Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@14:48:20 GMT

تولید ۱۱۲ هزار تن عسل در کشور

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۷۷۳۱۳

تولید ۱۱۲ هزار تن عسل در کشور

خبرگزاری میزان- مجری طرح توسعه زنبورداری گفت: تولید عسل از ۹۰ هزار تن در سال گذشته در سال جاری به ۱۱۲ هزار تن رسیده است. تاریخ انتشار: 17:24 - 17 اسفند 1398 - کد خبر: ۶۰۳۷۴۵

به گزارش گروه اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، فرهاد مشیر غفاری در رابطه با توسعه صنعت زنبورداری کشور اظهار کرد: صنعت زنبورداری کشور به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های کشاورزی، بر روی افزایش تولید کمی و کیفی محصولات زراعی، باغی و مراتع تأثیر شگرفی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این صنعت، ارزش‌افزوده بالایی دارد و می‌تواند به‌عنوان یک صنعت ارزآور برای کشور بسیار حائز اهمیت باشد.

مشیرغفاری تأکید کرد: صنعت زنبورداری کشور برای افق ۱۴۰۴، چشم‌اندازی را در نظر گرفته که پیشرو در بخش کشاورزی، سرآمد در منطقه، رقابت‌پذیر در جهان، بهره‌مند از دانش و فناوری روز، برخوردار از کسب و کار‌های اقتصادی و کارآمد و عرضه‌کننده محصولات قابل‌اعتماد و ارزش‌آفرین است.

وی با اشاره به خواص زهر زنبور عسل تصریح کرد: میلیتین استخراجی از زهر زنبورعسل بسیار با ارزش است که در حال حاضر وارداتی است، اما این پتانسیل در کشور وجود دارد که با تفاهم‌نامه‌ای که با موسسه رازی منعقد شده این محصول در داخل کشور و با کمک این موسسه و صندوق حمایت از زنبورعسل تولید و مورد استفاده قرار گیرد.

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور در رابطه با بیمه زنبورداران گفت: تفاهم‌نامه‌هایی هم در خصوص بیمه کلنی‌های زنبورعسل با بیمه اجتماعی زنبورداران امضا شده که در مرحله نهایی شدن است.

مشیرغفاری با اشاره به این نکته که محصولات زنبور عسل می‌ـواند بازار صادراتی خوبی در دنیا داشته باشد، اذعان کرد: در حال حاضر اولین محموله ژل رویال صادرشده است.

وی افزود: اتاق بازرگانی استان بوشهر هم برای صادرات عسل کُنار، از طریق عسلویه اقداماتی انجام داده است.

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور عنوان کرد: طرح‌هایی را در خصوص ارزیابی مقایسه‌ای ملکه‌های زنبورعسل ایستگاه‌های اصلاح نژاد تحت پوشش معاونت تولیدات دامی، ایستگاه موسسه تحقیقات علوم دامی، ملکه‌هایی از کشور اسلوونی و ملکه‌های تحت اختیار زنبورداران و تعاونی‌ها داریم که امیدواریم این اقدامات دستآورد خوبی را برای کشور به همراه داشته باشد.

وی افزود: در حال حاضر ۷ ایستگاه اصلاح نژاد ملکه زنبورعسل در سطح کشور داریم که زیر نظر معاونت امور تولیدات دامی استان‌ها هستند و برای واگذاری این ایستگاه‌ها با بخش خصوصی مکاتباتی انجام شده است.

مشیرغفاری با اشاره به این نکته که با وجود محدودیت عرصه برای استقرار کندوها، افزایش میزان کلنی‌ها کمی نگران‌کننده است، خاطرنشان کرد: در همین راستا، در عرصه‌های مرتعی توسعه تعداد کلنی‌ها وجود ندارد و باید زنبورداری را در باغات و مزارع گسترش دهیم.

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور در رابطه با توزیع شکر برای زنبورداران بیان کرد: از ابتدای مهر سال جاری، در سطح کشور حدود ۳۸ هزار تن شکر برای زنبورداران از طریق اتحادیه زنبورداری و صندوق حمایت از توسعه زنبورداری تأمین سهمیه کرده‌ایم که به دست زنبورداران رسیده است.

وی در رابطه با کوچ کلنی‌های زنبورعسل گفت: دستورالعمل کوچ و استقرار کلنی‌های زنبورعسل را در دستور کار قرار داریم که این دستورالعمل هرسال بر اساس قانون نظام جامع دام‌پروری به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

مشیرغفاری افزود: دستورالعمل زنجیره تولید و توزیع نیز در دست انجام است که به غیر از زنبورداران، صنایع وابسته به این صنعت را هم شامل می‌شود.

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور ادامه داد: با این دستورالعمل امیدواریم زنجیره‌هایی ایجاد شود که از مرحله پیش از تولید تا مرحله تولید محصول و عرضه مستقیم در فروشگاه‌های مرتبط با عسل در آن در نظر گرفته شده تا حداقل سود این زنجیره‌ها، نصیب زنبورداران شود.

وی در زمینه سرشماری کلنی‌ها خاطرنشان کرد: از جمعیت حدود ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار کلنی زنبورعسل در کشور، ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار کلنی مدرن و حدود ۳۰۰ هزار کلنی همچنان سنتی است.

مشیرغفاری افزود: نسبت به سال گذشته تعداد کندو‌ها ۲۶ درصد افزایش پیدا کرده و از حدود ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار کلنی به ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار کلنی رسیده است.

وی تصریح کرد: تعداد زنبورستان‌ها هم نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش‌یافته است.

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور با اشاره به افزایش تولید عسل در کشور عنوان کرد: سال گذشته حدود ۹۰ هزار تن عسل در کشور تولید شد و در سال جاری میزان تولید آن به ۱۱۲ هزار تن رسیده است که ۹۸ درصد از این میزان تولید از کلنی‌های مدرن تأمین می‌شود.

وی افزود: بالاترین تولید عسل مربوط به استان آذربایجان غربی با ۲۱ هزار و ۴۰۰ تن است و کمترین میزان هم مربوط با سیستان و بلوچستان است که ۶۵ تن تولید عسل دارند.

مشیرغفاری اظهار کرد: تولید موم در سال ۹۷ حدود هزار و ۴۶۰ تن بوده که در سال ۹۸ این تولید به ۲ هزار و ۲۲۷ تن افزایش یافته است.

وی افزود: تولید بره موم هم از ۷۰ تن به ۱۲۳ تن رسیده است و ۷۶ درصد رشد داشته است، همچنین سرانه تولید عسل هم ۲۳ درصد افزایش‌یافته است.

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور ابراز امیدواری کرد: در سال ۹۹ در زمینهٔ ملکه زنبورعسل، توسعه صادرات و واگذاری امور به تشکل‌های کشور، دستآورد‌های خوبی داشته باشیم تا سند راهبردی با سرعت بیشتر اجرایی شود.

برقراری مسیر‌های صادراتی در جهت پیشبرد اهداف سند راهبردی توسعه زنبورداری کشور

مشاور معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با تدوین سند راهبردی توسعه زنبورداری کشور اظهار کرد: سند راهبردی توسعه زنبورداری کشور پس از تدوین، در اردیبهشت سال ۹۸ رونمایی شد.

وی افزود: این سند راهبردی باهدف تضمین کیفیت محصولات و فرآورده‌های زنبورعسل، در راستای امنیت غذایی و سلامت جامعه، افزایش بهره‌وری، بازده و بهبود روش‌ها، توسعه فناوری، اصلاح ساختار قوانین و نظام اجرایی است.

مشیر غفاری ادامه داد: کارآفرینی، اشتغال‌زایی و توسعه محصولات جدید و افزایش ارزش‌افزوده، حفظ و توسعه ذخایر ژنتیکی، توسعه صادرات و تقویت ارتباطات بین‌المللی، آموزش، ترویج، فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی، کاهش ریسک و افزایش تاب‌آوری از دیگر اهداف این سند است که ۴۳ استراتژی در این سند طراحی شده و در راستای تحقق این اهداف اقدامات مؤثری هم انجام‌شده است.

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور تصریح کرد: از سوی دیگر برای اجرایی شدن هرچه سریع‌تر اهداف سند، صندوق حمایت از توسعه زنبورداری، زمینه‌های لازم برای برقراری مسیر‌های صادراتی با عراق و کشور‌های حوزه خلیج‌فارس را فراهم کرده است.

وی افزود: در این سند ضرورت‌ها و الزامات برنامه ششم توسعه و سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به‌خوبی لحاظ شده است.

مشیر غفاری با اشاره به این نکته که در چشم‌انداز سند راهبردی، توانایی‌های که در این بخش نهفته مانده بود، مطرح شده است، خاطرنشان کرد: قابلیت‌های این صنعت به‌قدری است که با توجه به وسعت آن در سطح کشور، جمعیت تولیدکننده، محصولات متنوع بخش زنبورداری، تعداد کلنی‌ها و میزان تولید، ما جزو سه کشور اول جهان هستیم.

وی در رابطه کارگروه‌های مرتبط با سند راهبردی توسعه زنبورداری گفت: در این رابطه کارگروه‌های تخصصی تشکیل شده که شامل کارگروه حفظ و ارتقای ذخایر ژنتیکی زنبورعسل ایرانی و اصلاح نژاد ملکه ایرانی، کارگروه توسعه صادرات و تقویت ارتباطات بین‌المللی و کارگروه تأمین دارو و کنترل بیماری‌های زنبورعسل است که در این راستا مصوباتی هم ارائه‌شده است.

بیشتر بخوانید: وجود ۱۰ میلیون کلونی فعال در کشور/ امکان ارزآوری با ایجاد استاندارد‌های جهانی

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: زنبورداری محصولات کشاورزی اخبار اقتصادی عسل در کشور تولید عسل ۱۰ میلیون سال گذشته هزار کلنی کلنی ها هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۷۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه در دولت گذشته بیشتر فعالیت‌های توسعه‌ای به‌دست شرکت‌های خارجی انجام و نیمه‌کاره رها می‌شد، گفت: در دولت سیزدهم توسعه همه میدان‌های مشترک غرب کارون از سوی شرکت‌های داخلی در حال انجام بوده و این یک افتخار است.

به گزارش شانا به نقل از شرکت نفت و گاز اروندان، عبدالله عذاری‌اهوازی گفت: این شرکت در موضوع نفت و گاز ماهیت تولیدی و توسعه‌ای دارد که حدود جغرافیایی آن شامل شهرستان‌های بستان، هویزه، سوسنگرد، دارخوین، خرمشهر، مینو شهر و اروندکنار می‌شود. درحقیقت این شرکت نفتی محدوده کل غرب کارون را احاطه کرده است.

وی با اشاره به اینکه از لحاظ میدان‌های نفتی، ۸۶درصد میدان‌های مشترک نفتی کشور در غرب کارون قرار دارد، بیان کرد: بزرگ‌ترین میدان مشترک ایران، میدان آزادگان است و میدان‌های مشترک یاران، یادآوران و سهراب که به توسعه رسیده‌اند در این منطقه قرار دارند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اینکه میدان‌های سپهر، جفیر و دارخوین به‌ بهره‌بردای رسیده‌اند و در حال توسعه فازهای بعدی هستند، افزود: در کنار این میدان‌های توسعه‌یافته، میدان‌های سوسنگرد، بندکرخه، خرمشهر، مینو و اروند جزو میدان‌هایی هستند که شرکت ملی نفت برای توسعه و بهره‌برداری آن‌ها برنامه‌ریزی کرده‌ است.

عذاری‌اهوازی با یادآوری اقدام‌های مهم دولت سیزدهم در توسعه میدان‌های نفتی گفت: حرکت‌های مهمی در این دولت انجام شده است. ‌یکی از راهبردهای مهم در دولت سیزدهم اعتماد و اطمینان به نیروهای بومی و ایرانی بود و با اتکا به نیروهای بومی، توسعه میدان‌ها را به شرکت‌های ایرانی واگذار کرده است.

وی گفت: میدان‌های سپهر و جفیر با اعتماد به جوانان ایرانی سال پیش توسعه یافت و با استخراج روزانه  ۴۰ هزار بشکه به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه افزون بر توسعه میدان‌ها، تولید و نگهداشت نیز وظیفه شرکت نفت و گاز اروندان است، بیان کرد: ما در درجه اول باید بتوانیم مقدار نفتی را که تولید کرده‌ایم نگهداری کنیم.

عذاری‌اهوازی با اشاره به اینکه هم‌اکنون در حال برنامه‌ریزی برای توسعه چاه‌های جدید هستیم، افزود: برای توسعه میدان دارخوین برنامه بسیار وسیعی داریم، چاه‌های تازه‌حفر و قراردادهای توسعه این میدان تدوین شده است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ظرفیت تولید در غرب کارون روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت است، گفت: در دولت پیش ظرفیت تولید این شرکت روزانه ۸۴ هزار بشکه نفت بود که اکنون با اقدام‌های شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم، تولید در نفت و گاز اروندان ۳۰درصد افزایش داشته است.

برنامه‌ریزی برای حفاری ۴۰ حلقه چاه در سال جاری

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: در دولت سیزدهم تعداد ۶۰ حلقه چاه را حفاری و برای امسال حفاری ۴۰ چاه دیگر را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که به بهره‌برداری برسانیم. با حفاری این ۶۰ حلقه چاه در میدان آزادگان، هم‌اکنون ظرفیت تولید نفت حدود ۲۰۰ هزار بشکه است.

عذاری‌اهوازی با اشاره به توجه و برنامه‌ریزی کاربردی دولت سیزدهم در توسعه میدان‌ها گفت: شرکت نفت و گاز اروندان همه برنامه‌های شرکت ملی نفت برای تولید را در سال ۱۴۰۲ به سرانجام رسانده و یکی از شرکت‌های موفق در این زمینه بوده است. این موفقیت‌ها ثمره تلاش و جهاد بی‌وقفه همه کارکنان به شمار می‌رود.

وی با اشاره به جمع‌آوری گازهای همراه نفت افزود: سیاست‌ ما در توسعه میدان‌ها، توسعه منطقه و حفظ محیط‌زیست به‌عنوان سرمایه‌ای عمومی و ماندگار است و به این منظور کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰ با سرمایه‌گذاری هلدینگ خلیج فارس پارسال راه‌اندازی شد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: فعالیت مرحله نخست این کارخانه با ظرفیت ۲۵۰ میلیون فوت‌مکعب گاز آغاز کرده است و هم‌اکنون حدود ۱۱۰ میلیون فوت‌مکعب گازهای همراه میدان‌های آزادگان شمالی و یادآوران، برای فرآورش و استفاده به‌عنوان گاز شهری و فرآورده‌های پتروشیمی‌ها و خوراک آن‌ها به این کارخانه ارسال می‌شود.

ارسال ۳۲ میلیون فوت‌مکعب گاز به کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰

عذاری‌اهوازی با بیان اینکه با جمع‌آوری گازهای همراه، گاز متان تولید می‌شود که برای مصرف گاز خانگی است و برای جبران ناترازی گاز کشور به خط سراسری ششم ارسال می‌شود، گفت: در میدان آزادگان شمالی در گذشته روزانه حدود ۲۸ میلیون فوت‌مکعب گاز ارسال می‌شد. اما در حال حاضر، از طریق تعمیر، اصلاح و راه‌اندازی یک کمپرسور با استفاده از نیروهای توانمند داخلی و کارکنان شرکت نفت و گاز اروندان، که از زمان ساخت کارخانه آزادگان شمالی از سوی شرکت‌های چینی بلااستفاده بود، توانستیم حجم بالایی از گاز را فرآورش و از سوزاندن و هدررفتن این سرمایه ملی جلوگیری کنیم.

وی با اشاره به اینکه تعمیر کمپرسور از سوی کارکنان این شرکت با ۷۵۰ نفر روز انجام شده است، افزود: ما توانسته‌ایم حدود ۵ میلیون فوت‌مکعب گاز دیگر اضافه کنیم و به ۳۲ میلیون فوت‌مکعب برسانیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان بیان کرد: با افتخار اعلام می‌کنم که تا یک ماه دیگر در میدان‌ آزادگان شمالی گاز همراهی برای سوزندان وجود نخواهد داشت و همه گازهای‌ همراه به فرآورده تبدیل می‌شود و این همان‌ اجرای زنجیره ارزش نفت و گاز است.

عذاری‌اهوازی در پایان گفت: قرارداد دیگری با هلدینگ خلیج‌فارس به ارزش ۷۳ میلیون دلار به‌منظور ارسال گازهای مشعل منطقه دارخوین و کارخانه غرب کارون در جفیر، که حدود ۱۵۰ میلیون فوت مکعب است، امضا شد و با انجام این قرارداد، درعمل شرکت نفت و گاز اروندان تا پایان سال ۱۴۰۴ دیگر گازی برای سوزاندن نخواهد داشت.

دیگر خبرها

  • گزیده‌های نفتی هفته
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد
  • تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • جهش تولید بدون تکیه بر نیروی کار میسر نیست
  • بررسی و تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است