Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مهندسی سیستم‌های رهایش دارو، مرز مشترکی با بسیاری از علوم از جمله: مهندسی بیومتریال، بیولوژی، بافت شناسی، داروسازی، آنالیز ریاضی، مهندسی پلیمر و… دارد. این زمینه یکی از جوانترین موضوعات مطرح در علوم روز دنیا است که پیشرفت‌های چشمگیری را به همراه داشته و امروزه سهم عمده از تحقیقات مهندسان (به خصوص مهندسان بیومتریال) را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پیشرفت علم، مهندسان و محققان حوزه سلامت به نتایج بسیار خوبی در مورد مصرف داروها رسیده اند. در حالت عادی پس از استفاده دارو، دوز زیادی از مواد دارویی وارد بدن شده که پس از گذشت چند ساعت میزان آن کاهش می یابد و فرد مجبور می شود، مجددا مقدار زیادی دارو را یکباره مصرف کند تا ظرف چندساعت آینده مقدار آن کاهش یابد و این چرخه ادامه دارد.

با پیشرفت تکنولوژی روش های جدیدی برای حل این مشکل ابداع شده است. در این روش بیمار پس از مصرف دارو، دوز بالایی از دارو را دریافت نمی کند. در واقع پس از مصرف دارو، سیستم رهایش دارو شروع به تراوش دوز تعریف شده ای می کند و این مقدار در طول مدت، ثابت باقی می ماند.

پژوهشگران ماده بسیار حساسی ساختند که می‌تواند عوامل مختلف محیطی را آنالیز کرده و همچنین در رهایش دارو نیز مورداستفاده قرار گیرد.

یک گروه تحقیقاتی از روسیه ماده هوشمندی ساخته که خواص منحصربه‌فردی دارد. این ماده پتانسیل بالایی برای تولید نسل جدیدی از سامانه‌های رهایش دارو برای مقابله با سرطان و دیگر بیماری‌ها دارد.

این ماده، حساسیت بالایی به سیگنال‌های DNA دارد، براساس اظهارات محققان، این ماده نسبت به بسیاری از آرایه‌های بیان DNA حساسیت بالاتری دارد.

از این ماده می‌توان برای طراحی نانومعرف‌های هوشمند استفاده کرد، معرف‌هایی که می‌توانند سلول‌های سرطانی را براساس غلظت DNA در میکرومحیط‌ها شناسایی کند.

بیشتر بخوانید: افزایش کارایی ذخیره انرژی با طراحی نانوفتوکاتالیست‌های جدید

در این مطالعه، یک سر رشته DNA منفرد به نانوذره متصل شده است. این مولکول عاری از هرپین ساختاری شبیه به سنجاق‌قفلی در DNA است. این گروه تحقیقاتی یک گیرنده مولکولی کوچک را به سر دیگر این رشته DNA متصل کردند.

برخلاف انتظار، این گیرنده به هدف متصل نشد، دانشمندان چنین فرض کردند که این رشته DNA به نانوذره متصل شده و به‌صورت کلافی پیچیده شده است؛ بنابراین، گیرنده زیر سطح ذره قرار گرفته است.

زمانی که دانشمندان رشته مکمل را به محیط اضافه کردند، دریافتند که این فرضیه درست است، در نتیجه گیرنده فعال شد و به هدف متصل شد.

این گروه تحقیقاتی دریافتند که این معرف‌ها می‌توانند برای تشخیص غلظت DNA در مقیاس‌های فمتو مول در لیتر استفاده شود بدون این که نیاز به تکثیر DNA یا تقویت سیگنال باشد. برخلاف آرایه‌های DNA رایج، این فناوری در خارج از فضای تمیز آزمایشگاه قابل انجام است و نیاز به تجهیزات پیچیده ندارد.

از آنجایی که این فناوری جفت‌های بسیار کمی دارد می‌توان گفت که از نظر حساسیت، هیچ روش دیگری با این فناوری قابل قیاس نیست.

نتایج این پروژه چشم‌انداز تازه‌ای در حوزه ژنومیک ایجاد می‌کند به طوری که می‌توان با استفاده از آن، نسل جدیدی از نانومواد درمانی را تولید و به بازار عرضه کرد.

نتایج این پروژه در نشریه ACS Nano به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فناوری نانو درمان سرطان رهایش دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۷۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود شخصيت جديد «غرغر» به باغ شادونه

در قسمت جديد از برنامه، شخصیت جدیدی به نام «غرغر خان» وارد باغ شادونه می‌شود و لحظات شیرینی را به همراه خاله شادونه و بقیه شخصیت‌های باغ شادونه برای کودکان رقم می‌زند. 

گفتنیست در هر قسمت از «باغ شادونه» ماجرا‌های جدیدی اتفاق می‌افتد که مهارت‌های کودکانه و مفاهیم اخلاقی، دینی، فرهنگی و اجتماعی را در قالب داستان‌هایی شاد و هیجان‌انگیز به بچه‌ها آموزش می‌دهد. 

«باغ شادونه» کاری است از گروه کودک و نوجوان شبکه دو به تهیه‌کنندگی محسن مناجاتی، کارگردانی علی مختارزاده و اجرای ملیکا زارعی که جدیدترین قسمت آن پنجشنبه ۶ اردیبهشت حوالی ساعت ۱۷:۱۵ پخش و جمعه در همان ساعت تکرار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • فناوری‌های نوین برای مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز استفاده شود
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • هفت میلیون خانوار به شبکه فیبر نوری متصل هستند
  • ورود شخصيت جديد «غرغر» به باغ شادونه
  • شرکت گاز کردستان 1268 واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد را به شبکه سراسری گاز متصل کرد
  • ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی کردستان به شبکه سراسری گاز متصل شدند
  • بیش از 22 هزار خانوار یزدی تا شهریور ماه به فیبرنوری متصل می شوند
  • روستا‌ها باید روستا بمانند و همچنان محلی باشد برای تولید
  • روستا‌ها باید روستا بمانند و همچنان محلی باشد برای تولید