Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@16:41:46 GMT

در این هواپیما جایی برای نشستن کرونا نیست!

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۶۲۱۹۳

در این هواپیما جایی برای نشستن کرونا نیست!

علیرضا جباری زادگان؛ خلبان: پس از به صدا درآمدن آژیر خطر شیوع کرونا در سطح جهان، بار دیگر اهمیت تقویت راه‌های تدافعی در مقابل تهاجم ویروس‌ها و عوامل مخرب، بیش از پیش حس شد. ساختن سدی یکپارچه و قدرتمند در مقابل عوامل بیماری‌زا، به خصوص از اولین روزهای شروع انتقال ویروس، می‌تواند باعث شکسته شدن زنجیره انتقال این مهمانان ناخوانده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به صدور بلیت‌های بی شمار یک‌طرفه برای ویروس کرونا و جهانگردی این مسافر شوم، حمل و نقل هوایی یکی از متهمان ردیف اول همه‌گیری این ویروس به شمار می‌آید. صنعتی که با توجه به جابه‌جایی وسیع و سریع مسافران، از مهم‌ترین صنایعی است که می‌تواند به سرعت، باعث گسترش ویروس‌ها و عوامل بیماری‌زا در سطح بین‌المللی شود. با توجه به اینکه یکی از راه‌های اصلی شیوع بیماری‌ها، تماس فیزیکی با اشیا یا افراد آلوده است، ضروری است که اقداماتی را در جهت بهبود عملکرد اشیا و سطوح مختلف برای مقابله با عوامل مخرب در جهت پیشگیری از اولین جرقه‌های یک فاجعه میکروبی انجام دهیم. از جمله اشیایی که در معرض تماس چندین باره از سوی مسافران در پرواز قرار دارند، صندلی‌های هواپیما هستند که می‌توانند عاملی برای شیوع بیماری‌ها و سفر آنها به دیگر نقاط کره زمین باشند؛ صندلی‌هایی که قادرند محل تجمع بسیاری از عوامل مخرب محیط زیستی از جمله ویروس کرونا باشند.

با توجه به اینکه در پیرامون ما، شمار زیادی از میکروارگانیزم‌ها زندگی می‌کنند که در صورت برهم خوردن تعادل این موجودات در طبیعت، می‌توانند سلامت بسیاری از انسان‌ها را تهدید کنند و همچنین، با توجه به آزمون سخت این روزهای جهان در مقابل ویروس کرونا و احتمال تکرار این آزمون به اشکال دیگر در آینده، بهتر است که ما خود را برای مقابله با این شرایط آماده کرده و قبل از درمان، به فکر پیشگیری از شیوع عوامل بیماری زا باشیم.

از آن‌جایی که یکی از مؤثرترین عوامل ایجاد بیماری، انتقال آلودگی از سطوحی مانند صندلی‌ها است، استفاده از نانو مواد می‌تواند در کاهش انتشار باکتری‌ها و ویروس‌ها، بسیار مؤثر باشد. طبق تحقیقات صورت گرفته، صندلی‌های نزدیک راهرو نسبت به صندلی‌های کنار پنجره‌های هواپیما، دارای آلودگی بیشتری هستند که یکی از دلایل آن، تماس مکرر مسافران با این صندلی‌ها موقع سوار و پیاده شدن از هواپیماست. فضایی که به علت تماس فیزیکی می‌تواند یکی از راه‌های سفر ویروس‌ها و عوامل بیماری‌زا به سرتاسر جهان باشد.

بافت به کار رفته در صندلی هواپیما، می‌تواند علاوه بر مهیا نمودن محیط مناسب برای رشد و تکثیر میکروب‌ها، سبب انتقال و شیوع انواع بیماری‌ها شود و همچنین، برخی از الیاف، مورد تجزیه بیولوژیکی میکروب‌ها قرار می‌گیرند که این موضوع، می‌تواند سبب تغییر رنگ و کاهش خواص مکانیکی الیاف شده و موجبات پوسیدگی آن را فراهم آورد. افزودن نانو مواد ضد میکروب در مرحله تولید، علاوه بر بهبود عملکرد صندلی‌ها در مقابله با عوامل بیماری‌زا، می‌تواند سبب بهبود کارایی از جمله استحکام آنها شده و همچنین، موجب کاهش بوی نامطبوع ناشی از حضور میکروب‌ها بر صندلی‌ها شود. علاوه بر این، صندلی‌ها را در برابر شست‌وشوی مکرر، مقاوم می‌کند. بهره‌گیری از نانو مواد در مقایسه با شیوه‌های سنتی مبارزه با عوامل بیماری‌زا نظیر استفاده از مواد ضد عفونی کننده بر روی سطوح مختلف، دارای اثر دراز مدت است، چراکه تأثیر مواد ضد عفونی کننده، کوتاه‌مدت بوده و نیازمند استفاده مکرر و مداوم است و همچنین از جهت محیط زیستی، اثرات مخرب مواد شیمیایی را در پی ندارند.

استفاده از نانو مواد، علاوه بر داشتن عملکرد بالا و چندمنظوره و همچنین، داشتن نگاهی سبز به محیط زیست و حفظ منابع طبیعی و کمک به حرکت در جهت رسیدن به حمل و نقل هوایی پایدار و سبز، در آینده‌ای نه چندان دور، می‌تواند نقش پر اهمیت‌تری در پیشگیری از عوامل بیماری‌زا در صنعت هوانوردی به ویژه در خطوط هوایی ایفا کند و به سدی مستحکم و یکپارچه در جهت مقابله با عوامل مخرب میکروبی مبدل شود.

کد خبر 4871402

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا هواپیما خلبانان ویروس کرونا شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش شورای شهر تهران آموزش مکمل شهر تهران دستگیری سارق احتکار تعزیرات حکومتی آلودگی هوا تعطیلی مدارس محسن هاشمی قوه قضاییه محسن حاجی میرزایی عوامل بیماری زا عوامل مخرب نانو مواد صندلی ها ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۲۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

در ادامه به نقل از "مدیکال دیلی" به چند مورد از عادت‌ها و عواملی خواهیم پرداخت که برای حفظ سلامت قلب و عروق می‌بایست نسبت به آن‌ها محتاط بود.

رژیم‌گرفتن یا حذف برخی درشت‌مغذی‌ها

به گفته دکتر "دانیل ادموندوویچ"، رئیس قلب‌وعروق در بیمارستان دانشگاه تمپل، مردم اغلب فکر می‌کنند که یک رژیم غذایی سالم و متعادل را دنبال می‌کنند، اما اینطور نیست. به‌عنوان مثال، او افرادی را دیده که از رژیم غذایی کم‌کلسترول پیروی و از چربی‌های سالم یعنی یک درشت‌مغذی مهم اجتناب می‌کنند. این افراد ممکن است کربوهیدرات‌های زیادی بخورند. اگرچه این نوع رژیم غذایی باعث افزایش سطح کلسترول نمی‌شود، اما تحقیقات نشان داده است که تغییر ناگهانی و شدید در عادات غذایی می‌تواند منجر به بدتر شدن عملکرد قلب شود.

انزوای اجتماعی و تنهایی

به‌گفته دکتر "ریگود تدوالکار"، متخصص قلب و عروق در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سنتا مونیکای کالیفرنیا، جدا شدن از دیگران نیز می‌تواند تأثیر عمیقی بر سلامت قلب ما داشته باشد. یک مطالعه اخیر نشان داد که زنان مسن‌تر زمانی که در انزوا زندگی می‌کنند، هشت درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی هستند. برای افرادی که هم انزوای اجتماعی و هم تنهایی را تجربه می‌کنند، خطر ابتلا به بیماری قلبی تا ۲۷ درصد افزایش می‌یابد. انزوای اجتماعی نیز می‌تواند به افسردگی کمک کند و افسردگی می‌تواند منجر به عوامل خطر قلبی - عروقی مانند فشار خون بالا، سبک زندگی کم‌تحرک و عادات غذایی ضعیف شود.

سلامت ضعیف دندان‌ها

مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان، می‌تواند خطر عفونت‌های باکتریایی در جریان خون را افزایش دهد. به‌گفته تدوالکار، انتقال باکتری‌های موجود در دهان، به خون بسیار آسان است. التهاب لثه و سلامت نامناسب دهان باعث ایجاد حالت التهابی می‌شود که می‌تواند مشکلات قلبی مانند کلسترول بالا یا پارگی پلاک را تشدید کند.

مصرف بیش از اندازه کافئین

کافئین به‌طور کلی برای قلب مفید است و تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن دو فنجان قهوه در روز بیشترین فواید قلبی‌عروقی را دارد، اما مصرف بیش از اندازه قهوه می‌تواند تأثیر منفی داشته باشد؛ زیرا می‌تواند ضربان قلب را تسریع کند و باعث انقباض عروق خونی و افزایش فشار خون شود. مصرف کافئین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود و بیش از آن می‌تواند مجموعه‌ای از اثرات منفی داشته باشد.

استرس کنترل‌نشده

هنگامی که سیستم جنگ یا گریز بدن به‌طور مزمن فعال می‌شود، می‌تواند باعث التهاب در بدن و ترشح طولانی‌مدت هورمون‌های استرس مانند آدرنالین شود. به‌گفته تدوالکار، این عوامل در کنار هم می‌توانند باعث تغییرات فیزیولوژیکی در بدن از جمله افزایش فشار خون، کلسترول بالا، چاقی، مقاومت به انسولین و اختلالات ریتم الکتریکی شوند. استرس مزمن همچنین می‌تواند خطر لخته‌شدن خون را در سراسر بدن افزایش دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • مراقب باشید! همه خودروها در تابستان سرطان‌زا می‌شوند
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل