Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان امنیتی نقص دیگری را در تراشه‌های جدید اینتل کشف کرده‌اند که کاملا غیرقابل اصلاح هستند.

این آسیب‌پذیری در موتور امنیتی و مدیریتی همگرای(CSME) اینتل قرار دارد که بخشی از تراشه است و کنترل عملکرد بوت-آپ یا بالا آمدن سیستم، سطح قدرت، سفت‌افزار(firmware) و مهمترین عملکردهای رمزنگاری را کنترل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثابت‌افزار یا سفت‌افزار در الکترونیک و رایانه، اغلب به برنامه‌های تقریبا ثابت و نسبتا کوچک یا ساختمان‌های داده‌ای که درون سخت‌افزار انواع دستگاه‌های الکترونیک است، گفته می‌شود. از دستگاه‌های دارای سفت‌افزار می‌توان از ماشین حساب یا کنترل از راه دور، قطعات رایانه شامل دیسک سخت، صفحه‌کلید، صفحه نمایش‌های دیجیتال یا کارت‌های حافظه، ابزارهای دقیق در علم و رباتیک در صنعت نام برد. همچنین دستگاه‌های پیچیده‌تری چون تلفن‌های همراه و دوربین‌های دیجیتال دارای سفت‌افزار هستند.

متخصصان امنیتی دریافتند که یک شکاف کوچک امنیتی در این ماژول وجود دارد که می‌تواند به مهاجمان اجازه دهد کدهای مخرب را به آن تزریق کنند و در نهایت، رایانه شخصی کاربران را فرماندهی کنند.

این آسیب‌پذیری یکی دیگر از نقص‌های مجموعه تراشه‌های جدید اینتل است که به اعتبار این شرکت مشهور آسیب رسانده است. در سال ۲۰۱۸ نیز اینتل با کشف نقص‌های بزرگی در تراشه‌های خود روبرو شد که به مهاجمان اجازه می‌داد اطلاعات را سرقت کنند.

تراشه CSME دارای پردازنده، رم و رام خود است و اولین چیزی است که هنگام بالا آمدن رایانه اجرا می‌شود. یکی از اولین کارهایی که این تراشه انجام می‌دهد محافظت از حافظه خود است، اما قبل از اینکه این اتفاق بیفتد، یک لحظه کوتاه وجود دارد که در آن آسیب‌پذیر است و هکرها می‌توانند از آن استفاده کرده و با رونویسی و ربودن اجرای کد، از آن بهره ببرند.

از آنجا که بوت کد و رم در CPUهای اینتل کدگذاری شده‌اند، بدون جایگزینی سیلیکون نمی‌توان آنها را اصلاح یا تنظیم مجدد کرد. این امر باعث می‌شود تعمیر این آسیب‌پذیری برای اینتل یا رایانه‌سازان غیر ممکن باشد.

عملکردهای امنیتی CSME به سیستم عامل و برنامه‌ها اجازه می‌دهد تا با استفاده از یک کلید چیپست، کلیدهای رمزگذاری فایل را به طور ایمن ذخیره کند. اگر یک مهاجم با اجرای کد مخرب بتواند به آن کلید دسترسی پیدا کند، می‌تواند به همراه برنامه‌ها به قسمت‌های اصلی سیستم عامل دسترسی پیدا کند و آسیب جدی در پی داشته باشد.

مارک ارمولوف یکی از محققان می‌گوید: این کلید، مختص پلتفرم نیست. یک کلید واحد برای کل نسل چیپست‌های اینتل استفاده می‌شود و از آنجا که این آسیب‌پذیری نمی‌تواند اصلاح شود، ما معتقدیم که استخراج این کلید فقط به زمان نیاز دارد. وقتی این اتفاق بیفتد، هرج و مرج کاملا حاکم خواهد شد. شناسه سخت‌افزار جعل می‌شود، محتوای دیجیتال استخراج می‌شود و داده‌های دیسک‌های رمزگذاری شده رمزگشایی می‌شوند.

با اینکه این به نظر می‌رسد این یک آسیب‌پذیری وحشتناک است، اما لازم به ذکر است که بهره‌برداری از این آسیب‌پذیری به دانش فنی، تجهیزات تخصصی و دسترسی فیزیکی نیاز دارد. اما وقتی هکرها وارد یک سیستم شوند، می‌توانند دسترسی از راه دور را بدست آورند.

این آسیب‌پذیری در مورد تراشه‌های اینتل که در پنج سال گذشته ساخته شده‌اند، صدق می‌کند. اینتل گفته است که از این آسیب‌پذیری آگاه است و از ماه مه سال ۲۰۱۹ با به‌روزرسانی‌هایی درصدد رفع آنها برآمده است.

این غول تراشه‌ساز می‌گوید که این به‌روزرسانی‌ها باید حملات محلی را کاهش دهند. با این حال هنوز هم حمله مهاجمان ممکن است. به همین دلیل، اینتل می‌گوید کاربران باید مالکیت فیزیکی سیستم عامل‌های خود را حفظ کنند.

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: آسیب پذیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۹۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا

 استفاده طولانی مدت از تلفن همراه یا پردازش‌های سنگین گوشی نظیر بازی کردن یا خروجی گرفتن فیلم یا محتوا و همچنین استفاده طولانی مدت از آن هنگام شارژ کردن، باعث بالا رفتن دمای گوشی و افزایش چند برابری مصرف باتری خواهد شد.

از دیگر مواردی که ممکن است دمای گوشی را بالا ببرد به‌روزرسانی گوشی یا استفاده از نرم افزار‌های قدیمی که ایرادات آن توسط توسعه دهنده برطرف نشده است.

در بخش سخت افزاری نیز استفاده دائمی از داده‌های تلفن همراه و همچنین اتصال مداوم بلوتوث گوشی به دستگاه‌هایی مانند ساعت یا هدفون می‌تواند دمای گوشی را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد. فیلمبرداری یا فعال بودن مداوم دوربین گوشی نیز دیگر عاملی است که علاوه بر خالی کردن باتری گوشی می‌تواند دمای گوشی را به شدت بالا ببرد چرا که همزمان پردازنده و دوربین با یکدیگر فعالیت دارند و به این ترتیب دمای دستگاه به شدت افزایش پیدا می‌کند.

علاوه بر این استفاده از گوشی در محیط‌های بسیار گرم یا قرار دادن گوشی در معرض نور مستقیم خورشید می‌تواند دمای گوشی را بالا ببرد. داغ شدن گوشی جدا از احتمال آسیب رساندن به دست کاربر و یا خطر انفجار گوشی، در صورت مداوم بودن این موضوع می‌تواند به پردازنده و قطعات سخت افزاری گوشی آسیب جدی وارد کند.

پایین آوردن دمای تلفن در هنگام شارژ

برای پایین آوردن دمای تلفن در زمان شارژ کاربر بهتر است گوشی خود را از شبکه وای فای یا داده تلفن همراه قطع کند و علاوه بر این اتصال گوشی به دستگاه‌های دارای بلوتوث نیز بهتر است به طور کامل قطع شده باشد.

گفتنی است که استفاده از شارژر‌های بیسیم و همچنین شارژر‌هایی با ولتاژ بالاتر از توان گوشی یا آدابتور‌های متفرقه نیز می‌تواند دمای گوشی را تا حد زیادی بالا ببرد که دلیل آن فشار آمدن به برد شارژ و باتری گوشی است.

نحوه صحیح شارژ کردن باتری گوشی

برای جلوگیری از افزایش دمای گوشی هنگام شارژ کردن بهتر است آن را در بازه بین ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ کنند؛ این بازه همان بازه سلامت باتری گوشی است که توسط شرکت‌های سازنده تلفن همراه نیز تایید شده است. در صورت شارژ در این بازه، گوشی هرگز داغ نخواهد شد و کاربر می‌تواند پس از شارژ از گوشی خود به طور کامل استفاده کند.

پایین آوردن دمای گوشی در هنگام بازی یا پردازش سنگین

به طور کلی اجرای بازی‌های آنلاین یا دارای گرافیک بالا یکی از اصلی‌ترین دلایل بالا رفتن دمای گوشی و آسیب رسیدن به باتری است. برای کاهش دمای گوشی در هنگام بازی کاربر نباید گوشی را به شارژ متصل کند چرا که این کار به باتری گوشی فشار بسیار زیادی وارد می‌کند و باتری گوشی حرارت بالایی را از خود خارج می‌کند. جدا از این بهتر است کاربران هنگام اجرای بازی‌های سنگین یا اینترنتی گوشی خود را از قاب محافظ خارج کنند تا پردازنده گوشی بتواند حرارت را از گوشی خارج کند و گوشی با دمای محیط سازگار شود.

گفتنی است که برخی شرکت‌های تولید کننده لوازم گیمینگ فن‌های خنک کننده‌ای را تولید کرده اند که حتی برخی از آنها می‌تواند دمای گوشی را به زیر حالت عادی بیاورد و به این ترتیب از رسیدن آسیب به گوشی جلوگیری شود.

جلوگیری از داغ شدن گوشی در نور آفتاب

استفاده از گوشی در فضای باز و به خصوص زیر نور آفتاب یکی از عوامل اصلی برای بالا بردن گرمای گوشی است چرا که در این شرایط گوشی به طور خودکار نور صفحه نمایشگر را تا انتها افزایش خواهد داد و به این ترتیب مصرف باتری و دمای گوشی بالا خواهد رفت. 

علاوه بر این تابش نور خورشید بر گوشی باعث افزایش بسیار زیاد دمای گوشی خواهد شد و سلامت و عمر باتری و پردازنده گوشی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. بهتر است کاربران زیر نور مستقیم و در دمای بالا از گوشی خود استفاده زیادی نداشته باشند و یا در صورت نیاز به محیط دارای سایه مراجعه کنند.

نرم افزار‌های عامل افزایش دما گوشی

برخی از نرم افزار‌ها که در پس زمینه فعالیت دارند می‌توانند دمای گوشی کاربر را افزایش دهند چرا که این نرم افزار‌ها به طور مداوم در حال به‌روزرسانی اطلاعات خود هستند و به این ترتیب بخش زیادی از توانایی پردازش و همچنین حافظه رام دستگاه را درگیر خواهند کرد و به این ترتیب دمای گوشی نیز افزایش خواهد یافت. برای غیر فعال کردن دسترسی به پردازش پس زمینه کافی است کاربر وارد تنظیمات نرم افزار‌ها از بخش تنظیمات گوشی شده و با پیدا کردن نرم افزار‌های کم استفاده خود اقدام به خاموش کردن پردازش پس زمینه آنها کند.

کند شدن گوشی و افزایش دما حتی در مصارف عادی و روزمره هم خبر از درگیر شدن حافظه و پردازشکر به صورت همزمان می‌دهند که دلیل نرم افزاری آن ویروسی شدن گوشی است. برای رفع این مشکل بهتر است ابتدا کاربر یک نرم افزار آنتی ویروس برای گوشی خود نصب کند و در صورتی که مشکل برطرف نشد، کاربر باید به طور کامل اطلاعات گوشی را حذف و تلفن خود را در حالت کارخانه راه اندازی کند.

پر بودن گوشی باعث افزایش دما می‌شود

هنگامی که یک گوشی موبایل حافظه کافی نداشته باشد، پردازشگر نمی‌تواند پردازش‌های خرد یا همان اطلاعات کش را ذخیره کند و بنابراین به پردازنده فشار زیادی وارد خواهد شد که در نهایت این فشار خود را در قالب افزایش دمای پردازنده نمایش خواهد داد.

به طور کلی گوشی‌های هوشمند جدید با افزایش دما و رسیدن به دمای خطرناک برای گوشی، مانع از استفاده کاربر از گوشی می‌شود و کاربر در این شرایط اعلان رسیدن گوشی به دمای بسیار بالا را دریافت خواهد کرد. دراین صورت کاربر باید گوشی را از شارژ قطع کرده (هرچند که گوشی به صورت خودکار مانع از شارژ شدن می‌شود) و گوشی را محیطی سرد و بدون قاب قرار دهد. گفتنی است در صورتی که گوشی اعلان افزایش دما به کاربر نشان ندهد و کاربر همچنان با دمای بالا با گوشی کار کند، احتمال انفجار یا آتش گرفتن گوشی وجود خواهد داشت.

منبع: آنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
  • چرا باید در کسب و کار خود از نرم افزار مالی استفاده کنیم؟
  • آب شرب روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه،دست ایران
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستا‌های مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا