Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@06:59:13 GMT

هفته‌ای سبز به نام درختکاری

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۸۵۷۸۰

هفته‌ای سبز به نام درختکاری

روز درختکاری در سال ۱۸۷۲ در ایالت نبراسکای آمریکا در تاریخ ۱۰ آوریل توسط فردی به نام جولیوس استرلینگ مورتون برگزار اما بعد از مدتی این تاریخ به آخرین جمعه ماه آوریل انتقال یافت.

امروزه بیشتر کشورهای دنیا روز درختکاری را گرامی می‌دارند و در این روز به کاشت نهال‌های متنوع اقدام می کنند، البته تاریخ این روز با توجه به آب و هوای هر کشور متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درختکاری و علاقه به آن در ایران پیشینه کهن دارد و برگزاری جشن های مختلف در این زمینه نشان از اهمیت حفظ طبیعت دارد.

مردم اقصی نقاط کشور در این روز و هفته با حضور در پارک‌ها، جنگل ها، مقابل منازل و حیاط خانه‌هایشان به غرس نهال می پردازند و با کاشت نهال سعی در ایجاد فضای شاد و زیبا در محل زندگی خود می‌کنند.

هرچند امسال شیوع ویروس کرونا در بسیاری از نقاط کشور از تجمع افراد در محله ها و پارک‌ها کاسته اما شهروندان به صورت فردی نسبت به انجام این کار اقدام و با کاشت هر نهال به زیبایی شعار کرونا را شکست خواهیم داد را به نمایش می گذارند.

درختکاری از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و توجه دین مبین اسلام، بیان و سفارشات پیامبراکرم (ص) و ائمه اطهار(ع) در کاشت درخت نشان از اهمیت این موضوع دارد.

پیامبراکرم( ص) در این باره می فرماید: «اگر شخصی درختی بکارد یا مزرعه ای را به زیر کشت ببرد و انسان ها، حیوانات یا پرندگان از آن بخورند، این کار صدقه ای از طرف آن شخص شمرده می شود».

امروزه صنعتی شدن جوامع بشری، وجود مواد آلاینده در محیط زندگی و بسیار موارد خطر آفرین دیگر بیش از پیش اهمیت و توجه به کاشت درخت در هر منطقه ای را نشان می دهد.

سیستان و بلوچستان با توجه به شرایط اقلیمی گرم و خشکی که دارد از پهنه فضای سبز کمتری نسبت به سایر استان‌های کشور برخوردار است.

استانی پهناور که توجه به فرهنگ درختکاری و ایجاد فضای سبز از سوی مردم و دستگاههای دست اندرکار از اهمیت بسیاری برخوردار است.

نهادینه شدن و ارتقا فرهنگ عمومی حفظ محیط زیست و توسعه فضای سبز راهگشای توسعه منابع طبیعی به عنوان گنجینه های ملی کشور و متضمن زندگی آیندگان خواهد بود.

منابعی طبیعی به منزله ریه‌های یک شهر و روستا تلقی شده و در تامین سلامت اعضای جامعه تاثیر بسزایی دارند.

آنچه باید در استان سیستان و بلوچستان بیشتر از سایر استانها مورد توجه قرار گیرد کاشت و حفاظت از درختان و فضای سبز است که در بخش حفاظت باید مردم بیشتر پای کار بوده و در مناطق و محلاتی که نهال کاشته می شود نگهداری و حفاظت از آن را برعهده گیرند.

علاوه بر این در حوزه حفاظت منابع طبیعی تخریب و شکستن شاخه درختان با هدف تامین سوخت و کارهای دیگر، بسیار ناپسند و نیاز به فرهنگ سازی دارد.

۲۷۵ هزار اصله نهال در سیستان و بلوچستان غرس می‌شود

مسوول روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲۷۵ هزار اصله نهال رایگان همزمان با روز درختکاری و هفته منابع طبیعی در این استان در حال توزیع و غرس است.

محمد داوود معینی‌راد با اشاره به اینکه از ۱۵ تا ۲۱ اسفند به نام هفته منابع طبیعی و آبخیزداری نامگذاری شده است گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان با توجه به شیوع ویروس کرونا توزیع نهال به صورت هدیه به هر شهروند در محل اداره منابع طبیعی هر شهرستان را در نظر گرفته است.

وی ادامه داد: این نهال ها از گونه سنجد، زیتون تلخ، کاج، انار، آکاسیا، آکالیپتوس و سایر گونه های جنگلی است.

مسوول روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: وظیفه منابع طبیعی کاشت درخت در خارج از شهرها بوده اما با توجه به تاکید مقام معظم رهبری به کاشت درخت و انجام این فریضه مهم، در قالب فرهنگ سازی با اهدا نهال در شهر و روستا اقدام می‌کند.

وی از عموم مردم خواست برای افزایش سرانه فضای سبز سیستان و بلوچستان و استفاده از مزایای درختان نسبت به کاشت نهال اقدام کنند.
 

سال ۹۸ و فعالیت شهرداری زاهدان در زمینه توسعه فضای سبز 

شهردار زاهدان در اینباره اظهار داشت: کارهای بسیار بزرگ و ارزشمندی در طول سال ۹۸ در حوزه فضای سبز شهرداری زاهدان به انجام رسیده که این نشان از همت و تلاش همکاران ما در راستای خدمت مطلوب به شهروندان است.

عبدالقادر پربار ادامه داد: موضوع راه اندازی شبکه آبیاری قطره ای در سطح فضاهای سبز شهر به عنوان مهمترین اقدام این سازمان همچنان در حال انجام است.

وی بیان کرد: تنها در سال جاری عملیات اجرای ۵۰ کیلومتر از ۱۱۴ کیلومتر شبکه آبیاری در نقاط مختلف شهر به اتمام رسیده و هر منطقه حدود ۱۰ کیلومتر از این شبکه را اجرا کرده است.

شهردار زاهدان با اشاره به افزایش ظرفیت آبگیری از تصفیه خانه برای استفاده در آبیاری فضای سبز گفت: یکی از دغدغه های ما تامین منابع آبی مورد نیاز جهت حفظ و گسترش فضای سبز شهری است که این امر با راه اندازی کامل شبکه آبیاری و یکپارچه سازی این سیستم تا حد زیادی مرتفع خواهد شد.

وی بیان کرد: تعداد درختان غرس شده در سال ۹۷ بیش از ۱۸ هزار اصله و در سال ۹۸ نیز افزون بر ۶۵ هزار اصله بوده است، همچنین در زمینه تولیدات گیاهی در سال گذشته ۲۵۰ هزار گلدان و در سالجاری  ۳۵۵ هزار گلدان بوده است.

۱۲ مرحله برای کاشتن نهال

پرورش و کاشت یک درخت از بذر و نهال گرفته تا رشد و نمو آن شاید یک کار طولانی به نظر برسد، ولی فرآیند شیرین و دلپذیری دارد.

اگر تصمیم به درختکاری دارید باید با مراحل مختلف کاشت آن آشنا باشید که در این زمینه آموزش های لازم از طریق پایگاه اطلاع رسانی منابع طبیعی و آبخیزداری هر استان ارائه شده است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان روز درختکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سیستان و بلوچستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان روز درختکاری آمریکا وزارت جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان روز درختکاری منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان روز درختکاری هزار اصله کاشت درخت فضای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۵۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح ۹۰۹ کارگاه اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت: ۹۰۹ کارگاه اشتغالزایی با هدف خدمت رسانی به مردم و فراهم شدن فرصت اشتغال برای جوانان استان سیستان و بلوچستان و کسب وکار در سطح استان سیستان و بلوچستان افتتاح شده است.

سرهنگ غلامرضا ملایی در گفت وگو با ایسنا افزود: هفدهم اردیبهشت ماه ۱۳۷۹ به فرمان مقام معظم رهبری، بسیج سازندگی در کشور تشکیل شد و خدمات بسیار زیاد در حوزه‌های عمرانی، اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و مردم یاری از بدو راه اندازی تا کنون انجام داده و یا در دستور کار برای انجام دارد.

وی با اشاره به بخشی از فعالیت‌های صورت گرفته توسط بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی زیر مجموعه این واحد در سال ۱۴۰۲، بیان کرد: طی این سال بالغ بر دو هزار پروژه کوچک‌وبزرگ اقتصاد مقاومتی و عمرانی به جز کمک و خدمات مومنانه به مرحله اجرا رسیده است.

ملایی تصریح کرد: ساخت شهرک مراد آباد در حاشیه شهر چابهار که مراحل زیرساختی خود را می‌گذراند، اجرای دهکده سلامت، احداث هزار و پانصد واحد خانه مدد جویان تحت پوشش کمیته امداد با کمک سپاه پاسداران، بسیج، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و خود کمیته امداد، ساخت و مرمت خانه محرومین و چشمه‌های سرویس‌های بهداشتی، اعطای تسهیلات اشتغالزایی به میزان هزار و ۵۶۰ فقره، ایجاد ۹۰۹پروژه اشتغالزایی، اهدای بسته‌های کمک معیشتی، اهدای جهیزیه، کمک و حمایت از بیماران خاص و غیره از جمله فعالیت‌های صورت گرفته در طی سال گذشته توسط این نهاد بوده است.

وی با اشاره به دو سیل اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان نیز گفت: همه دستگاه‌ها در این دو سیل اخیر در محل حاضر بوده و به فعالیت می‌پرداختند و در رأس آنها نیز استاندار در منطقه حضور داشت و جلسات ستاد مدیریت بحران در مناطق سیل‌زده تشکیل و برنامه ریزی ها صورت می‌گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • کاشت بیش از ۶۵۰ اصله نهال در ورودی شهر بوشهر
  • پیکر بی‌جان ۲ فرد غرق شده در رودخانه نیاتک پیدا شد
  • رتبه نخست شهرستان گرمسار در طرح زراعت چوب
  • جلوه‌ای از نقش و رنگ در سیستان و بلوچستان + فیلم
  • کمبود روزانه ۲۰۰ واحد خونی در سیستان و بلوچستان
  • سبزتر شدن فضای سبز حاشیه بزرگراه آزادگان تهران
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • افتتاح ۹۰۹ کارگاه اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان
  • (ویدئو) نقش سد‌ها در کنترل سیل اخیر سیستان بلوچستان