Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@03:34:55 GMT

وزیر خارجه اسرائیل: قادر به کنترل شیوع کرونا نیستیم

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۵۶۱۰۵

وزیر خارجه اسرائیل: قادر به کنترل شیوع کرونا نیستیم

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی با ابراز نگرانی از ناتوانی مقامات این رژیم در کنترل شیوع کرونا گفت، عدم لغو پذیرش مسافر از آمریکا انگیزه سیاسی ندارد.

به گزارش مشرق، «اسرائیل کاتص» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه هشدار داد ویروس کرونا در آستانه شیوع گسترده در سرزمین‌های اشغالی قرار دارد و این رژیم قادر به کنترل آن نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته روزنامه «تایمز آف اسرائیل»، کاتص در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: «ما با رهبران در حال گفت‌وگو هستیم و دیدگاه اسرائیل را برای آن‌ها توضیح می‌دهیم. ما در آستانه شیوع [کرونا] هستیم که قادر به کنترل آن نخواهیم بود و پس از آن تمام شیوه زندگی در اسرائیل عوض می‌شود».

بیشتر بخوانید:

نوسان شدید بهای طلا تحت تاثیر شیوع کرونا آمریکا برای مقابله با کرونا بودجه اضطراری تصویب کرد

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی افزود، مقامات این رژیم دو هدف را در قبال ایجاد محدودیت‌های مسافرتی دنبال می‌کنند: «نجات جان افراد و جلوگیری از شیوع بیماری، جلوگیری از انزوای اسرائیل».

رژیم صهیونیستی ورود اتباع شماری از کشورها به سرزمین‌های اشغالی را ممنوع کرده است و به ده‌ها هزار شهروند خود که از این کشورها بازگشته‌اند دستور داده خود را به‌مدت دو هفته قرنطینه خانگی کنند.

کاتص در این مصاحبه گفت، شیوع بیماری «کووید-۱۹» در سرزمین‌های اشغالی می‌تواند موجب شود سایر کشورها مرزهایشان را به روی شهروندانش ببندند. وی مدعی شد عدم لغو سفرها بین آمریکا و سرزمین‌های اشغالی فاقد انگیزه سیاسی است.

این در حالی است که شیوع کرونا در آمریکا تا کنون ۱۱ کشته بر جای گذاشته و در ایالت کالیفرنیا وضعیت اضطراری اعلام شده است.

با این حال کاتص گفت: «ما به‌خاطر ملاحظات سیاسی جان شهروندانمان را به‌ خطر نمی‌اندازیم». او گفت شیوع کرونا در آمریکا  هنوز چندان جدی نیست.

وی همچنین ساکنین سرزمین‌های اشغالی را به تبعیت از دستورالعمل‌های مقامات بهداشت و درمان دعوت کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی بامداد امروز (پنجشنبه) رزمایش بزرگ نظامی مشترک با آمریکا موسوم به «جونیپر-کبرا» را لغو کرد. پیشتر نیز رزمایش نیروی زمینی صهیونیست‌ها با نیروهای آمریکایی مستقر در ایتالیا لغو شده بود.

همچنین سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی چهارشنبه شب از لغو سفر رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم به آمریکا به دلیل بیم ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.

در حال حاضر حداقل ۱۰ نفر در فلسطین اشغالی به ویروس جدید کرونا مبتلا شده‌اند و ۵۶۳۰ اسرائیلی نیز به دلیل احتمال ابتلا به این ویروس در قرنطینه هستند که از این میان ۳۳۴ تن از آنها نظامیان ارتش هستند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا لیگ قهرمانان آسیا ستاد مشترک ارتش سرزمین های اشغالی فلسطین اسرائیل ارتش رژیم صهیونیستی کاتص ویروس کرونا سرزمین های اشغالی رژیم صهیونیستی شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۶۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیامدهای تسلط رژیم صهیونیستی بر محور فیلادلفیا در پی تجاوز به رفح

به گزارش خبرگزاری مهر، در پی حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به بخش‌هایی از رفح (در جنوب نوار غزه، هم مرز با مصر) یک پژوهشگر مطرح مصری-آمریکایی در توئیتی از انفعال ارتش مصر در برابر نقض حاکمیت این کشور توسط رژیم صهیونیستی انتقاد کرد.

«سام یوسف» تحلیلگر، پژوهشگر و نویسنده برجسته با انتشار یک پست در پلتفرم ایکس نوشت: حمله اسرائیل به گذرگاه رفح یک شوک بزرگ برای تمام مصری‌ها بود.

وی افزود: ارتش اسرائیل معاهده کمپ دیوید را به صورت آشکاری زیر پا گذاشته و در حال درگیری نزدیک گذرگاه رفح است. صهیونیست‌ها از محور فیلادلفیا عبور کرده اند. این در حالی است که ارتش مصر تاکنون در برابر نقض حاکمیت این کشور هیچ واکنشی نشان نداده است.

سام یوسف اضافه کرد: ارتش اسرائیل در برابر چشمان همگان حاکمیت مصر را نقض کرد و تمام خبرگزاری‌ها این خبر را منتشر کردند. این واقعاً یک فاجعه است.

به گزارش انستیتو واشنگتن یکی از مسیرهای سنتی انتقال زیر زمینی سلاح به غزه، مرز مشترک این باریکه با همسایه غربی یعنی مصر است. اعضای شبکه مقاومت از طریق برقراری ارتباط با هسته‌های حامی فلسطین در کشورهایی همچون سودان، لیبی و مصر برخی تسلیحات یا مواد اولیه برای ساخت انواع موشک- پهپاد را به نفع مقاومت فراهم می‌کردند.

حال به نظر می‌رسد تل‌آویو قصد دارد تا وضعیت این محور را به پیش از سال ۲۰۰۵ بازگرداند و نظامیان صهیونیست را جایگزین نیروهای مصری کند. برخی کارشناسان معتقدند که اگر اسرائیل بتواند کنترل این محور را نیز به دست آورد آنگاه امکان محاصره ۳۶۰ درجه غزه و قطع ارتباط محدود آن با جهان خارج بیش از پیش خواهد شد. در ادامه این گزارش تحلیلی سعی خواهیم کرد تا نگاهی به جایگاه محور فیلادلفیا در منازعه میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس داشته باشیم.

محور فیلادلفیا کجاست؟

در ژئوپلیتیک غزه از محور فیلادلفیا به عنوان محور «صلاح الدین» نیز یاد می‌شود. این منطقه در امتداد نوار جنوبی غزه و مصر قرار دارد. این محور ۱۴ کیلومتری (۸.۶۹۹ مایلی) به مانند صحرای سینا جزئی از منطقه «D» در معاهده کمپ دیوید در سال ۱۹۷۹ بوده و قرار است تا منطقه‌ای غیرنظامی باشد. این محور از دریای مدیترانه در مناطق شمالی تا گذرگاه کرم ابوسالم در جنوب واقع شده است. اسرائیل تا سال ۲۰۰۵ کنترل محور فیلادلفیا را به عنوان بخشی از حوزه قضائی تحت اختیار خود در دست داشت؛ اما با عقب‌نشینی از این منطقه کنترل آن را به تشکیلات خودگردان واگذار کرد. نیروهای تشکیلات خودگردان تا سال ۲۰۰۷ کنترل این منطقه را بر عهده داشتند.

در همان سال پس از مذاکراتی هجده ماهه توافق امنیتی جدید میان قاهره- تل‌آویو به امضا رسید که براساس آن ۷۵۰ نفر از گارد مرزی مصر اجازه خواهند داشت مجهز به سلاح‌های سبک در این منطقه حضور پیدا کنند. براساس این توافق قرار بود تا نیروهای امنیتی مصر از نفوذ و انتقال غیرقانونی کالا یا تجهیزات نظامی به غزه جلوگیری کنند. در این توافقنامه که دارای ۸۳ بند است با دقت به مسائلی همچون مأموریت‌ها و تعهدات طرفین همچون انواع ماشین آلات، تسلیحات و زیرساخت‌های مجاز در این محدوده اشاره شده است.

پس از حمله هفتم اکتبر، مقامات امنیتی اسرائیل ادعا کردند که یکی از مسیرهای انتقال سلاح به غزه، تونل‌های زیر زمینی محور فیلادلفیا در جنوب غربی غزه است. برهمین اساس اسرائیل با اعزام هیأتی امنیتی به قاهره خواستار استقرار نیروهای صهیونیست در این منطقه و نصب دوربین‌ها و حسگرهای نظارتی شده است. با وجود تاکید دولت راستگرای اسرائیل بر تحقق این خواسته اما به نظر نمی‌رسد دولت مصر به دلیل ملاحظات سیاسی- امنیتی تمایلی به اجرای این خواسته داشته باشد.

چرا تسلط بر این محور مهم است؟

به گزارش «اجیبت تودی» بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره آخرین وضعیت کریدور فیلادلفیا گفت: «اسراییل باید کنترل کامل این محور را برای تضمین خلع سلاح در منطقه به دست بگیرد.» وی در جریان کنفرانس مطبوعاتی افزود: محور فیلادلفیا به بیان دقیق‌تر مرز جنوبی (غزه) باید تحت کنترل ما باشد. واضح است که هر سازوکار دیگری خلع سلاح مورد نظر ما را تضمین نخواهد کرد.

تنها دو هفته بعد رهبر حزب لیکود در جریان کنفرانس خبری گفت که رژیم صهیونیستی جنگ را بدون بستن روزنه‌ها و شکاف امنیتی در محور فیلادلفیا به پایان نخواهند رساند، زیر عدم کنترل بر این منطقه به معنای تداوم انتقال سلاح به غزه است. البته وی در ادامه به این موضوع اشاره کرد که هنوز تل‌آویو تصمیمی برای به دست گرفتن کنترل محور فیلادلفیا اتخاذ نکرده است. پیش از این برخی منابع خبری از چراغ سبز واشنگتن برای ورود ارتش اسرائیل به این محور مرزی خبر داده بودند. برخی منابع خبری اعلام کردند که در مرحله سوم عملیات ارتش اسرائیل در غزه، صهیونیست‌ها علاوه بر نفوذ در مناطق جنوبی غزه (به‌ویژه خان یونس) به دنبال کنترل محور فیلادلفیا در مرز مشترک غزه- مصر هستند.

در سوی مقابل مقامات قاهره اعلام کرده است که مخالفت تخلیه این منطقه از نیروهای مصری و بازگشت نظامیان اسرائیلی است و هرگونه تغییر در وضعیت این منطقه را مثابه تهدید جدی علیه امنیت ملی مصر ارزیابی خواهند کرد. سی‌ویکم دسامبر یک نماینده مجلس مصر درباره اظهارات نتانیاهو برای کنترل محور فیلادلفیا توسط اسرائیل گفت: «این اقدام حمله آشکار به توافق (کمپ دیوید) است.» به گزارش رویترز در دهم ژانویه مصر رسماً پیشنهاد اسرائیل برای افزایش نظارت نیروهای صهیونیست بر محور فیلادلفیا را رد کرد.

از ابتدای بحران هفتم اکتبر دولت السیسی به دنبال عدم تغییر وضعیت مرزی در نوار غزه و عدم کوچ اجباری ساکنان این منطقه است. کارشناسان مسائل فلسطین اشغالی معتقدند تل‌آویو به دنبال صدور بحران غزه به مصر و تکرار تجربه انتقال ساکنان بومی سرزمین فلسطین به کشورهای همسایه است. به گزارش شورای آتلانتیک تحقق این سناریو علاوه بر تشدید مساله مهاجران در مصر، می‌تواند زمینه‌ساز تقویت هسته‌های مقاومت در صحرای سینا شود.

با آغاز جنگ میان رژیم صهیونیستی و مقاومت اسلامی فلسطین در غزه، مصر از طریق کانال‌های رسمی و غیررسمی سعی کرده است این پیام را به تل‌آویو- واشنگتن منتقل کند که به هیچ وجه تن به برنامه‌هایی همچون تغییر وضعیت ژئوپلیتیکی غزه، کوچ اجباری فلسطینی‌ها به صحرای سینا و اشغال کامل این منطقه توسط ارتش اسرائیل نخواهد داد. عدم تحقق شروط سه‌گانه اسرائیل برای تغییر وضعیت سرزمینی- سیاسی غزه سبب شده است کابینه اضطرار ملی با تخفیف اهداف روزهای ابتدایی جنگ، تمرکز خود را بر کنترل خان یونس و نوار مرزی فیلادلفیا قرار دهد.

کد خبر 6099673 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • مقامات آمریکایی: اسرائیل در کنترل گذرگاه رفح از خط قرمز بایدن عبور نکرد
  • پیامدهای تسلط رژیم صهیونیستی بر محور فیلادلفیا در پی تجاوز به رفح
  • جدیدترین واکنش اردن درباره حملات رژیم صهیونیستی به رفح
  • چهارمین حمله مقاومت اسلامی عراق به پایگاه رژیم صهیونیستی
  • اعلام تخلیه ساکنان شرقی رفح برای حمله اسرائیل/حملات شدید حزب الله به مواضع نظامی اسرائیل با 70 موشک/ حماس: دستور تخلیه رفح تحولی خطرناک است
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • بیانیه الجزیره پس از بستن دفاتر این شبکه در اراضی اشغالی
  • حمله جدید حزب الله به سرزمین های آشغالی و بلندی های جولان با ده‌ها موشک
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟
  • ترکیه: مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود