Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@10:13:48 GMT

نکات کلیدی برای مدیریت استرس کروناویروس

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۷۹۸۶۱

ساعت 24-کارشناس دانشکده بهداشت گفت: شیوع ناگهانی کروناویروس موجب بروز وحشت و اضطراب غیر واقعی در بین مردم شده و برای مدیریت استرس کروناویروس نکاتی باید رعایت شود.

ملیحه مکی آبادی کارشناس گروه ارتقای سلامت دانشکده بهداشت و کارشناس ارشد روانشناسی شیراز گفت: شیوع ناگهانی کروناویروس به عنوان ویروس نوظهور موجب بروز وحشت و اضطراب غیر واقعی در بین مردم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: این ویروس زمانی قدرتمند و مخرب است که با سیستم ایمنی ضعیف روبه رو شود و مهم‌ترین عاملی که سیستم ایمنی را تضعیف و این ویروس را قوی می‌کند، استرس است. ملیحه مکی آبادی تصریح کرد: تغییر ترشح هورمون‌ها به هنگام استرس سبب کاهش تعداد و اختلال عملکرد گلبول‌های سفید خون می‌شود که به مثابه سربازان محافظ بدن در مقابل بیماری‌های عفونی عمل می‌کنند؛ بنابراین سیستم ایمنی تضعیف می‌شود و مجموعه تغییرات ناشی از استرس، انسان را در معرض انواع اختلالات قرار می‌دهد.

کارشناس گروه ارتقای سلامت دانشکده بهداشت و کارشناس ارشد روانشناسی شیراز گفت: مهم‌ترین عامل برای مصونیت بخشی در شرایط کنونی، برنامه ریزی صحیح برای آرامش بخشی به خانه است.

او با اشاره به راهکارهایی برای مدیریت استرس پیشنهاد می‌شود، ادامه داد: به خداوند بزرگ توکل کنیم، از او کمک بخواهیم و همه امور را به خداوند بزرگ بسپاریم، چرا اینکه هر آنچه خدا بخواهد همان می‌شود. انسانی که ایمان واقعی به قدرت خداوند دارد هرگز ناامید و مایوس نخواهد شد.

ملیحه مکی آبادی با بیان اینکه استرس خود را تا حدی طبیعی بدانیم، تصریح کرد: داشتن ترس منطقی برای اقدامات پیشگیرانه و مقابله با آن ضروری است. بی احتیاطی، مراقبت نکردن و شوخی تلقی کردن آن عواقب غیر قابل جبرانی دارد؛ اما در طرف مقابل، اضطراب بیش از حد موجب استیصال، تضعیف سیستم ایمنی بدن و موفقیت ویروس کرونا می‌شود. پس اضطراب طبیعی داشته باشیم و با توکل بر خداوند مهربان به دنبال مقابله با مشکل و برقراری آرامش در زندگی باشیم.

کارشناس گروه ارتقای سلامت دانشکده بهداشت و کارشناس ارشد روانشناسی شیراز اضافه کرد: این روزها دریچه ذهن پر از افکار منفی است، پس افکار منفی را از خود دور کنیم و به آنچه در ذهنمان می‌گذرد دقت کنیم. سعی کنیم فکرهای مثبت و کارآمد را جایگزین فکرهای منفی کنیم.

او افزود: نگرانی خود را به راهکار تبدیل کنیم. به جای گفتن چرا من نگرانم و پرسش‌هایی از این قبیل، از خود بپرسیم من در این موقعیت چه کار می‌توانم بکنم و راهکارهای سازگارانه برای کنترل نگرانی پیدا کنیم.

ملیحه مکی آبادی گفت: تکنیک‌های مدیریت استرس را تمرین کنیم. تکنیک‌هایی نظیر ریلکسیشن، مدیتیشن، تنفس عمیق، ورزش کردن، مطالعه کردن، صحبت کردن با همسر، دوست، همکار و موارد مشابه در این زمینه مفید است.

او ادامه داد: سبک زندگی معنادار و هدفمند داشته باشیم. خانه را به محل امن و آرام برای همه اعضای خانواده تبدیل کرده و برای ایجاد آرامش در فضای خانواده، از تجربیات بزرگترها بهره ببریم.

کارشناس گروه ارتقای سلامت دانشکده بهداشت و کارشناس ارشد روانشناسی شیراز بیان کرد: عادت به تغییر شرایط زندگی و دور ماندن از فضاهای کاری، آموزشی، تفریحی و دیگر شرایط زندگی را با ایجاد خلاقیت، ابتکار عمل و مشارکت دادن همه اعضای خانواده در تصمیم گیری‌ها آسان‌تر کنیم. با برنامه ریزی بر اساس نیازها، انتظارات و نگرانی‌های اعضای خانواده، دریافت مشاوره، صحبت کردن، مطالعه، ایجاد سرگرمی، برنامه‌های لذت بخش درون خانوادگی، نوشتن خاطرات مثبت، تغذیه مناسب و پیدا کردن تکنیک‌های آرامش بخش بر حسب سبک زندگی خود، استرس و اضطراب را کنترل کنیم و به دیگران روحیه، امید و شعف را منتقل کنیم.

او با بیان اینکه استرس را به فرزندان خود منتقل نکنیم، تصریح کرد: کودکان و نوجوانان افراد در معرض خطر هستند. اغراق در پرداختن به خطر کرونا سبب افزایش استرس و اضطراب در اطرافیان ما شده است و پس از پایان این همه گیری که به زودی اتفاق می‌افتد، در صورت نبود توجه خانواده، تبعات منفی اضطراب، موجب بروز انواع اختلالات از جمله بیش فعالی، کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس، افسردگی و وسواس می‌شود. کودکان نمی‌توانند فشار زیادی را تحمل کنند. باید بدانیم کودکان از مشاهده اضطراب ما بیش از کرونا آسیب می‌بینند.

ملیحه مکی آبادی افزود: سالمندان و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای جسمی و روانی، در مقابل استرس و اضطراب شکننده‌تر هستند. استرس‌ها مانند آتشی که به خرمن زده شود به تجارب ناخوشایند قبلی جرقه می‌زند که مهار و مقابله با آن مشکل است؛ بنابراین مراقب سالمندان و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای جسمی و روانی دارند باشیم. آن‌ها را در معرض نگرانی‌های ایجاد شده قرار ندهیم و تغذیه مناسب و شرایط روحی و روانی مطلوبی برای آن‌ها فراهم کنیم.

او گفت: در شرایط حاضر، انتشار اطلاعات ناصحیح و شایعات بی اساس اثرات تخریبی بسیار دارند. برای خودمان منابع مطمئن اخبار را در نظر بگیریم و بکوشیم با ارسال هر مطلبی تا حد امکان چرخه انتشار شایعات را قطع کنیم.

کارشناس گروه ارتقای سلامت دانشکده بهداشت و کارشناس ارشد روانشناسی شیراز تصریح کرد: مراقب حال اطرافیانمان باشیم و اخبار خوب را برای اطرافیان مخابره کنیم و اگر تحمل استرس برایمان سخت است از یک روانشناس کمک بگیریم.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ویروس کرونا مدیریت استرس سیستم ایمنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۹۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند

آفتاب‌‌نیوز :

برای اینکه فردی سرحال و پرانرژی از خواب بیدار شود، هر شبانه روز به چند ساعت خواب عمیق نیاز دارد. در حالی که کیفیت خواب با افزایش سن کاهش می‌یابد، اما بسیاری از جوانان نیز مشکلات خواب را گزارش می‌کنند.

داشتن خواب باکیفیت، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد، خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد، از استرس می‌کاهد و خلق و خو و تمرکز را نیز بهبود می‌دهد.

همچنین برخی عادات مخرب هم بر کیفیت خواب افراد تاثیر می‌گذارند که آگاهی از آن‌ها و مدیریت صحیح این عادت‌ها می‌تواند مفید و در بهبود سلامت کلی فرد موثر باشد.

در ادامه به نقل از نشریه "هندوستان تایمز" به برخی از این عادات اشاره می‌کنیم:

* استفاده از تلفن همراه قبل از خواب

نور آبی که از صفحه نمایش تلفن همراه شما ساطع می‌شود، کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نور آبی می‌تواند تولید ملاتونین در بدن را که هورمون اصلی کنترل کننده چرخه خواب و بیداری است، مختل کند. ملاتونین ناکافی می‌تواند باعث بی خوابی، حساس شدن و خواب آلودگی در طول روز شود.

* خوردن مقدار زیادی غذا قبل از خواب

خوردن یک وعده غذایی پر حجم کمتر از یک ساعت قبل از خواب می‌تواند بر کیفیت خواب تاثیر گذاشته و به خواب رفتن را مشکل کند.

* مصرف بی رویه کافئین

مصرف بیش از اندازه قهوه منجر به اختلالات خواب می‌شود. کافئین محرکی است که می‌تواند به خواب رفتن را سخت کند.

* قرار نگرفتن در معرض نور طبیعی

زمانی که خود را از نور خورشید محروم می‌کنیم، سطح ملانین را کاهش می‌دهیم. ملانین، ملاتونین را می‌سازد که به چرخه خواب کمک می‌کند.

* بی توجهی به افزایش استرس 

سطوح بالای استرس با طولانی شدن مدت زمان به خواب رفتن و اختلالات خواب مرتبط است. کم خوابی سیستم واکنش بدن به استرس را تحریک می‌کند و منجر به افزایش هورمون‌های استرس، یعنی کورتیزول می‌شود که بر خواب تاثیر می‌گذارد.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • 0 تا 100 ایستگاه پمپاژ فاضلاب؟ تجهیزات و قیمت | مزایا و نکات مهم در انتخاب
  • نکات مهم در طراحی و اجرای دکوراسیون مغازه لوازم تحریر
  • بازیگر کلیدی سریال نون خ از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد
  • نکات مهم قبل از انتخاب و خرید بهترین باربیکیوها
  • بازیگر کلیدی سریال نون خ از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد  + عکس
  • ادعای کارفرمایان به رعایت نکات ایمنی با نصب کپسول آتش نشانی