Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ایران این روزها علاوه بر مقابله با جنگ سلامت (ویروس کرونا)، به استقبال از سال نو با چشم اندازی متفاوت نیز می رود. سالی که ایران به همراه اکثر کشورهای دنیا به نوعی سال سخت اقتصادی را پیش رو خواهند داشت.

البته سالی که علاوه بر رکود در بخش‌هایی از اقتصاد، صعود در بخش‌های دیگر آن به عنوان فرصت در میان بحران‌ها مشهود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
تنها ۱۰ روز تا آغاز سال ۱۳۹۹ باقی مانده است و بازار‌ها تلاطم آنچنانی را شاهد نیستند.

اما بازار ارز و طلا این روزها تنش های زیادی را پشت سر می گذارد. بازارهایی که جو روانی را در خود بسیار جای داده اند و با کوچکترین اخبار سیاسی و جغرافیایی و حتی سلامت محوری، تغییر جهت را نشان می دهند.

ارزهای رایج دنیا در بازار آزاد این روزهای تهران، شاهد جهش های مختلفی بودند، به نوعی پوند و یورو با خروج انگلستان از اتحادیه اروپا با زلزله نرخی مواجه شدند و دلار هم به علت اخبارهای ضد و نقیض مربوط به FATF به بازیچه دلالان قرار گرفت.

البته تاثیر پذیری دلار از این موضوع( FATF) طولی نکشید چرا که رئیس کل بانک مرکزی با ورود به این جریان سازی ها، دست دلالان را برای ادامه تغییر نرخ کوتاه کرد. چرا که عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در این باره این طور گفت که " تصویب یا عدم FATF تأثیری بر بازار پول و ارز ندارد"

فعالیت زیرپوستی بازار متشکل ارزی با نارضایتی صرافی ها!

اما نباید این بین برخی عوامل داخلی و بی تجربگی ها را هم ندید گرفت. صرافی ها این روزها از عملکرد سایه وار  بازار متشکل ارزی شکایت هایی را دارند به نوعی که یکی از صرافان در این باره در گفت و گو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نرخ ارز در بازار متشکل ارزی بالای بازار آزاد است، به طور مثال در روزی  بازار آزاد تا ۱۴ هزار و ۷۵۰ تومان اومد ولی بازار متشکل نرخ خود را از ۱۵ هزار تومان کمتر نکرد این در حالیست که قرار بود این بازار به کمک کاهش و واقعی سازی نرخ ارز بیاید نه اینکه خود به نوعی بازار گردان و نرخ تعیین کننده باشد.

نرخ دلار در یک ماهی که گذشت

قطعا نرخ ارز تاثیر مستقیمی بر برخی از بازارها از جمله بازار سرمایه و بازار طلا دارد و منجر به رشد ارزش و قیمت آن ها می شود. تفاوت بازار طلا و بورس به این گونه است که بورس با رشد نرخ ارز سودآور و ولی بازار طلا به تولید حباب قیمتی سوق پیدا می کند.

قیمت جهانی طلا این روزها علاوه بر تاثیر پذیری از نرخ ارز،  تحت تاثیر گسترش ویروس کرونا در کشور‌های مختلف هم قرار گرفته و رشد قیمت طلا در سطح بین المللی را نشان می دهد.

با توجه به شیوع ویروس کرونا و از آنجایی که وزارت بهداشت به صورت مداوم تاکید کرده است، برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا و قطع شدن زنجیره انتقال این مهمان ناخوانده باید در خانه ماند و از حضور در مراکز عمومی تا حد امکان خودداری کرد بازارها به شدت خلوت شده اند.

نه تنها برای وسایل غیر ضروری بلکه تقاضا برای خرید تمام محصولات اعم از خوراک و پوشاک با کاهش چشمگیر مواجه شده است. هر ساله با آغاز سال نو بازارها برای عید شلوغ می شوند اما امسال این ویروس باعث شد بازارها خالی از خریداران باشند. حال با وجود آنکه تقاضا برای خرید پوشاک و کالاهای زینتی و لوکس با کاهش چشمگیر رو به رو بوده این بین شاهد گران تر شدن طلا هم هستیم.

بیشتر بخوانید: افزایش نرخ ارز، سکه و طلا را گران کرد / آیا تاثیر ویروس کرونا به بورس ایران هم رسید؟

به گفته کارشناسان بازارهای مالی قیمت طلا به عنوان یکی از اصلی‌ترین فلزات گرانبها و کالای سرمایه‌ای در زمان سایه انداختن بی‌ثباتی بر بازار یا هنگام بحران‌های اقتصادی افزایش می‌یابد و سرمایه‌گذاران هم‌اکنون به دنبال محلی امن برای سرمایه‌های خود هستند.

ریزش بی سابقه مشتریان بازار طلا به علت شیوع ویروس کرونا!

احمد اسدی جوزانی رئیس انجمن پخش کنندگان طلا، جواهر و نقره تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره  شرایط حال حاضر بازار طلا و تقاضای کم افراد، گفت: هیچ سالی سابقه نداشته است که بازار طلا اینگونه دچار تلاطم شود  و تقاضا در آن کاهش یابد.

او با تاکید بر اینکه FATF  تاثیری بر قیمت ها ندارد،  بیان کرد: هر ساله بازار طلا جزو یکی از پرمتقاضی ترین بازارهای دنیا به شمار می رود که اکنون با شیوع کرونا این بازار به شدت با اُفت رو به رو شده است. FATF تاثیرى بر نوسانات قیمت طلا و سکه نداشته است.

این مقام مسئول بیان کرد: در شرایط کنونی اگر نرخ ارز توسط بانک مرکزى کنترل شود و کاهش یابد، حتى با وجود افزایش قیمت اونس جهانى به احتمال زیاد قیمت طلا و سکه به ثبات خواهد رسید.

رئیس انجمن پخش کنندگان طلا، جواهر و نقره تهران درباره نوسانات قیمت طلا و سکه، گفت: نوسانات شدید قیمت طلا و سکه باعث افزایش سوء استفاده می شود که در این شرایط توصیه می شود سکه را با کارت وکیوم همان واحد و هولوگرام اتحادیه و همچنین از واحدهایى که جواز سکه فروشى دارند، بخرند.

طلای دست دوم نخرید

جوزانی با تاکید بر اینکه با افزایش قیمت‌ طلا، گرایش مردم به خرید طلاى دست دوم افزایش پیدا کرده است، گفت: با توجه به اینکه قیمت طلای دست دوم کم است بسیاری از مردم به سراغ این طلا می روند اما در شرایط کنونی توصیه می شود که با توجه به مشکلات عیار و کد استاندارد طلاهاى دست دوم و نیز شیوع بیمارى کرونا سراغ خرید این نوع طلا نروند و به جاى آن طلاى کم اجرت نو بخرند.

این مقام مسئول معتقد است که مردم حتما باید از واحدهاى داراى مجوز اتحادیه طلا بخرند.

رئیس انجمن پخش کنندگان طلا، جواهر و نقره تهران با بیان اینکه فروشندگان طلا در شرایط کنونی زیان زیادی دیده اند، گفت:  بسیاری از افراد فکر می کنند در هر شرایطی طلا فروشان سود زیادی می برند در صورتی که اصلا این گونه نیست. نوسانات بالاى قیمت طلا، فروشندگان را  متضرر کرده است که در این شرایط کنترل نرخ ارز مى تواند باعث به ثبات رسیدن قیمت‌ها در بازار طلا شود.

صد در صد بازار طلا تحت تاثیر ویروس کرونا نیست

ابراهیم محمدولی رئیس اتحادیه طلا و سکه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره  شیوع ویروس کرونا و تأثیر آن در بازار طلا و سکه اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا بر بازار طلا و سکه تأثیر گذاشته است که البته این امر صد در صد نیست.

رئیس اتحادیه طلا و سکه ادامه داد: هم اکنون با توجه به جو روانی پیش آمده در جامعه، ناراحتی بیش از پیش احساس می‌شود که البته بازار طلا و سکه هم از این امر مستثنی نیست.

محمدولی با اشاره به اینکه همیشه ۲ عامل اونس جهانی و نرخ ارز بر طلا و سکه تأثیرگذار بودند، اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا هم در این امر، مستثنی نیست و امیدواریم مسئولان درصدد کنترل آن برآیند و این نوسانات در بازار کنترل شود.

رئیس اتحادیه طلا و سکه در پاسخ به این پرسش که بازار طلا و سکه طی هفته‌های آینده به چه صورت خواهد بود؟ افزود: پیش‌بینی بازار بستگی به مدیریت در جامعه دارد، اگر مسئولان بتوانند این جو روانی ناشی از شیوع ویروس کرونا را کنترل کنند و آرامش را به بازار برسانند به طور قطع می‌توانند بر همه اوضاع و بازار تأثیرگذار باشند.

 

یکی از فروشندگان طلا در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استقبال مردم از بازار طلا، گفت: طلا به دلیل محوبیت زیاد و اینکه یکی از سرمایه گذاری هاست هر ساله مورد استقبال زیادی قرار می گیرد اما امسال با شیوع ویروس کرونا با کاهش شدید رو به رو شده است.

او بیان کرد: بازار طلا و سکه به طور سنتی از گزینه‌های نخست خانواده‌های ایرانی برای سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود و معمولا با نزدیک شدن به عید، قیمت‌ها در آن رونق می‌گیرد اما امسال به شدت اُفت داشته است. با وجود اینکه قیمت طلا و سکه روند افزایش داشته است و مردم با دیدن این افزایش رو به سرمایه گذاری این محصول می آورند اما امسال کاهش شدید استقبال داشته است.

به گفته این فروشنده طلا در چند روز گذشته اوضاع اقتصادی دنیا باعث شده قیمت طلا در بازار‌های جهانی افزایش یابد. در روز‌های آینده و به خصوص روز‌های آخر سال قیمت نیم سکه، ربع سکه و سکه‌های نیم گرمی مقداری با قیمت‌های واقعی فاصله و افزایش خواهد کرد.

از نگاه ایرانیان بازار طلا و سکه یکی از بازار‌های امن سرمایه گذاری است حال باید دید که این بازار پرطرفدار در آستانه عید نوروز به کدام سمت سوق پیدا می‌کند؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار شب عید ویروس کرونا بانک مرکزی اقتصاد ایران کرونا ویروس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان شیوع ویروس کرونا بازار متشکل ارزی بازار طلا و سکه قیمت طلا و سکه سرمایه گذاری اتحادیه طلا اما امسال دست دوم نرخ ارز قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۹۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!

سازوکار تخصیص ارز چگونه باید باشد؟ شاید این مهم‌ترین سؤال در شرایط فعلی است که با هر بار رم‌کردن ارز، فشار بر ملت مضاعف و فریادشان بلند می‌شود. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، چالش‌ها از نظر سیاست تخصیص ارز و مدیریت بهینه منابع ارزی، به‌ویژه در زمینه سیستم ارزی چند‌نرخی، همچنان باقی است. تخصیص نادرست منابع ارزی با اعطای ارز 28 هزارو 500 تومانی موجب شده است منابع ارزی به جای اینکه در جهت رشد اقتصادی هزینه شوند، بیشتر به واردات کالا‌های اساسی تخصیص یافته که نه تنها نتوانسته است قیمت واقعی کالا‌ها در بازار آزاد را کنترل کند بلکه در حال حاضر همه کالا‌ها با قیمت نزدیک به دلار بازار آزاد معامله می‌شوند و تنها این تخصیص ارز، رقیب بازار تولیدات داخلی شده و رشد اقتصادی را محدود و مزایای بالقوه دیپلماسی انرژی هوشمند و ظرفیت‌سازی داخلی را تضعیف کرده است. به منظور به حداکثر رساندن سهم بخش انرژی در توسعه اقتصادی و درآمد‌های ارزی، پرداختن به مسائل مربوط به سیاست ارزی، تخصیص منابع و برنامه‌ریزی اقتصادی ضروری است. در حالی که به دنبال تقویت تولید داخلی و رشد اقتصادی هستیم، اطمینان از تخصیص منابع ارزی به شیوه‌ای استراتژیک و کارآمد بسیار مهم است. این امر شامل اجتناب از یارانه‌های ارزی غیرضروری برای واردات است که می‌تواند تولید داخلی را خفه کند، اتکا بر کالا‌های خارجی را افزایش و ذخایر ارزی را کاهش دهد. 

اتکا بر دیپلماسی هوشمند انرژی و استفاده حداکثری از ظرفیت دانش داخلی نقشی مهم در ارائه کمک‌های ارزی قابل توجه به ایران به ویژه در مواجهه با چالش‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های بین‌المللی داشته است. رویکرد دولت در بخش انرژی که با تمرکز بر اهرم‌گذاری تخصص داخلی، توسعه بازار و بومی‌سازی فناوری مشخص می‌شود، نه تنها تاب‌آوری انرژی کشور را تقویت، بلکه به درآمد ارزی و رشد اقتصادی نیز کمک کرده است. 

 ایران با بهره‌گیری از دانش و منابع داخلی کشور توانسته است وابستگی خود را به فناوری‌ها و تخصص‌های خارجی کاهش دهد و از این طریق ارز ارزشمندی را در داخل کشور حفظ کند. بومی‌سازی فناوری و استفاده از استعداد‌های داخلی نه تنها توانمندی‌های انرژی ایران را افزایش داده، بلکه از خروج ارز به‌ویژه در شرایط نااطمینانی اقتصادی و تحریم‌ها جلوگیری کرده است. این تمرکز استراتژیک بر ظرفیت‌سازی داخلی و بومی‌سازی فناوری، ایران را قادر ساخته است ثبات و استقلال اقتصادی خود را در برابر فشار‌های خارجی حفظ کند. 

 دولت باید به جای تداوم سیاست ارز چندنرخی با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک که کالا‌های ضروری را با قیمت‌های بهینه در انتهای زنجیره مصرف در اختیار خانوار‌ها قرار می‌دهد، به سمت استفاده بهینه از منابع ارزی خود جهت توسعه اقتصادی سوق یابد. علاوه بر این، حرکت به سمت نرخ ارز واحد با قیمت‌گذاری تعادلی می‌تواند به ثبات بازار ارز نیز کمک شایانی کند. 

اتکای ایران بر دیپلماسی انرژی هوشمند و ظرفیت‌سازی داخلی در ایجاد درآمد‌های ارزی و حفظ رشد اقتصادی در زمان‌های چالش‌برانگیز تشدید تحریم کشور مؤثر بوده است. دولت باید به جای اعطای ارز ارزان‌قیمت به واردات که خود باعث سرکوب تولید داخل، افزایش واردات و به خطر افتادن امنیت غذایی و نابودی منابع ارزی کشور خواهد شد، تمرکز خود را بر حمایت هوشمند از سبد هزینه خانوار قرار دهد و منابع ارزی را صرف توسعه اقتصادی و تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز کند. باید دولت با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، معادل کالای موردنیاز بهینه هر خانوار را در اختیار هر نفر قرار دهد و از طرف دیگر به سمت تک‌نرخی‌شدن ارز کشور با قیمت تعادلی بین بازار آزاد و بازار مبادله ارزی حرکت کند. 

بازگشت امضا‌های طلایی ارزی و نابودی منابع نفتی کشور!

محمدعلی شایان‌اصل، کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم تخصیص بهینه منابع نفتی کشور به «جوان» می‌گوید: تخصیص نادرست منابع و تداوم نظام ارزی چندنرخی در اقتصاد مانع رشد اقتصادی ایران شده و به هدررفت منابع ارزی و تضعیف درک عملکرد اقتصادی کشور منجر شده است، از همین رو تخصیص منابع و برنامه‌ریزی اقتصادی برای منابع ارزی حاصل از نفت ضروری است. ایران با تمرکز بر تخصیص استراتژیک منابع ارزی به سمت تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز با ارتقای تولید داخلی و کارایی اقتصادی خود، می‌تواند بر چالش‌های ناشی از یک نظام ارزی پراکنده و چندنرخی بدون هیچ چشم‌انداز مشخصی فائق آید. 

این کارشناس حوزه اقتصادی با اشاره به لزوم تخصیص منابع نفتی در جهت تکمیل زنجیره ارزش نفت اظهار می‌کند: توسعه پتروپالایشگاه‌ها و تکمیل زنجیره ارزش نفت با دلار‌های نفتی برای رشد اقتصادی در ایران حیاتی است، با این حال سیاست اشتباه ارزی و تخصیص نادرست منابع ارزی، توانایی کشور را در استفاده کامل از منابع انرژی برای توسعه اقتصادی محدود کرده است. برای بازگشایی ظرفیت رشد اقتصادی، اولویت دادن به تخصیص مناسب منابع ارزی به ویژه در سال منتهی به جهش تولید و مشارکت مردم ضروری است. با پرهیز از یارانه‌های ارزی غیرضروری برای واردات نظیر اعطای ارز 28 هزارو 500 تومانی از سوی بانک مرکزی ایران می‌توان اطمینان حاصل کرد که از منابع ارزی به طور مؤثر برای ارتقای تولید داخلی، افزایش رشد اقتصادی و تضمین آینده انرژی کشور استفاده می‌شود. 

وی ادامه می‌دهد: اعطای ارز ارزان به واردات، ضمن سرکوب تولید داخلی و به خطر انداختن امنیت غذایی، مانع توسعه اقتصادی و خودکفایی ایران شده است. تخصیص یارانه‌های فرایندی و سرکوب قیمت‌های نسبی تأثیر مخربی بر بخش کشاورزی داشته و باعث از‌دست‌دادن خودکفایی و تاب‌آوری اقتصادی شده است. علاوه بر این، پدیده مخرب اقتصاد یارانه‌ای، چالش‌های پیش‌روی اقتصاد ایران را تشدید کرده و به تخصیص نادرست منابع منجر خواهد شد که مانع رشد اقتصادی کشور و تخصیص صحیح منابع در جهت توسعه زنجیره ارزش خواهد شد. 

وی در پایان خاطرنشان می‌کند: از همه مهم‌تر اینکه نرخ ارز 28 هزارو 500 تومانی دوباره امضا‌های طلایی ارزی را به کشور بازگرداند و دوباره مسئله رانت، حرف اول را خواهد زد. حال که قیمت دلار در بازار آزاد به بیش از دو برابر ارز 28 هزارو 500 تومانی رسیده و بیش از 20 میلیارد دلار ارز 28 هزارو 500 تومانی اعطا شده است، متوسط قیمت مبادله‌ای کالا‌های اساسی در سطح بازار نزدیک به قیمت ارز بازار آزاد و 65 هزار تومان است و سیاست تخصیص ارز چندنرخی کاملاً غیرعملیاتی است و تنها موجب بازگشت امضا‌های طلایی ارزی و نابودی منابع نفتی کشور خواهد شد.

منبع:‌جوان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۱ اردیبهشت ماه
  • کاهشی شدن قیمت سکه و طلا
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۰ اردیبهشت؛سکه طرح قدیم هم کاهشی شد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!