Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:30:03 GMT

مشکلات قرنطینه برای یک فرد دارای اوتیسم

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۷۴۷۳۹

مشکلات قرنطینه برای یک فرد دارای اوتیسم

به گزارش روز شنبه انجمن اوتیسم،  سعیده صالح غفاری با اشاره به مشکلات موجود افراد طیف اوتیسم در روزهای قرنطینه خانگی و شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: قطع آموزش به این افراد به دنبال تعطیلی مراکز و لزوم قرنطینه خانگی از مشکلات اساسی است که با همکاری رسانه ملی می‌توان اندکی از آن را برطرف کرد.

وی گفت: در جلسه‌ای که با دعوت فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران برگزار شد، چالش‌های مربوط به گروه هدف خود را عنوان کرده و پتانسیل‌هایی که انجمن‌های مردم نهاد می‌توانند در اختیار پویش ملی مبارزه با کرونا قرار دهند، اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صالح غفاری با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی اوضاع برای یک فرد یا کودک اوتیسم بسیار دشوارتر است، اظهار کرد: این فرد باید در هفته بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت آموزش ببیند. این آموزش‌ها متشکل از حوزه توانبخشی شامل کاردرمانی و گفتار درمانی و همچنین رفتار درمانی است. چنانچه کودک اوتیسم بر اساس طیف تشخیصی خود بتواند از این میزان آموزش بهره‌مند شود رو به بهبود خواهد بود اما چنانچه مراحل آموزش به هر دلیل متوقف شود متاسفانه روند توقف و بازگشت به شرایط قبلی را در او شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه تلاشمان این است که کودکان طیف اوتیسم در شرایط بحران محروم از آموزش نشوند، خاطرنشان کرد: یک فرد اوتیسم با رفتارهای آسیب‌زننده اگر قرار باشد به طور مداوم و ۲۴ ساعته قرنطینه باشد هم به خود آسیب زده و هم خانواده را دچار استیصال خواهد کرد. این مشکل به آن دلیل وجود دارد که کودک پیش از آن وابسته به کلینیک‌های درمانی بوده و خانواده شاید به آن اندازه موفق به تعامل با کودک نباشد.

صالح‌غفاری با اشاره به اینکه آموزش به افراد اوتیسم پیرامون رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از بروز کرونا با دشواری‌هایی روبه رو است، تصریح کرد: این موضوع حتی برای افراد طیف اوتیسم شدید، عملاً غیر ممکن خواهد بود.

وی، مشکل دیگر قرنطینه افراد طیف اوتیسم را اینگونه تشریح کرد و ادامه داد: در برخی از خانواده‌ها حداقل یکی از والدین مشغول به کار است و اگر شرایط به گونه‌ای نباشد که والد دوم نیز بتواند ساعات بیشتری در منزل بماند برای مراقبت‌های خاص تر، شرایط آسیب اجتماعی برای این خانواده بیشتر خواهد شد. از سوی دیگر خانواده مجبور است برای تهیه حداقل‌های نیاز زندگی به بیرون از خانه برای خرید مراجعه کند، چقدر منازلی که افراد طیف اوتیسم در آن زندگی می‌کنند این شرایط را دارد که فرد را حتی برای مدت تنها بگذاریم.

صالح غفاری با اشاره به اینکه معضل دیگر برای این خانواده‌ها تهیه اقلام بهداشتی است، گفت: بالاخره یک خانواده مجبور است در طول ۲۴ ساعت فرزند خود را برای مدتی ببرد بیرون و در این صورت است که نیاز بیشتر دستکش، ماسک و…، برای این خانواده‌ها ملموس می‌شود.

وی افزود: درخواست ما از سازمان‌های متولی و خیرین حامی افراد طیف اوتیسم در مرحله اول رسانه ملی، آن است که بتوانیم از شبکه آموزش یا شبکه‌های دیگر ساعاتی را در هفته به ما اختصاص دهند. تیم درمانی انجمن اوتیسم ایران تمام محتواهای آموزشی خود را آماده کرده اند تا بتوانند آن را از رسانه ملی در اختیار خانواده‌ها قرار دهند. مهارت‌های فردی، نحوه تعامل با فرد طیف اوتیسم در منزل، رفتار، استقلال و…، از جمله موارد مورد نظر ما است. در طول هفته گذشته ۴ بار مکاتبه داشتیم با رسانه ملی و همگی در دست بررسی است. متاسفانه در حال از دست دادن زمان هستیم و امیدوارم روند کار سرعت بیشتری بگیرد.

صالح‌غفاری، بستر دیگر ارائه نکات آموزشی را ارسال پیامک به خانواده‌ها عنوان کرد و گفت: حتی اگر در یک نوبت نیز این سامانه در اختیار ما قرار گیرد می‌توانیم آموزش‌های مد نظر خود را ارائه دهیم.

وی ادامه داد: از حامیان انجمن، هلال احمر و…، که کار توزیع اقلام بهداشتی را بر عهده دارند انتظار داریم سهمیه‌ای برای افراد طیف اوتیسم اختصاص دهند و بر طبق آماری که ما داریم به آنها ارائه شود. یک خانواده اوتیسم شاید چند برابر یک خانواده دیگر ممکن است نیاز به مواد شوینده داشته باشد.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران، با اشاره به تقلیل ساعات کار ادارات به دنبال شیوع بیماری کروناویروس، تاکید کرد: با این حال به دنبال آن هستیم تا بتوانیم برای والدین شاغل افراد طیف اوتیسم نامه‌ای بدهیم که بتوانند زمان بیشتری برای فرزندشان در منزل صرف کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۴یا ۵ نفر درگیر بیماری کرونا شده‌اند، گفت: در کشور هنوز سامانه ثبت‌نام طیف اوتیسم نداریم و جامعه آماری که به ما اعلام شده است حدوداً ۵ تا ۶ هزار نفر طیف اوتیسم شناسایی شده‌اند که از این جامعه آماری ۴یا ۵ نفر مبتلا به این ویروس گزارش شده است.

صالح غفاری در پایان ضمن درخواست رعایت ریزترین نکات بهداشتی توسط خانواده‌های طیف اوتیسم، افزود: تیم ما به شکل کامل از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ در انجمن حضور داشته و آماده پاسخگویی تلفنی و رسیدگی مجازی به درخواست‌های خانواده‌ها هستند.

برچسب‌ها ویروس کرونا اوتيسم پروندهٔ خبری پرونده | پیشنهادهایی برای پیشگیری از کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اوتيسم ویروس کرونا اوتيسم افراد طیف اوتیسم طیف اوتیسم صالح غفاری خانواده ها رسانه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۴۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقایق جالب درباره چپ دست‌ها که احتمالا نمی دانستید

چپ دست بودن تفاوت های زیادی را در زندگی این افراد که چیزی حدود ۱۰ درصد جمعیت را تشکیل می دهند ، به وجود می آورد و امری اکتسابی و انتخابی نیست. خصوصیات منفی و مثبت فراوانی را به چپ دست ها اختصاص می دهند و بسیاری آنها را باهوش تر از بقیه می دانند. در این بخش حقایقی درباره چپ دست ها آورده ایم که دانستن آن بسیار جالب است.

بیشتر احتمال ابتلا به آلرژی دارند

به گزارش نمناک، مطالعه ای نشان داد که افراد چپ دست ۱۱ برابر بیشتر از افراد راست دست دچار آلرژی می شوند همچنین افراد چپ دست دو و نیم برابر بیشتر از اختلالات خود ایمنی مانند کولیت اولسروز یا آرتریت روماتوئید رنج می برند.

مستعد میگرن هستند

افراد چپ دست در مقایسه با افراد راست دست تقریباً دو برابر بیشتر میگرن را تجربه می کنند.

کمبود خواب دارند

به نظر می رسد که چپ دست بودن ممکن است به طور بالقوه کیفیت خواب را نیز بر هم زند! اختلال حرکتی دوره ای اندام شرایطی است که در آن اندام در طول خواب به طور غیر ارادی حرکت می کند و موجب اختلال خواب می شود .

از سمت راست مغز استفاده می کنند

مغز به صورت متقاطع است، به این معنی که سمت راست چپ بدن را کنترل می کند و برعکس. از این تصور می شود که سمت راست مغز سمت چپ بدن را هماهنگ کرده و وظایف مربوط به هنر و خلاقیت را کنترل می کند.

دچار مشکلات زبانی می شوند

یکی از تحقیقات سال ۲۰۰۹ مشکلات زبان در کودکان را مورد بررسی قرار داد، نشان داد کودکانی که از هر دو دست استفاده می کنند احتمال بیشتری برای تجربه زبان و مسائل مکتبی تا بزرگسالی دارند. به همین ترتیب، آزمایشی در نروژ بر روی ۷۳۴ کودک انجام شد، ارتباط معنی داری بین نارساخوانی و چپ دستی را نشان داد.

مشکلات روانی در کمین آنهاست

افرادی که چپ دست اند بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات روان پریشی مانند اسکیزوفرنی هستند.۴۰ درصد از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی چپ دست اند و این بیشتر از ۱۰ درصد چپ دستان موجود را تشکیل می دهد.

چپ دستی با ابتلا به سرطان سینه ارتباط دارد

به نظر می رسد چپ دست بودن با برخی از مسائل مربوط به سلامت جسمانی مرتبط است. محققان دریافتند که چپ دست ها بیشتر از راست دست ها در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند، به ویژه برای سرطانی که پس از یائسگی رخ می دهد در حالی که این دو کاملاً بی ارتباط به نظر می رسند ،اما هر دو می تواند نتیجه چیزی باشد که بر جنین در مراحل اولیه رشد تأثیر می گذارد. ما می دانیم که سایر آسیب پذیری های فیزیکی، مانند وزن کم هنگام تولد و دور سر قبل از تولد، می تواند مشکلات بعدی سلامتی را ایجاد کند.

تقریباً ۱۲ درصد از جمعیت را تشکیل می دهند

به طور متوسط ۱۲٪ از مردم جهان چپ دست، ٪۸۷ راست دست و ۱٪ قادر به استفاده از هر دو دست هستند. با این حال، درصد چپ دست ها در سراسر جهان به تدریج در حال افزایش است زیرا چپ دست ها از نظر اجتماعی بیشتر پذیرفته می شوند.

در انجام چندکار بهتر هستند

داده ها نشان داد که افراد چپ و راست دست به شیوه های مختلف با وظایف و عملکرد حافظه برخورد می کنند و وقتی دو وظیفه برای تکمیل همزمان به آنها داده شد، شرکت کنندگان بهترین عملکرد را داشتند این به این دلیل است که افراد راست دست تمایل دارند مشکلات را تجزیه و تحلیل و هر قطعه را در یک زمان حل کنند در حالی که افراد چپ دست به مشکل به طور کلی نگاه و برای حل و فصل از تطبیق الگو استفاده می کنند.

از سکته مغزی سریعتر بهبود می یابند

دراکثر افراد سمت چپ مغز تا حد زیادی بر عملکرد زبان کنترل دارد. به همین دلیل است که اکثر سکته ها یا آسیب های مغزی که در سمت چپ رخ می دهد ، بر زبان تأثیر منفی می گذارد. در کنترل زبان ۹۵ درصد از افراد راست دست به سمت چپ مغز تسلط دارند، در حالی که برای چپ دست ها این میزان به ۷۰ درصد کاهش می یابد.

این بدان معناست که پس از سکته مغزی ، چپ دست ها به سرعت در بازیابی توانایی زبان سریعتر عمل می کنند.

در برخی از ورزشها موفق ترند

چپ دستان بازیکنان خوبی برای ورزش های بیس بال، تنیس، شنا، بوکس و شمشیربازی هستند (تقریباً ۴۰ درصد از تنیسورهای برتر کنونی چپ دست هستند). اساساً در ورزشهای غیر تیمی که بازیکنان به صورت تک به تک روبرو می شوند، برتری دارند.

افراد خلاقی هستند

خلاقانی مانند نقاشان، موسیقیدانان و معماران بیشتر چپ دست هستند.

در تایپ راحت هستند

در صفحه کلید کواِرتی بیش از ۳۰۰۰ کلمه انگلیسی وجود دارد که فقط با دست چپ تایپ می شوند، در حالی که فقط حدود ۳۰۰ کلمه فقط با دست راست تایپ می شود.

چپ دستی فقط ژنتیکی نیست

دانشمندان دقیقاً نمی دانند چرا برخی افراد چپ دست هستند ، اما می دانند که ژن ها ۲۵ درصد مواقع مسئول هستند. چپ دست ها معمولاً در خانواده هایی دیده می شود که این ویژگی را دارند اما کمتر از سایر ویژگی های ارثی ، مانند قد یا هوش و ...به ارث می رسد.

چپ دستی با استرس در بارداری ارتباط دارد

جنین زنان باردار فوق استرس بیشتر با دست چپ صورت خود را لمس می کردند تا با دست راست. به گفته محققان، این می تواند اولین علائم یک کودک چپ دست باشد. همچنین مطالعه دیگر در سال ۲۰۰۸ در مورد مادران و کودکان ۵ ساله آنها نشان داد زنانی که در دوران بارداری خود دچار افسردگی یا استرس بودند، بیشتر بچه های چپ دست داشتند.

چپ دستی ممکن است باعث تفکر متفاوت شود

بر اساس مطالعه سال ۲۰۰۹ ، اگر چپ دست هستید، ممکن است مانند راست دستان فکر نکنید. دو ستون از تصاویر انتزاعی به شرکت کنندگان نشان داده شد و از آنها پرسیدند که کدام یک هوشمندتر، شادتر، صادقانه و جذاب تر به نظر می رسد.

راست ها بیشتر تصاویر ستون سمت راست را انتخاب می کردند، در حالی که چپ دست ها بیشتر نقاشی های ستون سمت چپ را انتخاب می کردند. یک بیانیه مطبوعاتی معتقد است که این حتی می تواند بر نحوه رای گیری یا هنگام تماشای مناظرات ریاست جمهوری کدام نامزدها را ترجیح می دهیم ، تأثیر بگذارد.

چپ دستی خطر اضطراب را افزایش می دهد

چپ دست ها بیشتر پس از تماشای کلیپ هایی از یک فیلم ترسناک ، علائم اختلال استرس پس از سانحه را نشان می دهند.

چپ دستی روی طول عمر تاثیر نمی گذارد

زمانی تصور می شد که افراد چپ دست زودتر از همسالان خود می میرند اما بررسی ها نشان داد که تصادفات رانندگی اغلب مقصر است، بنابراین چپ دست ها نیز شهرت رانندگان بد را به دست آوردند. اگرچه دانشمندان عموماً قبول دارند که راست یا چپ دست بودن هیچ تاثیری در طول عمر ندارد.

چپ دستی بر سلامت عمومی تأثیر نمی گذارد

دانشمندان مدتها شک داشتند که چپ دست بودن به نوعی با عملکرد سیستم ایمنی بدن مرتبط و یک عامل خطر برای اختلال خود ایمنی است اما تحقیقات نتوانسته بیشتر این ادعاها را تأیید کند و این نظریه تا حد زیادی رد شده است و به نظر می رسد که یک بیماری خود ایمنی با بیماری التهابی روده ارتباط دارد و افراد چپ دست دو برابر بیشتر از افراد راست دست از مشکلات روده ای مانند بیماری کرون و کولیت زخمی رنج می برند.

آیا افراد چپ دست باهوش تر هستند؟

مطالعه ای در سال ۲۰۰۷ "تأثیر دست غالب روی سطح هوش دانش آموزان نشان می دهد که چپ دستان دارای ضریب هوشی بالاتری هستند، اما مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۰ رابطه بین ترجیح دست، عملکرد دست و توانایی شناختی عمومی دقیقاً عکس این را نشان می دهد!

نتایج این تحقیق نشان داد که افراد راست دست به طور متوسط باهوش ترند اما فقط تا حدی و با فرض اینکه ضریب هوشی متوسط چپ دست ها ۱۰۰ باشد، متوسط دست راست ها ۱۰۱.۵ خواهد بود.

روز جهانی چپ دست‌ها

هرساله ۱۳ آگوست، روز چپ دستان است این روز به ارتقاء آگاهی نسبت به مشکلاتی که در جهان عمدتا تجربه می کنیم، کمک می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شناسایی ۳۳ مورد سه قلوزایی در لرستان
  • دارندگان واحدهای صنفی بخوانند /دریافت این شناسه الزامی است
  • همه واحدهای صنفی باید شناسه یکتا دریافت کنند
  • کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است
  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها که احتمالا نمی دانستید
  • خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم
  • اولویت اول مجلس دوازدهم رفع مشکلات معیشتی مردم باشد
  • تجلیل از مادران جوان زیر ۴۰ سال و دارای چندفرزند در هفته جمعیت
  • مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟
  • باید فضای رسانه را به سمت بهره‌وری سوق داد