Web Analytics Made Easy - Statcounter

"جیم دابلیو دین" روز دوشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا درباره توافق میان دولت آمریکا و گروه طالبان افزود با وجود مشکلات بزرگ، رئیس جمهوری آمریکا برای نهایی شدن توافق تلاش خواهد کرد تا از آن به عنوان برگ برنده‌ای در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰  بهره‌برداری کند.

وی با اشاره به درگیری‌ها در چندین ولایت افغانستان میان طالبان و نیروهای دولتی، اظهار کرد: این وضعیت جای تعجب ندارد، زیرا ما شاهد بوده‌ایم که این دست اتفاق‌ها پس از هر "توافق صلحی" در افغانستان رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس نظامی ادامه داد: بخشی از این مشکل، ناشی از عدم سیطره کامل طالبان بر تمام نیروهای خود در این کشور است. برخی از جناح‌های آن از مذاکره با دولت کابل خودداری می‌کنند. اکنون آنها نارضایتی خود را به محض امضای توافق با انجام این حملات نشان می‌دهند.

دین درباره ارزیابی خود از تلاش جدی ترامپ برای توافق با طالبان و اینکه آیا عوامل نظامی و سیاسی این توافق را به وی تحمیل کرده است، گفت: من قبول ندارم که او مجبور به امضای چیزی شده باشد.

وی اضافه کرد: ترامپ انگیزه‌های سیاسی روشنی برای انجام این کار داشته است. امضای این توافق، بخشی از برنامه مبارزات انتخاباتی اوست که در داخل، خود را به عنوان یک نابغه سیاست خارجی نشان بدهد.

سردبیر تارنمای کهنه سربازان امروز، با بیان اینکه ترامپ وانمود می‌کند که همه اشتباهات فاجعه بارش تقصیر دیگران بوده است، تصریح کرد: در مقابل، او برای هر چیزی که می‌تواند کسب اعتبار کند و در چشم رای‌دهندگان خوب جلوه داده شود، تلاش می کند.

خبرنگار ایرنا پرسید برخی از ناظران می‌گویند که معامله ترامپ با طالبان، علامت بدی را به گروه‌هایی چون القاعده و داعش می فرستد. آیا این دیدگاه را درست می دانید؟

 دین پاسخ داد: من فکر نمی کنم زیرا که شما همیشه باید برای صلح تلاش کنید، در غیر این صورت روی آرامش نخواهید دید. پایان دادن به درگیری و جنگ، کار بسیار دشواری است، به خصوص اینکه  بسیاری از بازیگران خارج از کشور درگیر باشند.

وی در عین حال از شیوه اجرایی توافق آمریکا و طالبان انتقاد کرد و گفت که سرعت اجرایی کردن برخی بندهای آن، مساله ساز خواهد بود.

وی با اشاره به یکی از بندهای توافق که بر اساس آن قرار است پنج هزار  زندانی طالبان توسط دولت افغانستان در همین هفته آزاد شوند، اظهار کرد: این کار همچون یک بمب ساعتی با زمان انفجار بسیار کوتاه است. آزادی تدریجی این زندانی‌ها، روش مناسب‌تری برای دو طرف و جلوگیری از تبعات خطرناک آن است.

برچسب‌ها طالبان ایالات متحده آمریکا ترامپ پروندهٔ خبری مذاکرات صلح افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: طالبان ایالات متحده آمریکا ترامپ آمریکا آمریکا افغانستان افغانستان آمریکا افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۹۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

السنوار درخشان‌ترین استراتژیست منطقه است

تحلیلگر صهیونیست ضمن تمجید از رهبر حماس در نوار غزه خاطرنشان کرد، او درخشان‌ترین استراژیست منطقه است و از ابتدای جنگ تاکنون حتی یک اشتباه مرتکب نشده است.

به گزارش ایسنا، تحلیلگر «روگل آلفر» در روزنامه عبری «هاآرتص» گفت: لازم است اسرائیلی‌ها اعم از رهبری و شهرک‌نشینان اعتراف کنند که در مسائل مربوط به مدیریت جنگ، السنوار بر همه رهبران سیاسی و نظامی اسرائیل برتری دارد.

وی ادامه داد: السنوار عملا شطرنج‌باز درخشانی است که چندین قدم جلوتر را می‌بیند و اهداف و خواسته‌های خود را به خوبی پنهان می‌کند و هیچ‌وقت نمی‌دانی که چگونه از او ضربه خواهی خورد و این موضوع عملاً برای اسرائیل که احساس کوری می‌کند، تحقیر محسوب می‌شود.

این تحلیلگر صهیونیست گفت: «السنوار تا این لحظه درخشان‌ترین استراتژیک در منطقه است، زیرا از زمان شروع جنگ کنونی از هفتم اکتبر گذشته، حتی یک خطا نکرده است.»

هم‌زمان «رونن برگمان»، تحلیلگر امور استراتژیک در روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» نیز بر این باور است که رژیم صهیونیستی برای پذیرش خواسته‌های جنبش حماس برای انعقاد توافق اسرا حق انتخابی ندارد چرا که به مرور این اطمینان حاصل شده که ادامه جنگ در نوار غزه منجر به کشته شدن اسرای صهیونیست در غزه می‌شود و اکنون دستگاه تبلیغات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی در تلاش است تا اسرائیلی‌ها را متقاعد کند که حمله به رفح به دلیل فشار‌های نظامی موجب انعطاف در مواضع حماس نمی‌شود؛ فشار‌هایی که در گذشته نه چندان دور هم ثابت کرد کارساز نیست.

این تحلیلگر که به روابط نزدیک خود با سرویس‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی معروف است، به نقل از یکی از دست اندرکاران مذاکرات برای انعقاد توافق اسرا گفت: اسرائیل مذاکره‌ای برای آزادی گروگان‌ها در نوار غزه انجام نداده است و اگر انجام داده بود ما آن‌ها را مدت‌ها پیش به تل‌آویو بازگردانده بودیم.

این مسئول ارشد صهیونیستی ادامه داد: در ابتدا ما را متقاعد کردند که عملیات زمینی گروگان‌ها را به خانه‌هایشان باز می‌گرداند، با وجود اینکه به یقین می‌دانیم که جنبش حماس قبل از تهاجم به رفح، شرایط قابل قبولی برای ما تعیین کرده بود، اما پس از اینکه اولین معامله پنج ماه پیش لغو شد، سطح سیاسی و نظامی مدعی شدند حمله به خان‌یونس - زمانی که «یحیی السنوار» رهبر جنبش حماس در نوار غزه احساس کند که ارتش به او نزدیک است - حماس را مجبور خواهد کرد امتیاز دهد، اما در واقعیت برعکس این اتفاق افتاد و جنبش حماس شرایطی را سخت‌تر از شرایطی که اسرائیل مایل به پذیرش آن بود، تعیین کرد.

این مسئول صهیونیستی در سخنان خود تاکید کرد: اکنون به ما می‌گویند که تنها اگر شهر رفح در جنوب نوار غزه را اشغال کنیم، به یحیی السنوار می‌رسیم و گروگان‌ها را نیز آزاد می‌کنیم، اما تردید‌های زیادی وجود دارد که حتی یک گروگان پس از تهاجم به رفح زنده بماند.

این تحلیلگر ادامه داد: اسرائیل در هر دو رینگ بازی می‌کند، معامله تبادل اسرا و تهاجم به رفح. دولت و نهاد‌های امنیتی مطمئن شده‌اند که ساعت افشای حقیقت بسیار نزدیک است. دروغ‌ها، بازی‌ها و تحریف‌های رهبران تصمیم‌گیرنده در سطوح سیاسی و نظامی فاش خواهد شد که عملاً به مردم دروغ گفته‌اند.

این تحلیلگر با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی به هیچ وجه نمی‌تواند به دو هدف جنگ یعنی «نابودی» حماس و آزادی اسرا دست یابد، افزود: این دو هدف تاکنون محقق نشده است. ارتش اشغالگر عملاً از اواسط ماه ژانویه هیچ اقدام نظامی انجام نداده است.

او به نقل از یک مقام ارشد امنیتی تصریح کرد شعار «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی یعنی «پیروزی مطلق» عملاً «دیوانگی مطلق» است.

این تحلیلگر در پایان گفت: گروهی از رهبران سیاسی و امنیتی در تل آویو کاملاً متقاعد شده‌اند که بهای توافق اسرا نه تنها کاهش نمی‌یابد، بلکه برعکس، هر روز که اسرائیل قدمی به سمت آن برندارد بهایش فزونی خواهد یافت، دقیقا برخلاف اخبار نادرستی که دولت و ارتش اسرائیل همچنان در رسانه‌های عبری منتشر می‌کنند، رسانه‌هایی که باید به خاطر همکاری با نشر اکاذیب برای اسرائیلی‌ها پاسخگو باشند.

دیگر خبرها

  • ادعاها درباره اجرای توافق مهم میان ایران و طالبان
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • السنوار درخشان‌ترین استراتژیست منطقه است
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • تحلیلگر آمریکایی: دانشجویان معترض آمریکایی نیرو‌های نیابتی ایران هستند!
  • ادعای تحلیلگر آمریکایی درباره دانشجویان معترض: نیروهای نیابتی ایرانند! | فیلم