Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@17:14:54 GMT

تولید برق از بخار در کشور محقق شد

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۶۰۸۳۶

دکتر محمود یعقوبی، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سابقه دانشگاه شیراز در طراحی و ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر، گفت: در دانشگاه شیراز از سال ۱۳۴۷ که من دانشجوی این دانشگاه بودم، پروژه‌ای در زمینه انرژی‌های خورشیدی اجرایی می‌شد و از آن زمان مطالعات در حوزه انرژی‌های خورشیدی به‌ویژه در بخش حرارتی در دستور کار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به انعقاد قراردادی میان این دانشگاه با وزارت نیروی وقت در زمینه ساخت نیروگاه تجدیدپذیر یک مگاواتی، اظهار کرد: این پروژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی متوقف شد، ولی در سال ۱۳۷۸ پیشنهادی از سوی معاونت برق وزارت نیرو به دانشگاه شیراز در زمینه اجرای پروژه نیروگاه خورشیدی ۲۵۰ کیلوواتی با استفاده از فناوری کلکتورهای سهموی خطی ارائه شد.

مجری طرح با بیان اینکه این پیشنهاد از سوی دانشگاه شیراز پذیرفته شد، ادامه داد: طراحی و ساخت اجرای این پروژه ۱۰ سال به طول انجامید و در این طرح از فناوری‌های داخل کشور بهره بردیم.

یعقوبی به بیان جزئیات  این طرح اشاره کرد و یادآور شد: در فاز اول این طرح قرار بود بخار با دمای ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد و فشار ۲۱ بار تولید شود که این فاز به نتیجه رسید.

مجری طرح اضافه کرد: فاز دوم این پروژه شامل تولید برق می‌شود که در سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۸۹ به دلیل مشکلات مالی و اعمال تحریم‌ها علیه کشور، سیکل تولید برق این نیروگاه انجام نشد.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز افزود: ولی در ادامه ما نسبت به طراحی و ساخت کلکتور به طول ۲۵ متر اقدام کردیم و با قراردادی که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضا رسید، مقرر شد کلکتور این نیروگاه خورشیدی در مقیاس صنعتی ساخته شود.

وی گفت: از این رو طول کلکتور این نیروگاه ۱۰۰ متر انتخاب شد که برای اولین بار در ایران موفق به طراحی و ساخت کلکتورهای صنعتی به طول ۱۰۰متر شدیم و توانستیم آن را نصب کنیم.

یعقوبی خاطر نشان کرد: ما امیدوار بودیم که تکنولوژی سهموی خطی برای ظرفیت ۱۷ مگاواتی نیروگاه یزد که قرار بود ۱۰ سال قبل ساخته و نصب شود، به کار برده شود، ولی پروژه یزد ادامه نیافت.

به گفته این محقق، این امر در شرایطی محقق شد که فناوری کلکتورهای سهموی با طول زیاد در حد استانداردهای جهانی را در دانشگاه شیراز و با حمایت سازمان انرژی‌های نوی ایران و معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری کسب کردیم و نشان دادیم که این فناوری در کشور توسعه یافته است.

یعقوبی به کاربرد نیروگاه خورشیدی حرارتی تولیدشده اشاره کرد و یادآور شد: قرارداد امضا شده با وزارت نیرو برای ساخت نیروگاه ۲۵۰ کیلوواتی بود که فاز اول آن که شامل تولید بخار بود، اجرایی شد؛ ولی فاز دوم آن که شامل تولید برق از بخار بود، متوقف شد؛ چرا که تولید برق از بخار یک فناوری ۱۵۰ ساله است و اجرای آن هیچ نوآوری نداشت و نوآوری ما در این طرح این است که توانستیم از انرژی خورشیدی که در منطقه (شیراز) با شدت خاصی می‌تابد، بخار با دمای بسیار بالا تولید کنیم.

وی در این باره توضیح داد: دو نوع سیستم تولید برق از انرژی‌های خورشیدی وجود دارد؛ یکی از آنها استفاده از سل‌های خورشیدی است که به آن سیستم‌های "فتوولتائیک" گفته می‌شود و در حال حاضر در بسیاری از نقاط کشور نصب و راه‌اندازی شده است.

این محقق حوزه انرژی‌های خورشیدی، سیستم دیگر تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر را سیستم حرارتی دانست و گفت: در این روش از کلکتورهای سهموی استفاده می‌شود، به گونه‌ای که روغن از کانون این کلکتور عبور می‌کند و درجه حرارت را به ۲۹۰ درجه سانتیگراد می‌رساند و از این طریق می‌توان بخار را تولید و از آن برق تولید کرد.

وی با تاکید بر اینکه ما با اجرای پروژه "توسعه فناوری انرژی خورشیدی حرارتی در کشور" فناوری‌های انرژی‌ خورشیدی حرارتی را توسعه دادیم، اظهار کرد: در حال حاضر این نیروگاه ۲۵۰ کیلووات و کلکتور ۱۰۰ متری در مجاورت سیکل ترکیبی نیروگاه فارس در حدود ۳۰ کیلومتری شیراز نصب شده است.

مجری طرح ابراز امیدواری کرد که وزارت نیرو برنامه ایجاد ۱۷ مگاوات برق با استفاده از فناوری حرارتی را به مرحله اجرا برساند، تاکید کرد: ایران ظرفیت بسیار فراوانی در انرژی‌های خورشیدی دارد، در حالی که بسیار نسبت به جامعه جهانی در استفاده از این انرژی‌های تجدیدپذیر عقب است.

یعقوبی، میزان مصرف کشور در انرژی‌های تجدیدپذیر را کمتر از یک درصد کل تولید برق کشور دانست و گفت: این در حالی است که تا ۱۰ سال آینده بسیاری از کشورهای دنیا بیش از ۲۵ درصد از انرژی‌های خود را از محل انرژی‌های تجدیدپذیر مانند خورشید کسب خواهند کرد.

به گفته وی، رسیدن به این هدف برنامه‌ریزی و سیاست‌زدگی از برنامه‌ها را می‌طلبد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: انرژی های تجدیدپذیر انرژی های خورشیدی دانشگاه شیراز تولید برق طراحی و ساخت مجری طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۰۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ ناصر فتحی مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان گفت: تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی به منظور بهره مندی از انرژی پاک و تجدید پذیر به همت خیر مدرسه ساز حاج حمیدرضا سلامتیان در مدرسه اتیسم مهرآفرین ناحیه ۴ اصفهان آغاز شد.
ناصر فتحی هزینه اجرای این طرح را حدود ۴ میلیارد تومان دانست و افزود: در استان اصفهان تفاهم نامه تجهیز ۱۵ مدرسه به نیروگاه خورشیدی به همت خیران امضا شده و در صدد هستیم که تا پایان سال اجرای زیر ساخت‌های آن در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل دفتر فنی سازمان نوسازی مدارس کشور نیز درخصوص تجهیز مدارس به نیروگاه‌های خورشیدی گفت: در حال حاضر ۵۶ طرح ساخت نیروگاه‌های خورشیدی پشت بامی مدارس کشور به همت خیران مدرسه‌ساز در حال اجراست.
سید محمد واعظی نژاد افزود: این نیروگاه‌ها در حال انعقاد قرارداد یا اجرا است که دو تا سه ماه آینده وارد مدار می‌شوند.
وی گفت: تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا)، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش و جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در خردادماه سال ۱۴۰۲ به مدت ۵ سال منعقد شده است.
سید محمد واعظی نژاد افزود: براساس این تفاهم‌نامه نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی با ظرفیت حداکثر ۲۰۰ کیلووات وغیرانشعابی تا ظرفیت ۳ مگاوات در مدارس منتخب کشور با سرمایه گذاری خیران برای انتفاع مدارس ساخته می‌شود.
وی ادامه داد: ساخت این نیروگاه‌ها ضمن ایجاد اقتصاد و درآمد پایدار و صرفه جویی در هزینه‌های مدارس سبب افزایش خودآگاهی دانش آموزان از مزایای استفاده از انرژی‌های پاک برای کشور و حفظ محیط زیست با جلوگیری از به کارگیری سوخت‌های فسیلی در مدارس می‌شود.

دیگر خبرها

  • واحد‌های بخار نیروگاه طرشت وارد مدار تولید شد
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • خروج از مدار واحد ۳ بخار نیروگاه نکا
  • واحد ۳ بخار نیروگاه نکا از مدار تولید خارج شد
  • آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد