Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، شطرنج ورزشی جذاب است و مانند هر رشته ورزشی دیگر چهره‌ها و نوابغ زیادی را در طول تاریخ به مردم معرفی کرده است.

در ادامه ۶ قسمت گذشته بی بدیل‌ترین شطرنج بازان تاریخ به معرفی یکی دیگر از اعجوبه‌های تاریخ این رشته می‌پردازیم.

الکساندر آلخین، شطرنج باز روس

الکساندر آلخین، اولین بار با پیروزی مقابل یک شطرنج باز افسانه‌ای به نام کاپابلانکا، عنوان قهرمانی را تصاحب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شطرنج باز روس این قهرمانی را سال ۱۹۲۷ به دست آورد.

آلخین در دهه ۱۹۲۰ میلادی در بیشتر مسابقاتی که حضور داشت به قهرمانی رسیده بود. اوایل دهه ۱۹۳۰، زمانی که تنها ۱۶ سال داشت، بر تمام رقابت‌های شطرنج سلطه کامل داشت و یکی از قوی‌ترین شطرنج بازان روسیه نام گرفت. با تداوم این موفقیا تا ۲۲ سالگی به یکی از قوی‌ترین شطرنج بازان جهان تبدیل شد.

سال ۱۹۲۱ زادگاه خود، روسیه را ترک و به غرب سفر کرد، اما دیگر به روسیه بازنگشت.

گفته شده هدف اصلی آلخین از این سفر ربودن عنوان قهرمانی از کاپابلانکا بوده است. البته شطرنج باز روس برای رسیدن به این هدف چالش‌هایی زیادی را داشته است. طبق قوانین لندن او باید ۱۰ هزار دلار برای برگزاری مسابقه تامین می‌کرد.

الکساندر آلخین، تلاش کرد تا با اجرای مسابقات نمایشی با چشمان بسته، این مبلغ را فراهم کند. البته او در این راه موفق بود. در نهایت یک تاجر آرژانتینی، سال ۱۹۲۷ قبول کرد تا هزینه مسابقه آلخین را پرداخت کند.

در این مسابقه آلخین روس موفق شد در مجموع با ۶ برد، ۳ باخت و ۲۵ تساوی، حریف را مغلوب کند. پیروزی آلخین، خودش و دنیای شطرنج را در بهت و حیرت فرو برد. آلخین تا قبل از این مسابقه هرگز کاپابلانکا را شکست نداده بود.

مذاکرات زیادی در طول سال‌ها، برای برگزاری بازی برگشت بین این ۲ شطرنج باز صورت گرفت، اما هیچ وقت مسابقه برگشت برگزار نشد.

آلخین روسی، در طول یک دهه بر تمامی دنیای شطرنج سلطه داشت، اما اعتیاد او به الکل منجر به کاهش توانایی‌های این شطرنج باز شد.

در سال ۱۹۳۵، آلخین عنوان خود را به ماکس اویوه واگذار کرد. البته او در سال ۱۹۳۷ موفق شد در بازی برگشت، عنوان خود را پس بگیرد.

آلخین در سال‌های ۱۹۳۹ و ۱۹۴۳ توانست از عنوان خود دفاع کند. این بازی برابر رقیبی به نام بوگولیوبوف بود.

آلخین تا زمان مرگش در سال ۱۹۴۶ عنوان خود را حفظ کرد.

شاید عجیب باشد، اما بزرگترین دلیل این موضوع تنها جنگ جهانی دوم بود که امکان برگزاری هرگونه مسابقه جهانی شطرنج را غیرممکن کرده بود.

پس از اتمام جنگ جهانی دوم، از آلخین برای شرکت در مسابقات دعوت نشد. گفته شده دلیل این امر، اتهام وابستگی آلخین به حزب نازی بوده است. در سال‌های بعد اسنادی به دست آمد که نشان می‌داد، این اتهامات واقعی بوده است.

بیشتر بخوانید : بی بدیل‌ترین شطرنج بازان تاریخ این رشته را بشناسید (قسمت ششم)

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار ورزشی فدراسیون شطرنج دنیای ورزش ترین شطرنج بازان عنوان خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۷۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید

از جمله دلایل بروز زانودرد می‌توان به آسیب به زانو، آرتروز، بورسیت، تاندونیت و کیست بیکر اشاره کرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، زانو درد می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد، به طوری که تحرک شما را مختل کند و باعث بروز اختلال در فعالیت‌های روزانه شود، کسب آگاهی در مورد دلیل بروز این مشکل می‌تواند به تسکین آن کمک کند، در ادامه به بررسی چند دلیل بروز زانو درد می‌پردازیم:

آسیب

آسیب‌ها اغلب در نتیجه پیچ خوردن، افتادن یا ضربه ناگهانی ایجاد می‏‌شود، زانو یک مفصل پیچیده است که مستعد انواع آسیب‌ها مانند پارگی رباط، پارگی مینیسک یا شکستگی است، یکی از دلایل رایج بروز این اتفاقات تغییر جهت ناگهانی و فشار زیاد به مفصل زانو است؛ علاوه‌بر این حوادثی مانند افتادن یا برخورد نیز می‌تواند منجر به آسیب دیدگی زانو شود، درمان این نوع آسیب‌های زانو شامل استراحت و استفاده از کمپرس یخ می‌شود، البته با توجه به میزان آسیب دیدگی، ممکن است فیزیوتراپی یا حتی جراحی لازم باشد؛ به منظور پیشگیری از بروز این مشکل، قبل از ورزش کردن بدن خود را گرم کنید و از کفش مناسب استفاده کنید.

آرتروز

آرتروز که با التهاب مفاصل مشخص می‏‌شود، می‌تواند تأثیر منفی بر زانوها بگذارد؛ استئوآرتریت که رایج‌ترین نوع آرتروز است، زمانی رخ می‌دهد که غضروف محافظ انتهای استخوان‌ها به مرور زمان از بین برود، از طرف دیگر آرتریت روماتوئید یک اختلال خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به مفاصل حمله می‌کند و منجر به ایجاد التهاب می‏‌شود؛ روش‌های درمانی آرتروز شامل مصرف دارو، فیزیوتراپی و اصلاح سبک زندگی می‌‎شود، در موارد شدیدتر نیز ممکن است به عمل جراحی نیاز باشد.

بورسیت

بورسیت زمانی اتفاق می‌افتد که کیسه‌های کوچک پر از مایع به نام بورسا که از مفصل زانو محافظت می‌کند، ملتهب می‌شود؛ این التهاب اغلب نتیجه حرکات تکراری یا فشار طولانی مدت روی زانو یا نشستن و دویدن طولانی مدت است؛ درمان بورسیت شامل استراحت، استفاده از کمپرس یخ و مصرف داروهای ضدالتهابی برای کاهش درد و تورم می‌شود، به منظور جلوگیری از بروز بورسیت استفاده از زانوبندهای محافظ می‌تواند مفید واقع شود.

تاندونیت

تاندونیت زمانی رخ می‌دهد که تاندون‌هایی که ماهیچه‌ها را به استخوان‌ها متصل می‌کند، ملتهب یا تحریک شود، این وضعیت می‌تواند در اثر حرکات تکراری یا افزایش ناگهانی فعالیت بدنی ایجاد شود؛ تمرین‌های فیزیوتراپی با تمرکز بر تقویت عضلات اطراف زانو می‌تواند به کاهش علائم و جلوگیری از بروز تاندونیت کمک کند.

کیست بیکر

کیست بیکر به بیرون‌زدگی غشاء سینوویال در زانو گفته می‌شود و در قسمت پشت زانو احساس می‏‌شود؛ در‬ این حالت استراحت کردن و استفاده از کمپرس یخ می‌تواند به زانو درد ناشی از این مشکل کمک کند، در بعضی موارد نیز تخلیه مایع جمع شده پشت زانو یا تزریق داروی ضدالتهابی کورتیکواستروئید در این زمینه مؤثر واقع می‏‌شود.

کد خبر 747735

دیگر خبرها

  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • نقش خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی کشور بی‌بدیل است
  • ۷ بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • دلایل بروز زانودرد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • دلایل بروز زانو درد و روش‌های درمانی آن را بشناسید
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید
  • راهیابی شطرنج باز سمنانی به اردوی تیم ملی
  • شاهکار اسکواش‌ بازان ایران در قطر
  • افغانستان 1 تاجیکستان 2، تاریخ‌سازی تاجیک‌ها