Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا ، «سالی که نکوست از بهارش پیداست» این جمله ورد این روزهای زبان مردم کشور است که نگران سالی که تا چند ورز دیگر تحویل خواهدشد.

سال ۹۸برخلاف گفته های رئیس دولت که  آن را سالی پر از آرامش خواند نه تنها هیچ آرامشی نداشت که برای مردم ایران سالی پر از نکبت ونحسی بود.  از سیل و زلزله گرفته تا اعتراضات مردم در آبان ماه امسال به بهانه گرانی بنزین و سقوط هواپیمای اوکراینی و آخرین آن ،کرونا که سوغات  بی تدبیری مسئولان ما از چین برای مردم درد کشیده ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیستان و بلوچستان در ماه های اخیر توفیق اجباری میزبانی سیل را داشته و هنوز در تکاپوی جبران خسارات سیل بود که ملخ ها حمله کردند ان که تمام شد کرونا آمد که به گفته مسئولان که خیلی هم به آن اعتمادی نیست نزدیک  34  مبتلا و یک قربانی داشت.این استان از نظر وسعت و جمعیت بسیار گسترده است اما از نظر عدم وجود زیرساخت های بهداشتی متاسفانه همواره حرف اول را می‌زند.

بسیاری از روستاهای این استان خانه بهداشت ندارند و مردم به ناچار برای بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی به دلیل بعد مسافت اقدامی برای رفتن به  بیمارستان نمی‌کنند و به درمان های خانگی اکتفا می کنند که این موضوع در شرایط فعلی و با وجود ویروس کرونا بسیار حساسیت زاست .

حاشیه نشینان بی دفاع نگران  همسایگی با مرزهای پرخطر

بسیاری از روستاها آب لوله کشی و حتی شرب ندارند چه برسد به اینکه روزی چندین بار دست های خود را بیست ثانیه با آب و صابون بشویند. علاوه بر این،حاشیه‌نشینان هم درصد بالایی از جمعیت استان را تشکیل می‌دهند که مشکلات بهداشتی و عدم وجود زیرساخت‌های بهداشتی لازم در این مناطق هم بخش دیگری از ماجرای نگرانی این روزهای مردم سیستان و بلوچستان است.

از سوی دیگر هم مرزی با کشوری های افغانستان و پاکستان و همجواری با مرز هم بخش دیگری  از نگرانی های مردم این استان را تشکیل می دهد که به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تمامی تمهیدات لازم برای تست سلامت در مبادی ورودی استان در نظر گرفته شده و به گفته این مسئول جای نگرانی نیست.اما اینکه واقعا جای نگرانی نیست یا هست موضوعی است که چند روز دیگر معلوم می شود.

حال اگر وارد بحث مقابله با ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان و اقداماتی که مردم باید انجام دهند شویم، باز هم یک پای ماجرا می لنگد چرا که دفاع بی سلاح است‌. ماسک، دستکش و محلول ضدعفونی کننده دست ، مواردی است که نیاز شدیدی به آنها برای مقابله با این ویروس وجود دارد این در حالی است که تقریبا در همان ابتدای اوج گرفتن شیوع این بیماری هیچ اثری از این سه قلم کالای بهداشتی در داروخانه ها و فروشگاه های کالای پزشکی نبوده و یک هفته از فقدان این پک حداقل در شهر زاهدان می گذرد و کار را به جایی رسانده که تعدادی از خرازی ها و مغازه ها اقدام به فروش الکل صنعتی کرده و از آب گل آلود ماهی می گیرند.

یکی از شهروندان زاهدانی در این باره می گوید: ۱۰ روز است  تمام داروخانه های شهر زاهدان را برای پیدا کردن یک ماسک زیر پا گذاشته ام اما اگر شما دیدید ماهم دیدیم.

عیسی زهی می گوید: اینقدر می گویند خطوط تولید کارخانه ها را به تولید محلول های ضد عفونی کننده، ماسک و دستکش تغییر داده اند و تولید چند برابر شده اما خروجی اش کجاست؟ چرا موجودی داروخانه ها شارژ نمی شود؟ یا اگر می شود چرا نظارتی برای توزیع عادلانه این اقلام بهداشتی ضروری وجود ندارد ؟

یکی دیگر از شهروندان در این باره می گوید: سه روز پیش از یک خرازی در خیابان ویلای زاهدان یک الکل خریدم و اطلاعات کافی نداشتم، فروشنده این الکل را برای ضدعفونی دست و سطوح داد و تاکید کرد که مشکلی برای استفاده از این الکل وجود ندارد حال آنکه تماس مستقیم این الکل با پوست مشکلات فراوانی را به وجود می آورد .

اگر تمام شرایط مقابله با این ویروس را در سیستان و بلوچستان مساعد در نظر بگیریم باز هم جای رضایت پرستاران و کادر درمانی بیمارستان ها که این روزها از آنان به عنوان مدافعان سلامت ملت یاد می شود، خالی است.

تعدادی از پرستاران در گفت و گو با خبرنگار ایلنا از عدم توزیع مناسب و به موقع ماسک ، دستکش ،مواد ضدعفونی کننده دست و لباس های مناسب برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری می گویند.

هنوز مردم نمی دانند باید چه کنند ؟

یکی از پرستاران که در بیمارستانی در زابل مشغول به فعالیت است می گوید: تاکنون هیچ گونه کیت تشخیص کرونا در بین پرستاران توزیع نشده و پوشش‌مان برای مقابله با این بیماری به هیچ‌وجه امن نیست.

او می گوید: بی اطلاعی از اینکه مبتلا به کرونا شده ایم یا خیر ، سبب دل نگرانی این روزهای‌مان شده و گویا تدبیری نیست‌. مدت هاست خانواده های‌مان را ندیده‌ایم و نمی دانیم وضع‌مان چگونه است.

 یکی  دیگر از پرستاران بیمارستان امام علی (ع) در زاهدان، هم با اشاره به اینکه مردم بی دفاع هنوز نمی دانند که چه کار باید بکنند می گوید: بسیاری از ما که مستقیم با این موضوع در گیر هستیم هیچ گونه تستی برای  تشخیص کرونا نداده ایم چون اساسا کیت تشخیص کرونا  در زاهدان نیست و آزمایش ها هنوز هم  به تهران ارسال می شود.

مهناز قربانی ادامه می دهد : پوشش کادر درمانی بیمارستان به هیچ عنوان امن نیست. اصلا وسایل حفاظت فردی نداریم و در هرشیفت نفری یک یا دو ماسک به پرستاران می دهند که   هردوساعت باید عوض شود اما به دلیل نبود ماسک مجبوریم تمام شیفت را با همان یک ماسک سر کنیم. ما گان مخصوص نداریم و تنها پرسنل بحران گان مخصوص دارند که آن هم معمولی است  . اوضاع بهداشتی بیمارستان اصلا مناسب نیست و متاسفانه تجهیزات کافی برای مقابله با این بیماری را نداریم.

این پرستار ۳۵ ساله اما مهم ترین مسئله این روزها را عدم اطلاع رسانی درست از سوی دستگاه‌های مربوط می داند و می گوید : مردم هنوز نمی دانند چه کنند  و در صورت داشتن علایم این بیماری به کجا باید مراجعه کنند. اغلب پزشکان در این روزها از ویزیت بیماران سرباز می زنند و آنها را به بیمارستان ها می فرستند. بیمارستان هایی که دست شان خالی است، نه کیتی هست که در مدت زمان کوتاهی خیال بیمار را راحت کند و  نه دارویی  و تختی که بیمار اطمینان  یابد پروسه درمانش شروع شده است. با دست خالی  چه کار می توان کرد.

کد خبر 490359 برچسب‌ها استان سیستان و بلوچستان كرونا در ايران حاشیه نشینی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان سیستان و بلوچستان كرونا در ايران حاشیه نشینی سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۵۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف لوازم آرایشی و بهداشتی غیر مجاز در کاشان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیر نظارت بر فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با هشدار به خطر استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز، گفت: مواد غیرمجاز و به ویژه فلزات سنگین که در این گونه محصولات به کار می‌رود، بسیار خطرناک و حتی سرطان‌زا بوده و در بلندمدت آسیب‌های جدی و جبران ناپذیری به پوست وارد می‌کنند.


الهام تاجر افزود: شهروندان هنگام خرید کالا‌های سلامت‌محور به نشان غذا و دارو و تاریخ مصرف بر روی برچسب دقت کرده و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مراتب را به معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان با شماره تلفن ۰۳۱۵۵۴۷۰۲۱۲ گزارش کنند.


وی گفت: با هدف حفظ سلامت شهروندان، بازرسی از اصناف در گشت مشترک با حضور کارشناسان معاونت غذا و دارو، نمایندگان اداره تعزیرات حکومتی و پلیس اماکن شهرستان کاشان به صورت ادواری انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • نقش مهم سد‌ها در کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان
  • دفاع دانشجویان از مردم فلسطین نشان‌ می‌دهد حرف حق جای خود را باز می‌کند
  • تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان احیا می‌شوند
  • نماینده مجلس: احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد
  • کشف لوازم آرایشی و بهداشتی غیر مجاز در کاشان
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • آموزش ۵ هزار نفر در سیستان و بلوچستان در حوزه اقتصاد دیجیتال
  • شهرداری‌ها مردم را در پروژه‌های مربوط به شهر مشارکت دهند
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند
  • پژوهش بدون اجرا هیچ فایده‌ای به حال ‌مردم ندارد