Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-30@22:21:33 GMT

مداخله گری دولت آفت صنعت خودرو

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۸۴۸۱۱

اکبر ترکان، مشاور سابق رئیس جمهور با بیان اینکه صنعت خودرو از نظر اشتغال، اولین صنعت کشور است، گفت: به طور میانگین به ازای هر خودرو تولیدی، یک دهم نفر شاغل می شوند. یعنی وقتی یک خودرو تولید می شود، در سال یک و یک دهم نفر شاغل است. لذا ظرفیت بسیاری خوبی در این صنعت وجود دارد.

وی در گفتگو اختصاصی با خط بازار با تاکید بر اینکه متاسفانه علی رغم وجود چنین ظرفیتی این صنعت با مشکلات متعدد و ناکارآمدی مواجه است، گفت: چند علت در بروز چنین مسائلی موثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترکان گفت: اولین علت به قدیمی بودن محصولات تولیدی شرکت های خودروسازی برمی گردد. بنابراین بایستی دائما خودروهای به روز تولید شود.

وی تصریح کرد: در سال های نه چندان دور همکاری ما با پژو در تولید خودرو خوب بود ولی متاسفانه با پیشرفته تر شدن محصولات پژو، تولیدات ما در ایران قدیمی ماند.

ترکان واردات از چین و کاهش کیفیت را از دیگر مسائل صنعت خودرو عنوان کرد و گفت: زمانی که من در ایدرو مسئولیت داشتم، به ازای تولید هر خودرو پژو در ایران 500 دلار ارزبری داشتیم و مابقی ساخت داخل بود به طوری قطعی ساخت داخل می شد که کیفیت آن را خود شرکت پژو تایید کند.

وی ادامه داد: این موضوع تا سال ها خوب بود ولی بعد از یک مدتی به دلیل سیاست های غلط ارزی تغییر کرد.

مشاور سابق رئیس جمهور گفت: متاسفانه به دلیل عدم تناسب تورم با افزایش نرخ ارز، واردات از چین مبنا بسیاری از تولیدات شد.

وی خاطر نشان کرد: ارز ارزان ضدتولید عمل کرد و سبب شد کیفیت تولید خودرو و قطعات آن کاهش یابد.

ترکان به خط بازار گفت: کل اقتصاد ایران به این بیماری دچار است. طی چهار سال اخیر برای افزایش رفاه کشور ارز ارزان عرضه شده ولی در عمل تولید داخل آسیب جدی دیده است. لذا ریشه تمام فساد و رانت در اقتصاد ایران به ویژه صنعت خودرو ارز ارزان است که باید جلوی آن را گرفت.

رئیس اسبق ایدرو افزود: واردات قطعات چینی باعث شد کیفیت قطعات خودرو کاهش یابد و تاییدیه شرکت پژو را نیز از دست دهیم.

ترکان ریشه دیگر مشکلات و ناکارآمدی ها در صنعت خودرو را دولت و مداخله گری آن عنوان کرد و افزود: یکی از تبعات این موضوع انتصاب مدیران عامل در شرکت های خودروسازی است که گاها نه تنها تخصص کافی را ندارند، بلکه تاکنون یک ماست بندی را نیز اداره نکرده اند چه برسد خودروسازی.

وی گفت: در صورتی که اگر بخش خصوصی مالک شرکت های خودروسازی باشد، قطعا یک مدیر کارآمد و متخصص را بر سر کار قرار خواهند داد.

ترکان در پاسخ به این سوال که چرا خودروسازی به بخش خصوصی واگذار نمی شود، به خط بازار گفت: سیاسیون از جمله برخی مدیران دولتی و نمایندگان مجلس در شرکت های خودروسازی ذی نفع هستند لذا اجازه نمی دهند تا صنعت خودرو از دست دولت خارج شود. مشکل در قانون اساسی است.

وی تصریح کرد: در یک خودروسازی خصوصی شایستگی و تخصص ملاک عمل است ولی در شرکت دولتی روابط و زدوبندها بیش از تجربه، شایستگی و تخصص مبنای عمل می باشد.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: صنعت خودرو اکبر ترکان چین صنعت خودرو مشاور سابق رئیس جمهور شرکت های خودروسازی صنعت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۴۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات خودرو‌های کارکرده منتظر مصوبه دولت

وزیر صمت گفت: واردات خودرو‌های کارکرده منتظر مصوبه دولت است، اما در مناطق آزاد قابل اجر است.

به گزارش تسنیم، عباس علی آبادی عصر امروز در حاشیه همایش تجاری ایران و چین در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران جمع خبرنگاران اظهار داشت: ده هزار شرکت دانش بنیان ایرانی برای چینی‌ها فرصت خوبی است.

وی افزود: ما در حوزه انرژی از ظرفیت‌های بالایی برخورداریم که می‌توانیم در اختیار چینی‌ها قرار دهیم و در حوزه برق نیز توانایی‌هایی در تراز جهانی داریم، ضمن اینکه چینی‌ها نیز از توانمندی‌هایی برخوردار هستند که ما میتوانیم از آن استفاده کنیم.

علی آبادی بیان داشت: وقتی از صد کشور دنیا بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ بازرگان و فعال اقتصادی در یک نمایشگاه شرکت میکنند بسیار افتخار آمیز است و فکر میکنم امسال سال توسعه ایران با کشور‌های دیگر باشد و بتوانیم رکورد‌های تازه‌ای را ثبت کنیم.

وی با اشاره به اجلاس آفریقا بیان داشت: در جلسه‌ای که با مقامات ارشد آفریقایی نیز برگزار شد احساس خوبی داشتم، زیرا آفریقایی‌ها علاقمندند شرکای تازه‌ای برای خود انتخاب کنند و ایران می‌تواند یکی از شرکای تجاری آن‌ها باشد.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه در راستای تحقق شعار سال است اظهار داشت: برای جهش تولید باید در سمت توسعه بازار حرکت کرد و این نمایشگاه می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

وی بیان داشت: از تمام شرکت‌ها خواسته ایم که‌پیش برنامه ارائه دهند که ارز را به چه منظور می‌خواهند و این مساله ممکن است مورد کدورت تولیدکنندگان قرار گرفته باشد.

علی آبادی بیان داشت: برای اینکه بتوانیم از منابع ارزی استفاده بهتری داشته باشیم باید کنترل‌های بیشتری داشته باشیم و خوب این موضوع باعث کندی در تخصیص ارز شده و لذا امروز دستورات تازه‌ای داده ام که یک مقدار در تخصیص ارز شتاب بدهند.

وی افزود: البته ممکن است در مواردی که قبلا به راحتی تخصیص ارز میدادیم الان محدودیت ایجاد کرده باشیم و این مساله به علت سیاست‌های جدید است، اما سیاست‌های ما به سمت بهبود است و هدف ما این است که ضمن استفاده از ظرفیت‌های داخلی نیاز‌های جامعه را تامین کنیم لذا بین واردات و تولید سیاست گذاری انجام داده ایم که در نهایت منفعت آن برای مردم است.

وی در خصوص واردات خودرو‌های کارکرده گفت: در خصوص خودرو‌های کارکرده دولت لایحه‌ای به مجلس تقدیم کرد این لایحه تصویب شد و در بازگشت، وزارت صمت متعهد به تهیه آیین‌نامه شد و این آیین نامه تهیه و به دولت ارسال شد و تا زمانی که این آیین‌نامه مراحل خود را طی نکند و ابلاغ نشود، نظر وزارت صمت به تنهایی قابل اجرا نیست و باید در انتظار مصوبه د‌ولت بود تا زمان ابلاغ کاری نمیتوانم انجام دهم.

علی آبادی گفت:، اما مصوبات خودرو‌های کارکرده در مناطق آزاد و اقتصادی قابل اجرا است.

دیگر خبرها

  • واردات خودرو‌های کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • خودرو‌های سایپا، چشم «کره شمالی» را گرفت
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • ورود پتروشیمی ها به بالادست نفت بازی برد_برد است
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • رونمایی از اولین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان در ژاپن