Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین محجوبی که به‌تازگی به دهه‌ی ۹۰ زندگی وارد شده است، حدود ۵۶ نمایشگاه انفرادی برگزار کرده و در بیش از ۱۰۰ نمایشگاه نقاشی داخلی و خارجی شرکت کرده است. مناظر طبیعی، سبز و آرام مهمترین خصیصه نقاشی‌های محجوبی است. اگرچه خودش می‌گوید این نقاشی‌های آرام در واقع اعتراض به «انسان» است؛ انسانی که به جای اسب‌ها ماشین کاشته است و اعمالش باعث شده تا از این طبیعت خدادادی، چیزی جز درخت‌های لاغر و بی‌جان، باقی نماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

البته به نظر می‌رسد سرآغاز توجه محجوبی به طبیعت و گسترش نمود آن در آثار نقاشی این هنرمند از زمانی شکل یا بهتر است بگوییم شدت گرفت که طراحی پارک‌های معروف شهر تهران همچون «ساعی» (که بانی ساخت آن کریم ساعی بود)، «ملت»، «نیاوران» و «جمشیدیه» را برعهده داشت. محجوبی می‌گوید طراحی این پارک‌ها اهمیت نقش درختان‌ در زندگی انسان‌ها را برایش پررنگ‌تر کرد و به همین سبب هم در آثار هنری‌اش بیشتر به این موضوع پرداخت. 

او سال ۹۴ و بعد از نزدیک به ۷۰ سال فعالیت فرهنگی و هنری، خانه خود را در میدان آرژانتین با عنوان «خانه محجوبی» تبدیل به موزه کرد؛ خانه‌ای که بسیاری از تابلوهای نقاشی این هنرمند را در دل خود جا داده است. 

حدودا همان زمان نیز از سوی مسئولان وقت شهرداری تهران این وعده داده شده که خیابانی که خانه این هنرمند پیشکسوت در آن واقع شده است نیز به نام او تغییر نام پیدا کند؛ وعده‌ای که با وجود گذشت سال‌ها هنوز به سرانجام نرسیده است. 

حالا حسین محجوبی در این باره می‌گوید: حدود ۴۵ سال است که در این منطقه ساکن هستم و ده‌ها برنامه فرهنگی و هنری نیز در این خانه برگزار شده است. من شش سال در شهرداری فعالیت فرهنگی و هنری انجام می‌دادم و ۱۲ سال هم در ساختن پارک‌های تهران مشغول به کار بودم.

او ادامه می‌دهد: در تمام دنیا این کار معمول است که برای حفظ تاریخ برای آیندگان و تقدیر از هنرمندان چنین کارهایی انجام می‌شود که نام یک خیابان را به نام هنرمندی تغییر دهند. اینجا نیز می‌خواستند چنین کاری انجام دهند. از مدت‌ها پیش و در زمان شهردار بودن آقای قالیباف این وعده داده شد، اما همچنان انجام نشده است.

محجوبی خاطرنشان می‌کند: من به این کار نیازی ندارم. در مرز ۹۰ سالگی هستم و فعالیت‌های زیادی در عرصه فرهنگ و هنر انجام داده‌ام. طبیعتا این اقدام شهرداری می‌تواند یادمانی برای نسل‌های آینده باشد.

۲۴۱۲۴۱

کد خبر 1361209

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: نقاشی هنرمندان هنرهای تجسمی پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۰۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته گرافیک افتتاح شد

مراسم افتتاحیه هفته گرافیک ایران ۱۴۰۳، عصر جمعه هفتم اردیبشهت در تالار شهناز خانه هنرمندان با حضور پیشکسوتان و فعالان حوزه طراحی گرافیک ایران برگزار شد.

بهرام کلهرنیا رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران در ابتدای مراسم گفت: امروز گفتگو کردن سخت است، اما برای اینکه بتوانیم زندگی فرهنگی و صنفی خودمان را ساماندهی کنیم، امروز یکی از فرصت‌های ما برای تحقق این منظور است و ما سنگربان این معنا شدیم. دوستان جوانم من را پشتیبانی کردند تا بتوانیم برای نوع دیگری از زیست، کاری انجام دهیم. این هفته حاصل تلاش جمع زیادی از جوانان گرافیست است تا به پیروزی کاری که انجام داده‌ایم، احترام بگذاریم.

وی درباره ناخرسندی‌ها، سنگ‌اندازی‌ها و موانع موجود بیان کرد: شما سفره‌دار امروز هستید و ما کارگزار؛ کاری که انجام شده است، با معنای انجمنی سازگاری داشت؛ من خطا‌های زیادی دارم، اما دیدن خطا‌ها شاید جوانمردانه نباشد برای مردم سرزمینی که جای پای جوانمردی را محکم می‌کنند. انجمن صنفی طراحان گرافیک به دلیل ندانستن و بد دانی تا لبه سقوط رفت. با احترام به همه انجمن‌های هنری، انجمن طراحان گرافیک بنیانی‌ترین انجمن صنفی هنری است و یک میراث ارزشمند برای این روزگار است نه برای اینکه آرزو‌های صنفی ما را پوشش دهد.

کلهرنیا تاکید کرد: هفته گرافیک ۱۴۰۳، اولین تلاش هیات‌مدیره جدید است و می‌دانم به آن انتقاد وارد است، اما صد‌ها امتیاز دارد؛ بنابراین من پای خطایش می‌ایستم، اما همه امتیازهایش متعلق به دوستانم است. بگذارید انجمن باقی بماند و نفس بکشد.

وی به برنامه بزرگداشت کامران کاتوزیان اشاره کرد و گفت: من و دوستان جوانم زیر سایه کامران کاتوزیان ایستاده‌یم. این جمله معنای بسیار بزرگی دارد؛ چراکه روزی که سرو چندهزار ساله را ببینید سایه آن را درک می‌کنید و متوجه می‌شوید که چه معنایی دارد. ما زیر سایه سرو وجود استاد کاتوزیان قرار گرفته‌ایم و به همین بهانه، ویژه‌نامه‌ای تهیه شده که اولین شماره آن به نام استاد کاتوزیان مهر خورده است، اما امیدواریم شماره‌های دیگر ویژه‌نامه را نیز نشر بدهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

دیگر خبرها

  • بازتخصیص آب غیرمتعارف به ۳۱ صنعت استان یزد
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • شغل پاره‌وقت و پُردرآمدی که در ایران مُد شده
  • اولین تصاویر از آتش سوزی هتل معروف در تهران
  • خشم پدر، جان همسر و فرزندش را گرفت
  • هفته گرافیک افتتاح شد
  • روایتی از تشابه ماجرای بابک خرمدین با فیلمی که نامش تغییر کرد
  • خاندانی از تبار و نوادگان حذیفه‌بن‌یمان در طرشت
  • سینما اسیر سندرم فتوشاپ
  • خبر جدید و لو رفته درباره طارمی