Web Analytics Made Easy - Statcounter

تشکل‌های مردم‌نهاد خوزستان از مدیریت این استان درخواست کردند تا با تعطیلی بناها و محوطه‌های تاریخی، ممنوعیت ورود گردشگران به خوزستان را اعلام کند.

به گزارش ایسنا، جمعی از تشکل‌ها و انجمن‌های مردم‌نهاد فرهنگی و میراث فرهنگی در نامه‌ای به غلامرضا شریعتی - استاندار خوزستان - با عنوان «ممنوعیت ورود گردشگران به خوزستان به علت گسترش بحران شیوع ویروس کرونا» درخواست کردند: «کشور ما هم‌اکنون درگیر بحران وسیع و همه‌گیری شده است، تحت عنوان «شیوع ویروس کرونا».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که در آستانه تعطیلات نوروز و سال نو قرار داریم، استان خوزستان از مناطق میزبان گردشگران نوروزی و راهیان نور در سطح کشور است.

باتوجه به بحران شیوع ویروس کرونا، به‌منظور جلوگیری از فاجعه‌ای که می‌تواند جان مهمانان و شهروندان خوزستانی را با خطر جدی مواجه کرده و با توجه به کمبود امکانات و زیرساخت‌های بهداشتی درمانی، همچنین گستردگی و پهناور بودن استان، پراکندگی و تعدد مناطق و روستاهای هدف گردشگری در این استان، لطفا دستور فرمایید تا از ورود میهمانان نوروزی و راهیان نور و استقرار آنان در مدارس و مهمانسراهای ادارات دولتی و  خصوصی، کمپ‌های گردشگری،  پارک‌ها و مکان‌های عمومی، تورهای گردشگری داخل و خارج استان جلوگیری شود و با صدور منع بازدید از همه‌ی اماکن تاریخی باستانی و موزه‌ها و کنترل تمامی مسیرهای ورودی به استان از قبیل ریلی، زمینی، هوایی و دریایی با استقرار اکیپ‌های نظارت و کنترل بهداشتی مسافران ورودی، از به وجود آمدن مشکلات بعدی و فاجعه انسانی در خوزستان جلوگیری شود.

لذا ما سازمان‌های مردم‌نهاد و غیردولتی با نگاه به اتفاقات ناگوار و تاسف‌بار که در استان قم و استان‌های گردشگرپذیر شمالی رخ داده است، به جد هشدار لازم را می‌دهیم تا با مدیریت به‌موقع و قبل از وقوع بحران، شاهد بحرانی فاجعه‌بار در استان خوزستان نباشیم.

تشکل‌های «انجمن دوستداران میراث فرهنگی شهرستان شوش»، «انجمن دوستداران میراث فرهنگی ایذه(تاریشا)»، «انجمن دوستداران میراث فرهنگی صنایع دستی تیری(شهرستان حمیدیه)»، «موسسه فرهنگی بنیاد  شوش‌شناسی»، «انجمن گردشگری میسان»، «انجمن میراث کهن آوان شهرستان اندیمشک»، «انجمن دوستداران شهر و طبیعت شوش»، «انجمن نویسندگان شوش»، «انجمن توانجویان امید شوش»، «انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا(اهواز)»، «موسسه گردشگری آفتاب مهرگردون»، «انجمن دوستداران پژوهشگران دزفول(دزپارس)»، «انجمن میراث دوستان باغملک»، «انجمن دوستداران میراث فرهنگی رامهرمز»، «انجمن دوستداران میراث فرهنگی شوشتر»، «انجمن بیان میراث و سیاحت خوزستان(اهواز، کارون)»، «تشکل فرهنگی گرگیعان»، «انجمن دوستداران میراث فرهنگی خلیج فارس(ماهشهر)»، «موسسه رهنمای زندگی شاد ایذه»، «انجمن دوستداران میراث فرهنگی آپاتان( آبادان)»، «مرکز تحکیم خانواده و کودک شاد ایذه»، «انجمن  فرهنگی هنری شیرسنگی شهرستان شوشتر»، «موسسه قائم آل‌محمد(ص) خرمشهر»، «موسسه رهنمای زندگی شاد ایذه»، «انجمن اوتیسم خوزستان»، «موسسه طلوع سینا اروند خرمشهر» و «انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان» این درخواست را خطاب به استاندار خوزستان امضاء کرده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خوزستان کروناویروس گردشگران راهيان نور انجمن دوستداران میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۶۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا