Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم مسکین کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با اشاره به بحث داغ این روزها که همان کرونا است گفت: کرونا موضوعی است که توجه تمام رسانه های جهان را به خود جلب کرده و باعث شده مردم منابع متعددی را برای پیگیری اخبار، اتفاقات و آمار مبتلایان دنبال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اخبار، فضای مجازی، محافل و گفت و گوها صحبت از کرونا ویروس است و سر چشمه همه خبرهای دریافتی، صحت نداشته و همین امر سبب ایجاد استرس و اضطراب می شود.

او افزود: یکی از راههایی که در شرایط فعلی اضطراب افراد جامعه را زیاد میکند دامن زدن به شایعاتی است که پایه و اساس نداشته و سبب ایجاد خلل در کنترل شرایط می شود.

مسکین بیان کرد: ما به عنوان فردی از جامعه باید روشهای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس را از منابع موثق نظیر سازمان بهداشت جهانی، خبرگزاری های رسمی و معتبر رصد کرده تا بتوانیم بهتر با این ویروس مقابله کنیم.

هیجانات منفی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود

این کارشناس روانشناسی اظهار داشت: اطلاعات نادرست باعث ایجاد هیجانات منفی در افراد شده که همین امر باعث کاهش فعالیت و تضعیف سیستم ایمنی در بدن و ایجاد شرایط سخت تر می گردد.

مریم مسکین تصریح کرد: ترس تا زمانی مفید است که محتاطانه عمل کنیم اما اگر باعث اختلال در زندگی شود، آسیب های جدی را به فرد و جامعه وارد می کند و هم چنین استرس ناشی از اطلاعات درست یا نادرستی که دریافت کرده و پیوسته دنبال می کنیم تا مدت ها زندگی را تحت تاثیر خود قرار می دهند.

او در خصوص دلایل ترس مردم از بیماری کرونا اذعان داشت: علت های ترس مردم از ویروس کرونا همه گیر شدن و اپیدمی آن در سطح کشور و گستردگی وسیع آن در سطح جهان است. یکی دیگر از دلایل ترس نیز کمبود ماسک، مواد بهداشتی و موادضد عفونی کننده و مرگ میر ناشی از این بیماری است که البته شایعات بی تاثیر نبوده و کسانی از غرض این شایعات را رواج داده و اشاعه می کنند.

مسکین در خصوص افراد دارای بیماری های خاص اظهار کرد: مراقب افراد مبتلا به دیابت، بیماران ریوی و زمینه ای بوده و آنها را از استرس دور نگه داریم. از گفتن همه خبرها مخصوصا آمار دقیق مرگ و میر به آنها خودداری کنیم چرا که آنها خود را مستعد ابتلا به این بیماری میدانند و علاوه بر بیماری جسمی، روان آنها نیز آسیب دیده و اضطراب این روزها سیستم ایمنی بدنشان را بیشتر مختل میکند.

آموزش نکات بهداشتی به کودکان

این کارشناس روانشناسی بیان داشت: نکات بهداشتی را به کودکان آموزش داده و در صورت انجام صحیح آنها به کودک پاداش دهیم و با مشاهده علائم وسواسی در او با انجام بازی ها، سرگرمی ها و دادن مسئولیت، حواس کودک را پرت کنیم.

مریم مسکین در ادامه گفت: استرس برای مغز و سیستم عصبی کودک بسیار مضر بوده و باعث اختلال در ترشح هورمون های دوپامین و سروتونین شده وسبب بروز ترس محیطی می شود و استرسی را که کودک در این برهه تجربه می کند ریشه های آن تا بزرگسالی ادامه دارد.

او توجه به اطلاعیه های منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، رعایت بهداشت فردی، پرهیز از رفت و آمدهای غیر ضروری، مصرف غذاهای توصیه شده به وسیله متخصصان تغذیه و اطلاعاتی که همکاران روانشناس جهت جلوگیری از استرس ناشی از این بیماری به مردم ارائه می دهند را در جلوگیری از ابتلا به کرونا ویروس و هیجانات ناشی از آن موثر دانست.

انجام فعالیت های آرامش دهنده برای مقابله با استرس و اضطراب ناشی از کرونا ویروس

مریم مسکین ساده ترین و موثرترین روشهای مقابله با فشار روانی و اضطراب این روزها را، ورزش کردن در منزل و فعالیت های آرامش دهنده همچون یوگا و مدیتیشن دانست و اظهار کرد: از جمله فعالیت های دیگر، آرمیدگی یا تن آرامی برای خنثی کردن واکنش های جسمی مضطرب بوده که در بهبود حالات اضطرابی و استرس بسیار موثر است.

او همچنین ارتباط مجازی با دوستانی که سبب افزایش اعتماد به نفس در افراد می شوند را در مهار استرس و اضطراب حاکم بر جامعه مفید برشمرد.

کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت بیان داشت: همیشه منتظر زمانی برای انجام کارها و امور عقب افتاده بودیم اکنون بهترین موقعیت است که این تهدید را به یک فرصت تبدیل کنیم. تحقیقات ثابت کرده که مطالعه کتاب بیش از ۶۸ درصد استرس را کاهش می دهد پس موقعیت خوبی برای مطالعه کتاب هایی است که مدت ها تهیه کرده ایم و در قفسه خاک می خورند.

مریم مسکین در پایان با اشاره به پیگیری و رصد اخبار مرتبط با ویروس کرونا از خبرگزاری ها، کانال ها و رسانه های معتبر گفت: این بحران تمام می شود و زندگی به حالت عادی بر می گردد، مراقب گفتار خود باشیم و فشار روانی را که با حرف ها و رفتار خود به کودکان واطرافیان خود انتقال می دهیم اثرات مخرب آن تا سالیان سال همراه آنان خواهد بود.

انتهای پیام/ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس ترس از کرونا کرونا ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۷۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط دانشگاه علوم پزشکی ایران، ناهید آریائیان افزود: چاقی زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، در نتیجه با «کاهش دریافت میزان کالری» و «افزایش فعالیت‌های فیزیکی» می‌توان از بروز چاقی و بیماری‌های وابسته به آن پیشگیری کرد.

وی اظهارداشت: در سال‌های اخیر میزان شیوع چاقی افزایش یافته و آمار افراد چاق از سال ۱۹۸۰ در جهان بیش از دو برابر شده است. در ایران تقریبا نیمی از افراد دارای اضافه وزن یا چاق هستند.

آریائیان با اشاره به افزایش کودکان مبتلا به چاقی، اظهار کرد: چاقی، زمینه‌ساز بروز بسیاری از بیماری‌های شایع همچون بیماری‌های قلبی عروقی، پرفشاری و چربی خون، دیابت، انواع سرطان‌ها، برخی بیماری‌های زنان و ناباروری، کبدی (مانند کبد چرب)، کلیوی، مفاصل و اتوایمیون، تنفسی، اختلالات خواب، روحی و روانی و ... است. به علاوه چاقی باعث کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: مطالعات نشان می‌دهد به ازای هر ۱۰ درصد کاهش وزن، ۲۰ الی ۲۵ درصد خطر مرگ و میر وابسته به چاقی کاهش می‌یابد؛ در واقع چاقی زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌های مزمن به شمار می‌رود و با کاهش حتی ۱۰ درصد از وزن می‌توان به اندازه قابل توجهی از ابتلا به بیماری‌های متابولیک و غیرواگیر پیشگیری کرد.

وی افزود: چاقی، افزایش درصد چربی بدن است و چاقی در کودکی، زمینه بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.

آریائیان با اشاره به شاخص توده بدنی، خاطرنشان کرد: هر چه BMI (وزن به کیلوگرم تقسیم به مجذور قد به متر) بالاتر رود، میزان مرگ و میر هم بیشتر می‌شود. BMI بالاتر از ۲۵ تا ۲۹.۹ اضافه وزن و بالاتر از ۳۰ به عنوان چاقی تعریف می‌شود.

وی افزود: علت چاقی افزایش دریافت انرژی بیشتر نسبت به مصرف آن است؛ بنابراین برای پیشگیری از اضافه وزن باید میزان دریافت کالری را کنترل کنیم.

به گفته وی، یکی از علل کاهش مصرف انرژی، کاهش فعالیت فیزیکی است و چاقی، خود زمینه ساز کم تحرکی است.

این متخصص تغذیه با تاکید بر افزایش فعالیت فیزیکی، اظهار کرد: برخی افراد از رژیم غذایی نامناسب پیروی کرده و مواد غذایی خاصی را استفاده و یا برخی از گروه‌های غذایی را حذف می‌کنند؛ ولی باید توجه داشت که لازم است همه گروه‌های غذایی به میزان مورد نیاز استفاده شوند و گروه‌های سبزی‌ها (دارای فیبر بالا باشند و مصرف آن‌ها به صورت خام و آب پز به حس سیری کمک می‌کند)، میوه‌ها، غلات سبوس‌دار، لبنیات کم چرب، گروه گوشت‌ها مانند انواع گوشت بدون چربی یا کم چرب، حبوبات و تخم‌مرغ در برنامه روزانه گنجانده شوند.

وی تاکید کرد: همچنین مصرف غذا‌های پرکالری و کم ارزش مانند فست فودها، غذا‌های سرخ کردنی، شیرینی‌ها و چربی‌های اشباع شده کاهش یابد و از روغن‌های مفید مانند روغن زیتون و کلزا در مقدار مورد نیاز استفاده و آب کافی مصرف شود.

به گفته آریائیان، از نشستن‌های طولانی، خوردن غذا هنگام تماشای تلویزیون، خوردن سریع غذا و مصرف غذا‌های شیرین و پرچرب خودداری کنید و به جای آن، تغییر سبک زندگی، پیاده‌روی مستمر، انجام ورزش‌های هوازی (به منظور کاهش چربی) به همراه غیر هوازی (برای افزایش متابولیسم بدن) و استفاده از مواد غذایی در حد نیاز را مورد توجه قرار دهید.

وی افزود: همچنین برای کنترل اشتها در فاصله وعده‌های اصلی می‌توانید از میان وعده‌های مغذی مناسب نظیر میوه‌ها (در حد مورد نیاز)، سبزی‌ها و آجیل بدون نمک (در میزان کم) استفاده کنید. به یاد داشته باشید که هیچ وعده غذایی به خصوص صبحانه نباید حذف شود.

آریائیان تصریح کرد: منافع فیزیولوژیک وزن مناسب بسیار بالا است و وقتی وزن ایده‌آلی داریم علاوه بر حفظ سلامت بدن، حال و روحیه بهتری هم داریم و سیستم ایمنی بدن هم قوی‌تر است، در نتیجه کمتر به بیماری‌های جسمانی و روانی مبتلا می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • راهکارهای کاهش استرس
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد