Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در سازه های بتن آرمه، پس از اتصال آرماتورهای ستون جهت ثابت نمودن موقعیت هر ستون، از رامکا استفاده می نمایند. این محصول در دو نوع استفاده می گردد یا به صورت بتن یا با استفاده از میلگرد رامکا. در واقع به قسمتی از سازه ستون که فاصله میان قالب تا میلگرد ستون را مشخص می کند رامکا یا پاشنه بتن گفته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به بررسی این محصول خواهیم پرداخت. شما عزیزان می توانید جهت اطلاع از قیمت میلگرد با کارشناسان مرکزآهن تماس حاصل فرمایید.

معرفی پاشنه بتن (رامکا)

 

هدف اصلی از نصب رامکا قرار گرفتن ستون ها در یک راستا و خط می باشد به طوری که فاصله میان قالب تا میلگرد ستون مشخص باشد. این محصول به دو دسته فولادی و بتنی تقسیم می شود که هرکدام دارای مزایا و معایبی می باشند.

نحوه اجرای رامکا فولادی و بتنی

نحوه اجرای رامکا میلگرد فولادی به این صورت است 4 عدد میلگرد به صورت عمود و به ابعاد نهایی ستون قرار داده می شوند. جهت محکم کردن رامکا در ستون بایستی فقط از سیم آرماتوربندی استفاده گردد و استفاده از خال جوش به علت کاهش سطح مقطع میلگرد مجاز نمی باشد. در برخی محیط های مرطوب و خورنده که احتمال خوردگی بتن وجود دارد استفاده از رامکای بتنی ترجیح داده می شود. جهت اجرای رامکای بتنی بایستی یک ریسمان را از پایین در امتداد ستون ها کشیده و سپس یک عدد تخته به ارتفاع حدود 10 سانتی متر را پشت ریسمان قرار داده و با آجر یا بلوک مهار کرد. این کار در چهار جهت ستون انجام گرفته و شروع به بتن ریزی می نمایند. این عمل سبب قالب بندی راحت تر ستون ها نیز می شود.

نکته مهم در اجرای رامکای بتنی این است که در ساخت رامکا قالب ها باید با دقت در محل مورد نظر تنظیم و تثبیت گرند به خصوص چنانچه بخواهیم رامکای بتنی به صورت پیوسته با بتن زیرین باشد، می توان از ابتدا قالب ها را در محل مورد نظر قرار داده و یا بلافاصله بعد از ریختن بتن قسمت زیرین، اقدام به نصب قالب ها نموده و بتن رامکا را اجرا کرد.

به دلیل این که رامکا در ناحیه پایینی ستون تعبیه می گردد در اجرای آن بایستی نهایت دقت را به خرج داد. همچنین رامکا بخشی از ستون می باشد بنابراین در بتن ریزی و میزان آن دقت زیادی لازم است. همچنین همان طور که ذکر شد در مناطقی که دارای آب و هوای مرطوب است استفاده از رامکای فولادی مجاز نمی باشد. روش اجرای رامکا به صورت پیوسته بوده و در هنگام اجرا نباید هیچ درزی ایجاد گردد. این مورد خصوصا در مناطق مستعد زلزله باید به درستی رعایت گردد. چنانچه بتن مورد استفاده در ساخت ستون ها به صورت دستی تهیه گردد باید از بتن رقیق استفاده شود تا قالب به خوبی پر گردد. برای مثال بهتر است که بتن ستون با عیار 400 تا 450 کیلو سیمان در متر مکعب شن و ماسه ساخته شود.

رامکای فولادی بهتر است یا بتنی؟

همان طور که ذکر شد در برخی مناطق به دلیل شرایط آب و هوایی و وجود رطوبت استفاده از میلگردهای فولادی برای اجرای رامکا به دلیل احتمال خوردگی توصیه نمی شود. با این حال رامکای بتنی نیز دارای اشکالات زیادی می باشد برای مثال رامکای بتنی سبب دو تکه شدن بتن ستون شده و مشکلاتی را در پای ستون که مهم ترین بخش

ستون می باشد ایجاد می نماید. همچنین گاهی دیده می شود که بتن ریزی بدون در نظر گرفتن دانه بندی و اختلاط درست صورت گرفته که با توجه به مصرف این بتن در ناحیه مهم دارای خطراتی می باشد. بنابراین استفاده از رامکا به وسیله میلگرد بهتر می باشد. گاهی از انواع ورق نیز برای قرار دادن پای ستون نیز استفاده می گردد که به دلیل بالا بودن قیمت انواع ورق مورد استفاده اعم از قیمت ورق آجدار و گالوانیزه ترجیح داده نمی شود. روش هایی برای جلوگیری از زنگ زدگی میلگرد رامکا وجود دارد که از آن جمله می توان به قرار دادن اسپیسر اشاره نمود. زمانی که قالب به رامکا می چسبد و بتن ریزی انجام گرفته و قالب را باز می کنیم، انتهای سر میلگرد به راحتی قابل مشاهده است و این موضوع سبب پوسیدگی و سرایت خوردگی به سایر آرماتورها نیز می گردد بنابراین برای جلوگیری از این مشکل می توان از اسپیسر رامکا استفاده نمود. همچنین قیمت میلگرد رامکا نسبت به نمونه بتنی بیشتر بوده ولی کیفیت و دوام بالاتری دارد. بنابراین پیش از نصب رامکا بایستی از قیمت مقاطع فولادی مورد استفاده اعم از قیمت تیرآهن و میلگرد مطلع گردید.

کاربرد رامکا

همان طور که اشاره کردیم عدم هم راستایی ستون ها، ایجاد اشکلاتی در قالب بندی، عدم دسترسی به میزان تقریبی انتهایی میلگردد تا پایین ستون یکی از مشکلات عمده در ساختمان سازی و ستون بندی می باشد. استفاده از رامکا در ساخت و ساز این مشکلات را تا حد زیادی کاهش می دهد.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نبض بازار بتن ریزی ستون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۵۷۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگر ستون و ضامن پایداری تولید است

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میاندوآب گفت: کارگر ستون و ضامن پایداری تولید است، انتظار داریم اعضای کمیته کارگری و دیگر نهادهای حمایتی با تمام توان پیگیر حق و حقوق کارگران باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدرضا رضایی، امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ به مناسبت گرامیداشت هفته کار و کارگر با حضور در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی این شهرستان با اعضای کمیته کارگری و شورای کار دیدار و گفت‌وگو کردند.

وی در این دیدار با اشاره به مقام کارگران اظهار کرد: اگر پیامبر اسلام با آن عظمت بوسه بر دستان کارگران می‌زدند، جا دارد که فرماندار نیز پابوس کارگران شهرستان باشد.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میاندوآب افزود: کارگر ستون و ضامن پایداری تولید است، انتظار داریم اعضای کمیته کارگری و دیگر نهادهای حمایتی با تمام توان پیگیر حق و حقوق کارگران باشند.

وی با بیان اینکه بهترین کارها، سخت‌ترین کارها بوده و کارگری یکی از مشاغل سخت دنیا است، گفت: پیگیری مطالبات و حقوق قانونی کارگران حداقل کاری است که مسئولان در قبال این قشر زحمت‌کش وظیفه دارند که انجام دهند.

محمد پیری فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان میاندوآب نیز در این دیدار اظهار کرد: کارگر نقطه آغاز تولید و صنعت است، اگر در جامعه‌ای صدای چرخ دنده‌های تولید شنیده نشود، پیشرفتی نیز حاصل نخواهد شد.

وی تصریح کرد: با بیان اهمیت تولید و جایگاه کار و کارگر در مدارس، می‌توان دانش‌آموزان را به سمت کار و تولید سوق داد.

کد خبر 748767

دیگر خبرها

  • پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی مرمت ساختمان ساعت
  • کارگر ستون و ضامن پایداری تولید است
  • جزئیات اجرای استاندارد «برچسب انرژی ساختمان» در ادارات
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • کلاهبرداری از طریق جعل اسناد خودرو در نظرآباد
  • خسارت ۸۸۳ میلیاردی سیلاب در شهرستان کلاله
  • اجرای پروژه لاینینگ 6500 متری در آمل
  • کارگران ستون فقرات تولید هستند
  • سیلاب ۸۸۳ میلیارد ریال به کلاله خسارت زد
  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند