Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@04:02:06 GMT

با کرونا به خانه بر می‌گردیم!

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۷۳۷۲۳

با کرونا به خانه بر می‌گردیم!

وقتی سخن از قرنطینه به میان می آید، معمولاً تصور زندانی شدن به ذهن ها متبادر می شود. انسان قرنطینه یعنی انسان محدود، یعنی کبوتر بی بال و پر. چقدر این واژه چِندش آور و وحشتناک است. 

ما انسان های دوران مدرن عادت کرده ایم به گشت و گذار، عادت کرده ایم به تنوع طلبی؛ ما سالهاست از دوران خانه نشینی فاصله گرفته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز خانه خریدن نماد پیشرفت و در خانه ماندن نماد رکود است. اگر کسی مریض شود و از ادامه فعالیت های روزمره اش جاماند، می گویند «خانه نشین شد» و یا اگر کسی با دیگران قهر و قطع رابطه کند، می گویند «خانه نشین شد». شاید هم درست باشد این تعبیر وقتی خانه، سرپناه و مأمن هر فرد است و «خانه خراب شدن» به نماد اوج بدبختی هر کس تبدیل شده است.

امروز ویروسی به جان ما انسان های در شهر افتاده و ما را در سنگر خانه هایمان، خانه نشین کرده است. کرونا هم حرمت این سنگر را خوب می داند و وارد حریم امن آن نمی شود. شاید آمده است تا ما تغییری در سبک زندگی -یا بهتر است بگوییم خانه نشینی- خود ایجاد کنیم.

کجا بودی کرونا؟ دقیقاً کجا بودی؟ شاید تو همان ضدویروسی هستی که به دنبالش بودیم! نکند آمده ای تا دوباره به خانه هایمان جان ببخشی و همه اعضای خانواده را دوباره دور هم جمع کنی؟! شاید آمده ای تا دوباره مثل روزهای عقد زیر یک سقف گل بگوییم و گل بشنویم. 

امروز خانه مدیر داخلی پیدا کرده است. از امروز به بعد کدبانوی خانه قرار است بیشتر برای اداره امور منزل وقت بگذارد. تا دیروز پول در می آورد که خرج خانه کند، اما امروز با جان و دل، خودش را خرج خانه می کند. از امروز به بعد بیشتر در کنار همسر احساس آرامش می کند و حالا این همسرش هست که با او از آینده ها، خارج شدن از روزمرگی ها و تصمیمات بزرگ سخن می گوید. 

تا دیروز کارمند و متفکر برنامه های اداره یا شرکت یا آموزشگاه بودیم، اما امروز می توانیم برای آینده خودمان، فرزندانمان و از همه مهمتر تربیت آنها بازاندیشی کنیم. 

امروز مردها بهتر قدر همسرانشان را می دانند؛ با کمی ظرف شستن، نظافت منزل، تمرین آشپزی و بازی با کودکان، بهتر می فهمند خانه داری یعنی سخت ترین کار دنیا.

وقتی محیط خانه شاد و سرگرم کننده باشد، جایی برای ترس از آلوده شدن به ویروس کرونا یا ویروس های فضای مجازی وجود ندارد. وقتی پدری با فرزندش ساعتی در خانه بازی کند، مگر فرزند آن را با بازی رایانه ای یا گشت و گذار بیهوده در فضای مجازی عوض می کند؟! وقتی مادری برای فرزندش قصه می گوید، چرا گوش فرزند بدهکار ترانه های مخرب یا شایعات خانمان برانداز باشد.

امروز روح پدربزرگ ها و مادربزرگ ها هم شادتر شده. سهم آنها از این روزهای ما تنها یک فاتحه نیست. از خاطرات خوش گذشته ها نقل می کنیم، از داستان های زیبای مادربزرگ و اشعار نابی که پدربزرگِ به ظاهر بی سوادمان همیشه در میهمانی ها می خواند. همه با هم می خندیدم و همه با هم گریه می کردیم. انگار همه یکی شده بودیم. حالا بهجت و شادی ما در خانه، جای ایموجی ها و استیکرهای تصنعی را گرفته و محیط خانه محملی شده برای لاو ترکاندن های واقعی.

وقتی فضای خانه پر از عشق و عاطفه شد، چه جایی برای عشق های خیابانی و مثلثی و مربعی باقی می ماند؟! وقتی محیط منزل پر از شادی و معنویت شد، چه جایی برای گرایش به بلای خانمان سوز اعتیاد وجود دارد؛ وقتی فضای خانه پر از علم و معرفت باشد، چه جای نگرانی برای جولان فضای مجازی وجود خواهد داشت. پس چه بهتر که مدتی در خانه قرنطینه شویم تا دوباره خانه ای از نو بسازیم، و از نو آدمی. 

 فرصت خوبی فراهم شده برای تمرین خانه سازی و خانه تکانی. بیرون از منزل، خانه می سازند تا بفروشند و اینجا خانه می سازیم تا انسان بسازیم. وقتِ عید خانه تکانی می کنند تا به میهمانی بروند، اینجا خانه تکانی می کنیم تا دوباره به خانه برگردیم.

منبع: الف

کلیدواژه: تا دوباره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۳۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آگهی‌های دروغین اجاره ارزان خانه؛ بیعانه ندهید!

 «نصف حقوقم را به عنوان بیعانه کارت به کارت کردم تا خانه را اجاره ندهد؛ اما دیگر جواب تلفنم را نمی‌دهد»؛ این جمله را آقای مردانی می‌گوید که با دیدن آگهی اجاره آپارتمان با شرایط و قیمت مناسب در دیوار و صحبت با آگهی‌دهنده، ۱۰ میلیون تومان بیعانه واریز کرده است.

«با آغاز فصل اجاره و نقل و انتقالات مسکن، شاهد افزایش ثبت آگهی‌های دروغین در پلتفرم‌های سایت‌های واسطی مانند دیوار هستیم»؛ سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا این جمله را گفته و می‌افزاید که افراد سودجو با سوءاستفاده از موقعیت و با ثبت آگهی‌های جعلی در سایت دیوار با «قیمت‌های پایین‌تر از عرف تعیین‌شده» و استفاده از ترفند‌های خاص و جلب نظر مشتریان در خصوص تضمین معامله، «مبالغی را تحت عنوان بیعانه از مشتریان دریافت می‌کنند و پس از واریز وجه دیگر پاسخگوی تعهدات خود نیستند».

مجرمان فضای مجازی با مهندسی مسائل روز و نیاز‌های مخاطب و بکارگیری انواع روش و ترفند‌ها از شهروندان کلاهبرداری می‌کنند؛ اجاره و فروش ارزان قیمت منزل، خودرو و کالا، ابلاغ الکترونیکی سامانه ثنا، کالابرگ الکترونیکی، کارت سوخت، اینترنت رایگان و برنده شدن در انواع قرعه‌کشی‌های رادیویی و تلویزیونی و ... از جمله ترفند‌های کلاهبرداران مجازی است.

سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا با بیان اینکه میزان کلاهبرداری اینترنتی حدود ۳۷ درصد است، معتقد است که یکی از مهمترین دلایلی که مجرمان سایبری می‌توانند در رسیدن به اهداف مجرمانه خود موفق باشند اعتماد هموطنان است؛ این در حالی است که سرهنگ مهدی فرازپور رئیس پلیس فتا استان قم می‌گوید که «طمع و کنجکاوی در مواجهه با فضای مجازی باید کنترل شود که این موارد مهمترین شگرد مجرمان سایبری است».
کلاهبرداری اینترنتی و سایبری مختص ایران نیست؛ اف‌بی‌آی (FBI) اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳ میلادی بیش از ۱۲.۵ میلیارد دلار خسارت به‌خاطر کلاهبرداری آنلاین به مردم آمریکا وارد شده است.

راهرو‌های پلیس فتا پر است از مالباختگانی که برای پیگیری پرونده خود از این اتاق به آن اتاق می‌روند؛ با اینکه تعدادی از شاکیان و مالباختگان از پیگیری و حصول پرونده کلاهبرداری ناامید بوده و پول خود را از دست رفته می‌دادند، اما سردار منتظر المهدی سخنگوی پلیس از کشف ۸۷ درصدی جرایم سایبری خبر داده و می‌گوید که تعداد پرونده‌های مکشوفه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۲۱ درصدی همراه بوده و در جریان رسیدگی به پرونده‌های سایبری تعداد ۴۲۳ فقره پرونده مهم، عمده و کثیرالشاکی یابش و ۹۰۵ نفر در این رابطه دستگیر شدند.

احمد موقری سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی می‌گوید که «تعلیق حساب‌های بانکی و انسداد شماره تلفن‌های در اختیار کلاهبرداران، به روز رسانی و تکمیل مشخصات دقیق حساب‌های بانکی اشخاص حقیقی و حقوقی، ارسال پیام‌های انبوه هشدار و تهیه و تولید محتوای آموزشی مناسب از جمله راهکار‌های مبارزه و کاهش جرایم سایبری است».
وی همچنین بر تقسیم کار دستگاه‌های دولتی با هدف پیشگیری از کلاهبرداری‌های پرتکرار در فضای مجازی و نیز استفاده از فناوری‌های نوین مثل هوش مصنوعی برای جلوگیری از بروز جرایم مربوطه تاکید دارد.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • شغل جدید ستاره نیوکسل: راننده کامیون!‏
  • راز دلیل قتل زن 80 ساله ثروتمند توسط پرستار شخصی‌اش!
  • کشف جسد دست و پابسته زن ثروتمند در کمد | خدمتکار خانه دستگیر شد
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • 6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • با آگهی‌های اجارهٔ ارزان خانه گول نخورید!
  • آگهی‌های دروغین اجاره ارزان خانه؛ بیعانه ندهید!