Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: سازمان زیباسازی در کنار فعالیت های خود در زمینه ارتقای فضاهای عمومی شهر و ایجاد فضاهای با کیفیت کارهای دیگری هم در مقیاس های کوچک و بزرگ انجام داده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، یاسر جعفری وی ادامه داد: در سال جاری سازمان توجه ویژه‌ای به بحث فضاهای کوچک مقیاس و طراحی و اجرای آن داشت که این موضوع را با هدف افزایش خلاقیت و بهبود کیفیت زندگی مردم در اولویت اقدامات خود قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جعفری گفت: با این رویکرد یک پروژه ای به نام درنگ گاه های شهری در دست اجرا قرار داشت و کارهای اولیه اش هم در حال انجام است اما یک پروژه موازی آن هم در شهر تهران آغاز شد که شبیه آن در برخی از کشورهای بزرگ جهان در حال اجراست.

معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی شهر تهران افزود: این پروژه که «پارک‌لت» نام دارد بعد از نمونه برداری از کشورهای دیگر بومی سازی شده و کارهای طراحی آن در حال انجام است.

وی افزود: این به آن معناست که فضاهای کوچک در خیابان های دارای استانداردهای مربوط به تردد از فضاهای پارک خودرو کاسته و به نفع عابرین پیاده و پیاده محوری به فضای پیاده رو اضافه شده و فضای مکث جدیدی به شهر اضافه می‌شود.

یاسر جعفری گفت: به این ترتیب در مقیاس کوچک در نقاط مختلف شهری فضاهای جدیدی ایجاد می شود که به نفع پیاده محوری است البته ۹ ماه کار طراحی این پروژه به طول کشیده است.

معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: برای پیشبرد این طرح تعدادی ضوابط مورد نیاز تهیه شده و موضوعات حمل و نقل و ترافیکی آن سنجیده شده و در نهایت طرح لازمه اجرای آن تأیید شده است.

وی ادامه داد: در سال آینده اولین نمونه های آن در منطقه ۶ شهرداری تهران و در ۴ نقطه به اجرا در خواهد آمد. امروز طراحی آن و استانداردهای بومی آن محقق شده که همین دو اقدام کار بزرگی است.

معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی شهر تهران ادامه داد: دو نقطه در خیابان سمیه، یک نقطه در ایرانشهر و یک مورد هم در خیابان قائم مقام فراهانی است.

یاسر جعفری گفت: اینها مزیت شان این است که با هزینه های بسیار کم و حتی با مشارکت بخش خصوصی قابل اجرا است و حتی به خاطر کوچک بودن آن می تواند توسط خود مردم اجرا شود.

وی افزود: یکی دیگر از مزیت های این طرح این است که با توجه به کوچک مقیاس بودن آنها می توان در بخش های مختلف شهر آن را به اجرا گذاشت.

معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: این یک رویکرد جدیدی است که طراحی و ضابطه مند شدن آن اتفاق بزرگی محسوب می شود.

«پارک‌لت» چیست؟

پارکلِت (parklet) بخشی از پیاده‌رو است که فضای بیشتر و امکانات رفاهی برای مردمی که از یک خیابان استفاده می‌کنند فراهم می‌کند. یک پارکلت بیرون زدگی از پیاده‌رو است و بخشی از خط پارکینگ خیابان را در بر می‌گیرد و اندازه آن به اندازه چند جای پارک خودرو است.

پارکلت یک فضای اضافی در پیاده‌رو است که برای عابران امکان توقف، نشستن و استراحت را هنگام عبور و مرور در خیابانها فراهم می‌کند.

اگر پارکلت امکاناتی برای نشستن عابران نداشته باشد، ممکن است فضای سبز و باغچه‌ای در کنار پیاده‌رو باشد یا مکانی برای تبلیغات و کارهای هنری فراهم کند. پارکلت ممکن است امکاناتی برای پارک دوچرخه فراهم کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: پیاده محوری در تهران پیاده رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۴۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مصوبه کارگروه امور زیربنایی برای ۵۷ شهرک مسکونی

به گزارش خبرگزاری مهر، ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از تشکیل دبیرخانه کمیته شهرک‌های مسکونی دولتی در این سازمان خبر داد و گفت: در سال گذشته (۱۴۰۲)، ۵۷ شهرک مسکونی مصوبه کارگروه امور زیربنایی استان‌ها را دریافت کرده و این شهرک‌ها در حال اخذ سایر مصوبات در سطح استانی و ملی هستند که از این میزان ۴ شهرک مسکونی در حال اجرا است.

معاون وزیر راه و شهرسازی طراحی و ساخت شهرک‌های مسکونی دولتی را یکی از ابتکارات سازمان متبوعش در دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: با هدف طراحی، کنترل و تسریع در تصویب طرح‌های شهرک‌های مسکونی دولتی، شورای‌عالی شهرسازی و معماری ضمن اصلاح دستورالعمل ترویج شهرک‌سازی، مسئولیت تشکیل کمیته‌ای جهت بررسی و تصویب طرح‌های آماده‌سازی و طراحی شهری شهرک‌های مسکونی دولتی را به سازمان ملی زمین و مسکن واگذار کرده است که در همین راستا تمامی طرح‌های شهرک‌های مسکونی دولتی باید به تصویب این کمیته برسد.

وی گفت: هدف از تشکیل دبیرخانه مذکور را ایجاد شهرک‌هایی با رعایت الگوی معماری اسلامی، ایرانی و الزامات شورای‌عالی مسکن و با طرح‌هایی فاخر از اهداف مدنظر در دبیرخانه شهرک‌های مسکونی دولتی است.

این مقام مسؤول ادامه داد: در هفته جاری آخرین وضعیت تصویب طرح‌های مکان‌یابی در سطح استانی و ملی در ادارات کل راه و شهرسازی استان‌های مرکزی، گیلان و لرستان مورد بررسی قرار گرفت تا در اولین جلسه کارگروه امور زیربنایی این استان‌ها در سال جاری مصوبات لازم اخذ شود.

مالکی در پایان تصریح کرد: طراحی و اجرای این شهرک‌ها با احداث واحدهای حیاط‌دار و فاخر، کمک بسیار مؤثری به تأمین زمین و اجرای قانون جهش تولید مسکن کرده است و با استقبال زیاد متقاضیان مواجه شده است.

کد خبر 6090250 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • احداث مخزن ۱۶۰ هزار مترمکعبی سیل‌بند پارک کوهستان در یزد + فیلم
  • ترافیک شهر تهران آغاز شده است
  • توجه مدیریت شهری به توسعه زیرساختی شهر چالوس
  • صدور مصوبه کارگروه امور زیربنایی برای ۵۷ شهرک مسکونی
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده
  • مطالبات ساکنین پایین‌دست سد سیمره پرداخت شود
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است