Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@02:29:15 GMT

با زندگی شاد به جنگ کرونا برویم

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۸۹۹۲۴

با زندگی شاد به جنگ کرونا برویم

ایسنا نوشت: بوی عیدی، بوی توپ، بوی کاغذ رنگی/ بوی تند ماهی دودی وسط سفره نو، بوی یاس جانماز ترمه مادربزرگ... با اینا زمستون سر می‌کنم، خستگیمو در می‌کنم/ فکر قاشق زدن دخترناز چشم سیاه، شوق خیز بلند از روی بته‌های نور، برق کفش جفت شده تو گنجه‌ها... با اینا زمستون سر می‌کنم، خستگیمو در می‌کنم.

هر سال از ابتدای اسفندماه شور و شوق عجیبی در خانه‌ها نوید آمدن سال نو را را می‌داد، روزهای پایانی سال جنب و جوش مردم با خرید لباس نو، آجیل، شیرینی، خانه تکانی، سبز کردن سبزه، خرید ماهی قرمز و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به اوج خود می‌رسید.

در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ دلخوشی‌های ما رنگ و بوی دیگری داشت، با ساده‌ترین چیزها موجی از شادی در خانه‌ها ایجاد می‌شد، عیدی گرفتن از بزرگترها شیرین‌ترین اتفاق نوروز برای بچه‌ها و حل پیک نوروزی شاید سخت‌ترین کار برای آن‌ها در این ایام بود.

از هفته دوم اسفندماه مادران با سبز کردن مقداری گندم، عدس، جو و ... نوید آمدن بهار و سالی نو را به افراد خانواده می‌دادند، این سبزه‌ها تا روز سیزدهم فروردین‌ماه در خانه‌ها می‌ماند و  پس در آب روان رها می‌شد.

از ابتدای سال ۱۳۹۸ کشور ما دستخوش حوادث و بحران‌های متعددی از جمله سیل و زلزله و... بود، روزهای پایانی سال نیز کشورمان درگیر ویروسی نوظهور وارداتی به نام کرونا از کشور چین شد، می‌توان با قطعیت گفت این ویروس تقریبا باعث ایجاد اختلال در زندگی و کسب و کار روزمره بسیاری از افراد و موجب ایجاد دلهره، نگرانی و اضطراب در بین مردم شده است.

به نظر می‌رسد امسال دید و بازدید عید، خانه‌تکانی، خرید و جنب و جوش به ورود به سال نو تحت تأثیر اضطراب و دلهره از ابتلا شدن به این بیماری قرار بگیرد، اما نباید جنبه‌های مثبت در خانه ماندن اجباری فراموش شود، یادمان نرود می‌توان با انجام کوچکترین کارها اوقات خوشی را در خانه برای خود و سایر افراد خانواده فراهم کنیم.

پخت انواع شیرنی، انجام هنرهای دستی مانند بافتنی، گلدوزی، تغییر دکوراسیون منزل، کاشت سبزه، گل، درخت، رسیدگی به کارهای عقب‌افتاده در منزل، یاد گرفتن زبان‌های خارجی با تهیه کتاب‌های الکترونیک، خواندن کتاب‌های مورد علاقه، تماس با دوستان قدیمی و .... از جمله کارهایی است که می‌تواند لحظاتی انسان را به دور از اخبار نگران‌کننده از کرونا ویروس در این دوران نگه دارد.

دلهره و اضطراب علائم هرگونه بیماری را تشدید می‌کند

رضا رحمانی معاون دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با تأکید بر حفظ آرامش مردم در رویایی با اخبار مربوط به کرونا ویروس، اظهار کرد: معمولا دلهره و اضطراب علائم هرگونه بیماری را تشدید می‌کند و موجب ایجاد تنگی نفس کاذب در افراد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مردم ضمن رعایت بهداشت فردی از تجمع در مکان‌های عمومی پرهیز کنند و از افرادی که دارای علائم سرماخوردگی هستند یک متر و نیم فاصله بگیرند.

سلامت روان نیز به اندازه سلامت جسم اهمیت دارد

پروین فرج‌زاده در خصوص تبعات استرس و اضطراب بر بدن انسان، اظهار کرد: استرس یکی از عوامل تشدید بسیاری از بیماری‌ها در بدن انسان است، گرفتاری‌های ذهنی موجب می‌شود انسان از توجه به سلامت خود غافل شود.

روانشناس خانواده با تأکید بر اینکه سلامت روان نیز به اندازه سلامت جسم اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: همانطور که تقویت بنیه بدن از ابتلا به انواع ویروس‌ها و بیماری‌ها جلوگیری می‌کند، تقویت بنیه روانی نیز در این راستا مؤثر است.

وی اضافه کرد: یکی از موارد اثبات شده در علم روانشناسی تأثیر بیماری‌های جسمی بر روان و بالعکس است، بیماری‌های جسمی و روانی ارتباط تنگاتنگی باهم دارند، باتوجه به اینکه استرس پایه بسیاری از بیماری‌های جسمی است باید از استرس‌های طولانی مدت دوری کنیم.

فرج‌زاده با بیان اینکه کرونا ویروس موجب ایجاد استرس و اضطراب در بسیاری از افراد شده است، عنوان کرد: همانگونه که افراد به بهداشت جسمی خود توجه می‌کنند بایستی به بهداشت روانی خود که دوری از هرگونه استرس و اضطراب است نیز توجه داشته باشند.

منبع: الف

کلیدواژه: بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۹۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد

آفتاب‌‌نیوز :

در این مطلب، فهرستی از چهار عادت روزانه را می‌خوانید که اگر جلوی آن‌ها را نگیرید، کشنده خواهند بود.

خوب‌نخوابیدن

کیفیت بد خواب و محرومیت مزمن از خواب می‌تواند به شکل فاجعه‌باری روی سلامت فیزیکی و عصبی ما اثر بگذارد. مطالعات متعدد نشان داده است که افراد میانسالی که هر شب شش ساعت یا کمتر می‌خوابند ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند. دانشمندان نیز خواب ناکافی را با فهرستی اجمالی از بیماری‌ها نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، افسردگی و اضطراب مرتبط دانسته‌اند. اگر زندگی طولانی توام با سلامتی اولویت شماست، از یک شب خواب خوب و کافی غافل نشوید!

ورزش‌نکردن

چشم‌پوشیدن از مزایای تمرینات قلبی - عروقی و قدرتی آسان نیست. با وجود این میلیون‌ها انسان در سراسر جهان سبک زندگی بی‌تحرک‌شان را تغییر نمی‌دهند، سبکی که به آهستگی جان آن‌ها را خواهد گرفت. ورزش نکردن احتمال دچار شدن به بیماری‌های قلبی، چاقی و دیابت نوع دو را افزایش می‌دهد.

فعالیت‌های قلبی - عروقی مانند دوچرخه‌سواری، آهسته دویدن و شنا تاثیر زیادی در پیشگیری از چنین بیماری‌هایی دارد. ورزش‌های استقامتی مانند وزنه‌برداری هم مزایای خاص خودشان را دارند. طبق مطالعات جدید، یک ساعت ورزش استقامتی در هفته ۱۵ درصد خطر مرگ و میر را کاهش می‌دهد و علاوه بر این، به کاهش خطر آسیب‌های حدی به ویژه در سنین بالاتر کمک می‌کند. ورزش بنیاد زندگی سالم و عاری ماندن از آسیب در سنین بالاتر است، پس تحرک را حتماً در برنامه‌ی زندگی‌تان بگنجانید!

محافظت‌نکردن از پوست در برابر نور خورشید

لذت بردن از کمی نور خورشید در فصول گرم‌تر سال هیچ ایرادی ندارد. نور خورشید برای تنظیم عملکرد‌های متعدد بدن از جمله ریتم شبانه‌روزی، سطوح انرژی و جذب ویتامین دی بسیار مهم است. با وجود این، افراط در هر کاری بد است و در خصوص قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، عواقب می‌تواند کشنده باشد.

یکی از رایج‌ترین دلایل سرطان سلول سنگفرشی و ملانوما قرارگیریِ بیش از حد در معرض اشعه‌ی UV آفتاب است. در کانادا به تنهایی، هر ساله حدود ۸۰ هزار نفر به سرطان پوست مبتلا می‌شوند و ۸۰ تا ۹۰ درصد این موارد سرطانی با اشعه‌ی UV ارتباط دارند.

راه‌حل این مشکل ساده است: کرم ضد آفتاب. استفاده منظم از ضد آفتاب به طور قابل ملاحظه‌ای نرخ سرطان را کاهش می‌دهد. یک کرم ضد آفتابِ طیف گسترده (محافظ در برابر پرتو UVA و UVB) با SPF حداقل ۳۰ پوست شما را سالم، جوان و عاری از سرطان نگه می‌دارد.

سیگار الکترونیکی (یا ویپ)

آخرین گزینه از فهرست عادات مخرب شاید واضح به نظر برسد، اما نرخ مصرف سالانه آن رو به افزایش است. سال ۲۰۱۱، شمار جهانی مصرف‌کنندگان ویپ از هفت میلیون به ۴۱ میلیون در سال ۲۰۱۸ افزایش یافت. اگرچه ویپ به اندازه سیگار خطرناک نیست، افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی و آسم در بین مصرف‌کنندگان مکرر ویپ گزارش شده است.

صنعت ویپ در قیاس با صنعت سنتی تنباکو تحت نظارت نیست. در نتیجه در فرآیند تولید آن ممکن است از مواد شیمیایی با خطرات ناشناخته استفاده شود. در آخر مصرف ویپ کمکی به کاهش اعتیاد به نیکوتین نمی‌کند. از زمان معرفی محصولات ویب به بازار، مصرف نیکوتین میان جمعیت جوان افزایش یافته است. در نظرسنجی ملی مصرف دخانیات بین جوانان که سال ۲۰۲۱ انجام شد، مشخص شد بیش از دو میلیون دانش‌آموز متوسطه و دبیرستانی به طور مکرر سیگار الکترونیکی مصرف می‌کنند. روش‌های سنتی ترک از جمله درمان جایگزین نیکوتین و درمان رفتاری شناختی گزینه‌های به مراتب سالمتری از ویپ هستند.

اگر درگیر یکی از عادات ناسالم این فهرست هستید، برای ترک آن باید با خودتان صبور باشید، چون این کار مسلتزم گذشت زمان است. اگر ثبات داشته باشید می‌توانید عادات مخرب را ترک و سبک زندگی‌تان را عوض کنید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • ۹ فیلم نفس‌گیر کره‌ای کمتر دیده شده ؛ از دست ندهید (+عکس)
  • ۹ فیلم نفس‌گیر کره‌ای که نباید از دست بدهید
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • علائم فشار خون بالا