Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@07:23:44 GMT

خود مراقبتی، گام اصلی سلامت در برابر کرونا

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۶۳۷۲۵

خود مراقبتی، گام اصلی سلامت در برابر کرونا

دکتر جلیل کوهپایه زاده، روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به اینکه مردم باید خودمراقبتی را فراگیرند، گفت: مردم با خود مراقبتی می تواند از سلامت خود در مقابل بیماری ها از جمله کرونا به نحو صحیح از خود مراقبت کنند در واقع خود مراقبتی، عملی است که در آن هر فردی از دانش، مهارت و توان خود به عنوان یک ابزار استفاده می‌کند تا از سلامت خود مراقبت کند که گام نخست و اصلی این کار حفظ سلامت است و مردم با این کار یاد می گیرند که چگونه و با چه اصول صحیحی می توانند از سلامت خود که از بالاترین مواهب الهی است، حفاظت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی قرنطینه خانگی را از دیگر اقدامات خود مراقبتی برای حفظ سلامتی در مقابل کرونا اعلام کرد و افزود: مردم با خود مراقبتی می توانند این دوران را با سلامتی سپری کنند.

کوهپیایه زاده، دهان، مخاط بینی و چشم را از مهمترین راه انتقال بیماری های تنفسی از جمله کرونا اعلام کرد و به مردم توصیه کرد دست آلوده را به دهان، مخاط بینی و چشم نزند و با این کار راه انتقال ویروس قطع می شود.

از مراجعات غیرضروری به بیمارستان ها خودداری کنیم
وی از مردم درخواست کرد که از مراجعات غیرضروری به بیمارستان ها خودداری کنند زیرا مراجعه به بیمارستان علاوه بر افزایش بار بیمارستانی، مانع خدمات رسانی مناسب به بیمار شده و هم اینکه افراد سالم در معرض بیماری قرار می گیرند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: خیلی از مردم به طور عادی برای درمان سرماخوردگی به پزشک مراجعه نمی کنند و حداکثر به یک درمانگاه، مراکز جامع سلامت یا کلینیک مراجعه می کنند، فردی که علائم اولیه سرماخوردگی را دارد نیازی نیست به بیمارستان مراجعه کند.

وی ادامه داد: اگر افراد علائم سرماخوردگی اولیه را دارند به مراکز جامع سلامت، درمانگاه ها و کلینیک ها مراجعه کنند تا در صورت نیاز به بیمارستان هدایت شوند، خیلی از مردم بدون علامت بیماری یا با علامت خفیف، نگران کرونا هستند و به بیمارستان ها مراجعه می کنند که کار اشتباهی است.

از کرونا بیماری هولناک نسازیم
کوهپیایه زاده اظهار داشت: کرونا یک بیماری ویروسی با کشندگی پایین و شیوع بالا است و مردم نباید از آن بیماری هولناکی بسازند.

وی از مردم تقاضا کرد که آرامش خود را حفظ کنند، زیرا استرس سبب افزایش احتمال ابتلا به بیماری می شود.

کوهپایه زاده ادامه داد: ماسک برای افرادی که علامت بیماری را ندارند یا در معرض بیماری قرار نمی گیرند، الزامی نیست.

وی اظهار داشت: این موضوع برای شرایط فعلی است و ممکن است شرایط طوری تغییر کند و ابتلا به بیماری شایع تر شود و در آن موقع  تصمیمات دیگری اخذ می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه ۲ گروه حتما باید ماسک بزنند، گفت: افرادی که علائم بیماری تنفسی مانند آب ریزش بینی، سرفه و عطسه دارند یا کسانی که با افراد مشکوک، بیمار یا حتی دچار سرماخوردگی، ارتباط دارند، باید از ماسک استفاده کنند.

وی تاکید کرد که هر چه مردم در معابر عمومی حضور نیابند و با هم تماس نداشته باشند از چرخه انتقال ویروس جلوگیری می شود.

ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به بیش از۷۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.

کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت امروز جمعه ۱۶ اسفندماه اعلام کرد: تاکنون موارد ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به ۴ هزار و ۷۴۷ نفر و فوت ناشی از آن به ۱۲۴ نفر رسیده و همچنین ۹۱۳ نفر بهبود یافته‌اند.

برچسب‌ها ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا خود مراقبتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۳۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد

اختلال و قطعی در سامانه بیمه سلامت موجب شده تا روند خدمات رسانی به بیماران دچار مشکل شود و همین موضوع موجب گلایه مندی بیماران شده است. یکی از شهروندان تهرانی که برای انجام سونوگرافی به درمانگاهی در محله تهرانپارس مراجعه کرده است با قطعی سامانه مواجه شد، به گفته ایشان حدود یک هفته این مشکل همچنان ادامه دارد.

شهروند خبرنگار ما با ارسال پیام از مسئولان درخواست رسیدگی کرد.

متن پیام شهروند خبرنگار
باسلام وقت بخیر، الان یک هفته هست که به درمانگاه در تهرانپارس برای انجام سونوگرافی مراجعه می‌کنیم، اما پذیرش اعلام می‌کند که سایت بیمه خدمات درمانی (بیمه سلامت) قطع است. خواهش میکنم رسیدگی کنید.

منبع: داود موسی - تهران

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • پیگیری ایجاد بیمارستان ویژه چشم در اهواز
  • واکنش زهره حمیدی به ویدئوی منتشر شده از او روی تخت بیمارستان | برای ۳ ماه قبل است، به سرطان مبتلا شده‌ام اما ...
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • مراجعه روزانه ۴۰۰ بیمار چشمی به بیمارستان امام (ره) اهواز
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ خوزستانی به بیمارستان‌ ها در پی گرد و غبار امروز
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان