Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@13:42:29 GMT

جوشیدن گلو در بارداری چگونه درمان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۷۹۲۶۹

جوشیدن گلو در بارداری چگونه درمان می‌شود؟

 در انتهای مری دریچه‌ای عضلانی وجود دارد که نمی‌گذارد غذا و اسید معده به درون مری برگردد، اما در کسانی که دچار سوزش سر دل یا بازگشت اسید معده به مری می‌شوند، ترشح زیاد اسید یا برگشت آن به مری باعث ایجاد درد یا سوزش و جوشیدن در گلو می‌شود. اما این ترش کردن یا جوشیدن در گلو در بارداری چه دلایلی دارد و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟
جوشیدن گلو در بارداری چه دلایلی دارد؟
منظور از جوشیدن گلو یا ترش کردن، احساس سوزشی است که هنگام بالا آمدن اسید معده به داخل مری احساس می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پزشکان معتقدند این موضوع دو دلیل عمده دارد، مهمترین دلیل آن این است که به دلیل افزایش هورمون پروژسترون در بدن، هضم غذا کند‌تر می‌شود و همین موضوع باعث می‌شود عضله حلقوی میان معده و مری شل شود. وظیفه عضله حلقوی میان معده و مری این است که از حرکت اسید‌های معده به سمت بالا جلوگیری کند. دومین دلیلی که در جوشیدن گلو و ترش کردن در بارداری تاثیر زیادی دارد رشد جنین است. با رشد جنین رحم بزرگ‌تر می‌شود و روی معده به سمت بالا فشار می‌آورد. همین موضوع باعث می‌شود اسید معده به سمت مری حرکت کند. در این وضعیت سوزشی در پایین قفسه سینه، گلو، عقب دهان و یا در معده احساس می‌شود. این وضعیت همراه با بالا آوردن مایعات ترش در دهان است و گاهی اوقات نیز همراه با آروغ زدن، مقداری ماده تلخ بالا می‌آید که در انتهای گلو زیر استخوان جناغ سینه حس می‌شود.
چگونه می‌توان از جوشیدن گلو در بارداری پیشگیری کرد؟
پیشگیری بهتر از پیدا کردن راه‌های درمان است. به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند برای پیشگیری از جوشیدن گلو ترش کردن در بارداری به این نکات توجه کنید:
وعده‌های غذایی را افزایش دهید. یعنی در طول روز به جای سه بار غذا خوردن پنج یا شش وعده غذای سالم و کم حجم بخورید.
بعد از خوردن غذا دراز نکشید. ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بعد از صرف غذا بنشینید سپس دراز بکشید.
بهتر است در دوران بارداری و برای دوری از جوشیدن گلو دور غذا‌های تند و سس‌های تند خط قرمز بکشید. غذا‌های چرب نخورید. نوشابه‌های گاز دار، سرکه و انواع سس‌های حاوی سرکه، شکلات و کافئین، خوراکی‌های اسیدی مثل انواع آب میوه ها، مرکبات، گوجه فرنگی، پاستیل و لواشک؛ فرآورده‌های گوشتی مثل سوسیس، کالباس، ناگت، همبرگر را کنار بگذارید.
درست بخوابید. باید بالای کمرتان را بالاتر از شکمتان قرار بدهید، این کار باعث می‌شود، اسید معده در طول خواب در جایی که باید باشد، بماند. البته کارشناسان توصیه می‌کنند. به پهلوی چپ بخوابید. چون خوابیدن به پهلوی چپ، ریفلاکس اسید را کاهش می‌دهد وقتی در این حالت قرار می‌گیرید، اسید معده به سختی می‌تواند به سمت مری حرکت کند. 
آرام غذا بخورید. غذا‌ها را خوب بجوید تاعملکرد دستگاه گوارش بهتر شود.
جرعه جرعه آب بنوشید. نوشیدن جرعه جرعه و مکرر آب باعث می‌شود سیستم گوارش عملکرد بهتری داشته باشد و بدن هیدراته شود در نتیجه از سوزش معده کم می‌شود.
چای زنجبیل بنوشید. زنجبیل نیز برای تسکین سوزش معده مفید است و با تهوع بارداری مبارزه می‌کند.
دمنوش زنجبیل برای جلوگیری از سوزش گلو در بارداری
پیاز خام نخورید. پیاز خام می‌تواند عاملی برای سوزش معده باشد. پیاز خام اسید معده را افزایش می‌دهد و تخلیه معده را به تاخیر می‌اندازد. مصرف پیاز خام می‌تواند باعث برگشت اسید‌های گوارشی به مری شود. در مطالعه‌ای ثابت شد افرادی که ریفلاکس داشتند و همراه وعده غذایی‌شان، پیاز خام خورده بودند نسبت به آن‌هایی که پیاز مصرف نکرده بودند، دچار سوزش معده بیشتری شده بودند.
مرکبات نخورید. مرکبات قابلیت اسیدی زیادی دارند که می‌تواند سیستم گوارش را تحریک کند. در نتیجه علائم سوزش معده تشدید می‌شود مخصوصا اگر با معده خالی مصرف شوند.
آدامس بجوید. آدامس بعد از غذا به پیشگیری از سوزش معده کمک می‌کند. آدامس جویدن، غدد بزاقی را تحریک کرده و اسیدی را که به مری برگشته خنثی می‌کند. جویدن آدامس، اسیدیته‌ی مری را کاهش می‌دهد. البته بهتر است در دوران بارداری آدامس بدون قند بجوید.
از پوشیدن لباس‌های تنگ خودداری کنید، چون لباس تنگ فشار بر روی معده و شکم شما را افزایش می‌دهد.
چه دارو‌هایی برای جوشیدن گلو در بارداری مجاز است؟
حواستان باشد بدون اجازه پزشک هیچ دارویی مصرف نکنید. بارداری دوران حساسی است که زنان باردار باید استفاده از هر نوع دارو را طبق دستور و با مشورت پزشک انجام دهند. مصرف دارو در سه ماهه اول معمولا خطرناک است؛ اما از دوران بعد از سه ماهگی می‌توان با مشورت پزشک از دارو با دوز کم استفاده کرده و تا حدی که امکان دارد علائم جوشیدن گلو و ترش کردن را برطرف کرد.       منبع:نی نی سایت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر بارداری ترش کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۹۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت

آفتاب‌‌نیوز :

ترخون دارای سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه و در طب سنتی هندوستان برای درمان دیابت استفاده شده است.

قسمت مورد استفاده: برگ ترکیبات: ترکیبات موجود در این گیاه شامل کومارین ها، فلاونوئیدها، اسید‌های چرب، متیل اوژنول و استرگول هستند.

متابولیت‌های ثانویه فعال اسانس های، کومارین ها، فلاونوئید‌ها و اسید‌های فنول کربنیک هستند.

مطالعات آزمایشگاهی: مطالعات آزمایشگاهی، اثرات بالقوه ضد التهابی، محافظت کننده کبدی و کاهنده خون را نشان می‌دهد.

مطالعات بالینی: یک کارآزمایی بالینی عصاره ترخون ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز (۲۰۰۰ میلی گرم)؛ سطح گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین، کراتینین، اسید اوریک و آنزیم ترانس آمیناز خون را کاهش داد.

میزان مصرف: نوع خشک آن تا ۲ قاشق غذا خوری و تازه آن در حد مصرف غذایی طریقه مصرف:به صورت سبزی تازه و خشک مصرف می‌شود که نوع تازه‌ی آن را در حد مصرف غذایی استفاده می‌کنند. ولی نوع خشک آن به صورت دم کرده و تا ۲ قاشق غذاخوری و ۳ بار در روز بلا مانع است.

علیرغم نگرانی در مورد اثرات سمی دو عنصر اصلی آن estragole و methyyleugenol هیچ سمیت حاد یا فعالیت‌های موتاژنیک در دوز‌های مربوط به مصرف انسان گزارش نشده است. عصاره آبی ترخون شامل مقدار بسیار کم estragole و methyyleugenol است و بنابراین خطر بسیار محدود دارد.

عوارض و تداخلات دارویی: به صورت خشک عوارض جانبی ندارد، ولی به صورت تازه در اسانس آن دو ترکیب سمی نام متیل اوژنول واسترگول وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد (اضافه از حد مواد غذایی) می‌تواند عوارض ایجاد کند.

مصرف در حاملگی و شیردهی: گزارشی از عوارض جانبی به صورت مواد غذایی گزارش نشده است. ولی به عنوان داروی گیاهی ایمنی آن هنوز تایید نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت