌الزمان (عج) با بیان اینکه بسیج یک قشر مردمی است، افزود: بسیج همیشه به‌صورت مجموعه‌ی فعالیت می‌کند و تجربه نشان داده کار گروهی و تشکیلاتی نتایج عالی در پی دارد و در این مورد چون حجم کار بالا است، کار تیمی نه‌تنها خسته‌کننده نیست بلکه نشاط و همدلی بین جوانان ایجاد می‌کند.

وی گفت: این حرکت به‌صورت خودجوش از طرف پایگاه صاحب‌الزمان (عج) آغاز شد که 5 گروه 3 نفره در سطح شهرستان شروع به ضدعفونی معابر و محله‌های شهر مبارکه کردند.

و اما ارگان‌های دولتی هم غافل نبودند و هرکدام از شهرداری‌های شهرستان اقدام به ضدعفونی اماکن عمومی و نقاط مختلف شهرستان در راستای پیشگیری از شیوع کرونا ویروس جدید انجام داده‌اند.

 

ظرفیت تولید ژل‌های بهداشتی 5 برابر شد

در کنار مسؤولان و مردم، شرکت‌های صنعتی هم بیکار نبوده‌اند، شرکتی در شهرک صنعتی مبارکه اصفهان در راستای تأمین ژل ضدعفونی دست، اقدام به تولید انبوه این ژل کرده و با اضافه کردن خط تولید خود از تولید 2 تن در روز به 10 تن در روز افزایش داده است که در صورت تأمین مواد اولیه روزانه قادر به تولید 60 تن از این ژل خواهد بود.

مدیرعامل شرکت گلتاش با اشاره به سابقه 34 ساله این شرکت در تولید انواع محصولات شوینده و بهداشتی گفت: این شرکت سالانه 56 هزار تن شامپو، مایع دستشویی، صابون، خمیردندان و مواد ضدعفونی‌کننده تولید می‌کند.

 

سودی برای خود در نظر نگرفته‌ایم

شرکت ظریف پلیمر سپاهان واقع در شهرک صنعتی مبارکه که بیش از ۱۰۰ محصول پزشکی را تولید می‌کرد برای محافظت از مدافعان سلامت در نبرد با بیماری کرونا تمرکز خود را بر تولید سرپوش محافظتی گذاشته است.

مدیرعامل این واحد تولیدی گفت: ظرفیت تولید روزانه این محصول را ۳۰ هزار سرپوش است که توجه به نیاز وزارت بهداشت این میزان قابل‌افزایش نیز هست و با توجه به حرکت جهادی برای نابودی این بیماری در کشور، این شرکت برای تولید سرپوش محافظتی سودی برای خود در نظر نگرفته است.

سید هادی احمدی افزود: این شیلد محافظ صورت و ماسک با امکان نفوذ و بار میکروبی بالا برای رفع مشکل سرپوش محافظتی تولید شد تا کادر درمانی را در مقابل ویروس کرونا محافظت کند و پژوهشگران این شرکت با پنجاه‌ویک ساعت کار مفید موفق به طراحی و تولید این محصول شدند.

انتهای پیام/63110/م30/

منبع: فارس

کلیدواژه: تولید بیماری بسیج کرونا ژل ضدعفونی کننده مبارکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۲۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است

پرستاری، یکی از مهم‌ترین مشاغل است که مستقیما با سلامت و جان مردم سر و کار دارد، اما مشکلات شغلی و معیشتی این گروه که هر سال تنها وعده بهبود آن از سوی مسئولان داده می‌شود، طاقت پرستاران را بریده است.

ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آنها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آنها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آنها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آنها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آنها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران در گفتگویی با همشهری‌آنلاین به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آنها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آنها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آنها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آنها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آنها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آنها باعث شده که خیلی از آنها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آنها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آنها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

منبع: همشهری آنلاین

tags # اخبار پزشکی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • یک سارق در مبارکه ۳۲ بار از شرکت مخابرات سرقت کرد
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • ۱۲ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور