Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@16:55:10 GMT

فضای مجازی راهکاری برای مقابله با کرونا  

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۶۸۰۸۱

فضای مجازی راهکاری برای مقابله با کرونا  

حسین باهر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا در این خصوص توضیح داد: برخلاف اینکه در گذشته از این تکنولوژی‌های جدید چندان استفاده صحیحی نمی شد اما امروز به شدت برای استفاده بهینه از این فضا تلاش می شود.

وی اظهار داشت: پیش از این بیشتر در فضای مجازی اتلاف وقت می‌کردیم اما اکنون در به در دنبال این هستیم که یک نکته آموزنده در مورد ویروس کرونا بیاموزیم، احوال کسی را بپرسیم یا اطلاعاتی را به این و آن در ارتباط با بیماری برسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باهر با اشاره به تست آنلاین کرونا که سازمان نظام پزشکی راه اندازی کرده است، گفت: با این تست کسی که در منزل نشسته است،‌ متوجه می شود که نیاز به تست حضوری دارد یا خیر؟ اکنون فضای جدیدی به وجود آمده که ما می توانیم از این رسانه در زندگی خود بهره بگیریم.

فوق دکترای رفتارشناسی اضافه کرد: شرایط موجود به ما نشان داد که می توان از تکنولوژی‌های دیجیتالی حداکثر استفاده بهینه را داشت تا بتوانیم در دنیای مدرن نیز زندگی راحت و توام با آرامش داشته باشیم.

باهر در مورد استفاده چین از پهپاد برای نظارت بر خیابان ها و تردد مردم و همچنین تست مردم به وسیله پهپاد از تراس منازل ادامه داد: آنها در این مسایل از ما پیشرفته تر هستند، مشکلات چین زودتر از ما آغاز شد و راه حل را زودتر یافتند. این شرایط برای ما هم فرصتی فراهم کرد که اگر بیندیشیم می توانیم کارهایی انجام دهیم که قبلا به آن، فکر هم نکرده بودیم.

وی توضیح داد: اکنون که چند روز تعطیلات اجباری به وجود آمده، من تازه شروع به یادگیری کرده ام و از اقصی نقاط جهان اطلاعات کلی پزشکان در مورد بیماری های تنفسی و واگیردار را مطالعه کرده ام.

فوق دکترای رفتارشناسی با اشاره به تلاش کشور ما در شرایط شیوع کرونا برای بکارگیری آموزش از راه دور گفت: اینها نشان می دهد تاکنون ما با تکنولوژی مدرن همخوانی نداشتیم بدان معنا که وسایل را داشتیم اما مسایل را نداشتیم، حالا که مسایل پیدا شده، کاربرد بهینه وسایل نیز فراهم شده است.

از مهندسی معکوس برای مقابله با کرونا استفاده کنیم 

باهر ادامه داد: همچنین یکی دیگر از مسایل ابتدایی که قبلا به آن توجه کامل نمی کردیم و اکنون از طریق فضای مجازی به ما آموزش داده می شود این است که نظافت را به طور کامل رعایت کنیم و این نظافت ها چگونه است. بسیاری مسایل بهداشتی که پیش از این برای ما ندیده انگاشته می شد، مورد توجه قرار گرفته است.

این جامعه شناس اظهار داشت: علاوه بر آن بسیاری از مسایل عرفانی ما که به آن بی توجه بودیم، ویروس ما را واردار کرده که مورد توجه قرار دهیم. اولا بدانیم دست بالای دست بسیار است و قدرت های نهفته در هستی، بازتاب اعمال ما خواهد بود. ما در طبیعت دستکاری کردیم و اکنون طبیعت پاسخ آن را می دهد. اما وقتی آتش گرفت، تر و خشک با هم می سوزند.

به گفته وی، حتی اگر قبول کنیم این ویروس مهندسی شده باشد، می توانیم از طریق مهندسی معکوس با آن مقابله کنیم. داروی آن را از خودش بگیریم و علیه آن بسازیم، این یک روش واکسیناسیون در هستی است. یعنی هر میکروبی را بگیریم و علیه خودش بکار ببریم.

باهر اظهار داشت: از همکاران و روشنگران ملی و بین المللی تقاضا دارم، اگر نکاتی سازنده درباره پیشگیری و درمانگری این بیماری و کسالت های روحی ناشی از اندیشه به آن، در ذهن دارند، حق روشنگری را ادا کنند و نشان دهند دانایی هر کسی با نیکویی که می کند به زیبایی تبدیل می شود و اکنون زمانی است که هر کسی از گنجینه حضور خودش در حد توان، در راه آسایش و آرامش دیگران دریغ نورزد.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا که رسما کووید- ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به بیش از ۵۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
طبق آمار رسمی تا روز گذشته ۱۶ اسفند ماه ۴۷۴۷ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدند که از این تعداد ۹۱۳ نفر بهبود یافته و ۱۲۴ نفر نیز فوت کرده اند.

تمام مدارس و دانشگاه های سراسر کشور برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا هم اکنون تعطیل هستند. 

برچسب‌ها ویروس کرونا دانشجو بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری آموزش مجازی ؛ تجربه ای نو در سایه کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشجو بهداشت و سلامت ویروس کرونا دانشجو بهداشت و سلامت ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۸۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی رسانه را جدی بگیریم

به گزارش همشهری آنلاین، ‌محمدصادق کوشکی؛ استاد دانشگاه تهران در روزنامه همشهری نوشت، یکی از مهم‌ترین و جدی‌ترین ارکان حکمرانی در قرن بیست‌ویکم، حکمرانی در عرصه رسانه است. هرچند اهمیت رسانه در ۵۰سال گذشته همواره مطرح بوده، در قرن حاضر حکمرانی در عرصه رسانه به جدی‌ترین نماد آن بدل‌ شده؛ چراکه بر ذهن، دل و جان شهروندان حکومت کرده و عمیق‌ترین نوع حکمرانی است. از این‌رو، آن حکومتی در رسیدن و به‌حرکت‌درآوردن جامعه برای نیل به اهداف موفق‌تر است که حکمرانی‌اش بر دل و جان مردم مسلط باشد؛ و حاکمیت رسانه‌ای، ابزار آن به‌شمار می‌رود.
با این مقدمه و با نگاهی به سازوکارهای داخلی، خواهیم دید که حکمرانی از طریق رسانه چندان جدی گرفته نمی‌شود؛ به تعبیری، رسانه در ایران همچنان به‌عنوان امری حاشیه‌ای و در درجه دوم و سوم قرار دارد. این درحالی است که حکمرانی مطلوب در قرن حاضر با به‌کارگیری رسانه محقق می‌شود. به همین‌خاطر است که فضای مجازی به‌عنوان ابزاری در جهت حکمرانی دشمن بر ذهن، جان و زبان شهروندان ماست. اگرچه مردم ما در ایران زندگی ‌می‌کنند و تابع جمهوری اسلامی هستند، ذهن و روان برخی از آنها تابعی است از حکمرانی دشمنان ایران.
با ادامه این روند، ما در امر حکمرانی با نواقص فاحشی روبه‌رو شده‌ایم. عدم‌درک این موضوع که رسانه رکن اساسی و مهم حکمرانی است باعث شده نتیجه اقدامات به ثمر نشانده شده مدیران ما و کارهای مثبت آنان، بین مخاطبان به شکل مناسب و درخور، انعکاس پیدا نکند و در ذهن آنان جا نگیرد؛ چراکه حکمرانی مسلط بر ذهن مردم در اختیار دشمنان‌مان است.
لذا تلاش‌های مسئولان و گشایش‌های ایجادشده آنان در زندگی مردم دیده و لمس نمی‌شود؛ به‌عبارت دیگر، مردم از امکانات و ثمرات به‌عمل‌آمده استفاده می‌کنند و بهره‌مند می‌شوند اما باز هم ناراضی‌اند و احساس یأس می‌کنند. در نتیجه با اینکه زندگی در ایران با توجه به شاخصه‌های رفاهی مثل سایر نقاط دنیاست و از آنها پایین‌تر نیست، مردم خود را در شرایطی پست‌تر از سایر مردم جهان، حتی مردمان کشورهای همسایه می‌پندارند و جامعه‌شان را سیاه‌ترین جامعه تلقی می‌کنند. اگرچه واقعیت اینچنین نیست، در ذهن آنان این وضعیت و تصویر نقش بسته است. این نتیجه تفکری است که همچنان از دهه‌های گذشته نشأت گرفته و رسانه را امری حاشیه‌ای می‌داند. علاوه‌بر این موضوع، بیان مسئولان ما همچنان به سبک و سیاق دهه‌های قبلی است. رهبر معظم انقلاب چندی پیش تصریح کردند که موضوع اطلاع‌رسانی دولت ضعیف است. این موضوع تنها محدود به دولت هم نمی‌شود و سایر عرصه‌های اجرایی را نیز دربرمی‌گیرد؛ چراکه هنوز رسانه به شکلی که باید، درک نشده و وقتی سخن از حکمرانی رسانه می‌شود گمان این است که باید به‌وسیله تبلیغات شهری، ساخت یک سد یا تأسیس یک نیروگاه را مخابره کنند.
افزون بر این، هنوز برخی از مسئولان متوجه نشده‌اند که نباید اجازه دهند دشمنان از طریق رسانه بر مردم‌ حکومت کنند؛ لذا شاهدیم که هنوز این موضوع قطعی تلقی نشده که نباید بگذارند فضاهایی چون تلگرام و اینستاگرام و در کل فضای مجازی رایج کشور، به شکلی که دشمنان ما می‌خواهند کنترل شود!
در کشور هنوز بعضی مسئولان مخالف بسترهای مجازی ایرانی هستند و چشم امیدشان به فضای مجازی برآمده از دشمن است.
کنگره آمریکا برنامه تیک‌تاک را به سلاخ‌خانه برده؛ چراکه به‌خوبی موضوع حکمرانی رسانه را درک کرده‌ است اما در جامعه ما شورای‌عالی فضای مجازی تصویب می‌کند که اینستاگرام و هر پلتفرم خارجی دیگری می‌تواند در پوسته ایرانی به فعالیت خود ادامه دهد. تداوم این وضعیت به این معناست که اگر مسئولان ما برترین خدمات را هم به مردم ارائه دهند باز هم مردم احساس یأس و ناامیدی دارند.

کد خبر 848302 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها رسانه - خبرگزاری رسانه - رادیو رسانه - سواد رسانه‌ای رسانه‌ ایرانی چندرسانه‌ای - همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • پیشنهاد بی‌سابقه و عجیب در فضای مجازی برای مهاجران افغان در ایران! | تصویر
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد