Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید سجاد پادام کارشناس اقتصادی در گفت­‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز با اشاره به اینکه نهاد­های حمایتی باید به دنبال توانمند کردن افراد باشند، اظهار کرد: توانمند­سازی افراد یک موضوع متعالی برای نهادهای حمایتی است. بورس هم در کنار سایر راه­کارهای توانمندسازی ظرفیتی است که می­‌توان از آن بهره برد.

پادام با اشاره به اینکه بورس یک ظرفیت دائمی­ست، اظهار کرد: سرمایه گذاری در بورس ریسک دارد اما سهام عرضه اولیه ضرر ندارد، برای مثال عرضه اولیه‌­های ابتدای بهمن تاکنون به ازای هر کد بورسی 600 هزار تومان سود داده است، یعنی یک خانواده سه نفره روستایی اگر سه کد بورسی داشتند و این سهام­‌های عرضه اولیه را خریداری کرده بودند، یک میلیون و 800 هزار تومان سود به آنها تعلق می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس اقتصادی در ادامه درباره میزان سود سهام‌­های عرضه اولیه در سال 97 تصریح کرد: در سال 97 اگر یک فرد با 500 هزار تومان وارد بورس می­‌شد و فقط سهام عرضه اولیه می‌­خرید، آخر سال 97 به 6 میلیون تومان سود می‌­رسید. یعنی فقط خرید همین عرضه اولیه کم ریسک برای یک خانواده سه نفره 18 میلیون تومان سود به همراه داشت.

وی با تاکید بر اینکه راه­‌اندازی هر کسب و کاری ریسک خاص خود را دارد، خاطرنشان کرد: برخی از همین کسب و کار­های کوچکی که مددجویان کمیته امداد با آموزش و یا دریافت تسهیلات راه‌ ­اندازی می‌‌کنند هم ممکن است در مقطعی برای این افراد زیان­ده شود اما مهم اینست که فرد توانمند شده و نحوه مدیریت منابع را یاد بگیرد زیرا قرار نیست همیشه فقیر بماند و تحت حمایت باشد.

پادام با بیان اینکه برای توانمند ساختن مددجویان کمیته امداد چند مدل وجود دارد، گفت: معمولا در هر خانواده­ای یک جوان هست که کمیته امداد می­‌تواند به این جوان‌­ها آموزش داده و او برای سایر اعضای خانواده کد بورسی گرفته و سهام عرضه اولیه بخرد. برای افراد سالخورده هم کمیته امداد خود می‌­تواند، سهام­ عرضه اولیه را خریداری کند. برای سرمایه گذاری در بورس داشتن یک گوشی همراه و اتصال به اینترنت کافی است که در حال حاضر تقریبا در دسترس همه جوان‌ها است و حتی با 100 هزار تومان هم می­‌توان سرمایه گذاری را در بورس شروع کرد.

وی با اشاره به اینکه مددجویان کمیته امداد وقتی تسهیلات اشتغالزایی دریافت می‌­کنند از تحت پوشش کمیته امداد خارج می­‌شوند، اظهار کرد: اگر معنای توانمندسازی افراد اعطای یک وام 10 میلیونی است با سود 18 میلیونی حاصل از سهام­‌های عرضه اولیه یکساله یک خانواده به راحتی توانمند می­‌شود.

تاثیرات رونق بورس

این کارشناس اقتصادی درباره تاثیر ورود سرمایه‌­های خرد و نقدینگی به بازار بورس بیان کرد: پول در کشور ما وارد سه مجرای اصلی بانک، سوداگری و تولید می­‌شود. تولید خود مجراهای مختلفی دارد؛ یک مجرا اینست که افراد مستقیما در عرصه تولید سرمایه گذاری می­‌کنند و مجرای دیگر هم از طریق بورس است که شرکت‌ها از طریق سرمایه گذاری افراد در بورس تامین مالی می‌­شوند.

پادام با تاکید بر اینکه ورود نقدینگی به بورس تاثیر بسیار مثبتی بر تولید خواهد داشت، گفت: علی‌رغم تحلیل اکثر کارشناسان اقتصادی مبنی بر ریزش بورس در سال 98 چنین با چنین اتفاقی مواجه نشدیم و حتی امسال با همه سال‌ها متفاوت بود زیرا بازار بورس مجرای نقدینگی شد، به دنبال رشد بازار بورس، شرکت‌های بورسی هم دائما در حال رشد خواهند بود و این شرکت‌­ها می‌­توانند تولید خود را با نقدینگی موجود افزایش دهند.

وی در ادامه افزود: ورود پول به بورس نه تنها به رشد تولید کمک می­‌کند بلکه از ورود نقدینگی به سوداگری­‌های ارز، سکه و طلا هم جلوگیری می‌­کند و هر چه این نقدینگی بیشتر به بورس وارد شود اثرات مثبت خود را بر کل اقتصاد بیشتر نشان می­‌دهد.

بانک نهادی نابرابر­ساز

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه بانک‌ها­ی کشور ما در حال حاضر دخالتی در تولید ندارند، اظهار کرد: بانک در کشور ما یک نهاد نابرابرساز است. کسانی که دنبال ریسک نیستند، پول و سرمایه خود را در بانک پس انداز می‌کنند و بانک بعضاً این سرمایه­‌ها را به صورت وام‌های هزار میلیاردی به برخی افراد خاص می دهد، آنها نیز این مبالغ کلان را وارد بازارهای سکه، ارز و مسکن کرده و بعد از چند ماه سود کلانی نصیب خود می­‌کنند.

پادام با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته حدود 60 درصد دارایی­‌های مردم به صورت سهام است، گفت: دارایی مردم در کشور ما در بخش سهام‌داری بسیار اندک بوده و حدود 80 درصد دارایی‌­ها در حوزه مسکن است. ما در جامعه‌­ای هستیم که نرخ بیکاری ما طبق آمار رسمی حدود 15 درصد است، در حالی که اگر بیکاری درست تعریف شود، نرخ بیکاری در جامعه ما بیش از 20درصد خواهد بود. چه اشکالی دارد هر خانواده یک تحلیلگر بورس داشته باشد و کسانی که نمی‌توانند شغلی داشته باشند در بورس سرمایه‌گذاری کنند. البته این به این معنا نیست که همه معامله‌­گر بورس شوند اما در کنار هر مهارتی، سرمایه گذاری و معامله‌­گری در بورس هم یک ظرفیت است.

انتهای پیام/

336 / 336 سجاد پادام کمیته امداد امام خمینی سهام بورس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کمیته امداد امام خمینی سهام بورس مددجویان کمیته امداد کارشناس اقتصادی سرمایه گذاری هزار تومان عرضه اولیه تومان سود کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۶۸۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده بورس در چند پرده

نوسان نماگر‌های بورسی همچنان ادامه دارد؛ اما هنوز نمی‌توان با قدرت در زمینه خروج بازار سهام از فراز و فرود فرسایشی ۲۶ روزه ۱۴۰۳ سخن گفت.

به گزارش دنیای اقتصاد، بورس تهران هنوز نتوانسته مسیر واقعی خود را به رخ سهامداران بکشد. نخست به این دلیل که هرگاه در مسیر صعودی قرار گرفته برخی از دست انداز‌ها مانع از پایداری در مسیر صعودی شده است. از ریسک‌های بیرونی و بی اعتمادی حاکم بر بازار گرفته تا گره قیمت‌گذاری دستوری که مانند دیواری سد راه ورود پول به بورس شده است. طبیعتا در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت بازار سهام کارکرد‌های طبیعی خود را پیاده کند. بررسی عملکرد بورس بعد از مرداد ۹۹ نشان می‌دهد؛ عوامل مذکور باعث شده تا سهامداران نوپا انگیزه جدی برای ورود به تالارشیشه‌ای نداشته باشند.

بازار سهام در سال‌های اخیر مصائب زیادی را متحمل شده است؛ از افزایش نرخ بهره و مصوبات گاه و بیگاه در خصوص قیمت فروش بنگاه‌های تولیدی همگی عواملی بودند که توانستند کارکرد‌های بازار سهام را مختل کنند. علاوه بر این موضوعات بورس ۱۴۰۳ را با پس لرزه‌های تنش‌های سیاسی کشور آغاز کرد.

بررسی‌ها حکایت از آن دارد که از ابتدای ۱۴۰۳ شاخص سهام ۱۴ روز مثبت و ۱۲ روز منفی را پشت سرگذاشته است. این در حالی است که بر اساس پیش‌بینی کارشناسان بورسی، بازار نماگر‌های سهامی می‌توانستند فروردین جذابی را رقم بزنند. اما بر اساس آنچه گفته شد؛ عوامل مختلفی دست به دست هم دادند تا بازار سهام عملکردی بهتر از حدود ۳ درصدی کسب نکند. اما دماسنج اصلی بورس با توجه به اینکه در هفته دوم اردیبهشت متزلزل ظاهر شد؛ مجددا با تردید‌های جدیدی محاصره شده است.

از واقعیات تا انتظارات

اما بازار سهام سومین هفته معاملاتی اردیبهشت را با یک روز کاری کمتر چگونه پشت سر خواهد گذاشت؟ در همین رابطه محمد غفوری کارشناس بازار سرمایه، ضمن اشاره به وضعیت بازار سهام اظهار کرد: اکنون سرمایه‌گذاران با ابهامات بی‌شماری در مورد روند بازار سهام مواجه هستند. آیا قیمت‌گذاری دستوری باز هم می‌تواند بازار سهام را تهدید کند؟ مباحث مرتبط با مالیات به کجا ختم می‌شود؟ آیا سیاستگذار برای جبران کسری خود ممکن است بورس را دستاویز مشکل خود کند؟ این پرسش‌ها عملا نشان می‌دهد؛ بدون شک تمامی فعالان بازار سهام در این روز‌ها به جای تمرکز بر تحلیل‌های بنیادی با مجموعه‌ای از بلاتکلیفی‌ها دست به گریبان هستند.

در هفته‌ای که گذشت حال و روز قیمت‌ها در بازار سرمایه خوب نبود. در طول این هفته بسیاری از نماد‌های بازار و کوچک در مدار نزولی حرکت کردند. گام برداشتن در این مسیر تاثیر بسزایی بر ذهنیت فعالان خرد بازار سهام نسبت به رونق معاملات روز‌های آتی گذاشته است. یکی از موضوعات مهم که باعث شده تا بازار با خروج ۴۵۷۲میلیارد تومانی پول مواجه باشد دقیقا به بلاتکلیفی‌های حاکم بر بازار بازمی‌گردد.

در واقع معلق ماندن سرنوشت بازار‌های موازی و چشم‌انداز مبهم وضعیت سیاسی کشور همراه با ریسک‌های قانونی منجر به تداوم بی‌اعتمادی سهامداران به بورس شده است. بر این اساس انتظار می‌رود که بورس در هفته جاری متاثر از این موضوعات به روند فرسایشی خود ادامه دهد. اما به طور کلی سناریو‌های مختلفی برای روند آینده بازار سهام می‌توان تعریف کرد که نقش ریسک‌های سیاسی را در سناریو‌های مختلف نباید نادیده گرفت.

به گفته این کارشناس وقتی وضعیت متغیر‌های اثرگذار بر بورس مجهول است؛ نمی‎ توان انتظار رونق بورس همراه با آرامش را داشت. اما با همه این اوصاف دو سناریوی بورسی قابل تامل است. اگر بخواهیم شاخص از منظر قیمتی بازار را مورد بررسی قرار دهیم، وضعیت‌های رکودی بازار طی سال‌های ۸۳، ۹۲و ۹۹ نشان می‌دهد هرگاه بازار توانسته بالای سقف شرایط رکودی این سال‌ها تثبیت شود، هیچ وقت زیر محدوده‌ای که توانسته سقف دوره رکودی خود را بشکند، نوسان نداده است.

به بیانی دیگر بازار تا زمانی که بالای سقف شکسته شده خود قرار دارد وارد وضعیت انباشت شده است. در چنین وضعیتی سهامداران حقوقی به بازار ورود پیدا کرده اند. دوران رکودی هم می‌تواند با ورود سرمایه‌گذاران بزرگ که عمدتا حقوقی هستند گره بخورد. اما یکی از موضوعات قابل تامل در این است که تجربه بازار سهام در زمان نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری نشان می‌دهد که معمولا ۸-۷ماه قبل از انتخابات دوره دوم ریاست جمهوری رشد بازار رقم خورده است.

با قرار گرفتن در چنین شرایطی می‌توان امید داشت که موتور محرک بورس استارت بخورد و فضای مطلوب‌تری را در بازار سرمایه مشاهده کنیم. اما در کوتاه‌مدت بازارسهام را چه می‌شود؟ بورس تا زمانی که از منظر ارزش معاملات بالای سطح ۶ هزار میلیارد تومان تثبیت نشود؛ سیگنالی مبتنی بر آغاز روند صعودی مخابره نخواهد شد.

البته این مهم منوط به این است که افزایش ارزش معاملات خرد پایدار باشد. بار‌ها دیده شده است که ارزش معاملات خرد به صورت مقطعی و روزانه جهش یافته است، اما به دلیل اینکه پایداری در این مسیر نشان نداده است مجددا به سطوح پایین سقوط کرده است. در هفته گذشته میانگین ارزش معاملات خرد عدد ۳۲۹۱ میلیارد تومان را ثبت کرد که کاهش ۲۶درصدی را نسبت به هفته اول اردیبهشت نشان می‌دهد. وضعیت فوق گویای این است که شرایط کنونی نمی‌تواند نوید‌بخش ورود پول قدرتمند در کوتاه‌مدت به بازار سهام باشد.

افت قابل توجه ارزش معاملات زنگ خطری برای تداوم روند منفی بازار محسوب می‌شود از این رو به نظر می‌رسد که در روز‌های پیش رو احتمالا همچنان فضا برای سرمایه‌گذاری جذاب نباشد. در شرایط کنونی شاید بتوان یکی از دلایل مهم بی‌رغبتی ورود پول را در ارزش معاملات زیر ۶ هزار میلیارد تومانی یافت.

این کارشناس افزود: واقعیت بورس با آنچه از شاخص کل برداشت می‌شود بسیار متفاوت است. شاخص سهام آنچه در بطن بازار در حال رخ دادن است؛ را نشان نمی‌دهد که ضعف بزرگی محسوب می‌شود. به همین دلیل به جای شاخص کل باید وضعیت ارزش معاملات خرد را در نظر گرفت. با توجه به شرایط این سنجه آماری باید انتظارات از بورس را تعدیل کرد. اما قیمت‌ها با توجه به سودسازی و ارزندگی در محدوده ارزنده‌ای قرار دارد. سرمایه‌گذاران می‌توانند با نگاه حداقل یکساله به بورس اعتماد کنند. دلیل این رویداد همان‌طور که در سطور قبل توضیح داده شد به عملکرد ضعیف در بورس منجر شده است. آن هم در شرایطی که افق روشنی پیش روی بازار سهام نیست. برآیند رفتار سهامداران نشان‌دهنده این واقعیت است که سرمایه‌گذاران بازار پرریسک سهام را فضای مناسبی برای سرمایه‌گذاری تلقی نمی‌کنند.

برخی از کارشناسان بازار سرمایه نیز بر این باورند که بازگشت بورس به رونق با توجه به ابهامات کنونی و شرایط واقعی بازار‌ها سناریوی ساده انگارانه‌ای است. بورس تهران نیز از آنجا که به مانند هر بازار مالی دیگر از اخبار و رویداد‌های مختلفی اثر می‌پذیرد نسبت به اخبار و وقایع گوناگون واکنش‌های گوناگونی را بروز می‌دهد. به این ترتیب این بازار هم دستخوش نوسانات گوناگونی است و ورود و خروج پول را به شرایط اثرگذار وابسته می‌کند.

دیگر خبرها

  • پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به ۱۳۷۰ نفر در بابل
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند
  • توزیع اقلام لوازم خانگی بین مددجویان بسطام
  • اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر
  • توانمندسازی مددجویان، مانعی در برابر تولید فقر است
  • توزیع ۱۲۷ میلیارد تومان جهیزیه بین مددجویان لرستان
  • آینده بورس در چند پرده
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • حق بیمه بیش از ۴ هزار مددجوی کمیته امداد ماهانه پرداخت می‌شود