Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- مدیر عامل فرابورس ایران گفت: کاهش دامنه نوسان بورس شاید در کوتاه مدت بر کاهش ورود نقدینگی به بازارسرمایه تاثیرگذار باشد، اما این تجربه را در ماه‌های گذشته داشتیم که موج‌های نقدینگی که وارد بازار سرمایه می‌شوند توجه چندانی به ریزساختارهای موجود در بازار ندارند.

امیر هامونی امروز (پنج شنبه) در زمینه کاهش دامنه نوسان بازارهای سهام بورس و فرابورس از پنج درصد به دو درصد که شب گذشته ابلاغ شد  گفت: در چند وقت اخیر هیجانات موجود در بازار به شدت افزایش یافته بود که این تصمیم کمکی در جهت بهبود روند معاملات و کاهش دامنه هیجانات خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هامونی با بیان اینکه سهامداران و سرمایه‌گذاران از چنین تصمیمی آسوده‌خاطر باشند، افزود: ما همیشه در این بازار در کنار فعالان بازار بوده‌ایم و اینگونه نیست که با چنین تصمیماتی دنبال کاهش بازدهی سهامداران باشیم.

به گفته مدیرعامل فرابورس، کاهش دامنه نوسان در شرایط کنونی که به دنبال حمایت و صیانت از حقوق سهامداران و حاکم شدن روح تحلیل و منطق بر دادوستد سهام وضع شده است، یکی از تصمیماتی است که در شرایط فعلی می‌توان از آن دفاع کرد.

هامونی خاطرنشان کرد: طبیعی است کسانی که به دنبال خرید و فروش روزانه سهام هستند و به هیجان موجود در بازار دامن می‌زنند، به دلیل محدود شدن فعالیتشان نسبت به چنین تصمیمی معترض باشند.

مدیرعامل فرابورس با رد کردن تاثیر چنین تصمیماتی بر بازدهی شرکت‌ها و روندهای بازار سرمایه گفت: از چند سال گذشته تاکنون همیشه با توجه به تصمیماتی که برای بازار اتخاذ شده شاهد بازدهی چند برابری در این بازار بوده‌ایم و اکنون ارزش معاملات و افزایش شاخص دیگر قابل مقایسه با گذشته نیست.

وی در پاسخ به انتقاداتی که از سوی فعالان بازار مبنی بر فوری بودن مصوبه کاهش دامنه نوسان بازارهای سهام بورس و فرابورس مطرح می‌شود، گفت: بسته به شرایط حاکم بر بازارها، برای عملکرد بهتر در روند معاملات و کاهش دامنه هیجانات شاهد آن هستیم همواره تصمیمات مختلفی از سوی نهادهای قانون‌گذار وضع می‌شود که ممکن است گاهی فوری هم باشد مانند کاهش دامنه نوسان از ۵ به دو درصد؛ اما اینگونه نیست که این تصمیمات به اصطلاح به صورت شبانه صورت بگیرد. همانطور که می‌دانید در آمریکا برای کاهش تاثیرات شیوع ویروس کرونا بر رکود اقتصادی این کشور و گاهی اقتصاد جهانی، فدرال رزرو به صورت فوری نرخ بهره را کاهش داد. طبیعی است در کشور ما نیز بسته به شرایط حاکم، تصمیمات فوری مختلفی در بازار سرمایه اتخاذ شود که هم در گذشته سابقه داشته و هم در بازارهای جهانی شاهد نمونه‌هایی از آن هستیم.

هامونی در پاسخ به این پرسش که اگر بر خرید و فروش سهام مالیات وضع شود، سازمان بورس چه اقدامی انجام خواهد داد، گفت: در بحث وضع مالیات، به طور قطع رییس  سازمان بورس از طریق مذاکره با سازمان امور مالیاتی و وزیر محترم اقتصاد این موضوع را پیگیری می‌کند و حتی رییس سازمان بورس پیگیر این مسئله است تا شرایطی فراهم شود که اگر سهامدار امروز سهمی را خریداری کرد و به مدت سه یا شش ماه آن را نگه داشت مشمول معافیت‌های مالیاتی شود. درواقع به دنبال مشوق‌های مالیاتی برای سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت هستیم.

وی در خصوص مباحث مطرح شده درخصوص کارمزد ۱.۵ درصدی نیز گفت: افرادی که در یک روز سهامی را خریداری می‌کنند و همان روز به فروش می‌رسانند، مشمول کارمزد ۱.۵ درصدی خواهند شد در حالی کارمزد خرید در بازار نیم درصد است و خرید هم شامل مالیات نمی‌شود.

ادامه جریان ورود نقدینگی در بورس

مدیرعامل فرابورس گفت: در بازار سرمایه مالیات بر خرید نداریم اما اگر سهامدار بخواهد سهام در اختیار خود را در همان روز خرید، بفروشد شامل کارمزد و مالیات می‌شود که در مجموع  ۱.۵ درصد خواهد بود، بنابراین با علم به این قضیه سازمان بورس چنین تصمیمی را گرفت که این تصمیم در بلندمدت و میان مدت به نفع سهامداران حاضر در بورس خواهد بود.

وی با بیان اینکه اگر بازار شرایط سودآوری داشته باشد به طور حتم  جریان ورود نقدینگی در این بازار ادامه‌دار خواهد بود، افزود: از ابتدای سال جاری و به خصوص در یک ماه گذشته شاهد موج گسترده ورود نقدینگی به این بازار بودیم، اگر بازدهی بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها ادامه‌دار باشد باز هم شاهد ورود نقدینگی به این بازار خواهیم بود.

به گفته مدیرعامل فرابورس، در همین دستورالعمل مصوب شده که تصمیم کاهش دامنه نوسان در مقاطع سه ماهه قابل بازنگری است بنابراین به هیچ عنوان جای نگرانی برای این تصمیم وجود ندارد.

وی به تغییر حجم مبنا و نیز تغییر فرآیند صدور کد معاملاتی اشاره کرد و گفت: تصمیماتی که اتخاذ شد از بین گزینه‌هایی که در جلسات بررسی می‌شد بهترین گزینه‌ها بودند تا از تصمیماتی که منجر به ورود هیجان در معاملات بازار سرمایه می‌شود جلوگیری کند.

هامونی در خصوص احتمال اتخاذ تصمیمات جدید در بازار سرمایه نیز گفت: طبیعی است که بسته به شرایط بازار نهاد قانون‌گذار مصوباتی را اتخاذ و اجرایی کند، اما همانطور که در مصوبه کاهش دامنه نوسان هم آمده است در مقاطع سه ماهه امکان بازنگری در این تصمیم وجود دارد که از این بابت نباید برای سهامداران نگرانی وجود داشته باشد.

 ایرنا

برچسب ها: فرابورس ، نقدینگی ، بازار سرمایه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فرابورس نقدینگی بازار سرمایه مدیرعامل فرابورس کاهش دامنه نوسان ورود نقدینگی بازار سرمایه سازمان بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۴۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟

روزانه در سایت "نبض بورس" گزید‌ه‌ای از آخرین اخبار و مطالب جذاب پیرامون بازار سرمایه، مسکن، ارز، انرژی و سرمایه گذاری تهیه و منتشر می‌گردد. گزارش کامل از گزیده‌ خبرهای امروز «نبض بورس» (https://nabzebourse.com) را با کلیک بر تیتر آن بخوانید.

قیمت یورو به کانال بالاتر صعود کرد

 ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟

 

اخبار مهم بورس فردا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت| از افزایش نرخ دو نماد تا خبر‌های مهم مالیاتی

 

طلا و خودرو و مسکن مشمول مالیات می شود؟ | چه کسانی باید مالیات بدهند؟

 

دلایل ریزش بورس از نظر کارشناس بازار سرمایه

 

کدام نماد‌ها ورود پول حقیقی داشتند؟

 

قیمت خودرو ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ + عکس

 

سنگین ترین صفوف خرید برای این نمادها در روز قرمزپوشی بورس

 

مستاجران بخوانند

 

       

دیگر خبرها

  • بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌های ارز دیجیتال
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • ریزش ۲۰ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • آینده بورس در چند پرده