Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین چندین واکسن بر ضد ویروس جدید کورونا در حال بررسی است، اما شرکت بیوتکنولوژی آمریکایی مدرنا تراپیوتیکز با یک واکسن اسید نوکلئیکی ساخته شده از RNA پیامبر یا mRNA مصنوعی از دیگران جلوتر است.

این شرکت ۴۲ روز پس از آنکه توالی ژنتیکی ویروس جدید کورونا (با نام رسمی SARS-CoV-2) بوسیله دانشمندان چینی در ماه ژانویه تعیین شد، این واکسن را بر ضد این ویروس ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت مدرنا نخستین محموله این واکسن را برای انجام مرحله اول آزمایش انسانی در ماه فوریه تحویل داد و قرار است در ماه آوریل (فروردین) کارآزمایی بالینی آن شروع شود.

هنوز هیچ واکسن تایید شده‌ای از نوع mRNA در برابر بیماری‌های واگیر در دنیا وجود ندارد.

واکسن کورونا چه وقتی در دسترس قرار خواهد گرفت؟

از طرف دیگر یک داروی مهارکننده پاسخ ایمنی به نام اتلیزوماب یا توسیلیزوماب با نام تجاری آکترما (ساخت شرکت روش) در آخرین دستورالعمل ملی تشخیصی و درمانی چین برای بیماری کووید-۱۹ افزوده شده است. این دارو از سال ۲۰۰۵ در بازار بوده است و برای درمان آرتریت روماتوئید به کار می‌رود.

ژو کی، پژوهشگر آکادمی علوم چین گفت آزمایش‌های بالینی با این دارو پس از آنکه در گروه کوچکی از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ اثرات مثبتی نشان داد، ادامه دارد.

در این آزمایش بالینی بر روی ۲۰ بیمار، ۱۹ نفر که شرایط وخیمی داشتند، در طول دو هفته پس از دریافت این دارو کاملا بهبود یافتند و از بیمارستان مرخص شدند. حال یک بیمار هم در شرایط بحرانی بود، بهتر شد.

علت استفاده از چنین دارویی این است که ویروس کورونا باعث ایجاد واکنش شدید در دستگاه ایمنی می‌شود که به التهاب شدید ریه‌ها می‌انجامد و باعث تخریب و از کار افتادن آنها می‌شود.

بنابراین دانشمندان در حال بررسی داروهایی بوده‌اند تا این پاسخ ایمنی را تعدیل کنند. قبلا دانشمندان چینی از داروی ضد مالاریای کلروکین فسفات نیز که خواص ضد التهابی دارد، برای درمان بیماران کووید-۱۹ استفاده کرده‌اند.

سازمان جهانی بهداشت هم گفته است داروی ضد ویروسی رمدیسیویر (remdisivir) ساخته شده بوسیله شرکت آمریکای گلیاد ساینسز که در اصل برای درمان ویروس ابولا ساخته شده بود، دارویی است که بیش از همه به آن امیدواری وجود دارد. چین نیز در حال همکاری با شرکت گیلیاد برای آزمایش این دارو روی بیماران کووید-۱۹ است.

این دارو اکنون در فاز سوم کارآزمایی بالینی است.

شرکت‌  داروسازی سانوفی پاستور نیز اخیرا اعلام کرد در حال ساخت یک واکسن است. این شرکت این واکسن را بر مبنای کار قبلی‌اش در ساخت یک واکسن برای بیماری سارس (نشانگان شدید حاد تنفسی ناشی از یک کوروناویروس دیگر) که به مرحله پیش‌بالینی رسید، می‌سازد.

شرکت‌های بزرگ داروسازی دیگری مانند گلاکسو‌اسمیت‌کلاین و جانسون اند جانسون نیز دارند در زمینه ساخت واکسن کار می‌کنند.

کد خبر 490033 برچسب‌ها كروناويروس واکسن دارو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس واکسن دارو کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۷۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران به همراه مدیران و معاونین سازمان صمت استان، تعزیرات حکومتی تهران و سازمان غذا و دارو با حضور در شرکت‌های داروسازی «توفیق دارو» و «خوارزمی» از خطوط تولید و آزمایشگاه‌های مختلف این دو مجموعه بازدید کرد.

وی در حاشیه این بازدید ضمن تبریک و تهنیت روز کارگر و معلم اظهار کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری که سال جاری را با نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گذاری کردند همچنین حسب دستور رئیس قوه قضائیه به منظور حمایت از تولید، امروز از دو شرکت داروسازی توفیق دارو و خوارزمی که از جهات مختلف برای نظام جمهوری اسلامی ایران ارزشمند هستند بازدید به عمل آوردیم.

وی افزود: در قوه قضائیه دبیرخانه اقتصاد مقاومتی در دادگستری‌های تمام استان‌های کشور فعال است تا از واحدهای تولیدی و صنعت گران حمایت شود.

وی ادامه داد: در جلسه امروز با مسئولان و مدیران این شرکت‌های دارویی اعلام کردیم که مطالبات، مسائل و مشکلات موجود را به صورت مکتوب به دبیرخانه واحد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران ارائه دهند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن در جهت پیگیری و رفع آن‌ها اقدام کنیم.

دادستان تهران درباره مشکل اعلامی طولانی شدن ترخیص مواد اولیه گفت: فرایند اداری ترخیص مواد اولیه را با قید فوریت بررسی و مرتفع می‌کنیم همچنین در جهت حل مشکل فرسودگی ماشین آلات شرکت‌ها از طریق برگزاری جلسه با بانک‌های عامل موضوع اعطای تسهیلات مصوب را پیگیری خواهیم کرد.

صالحی بیان کرد: بیشتر مشکلاتی که دو شرکت داروسازی بیان کردند مربوط به عدم تأمین نقدینگی، پرداخت نشدن مطالبات، فرسوده شدن ماشین آلات، کیفیت قیمت گذاری در صنعت دارو، عدم تخصیص به موقع ارز و مشکلات تأمین مواد اولیه بود که مقرر شد شرکت‌های داروسازی مسائل مربوط به هر دستگاه را به صورت مجزا اعلام کنند تا پیگیری و جلسات لازم از طریق واحد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران صورت پذیرد.

وی ادامه داد: مصوبات حمایتی که در جلسه امروز تصویب شد قطعاً در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران پیگیری خواهد شد همچنین متعاقباً جلساتی به منظور پیگیری اجرای مصوبات با مسئولین امر که می‌توانند مشکلات این واحدهای تولیدی را رفع کنند در دادسرای تهران برگزار خواهیم کرد و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، موانع پیش روی این واحدهای تولیدی را در خصوص چالش‌هایی که مطرح کردند؛ به حداقل می‌رسانیم.

کد خبر 6094880

دیگر خبرها

  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • پشیمانی عجیب بایرن: شاید توخل بماند!
  • بهترین سپرها در برابر تیغ برنده تورم کدامند؟
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • اعتراف آسترازنکا به عوارض مرگبار واکسن/ رشوه، دروغ و پنهان‌کردن حقیقت برای تجارت با سلامتی انسان‌ها
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • بازدید دادستان تهران از دو شرکت‌ داروسازی
  • مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود