Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@22:06:28 GMT

اینجا دست‌فروشان ماسک می‌فروشند!

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۸۹۶۰۶

اینجا دست‌فروشان ماسک می‌فروشند!

باد می‌آمد و گردوخاک می‌آورد، روی کاور ماسک های منگنه شده خاک نشسته بود، باورم نمی‌شد در بازار روز خرم‌آباد ماسک دیده‌ام در این فکر بودم که سه تا ۱۰ هزار به گوشم رسید.

کافیست از میان شلوغی بازار قدیم خرم‌آباد (حرم امامزاده زید بن علی) گذر کنی تا صدای تمامی دست‌فروشان به فاصله کم از هم که می‌گویند ماسک زیر قیمت بازار را بشنوی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنجا دست‌فروشان همگی ماسک داشتند، نه بر صورت بلکه برای فروش. هر ماسک در یک نایلون جداگانه بود، معتقدند آنها را استریل کرده‌اند.

ماسک های تلنبار شده در یک جعبه پلاستیکی میوه در معرض عموم قرار داشت.

پرسیدم مردم نمی‌توانند در داروخانه‌ها و مراکز درمانی ماسک را براحتی تهیه کنند آنوقت شما چگونه براحتی آن را تهیه کرده و بفروش می رسانید!؟

آن یکی که کم حوصله تر از دیگران بود جواب داد ماهم خدایی داریم و باید بازار شب عیدمان را بگذرانیم یا نه! اقتصاد که چنگی به دل نمی‌زند و از این موقعیت حساس باید استفاده کنیم.

دیگری گفت هر وقت ماسک استریل شده خواستی نزد من بیا، همیشه ماسک دارم.

فردی میانسال که سمت چپم قرار داشت با ماسک بر دهان و دستکش بر دست گفت خدارو خوش نمیاد ماهم آدمیم باید برای خرج خانواده تلاش کنیم یانه.

آن یکی گفت آدمش را داریم که هروقت ماسک بخواهیم برایمان تهیه کند، معلوم نیست از کجا اما همیشه ماسک دارد.

دست‌فروشان ماسک بر دست همگی دوره‌ام کرده بودند و هرکدام حرف‌های برای گفتن داشتند، همگی دلشان پر بود.

عده ای هم که نیامده بودند نزدیکمان کنار بساطشان در حال بازی شطرنج آن هم شرطی بودند، به هم دست دادند که بازنده باید صبحانه فردا بخرد.

مردم از دست‌فروشان ماسک می‌خریدند، شاید ناامید شده بودند که نمی‌توانند از مراکز درمانی ماسک را تهیه کنند.

داروخانه‌هامجاز به توزیع ماسک نیستند

یک پزشک داروساز در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: براساس ابلاغیه جدید توزیع ماسک برعهده دولت خواهد بود و دیگر داروخانه‌ها مسئول فروش آن نیستند و توزیع ماسک توسط داروخانه‌ها ممنوع اعلام شده است.

دکتر محمد احمدی  با بیان اینکه برخی داروخانه‌ها ممکن است در این شرایط تخلف کنند اما سزاوار نیست که به پای دیگر داروخانه‌ها نوشته شود افزود:  از لحاظ قانون نمی‌توان داروخانه را تعطیل کرد و ما تنها مراکزی هستیم که باید در این موقعیت حساس فعال باشیم، اکنون پزشکان مطب خود را تعطیل کرده و بیمارستان‌ها منتقل شدند.

وی بیان کرد: معتقدم که نباید در مراکز درمانی ماسک توزیع شود چرا که جمعیت مراجعه کننده باعث شیوع ویروس می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از ارگان ها بر داروخانه‌ها نظارت دارند گفت: مسئول گرانی و نبود ماسک در بازار داروخانه نیست، حد وسط بین کارخانه و داروخانه افرادی هستند که توزیع برعهده آنان می‌باشد که باید نظارت شوند.

به گفته وی  در این شرایط حساس و باتوجه به شیوع ویروس کرونا مردم برای خرید ماسک و دستکش هجوم آوردند که به یکباره کمبود احساس شد هرچند ظرفیت تولید در کشور پایین است که یکی از دلایل کمبود می‌باشد.

این پزشک داروساز ادامه داد: مردم آموزش ندیده اند و هیجانی عمل می کنند و با کمی آگاهی نسبت به وضعیت موجود می توان زمان و حتی خرید تجهیزات بهداشتی را مدیریت کرد.

شرکت‌های پخش مسوول توزیع ماسک فاکتور رسمی نمی‌دهند

احمدی با اشاره به اینکه در داروخانه خودمان هم با کمبود ماسک و دستکش برای استفاده شخصی روبرو هستیم اضافه کرد: شرکت‌هایی هستند که ماسک را می‌فروشند اما فاکتور رسمی نمی‌دهند و انتظار دارند با هر قیمتی ما آن را خریداری و توزیع کنیم.

وی بیان کرد: مردم باید در خانه بمانند و باید نکات بهداشتی را رعایت کرده و از تجمع در مکان های شلوغ پرهیز کنند.

احمدی افزود: ۴۰ درصد از جمعیت مبتلایان کرونا در کشور چین پس از مراجعه به مراکز درمانی مبتلا شدند.

وی توصیه کرد: مردم با بروز یک گلودرد ساده به مراکز درمانی مراجعه نکنند، کرونا، ویروس خطرناکی نیست و این ویروس در ۸۰ درصد مردم ممکن است بدون علائم باشد.

وی ادامه داد: هر بیماری ویروس خاصیت خود را دارد و کرونا با هر بار تکثیر سلول ها، نشانگر سطح آن تغییر می‌کند و تاکنون دارویی برای درمان ساخته نشده است. احمدی افزود: توصیه هایی در راستای مقابله با کرونا وجود دارد که در حد فرضیه می باشد.

با کمبودهایی در حوزه ماسک و دستکش در سطح استان مواجه هستیم

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان گفت: یکهزار و ۱۲۰ فقره بازرسی از ابتدای اسفندماه تاکنون از واحدهای عرضه محصولات بهداشتی استان انجام شده است.

فریبرز حسامی از تشکیل ۲۸ پرونده تخلفات محصولات بهداشتی در این استان خبر داد و افزود: این تعدادشامل گران فروشی، عدم اعلام موجودی، احتکار و عدم درج قیمت تشکیل شده است.

 وی اظهار داشت: در این بازرسی ها ۲ هزار و ۲۰۴ لیتر الکل، پنج هزار اسپری ضد عفونی کننده، ۱۲ هزار پد الکلی، ۱۱۷ هزار و ۵۰۰ جفت دستکش، ۱۶ هزار و ۹۲ ماسک به عنوان احتکاروگرانفروشی کشف شد.

حسامی بیان کرد: در حال حاضر با کمبودهایی در حوزه ماسک و دستکش در سطح استان مواجه هستیم که معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در تلاش برای تامین این محصولات می باشد اما کمبودی در خصوص  الکل و ژل ضدعفونی کننده در سطح استان وجود ندارد.

وی گفت: بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت با همکاری تعزیرات حکومتی به صورت مستمر در ۲ نوبت صبح و بعد از ظهر بر واحدهای عرضه کننده محصولات بهداشتی نظارت کامل داشته و شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف شامل گرانفروشی،تقلب یا احتکارمراتب را با سامانه های ۱۲۴ و ۱۳۵ در میان بگذارند.

 روزانه ۶ هزار ماسک توسط یک واحد در بروجرد تولید می شود

رییس سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان گفت: کارخانه نساجی بروجرد برای تولید ماسک مورد نیاز شهروندان اعلام آمادگی کرده که مجوزهای لازم برای این امر در دست پیگیری است.

محمدرضا صفی خانی اظهار داشت: باید استانداردهای بهداشتی  برای تولید ماسک رعایت شده و مجوزهای لازم اخذ شود.

وی تاکید کرد: تولید ماسک زیرپله ای، خانگی و کارگاهی فاقد استانداردهای بهداشتی است چراکه این کالا باید توسط اشعه ضدعفونی شود و به همین منظور تلاش می شود شرایط لازم برای تولید آن در کارخانه نساجی فراهم گردد.

وی تصریح کرد: با توجه به تولید پارچه به عنون مواد اولیه در نساجی بروجرد و ظرفیت بالای این واحد چنانچه تولید ماسک در آن مورد تایید نهایی قرار بگیرد عدد قابل توجهی به ماسک تولیدی استان افزوده خواهد شد.

صفی خانی اضافه کرد: نظام توزیع الکل و محلول ضدعفونی نیز در روزهای اول دچار مشکل بود که درحال حاضر بازرسان معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت در کارخانه‌ها مقیم شده اند و به جز برای شرکت‌های پخش و تولید ژل، الکل به هیچ فرد یا نهادی عرضه نمی شود.

وی با اشاره به روزانه سه گشت مشترک از داروخانه ها گفت: بنابراین اقشار مختلف مردم و ادارات استان باید الکل مورد نیاز خود را از داروخانه تهیه کرده و از مراجعه به درب کارخانه های تولیدی اجتناب کنند.

بهبود ۱۵ نفر مبتلا به کووید۱٩ در لرستان

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: تاکنون از مجموع بیماران مبتلا به کرونا در استان ۱۵ نفر بهبود یافته و ترخیص شدند.

دکتر محمد رضا نیکبخت بیان کرد: تاکنون ۵۵۱ نمونه مشکوک به ویروس کرونا به ازمایشگاه ارسال شده و ۳۷۰ جواب دریافت شده است.

وی اظهار داشت: از این مجموع ۱۰۲ نمونه مثبت به استان اعلام شده و اکنون ۴۹ بیمار بستری، ۱۵ نفر ترخیص و ۳۳ نفر نیزمرخص و در منزل در حال درمان هستند.

وی با بیان اینکه تاکنون  پنج بیمار مبتلا به کرونا در استان فوت شده است، ادامه داد: آزمایشگاه تشخیص کرونا در خرم‌آباد راه اندازی شد.

نیکبخت بیان کرد: با راه‌اندازی آزمایشگاه جواب نمونه‌ها پس از ۲۴ساعت مشخص می‌شود، این درحالی است که قبل از این جواب نمونه‌ها بین ۵ تا هفت روز به استان ارسال می‌شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: اما اکنون و با توجه به اینکه کیت تشخیص کرونا در اختیار استان قرار دارد، دیگر نیازی به ارسال نمونه به تهران نیست.

وی یادآور شد: شهرستان‌های خرم‌آباد، سلسله، بروجرد، کوهدشت، ازنا، دورود، چگنی و دلفان درگیر بیماری کرونا هستند.

نیکبخت با بیان اینکه آمار مبتلایان استان روبه افزایش است، گفت: تنها راهکار پیشگیری از این بیماری عدم تجمع و شستشوی دست و صورت در هر نیم ساعت یکبار به مدت ۳۰ ثانیه است.

وضعیت لرستان در خصوص کرونا مطلوب نیست

استاندار لرستان گفت: وضعیت لرستان در خصوص ویروس کرونا مطلوب نیست چراکه انتشار و شیوع آن در روزهای اخیر رشد سریعی داشته است.

سید موسی خادمی افزود: ۹۰ درصد پیشگیری مقابله با این ویروس به رعایت و توجه جدی مردم بستگی داشته و تنها  ۱۰ درصد شامل مقابله و درمان است.

استاندار لرستان گفت: برای جلوگیری از روند رو به رشد ویروس کرونا مردم از ازدحام در مراکز و حضور در اجتماعات خودداری کرده و در خانه‌ها بمانند.

وی با اشاره به اینکه آمار مبتلایان خرم آباد به این ویروس به مرز ۴۰ نفر رسیده بیان کرد: متاسفانه مشاهده می‌شود برخی مردم هنوز موضوع را جدی نگرفته و به طور عادی در سطح شهر تردد و جلوی دست فروشان و در مجالس عروسی و ختم حضور پیدا می‌کنند و سلامتی خود و افراد را در معرض خطر قرار می دهند.

خادمی با اشاره به اینکه امکانات بهداشتی کشور محدود است گفت: کرونا زنگ خطر جدی برای تهدید سلامت افراد است بنابراین باید مسائل آموزشی و بهداشتی را جدی گرفت.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه لرستان کریدور شمال به جنوب است  سعی داریم ورودی های استان را محدود کرده و اکیپ هایی با همکاری جمعیت هلال احمر و نیروهای بسیجی آموزش دیده برای کنترل تردد و افرادی که قصد ورود به شهرهای استان را دارند، مستقر کنیم.

وی با بیان اینکه مسافرت‌ و ورود گردشگران به استان ممنوع است گفت: مردم به بستگان خود در خارج از استان اطلاع دهند که به استان ورود نکنند چرا که در هر صورت سلامتی هر دو طرف در خطر است.

 وی با اشاره به اینکه مردم برای انجام کارهای دولتی بصورت غیرمستقیم و استفاده از تلفن اقدام کنند، تصریح کرد: لازم است برای سلامتی خود و فرزندان و همنوعان در خانه بمانند و کارهای خود را به زمانی دیگر موکول کنند.

استاندار لرستان با هشدار به مردم در خصوص خطرات مبتلا به ویروس کرونا اظهار کرد: شرایط بسیار سخت است و آمار شیوع این ویروس به دلیل رعایت نکردن مردم به سرعت افزایش یافته بنابراین ضروریست مردم توجه جدی به بهداشت و مسائل آموزشی داشته باشند تا بتوان کرونا ویروس را کنترل کنیم.

تاکنون ۱۰۴نفر در لرستان به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد پنج نفر جان باختند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا بازرسان سازمان صنعت معدن و تجارت بازرسی سازمان صنعت معدن و تجارت خانواده قانون ماسک بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مراکز درمانی ماسک و دستکش معدن و تجارت ویروس کرونا سازمان صنعت داروخانه ها تولید ماسک لرستان گفت دست فروشان توزیع ماسک خرم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۹۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد طلافروشان به ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت است

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه طلا و سکه در گفتگو با تابناک اقتصادی، درباره علت تعطیلی برخی از طلافروشی‌ها در روز‌های اخیر و حواشی رخ داده در خصوص اعتراض آن‌ها به مالیات گفت: مشکل اصلی طلا فروشان اجرای سامانه جامع تجارت است و واکنش همکاران ما انتقاد به ثبت موجودی و امنیت سامانه جامع تجارت است و نه پرداخت مالیات در سامانه مودیان.  

وی در ادامه خاطرنشان کرد: یک سری طلا‌هایی هستند که بخش زیادی از آن‌ها برای طلا فروشان نیست و اگر این طلا‌ها جز اموال آن‌ها ثبت شود قاعدتا در آینده باید بابت آن مالیات هم پرداخت شود و نگران مالیات بر عایدی هم باید باشند.

وی ادامه داد: امنیت این سامانه در رابطه با ثبت آنی هم فراهم نیست، زیرا فرد باید در سطح شهر تردد کند یا از این شهر به آن شهر برود تا طلایش را بفروشد.  

وی با بیان اینکه سوالات و ابهامات در سامانه جامع تجارت زیاد است افزود: با توجه به اینکه صنعت طلای ما آسیب و تجربه تلخ سال ۸۹ یعنی اعمال مالیات بر ارزش افزوده را داشته و بعد از ۱۲ سال مشخص شد که این قانون به صورت خیلی غیرکارشناسی بر این صنعت تحمیل شده و آسیب زیادی به بخش تولید و توزیع ما رساند و باعث بروز آسیب‌های مالی و اقتصادی به حوزه فعالان طلا شد.  

وی افزود: همکاران ما معتقدند که این صنعت توان یک تجربه تلخ دیگر را ندارد، ولی علی رغم پیگیری‌ها و جلسات متعدد هنوز تغییری در تصمیم گیری اتخاذ شده اعمال نشده است.  

رئیس اتحادیه طلا و سکه گفت: مسئولین تاکید زیادی بر اجرایی شدن این سامانه دارند و همکاران ما نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و متاسفانه باعث شده که یک سری اعتراضات در این خصوص به وجود بیاید و حتی در برخی از فضا‌ها اعلام شده که، چون قیمت طلا پایین آمده طلافروشان مغازه‌های خود را بسته اند.  

وی افزود: علی رغم اینکه اعلام شده مالیات ابرازی طلا فروشان ۹ میلیون ۶۰۰ هزار تومان بوده صحت ندارد، ولی مالیات اعلامی از سوی سازمان امور مالیاتی از ۱۵ میلیون تا میلیارد بوده است. متاسفانه این حواشی اذهان عمومی را نسبت به حوزه صنعت طلا بدبین کرده است. مشکل ما مالیات نیست حتی مشکلاتی در خصوص ضرایب و مالیات‌های نابحق برای برخی همکاران داشتیم که خیلی حاد نبوده و در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه حواشی ایجاد شده برای طلافروشان را تکذیب می‌کنیم گفت: طلا فروشان نسبت به تکالیف مالیاتی و صنفی هیچ گونه اعتراضی ندارند و باید آن‌ها را انجام دهند و اکثرا فاکتور‌های خود را الکترونیکی صادر کرده اند.  

وی افزود: مسئولین باید مشکلات حوزه تولید طلا را ببیند. سال گذشته و امسال با بحران در حوزه تولید رو به رو بودیم و این امر باعث شد رکود در واحد‌های تولیدی ما تشدید شود. همکاران تولیدی ما در پرداخت اجاره بهای ملک و هزینه کارگران با مشکل رو به رو هستند. ممکن است تکرار این مسئله و رکود و تکرار رکود در این حوزه در آینده آسیب جدی به صنعت و تولید ما بزند.  

بذرافشان گفت: کارگران در این حوزه از نظر معیشتی با مشکل رو به رو هستند و ممکن است این موضوع باعث بروز مشکلات عدیده در جامعه شود.

 

دیگر خبرها

  • انتقاد طلافروشان به ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت است
  • طلا فروشان باز هم زیر بار نرفتند!
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • ملاقات آی شو اسپید با ری میستریو و گرفتن ماسک ویژه از اسطوره WWE / فیلم
  • کشف و ضبط ۱ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی و سنتی در خرم‌آباد/ ۴ نفر دستگیر شدند
  • چالش تازه طلا فروشان با ثبت اطلاعات
  • معرفی ۴ ماسک معجزه آسا برای مو با تخم مرغ + طرز تهیه
  • سهام تسلا به دلیل شایعات مربوط به قرارداد چین افزایش یافت
  • ثروت ایلان ماسک روی دور افزایش افتاد
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است