Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@04:48:52 GMT

وقتی قارچ‌ها به پوست حمله می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۸۰۶۷۷

وقتی قارچ‌ها به پوست حمله می‌کنند

یکی از بیماری‌های پوستی که بسیاری از افراد در زندگی خود دچار آن می‌شوند، قارچ پوستی است. پوست، سد دفاعی بدن محسوب می‌شود و باید به آن توجه ویژه‌ای داشت تا دچار بیماری نشود، زیرا پیشگیری از بیماری‌های پوستی خیلی ساده‌تر از درمان آن هاست. درمان بیماری‌های پوستی بسیار مشکل و هزینه بر است و افراد اغلب در درمان این بیماری‌ها کوتاهی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مطالب قبلی بخش سلامت نمناک درباره علل، علائم، درمان و ... قارچ پوستی توضیحات کاملی ارائه داده ایم، در این مطلب نیز به سوالاتی درباره این بیماری که ذهن شما را به خود درگیر نموده، توضیحاتی می‌دهیم.

قارچ‌های سطح بدن به سه دسته تقسیم بندی می‌شوند:

قارچ‌هایی که در خاک رشد می‌کنند.
قارچ‌هایی که منشا حیوانی دارند.
قارچ‌هایی که در بدن انسان‌ها رشد می‌کنند.
این سه نوع قارچ ممکن است باهم، هم پوشانی‌هایی داشته باشند یعنی برخی از انواع قارچ‌ها با منشا حیوانی یا خاک دوست موجب ابتلای انسان گردند.

چه افرادی مستعد ابتلا به این بیماری هستند؟

بسیاری از افرادی که به قارچ مبتلا می‌شوند، بیماری خاصی ندارند و سالم هستند، اما بیماری پوستی قارچ در بین بیماران مبتلا به اختلالات ایمنی، بیمارانی که تحت شیمی درمانی، مبتلایان به ایدز، بیش از بقیه است. همچنین افرادی که کورتون مصرف می‌کنند بیش از بقیه دچار قارچ‌های پوستی می‌شوند. افراد مبتلا به دیابت نیز بیشتر به این بیماری دچار می‌شوند و روند درمان در آن‌ها طولانی‌تر است.

قارچ‌های پوستی در بین برخی نژاد‌ها بیشتر شیوع دارند، اما ابتلا به این بیماری وابسته به جنس نیست و شیوع آن بین خانم‌ها و آقایان یکسان است.

آیا مو نیز درگیر بیماری قارچ می‌شود؟

یکی از عفونت‌های شایع در دنیا قارچ سر است که مو‌ها را درگیر خود می‌کند. افراد مبتلا به این نوع قارچ علائمی مانند مو‌های شکسته، خاکستری رنگ و پوست دارای پوسته ریزی خفیف دارند. در این افراد در سطح سر توده‌ای ملتهب، چرکی و دردناک به وجود می‌آید و مو‌ها دچار ریزش می‌شود.

حالت التهابی بسیار شدید قارچ سر، «کریون» (craven) نام دارد. این قارچ به صورت ضایعه‌ای گرد، گود و چرکی بروز می‌یابد و روی آن حالت دلمه‌های بزرگ و چسبنده شکل می‌گیرد. نوع دیگری قارچ سر دور هر تار مو به شکل ضایعات فنجانی شکل دیده می‌شود و به شکل یک توده دلمه‌ای شکل و به هم چسبنده در می‌آید.

ریش نیز به عفونت قارچی دچار می‌شود؟

بله، گونه‌های قارچی حیوانی موی ریش و سبیل را نیز درگیر می‌کنند و آن‌ها دچار ضایعات التهابی سرخ و ملتهب می‌شود و روی مو‌ها دلمه زردرنگی شکل می‌گیرد. حالت پوسته ریزی، ضایعات برجسته یا تاولی از علائم درگیر شدن ریش به قارچ است. درمان و تشخیص این نوع قارچ بدون انجام آزمایش قارچ شناسی سخت یا غیرممکن است.

چه عواملی موجب ابتلای پا به قارچ می‌شود؟

همانطور که می‌دانید پا‌ها نیز دچار قارچ می‌شوند. این بیماری در بیشتر ورزشکاران دیده می‌شود. از علت‌های این نوع قارچ پوشیدن کفش‌های بسته و تنگ را که باعث بسته شدن شکاف بین انگشتان پا‌ها شده می‌توان نام برد. ابتلا به این قارچ در مردان بالغ در حدود ۲۰ درصد و در زنان بالغ، ۵ درصد است. رنگ این ضایعات صورتی یا سرخ پررنگ است و تاول‌های ریزی روی ناحیه مبتلا وجود دارد.

علائم قارچ در دست‌ها چیست؟

ضایعات قارچی دست‌ها به شکل ضخیم شدن کف و انگشتان دست، ایجاد پوسته‌های هلالی و فلسی شکل، ایجاد ضایعات تاولی یا برجسته خود را نشان می‌دهد.

قارچ کشاله ران چه علائمی دارد

قارچ کشاله ران که با قارچ پا همراه است، خود را به شکل برجستگی‌های مدور و سرخ رنگی نشان می‌دهد که حاشیه‌های واضح و برجسته دارد. این نوع قارچ در نواحی گرمسیری و مرطوب شایع‌تر است. از دیگر علائم قارچ کشاله ران، خارش، پوسته ریزی و تاول‌های ریزاست.

علائم ابتلای ناخن به قارچ چیست؟

اگر ناخن شما تغییر رنگ داده است و زرد شده ممکن است شما به قارچ ناخن دچار شده باشید. این قارچ می‌تواند در ابتدا یا انتهای ناخن ایجاد شودو به تدریج باعث جداشدن ناخن از بستر آن گردد.

کچلی با طاسی تفاوت دارد؟

عفونت قارچی را به عنوان «کچلی» می‌شناسند و عفونت قارچی موجب کچلی سر، بدن یا تنه می‌شود. از نظر علمی بین کچلی و طاسی تفاوت وجود دارد و عفونت قارچی یا کچلی در قسمت‌های مختلف بدن مثل سر، زیربغل، ریش، پا، صورت، دست، ناخن و بسیاری از قسمت‌های مختلف بدن ایجاد می‌شود.

قارچ‌ها بیشتر روی سطوح باز بدن ایجاد می‌شوند. این بیماری بیشتر از سر و گردن شروع شده و با رسیدن به بالاتنه و کشاله ران‌ها به تدریج به سوی باسن و پایین تنه گسترش می‌یابد. ضایعات پوستی ناشی از قارچ بدن، به حالت منفرد یا متعدد دیده می‌شوند و گرد و مدور هستند و لبه برجسته‌ای دارند و مساحت زیادی از سطح بدن را درگیر می‌کنند.

آیا قارچ درمان می‌شود؟

پزشک متخصص برای تشخیص قارچ از پوست، مو یا ناخن نمونه برداری می‌کند و مستقیم پوست یا کشت از ضایعات را بررسی خواهد کرد، سپس به درمان بیماری می‌پردازد. برای درمان قارچ خفیف معمولا کرم‌ها و لوسیون‌ها یا قطره‌های ضدقارچی را تجویز می‌کند. از دارو‌های خوراکی ضدقارچ نیز برای درمان عفونت قارچی استفاده می‌کند تا قارچ کاملا درمان شود.

آیا بیماری‌های قارچی مسری است؟
بله، افرادی که به این قارچ مبتلا می‌شوند باید برای اینکه این بیماری را به دیگران منتقل نکنند، کار‌های زیر را انجام دهند:

از حوله یا وسایل مشترک استفاده نکنند.

از کفش‌های ورزشی مشترک استفاده نکنند.

ضایعه پوستی را دست کاری نکنند، زیرا این کار باعث گسترش قارچ به قسمت‌های مختلف بدن می‌شود.

حوله و تمامی لباس‌ها یشان نباید مرطوب باشد، زیرا قارچ‌ها در رطوبت گسترش می‌یابند.

در حمام از دمپایی استفاده کنند، زیرا احتمال ابتلا به قارچ در مکان‌های عمومی مثل حمام بیشتر است.

پوشیدن دمپایی مشترک احتمال ابتلا به قارچ را افزایش می‌دهد.

از ناخن گیر‌های مشترک استفاده نکنند.

خوددرمانی انجام ندهند و برای درمان به پزشک متخصص پوست مراجعه کنند.       منبع:نمناک

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قارچ پوستی انواع قارچ پارسی خبر نوع قارچ عفونت قارچی بیماری ها کشاله ران قارچ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۰۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری مرموز؛ بلای جان نظامیان اسرائیلی

یک رسانه عبری زبان فاش کرد نظامیان اسرائیلی بازگشته از نوار غزه به بیماری‌های مرموزی مبتلا شده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه یدیعوت آحارانوت در گزارشی از بیمارهایی خبر داد که نظامیان اسرائیلی بازگشته از نوار غزه دچار آن شده و پزشکان برای تشخیص علت و تجویز دارو برای آن دچار مشکل شده‌اند.

به نوشته این رسانه عبری زبان، نظامیان بازگشته از جنگ‌ و درگیری در نوار غزه دچار مشکلات جسمی ‌شده‌اند که پزشکان از تشخیص و به تبع آن تجویز معالجه برای آن دچار مشکل شده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است، نظامیان مذکور که اکثر زخمی‌های جنگ در نوار غزه هم هستند و در مراکز توانبخشی بستری می‌باشند از مشکلات جسمی و روحی شدیدی رنج برده و حتی برخی از آنها به دلیل شدت مشکلات قدرت تکلم طبیعی خود را هم از دست داده‌اند.

این رسانه تاکید کرد، جراحات وارد شده به این نظامیان در نوار غزه قدرت تکلم، شنوایی، خوردن و نوشیدن صحیح را از آنها گرفته است.

نری بالید، کارشناس گفتار درمانی در بیمارستان توانبخشی ایخلوف در این رابطه گفت: برخی از نقاط ضعف در این افراد به وجود آمده است که اگر نتوانیم به راه حلی برای معالجه آن برسیم، تا سالیان درازی همراه آنها باقی خواهد ماند.

او گفت: شماری از نظامیان زخمی  با ضعف شدید شنوایی به اینجا منتقل شده‌اند، این مسئله از طریق وزوز گوش یا نوعی حساسیت نسبت به سر و صدای بالا یا دشواری در فهم سخنان طرف مقابل در صورت وجود هیاهو نمایان می‌شود.

این در حالی است که برخی دیگر هم با مشکل شنیدن صحیح صدا مشکل هستند و تارهای صوتی شماری از آنها آسیب جدی دیده است.

این کارشناس در عین حال اعتراف کرد: در بسیاری از موارد نظامیان آسیب‌های شدیدتری هم دیده‌اند اما ما قادر به کشف فوری آنها نبوده و بعد از چند هفته یا چند ماه متوجه آن می‌شویم، یکی از این موارد ناتوانی آنها در صحبت کردن طولانی با صدای بلند است، چنین مواردی نمی‌تواند در تست‌های استاندارد اولیه انجام گرفته از آنها مشخص شود.

مشکل دیگر موجود ناتوانی نظامیان بازگشته از نوار غزه ، یادآوری واژه‌ها یا نام اشخاص است، همچنین آنها مشکلاتی در بازگو کردن دقیق کلمات در زمانی که می‌خواهند در مورد مسئله‌ای سخن بگویند مواجه می‌شوند.

متخصص مذکور معتقد است، شاید مجروحیت‌های جسمی آشکار به مرور زمان بهبود پیدا کنند اما این نوع مشکلات که به شکل فیزیکی قابل تشخیص نیستند کیفیت زندگی این نظامیان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد زیرا آنها می‌بینند که توانایی برقراری ارتباط با دیگران حتی بکارگیری تلفن را ندارند.

21 درصد از نظامیان اسرائیلی تحت درمان روانی قرار گرفته‌اند

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیماری مرموز؛ بلای جان نظامیان اسرائیلی
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • آتش‌سوزی لنج در هرمز سه فوتی بر جای گذاشت
  • ۷ تاثیر شگفت انگیز و باورنکردنی سفیده و زرده تخم مرغ برای پوست و مو
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • کبد چرب و دردسرهایش