Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@16:30:19 GMT

به‌نام کدام پدر؟ «پدرسالار» یا «پدرخوانده»

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۸۷۳۲۳

به‌نام کدام پدر؟ «پدرسالار» یا «پدرخوانده»

تیغ سانسور رسانه‌ها به‌اندازه‌ای که چهره پدرها را در تاریخ فرهنگ و هنر تراشیده و نمایش غیرواقعی از آن ارائه کرده کمتر پدیده‌ای را اینگونه مورد لطف قرار داده است! پدرهایی که صنایع رسانه‌ای برای ما به نمایش گذاشته‌اند را باید با ذره‌بین بین خانواده‌ها جستجو کرد. واقعا پدر شما شبیه کدام یک از این تصاویر است؟ «پدرسالار» یا «پدرخوانده»

یادداشت سید ناصر نعمتی، کارشناس فرهنگ و رسانه را در ادامه می‌خوانید:

خانواده به‌عنوان یکی از کانون‌های ارتباطات اجتماعی و اصیل‌ترین آن‌ها، کمتر مجال پیدا کرده از لابلای واژه‌ها و تصاویر ژورنالیستی یا قاب‌های سینما و تلویزیون تصویر سالمی از خود نمایش دهد و آنچه تاکنون دیده شده کاریکاتورهایی است که بزرگنمایی و غلو در آن‌ها برای برجسته‌سازی یک آسیب (هرچند با نیت هشدار و درمان)، به تصویر کلی این نهاد ضربه وارد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقش پدر در این میان بیش از سایر اعضای خانواده دستخوش این نمایش کاریکاتوری بوده به گونه‌ای که به سختی می‌توان لابلای تصاویر و تعابیر رسانه‌ای، موجود سالمی «به‌نام پدر» پیدا کرد. این بازنمایی طبیعی است؟

ریشه‌یابی این گونه‌ی نمایش از «پدر» اگر درگیر توجیهات رایج سوژه‌پردازانه برای این تصویرسازی نشود شاید بتواند راه پیش روی تولیدات رسانه‌ای را روشن‌تر سازد. پدرهای آینده در تقسیم نقش «خیر و شر» در قصه‌های سینمایی به «نقش اول» بیشتر نیاز دارند. این کلیشه که مردِ شرّ قصه جذاب‌تری برای مخاطب خواهد شد را باید شکست تا تصویر مرد مطلوب در ارتباطات اجتماعی بهبود پیدا کند.

شاید برخی برجسته‌سازی نقش‌های منفی و کاریکاتورهای زشت از پدرها در تصاویر رسانه‌ای را جزو ویژگی‌های این صنعت و آن را از چارچوب‌سازی‌های رایج بدانند اما نقطه مقابل این ماجرا چیست؟ تقریبا هیچ تصویر قابل اتکا و سالمی از نقش «پدری» نمی‌توان در خاطره‌ی رسانه‌ای جامعه یافت یا اگر پیدا شود آن‌قدر کمرنگ است که برآیند تصویرهای موجود می‌شود «تصور»هایی ناقص و ناقض اصول ارتباطات اجتماعی.

این تصورها چهره دوست‌داشتنی پدرها را برای نسل بعد تحت تاثیر قرار می‌دهد اگر نگوییم که نسل کنونی نیز از آن بهره برده است! برای همین است که شاید نتوانید میدان پدر را به راحتی در شهرها پیدا کنید اما میدان مادر به عنوان یک تصور سالم‌تر که مجسم شده، به‌راحتی پیدا می‌شود.

انتهای پیام/ 70051

منبع: فارس

کلیدواژه: فرهنگ سانسور یادداشت پدر سالار پدر خوانده رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۷۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(اینفوگرافیک) کدام کشور‌ها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردر‌های جهان را دارند؟

از امپراتوران روم گرفته تا جان دی. راکفلر که به اولین میلیاردر جهان تبدیل شد، دنیا شاهد زندگی ثروتمندان بسیاری بوده است. اما ثروتمندترین افراد حال حاضر جهان کجا زندگی می‌کنند؟

به گزارش روزیاتو، اینفوگرافیک زیر، کشور‌هایی را که بیشترین تعداد میلیاردر‌ها را در سال ۲۰۲۴ در خود جای داده اند را نشان می‌دهد.

کشور‌های دارای بیشترین میلیاردر‌ها در سال ۲۰۲۴

طبق فهرست ثروتمندان جهان Hurun در سال ۲۰۲۴، چین ۸۱۴ میلیاردر دارد که بیشترین تعداد میلیاردر‌ها در جهان است. چین علیرغم حفظ رتبه اول، طی یک سال ۱۵۵ میلیاردر را از دست داد، در حالی که ایالات متحده ۱۰۹ میلیاردر به دست آورد. شکاف بین دو کشور اکنون به ۱۴ میلیاردر کاهش یافته است.

ایالات متحده و چین با هم نزدیک به نیمی از ۳،۲۷۹ میلیاردر جهان را در خود جای داده اند. پس از آن‌ها هند با ۲۷۱ میلیاردر و بریتانیا با ۱۴۶ میلیاردر قرار دارند.

با این حال، در مجموع، کشور‌های اروپایی شش کشور از ۱۰ کشور برتر و هشت کشور از ۲۰ کشور برتر با بیشترین تعداد میلیاردر‌ها هستند.

به طور طبیعی، بزرگترین اقتصاد‌های جهان در تعداد میلیاردر‌ها بیش از حد حضور دارند، زیرا فرصت‌های بیشتری برای تولید ثروت فراهم می‌کنند.

سوئیس، سنگاپور و سوئد از این نظر با دیگر کشور‌ها فرق می‌کنند و تنها یکی از آن‌ها در بین ۲۰ اقتصاد برتر از نظر تولید ناخالص داخلی قرار دارند. تصور می‌شود که هر سه کشور دارای نرخ‌های مالیاتی بالایی هستند که معمولاً برای ثروت اندوزی مفید نیستند. اما برداشت‌ها می‌تواند گمراه کننده باشد. به عنوان مثال، سوئد مالیات بر ارث، نرخ ثابت بر عایدی سرمایه و نرخ مالیات شرکتی ۲۱ درصدی ندارد.

دیگر خبرها

  • کدام نمایش‌ها در مونودرام خوزستان به صحنه می‌آیند؟
  • بهترین فصل برای سفر به جنوب کشور کدام است؟
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • ارتش ایران حمله به کدام بندر اسرائیل را تمرین کرد؟ پاسخ رسانه عربی
  • ارتش ایران هدف قرار دادن کدام بندر اسرائیل را تمرین کرد؟ پاسخ رسانه عربی
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • (اینفوگرافیک) کدام کشور‌ها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردر‌های جهان را دارند؟
  • کدام گیاهان برای مادران باردار مفید هستند؟