Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران: کشور ایران یکی از قوی‌ترین نظام‌های مراقبت درمانی اولیه در منطقه شرق مدیترانه را در اختیار دارد.
به گزارش خبرگزاری آریا، دکتر کریستف هاملمن، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران، در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس کانادا درباره وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایران به پرسش‌های این شبکه پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مجری این شبکه در ابتدا گفت: دکتر هاملمن نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران است و حدود دو سالی می‌شود که در ایران بسر می‌برد. در ادامه مجری از وی پرسید: وزارت بهداشت ایران آمار مبتلایان به ویروس کرونا را به شما گزارش می دهد. آیا شما معتقدید که این ارقام بازتاب درستی از شمار موارد مثبت و فوتی‌ها در ایران باشد؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: می‌دانیم که در آغاز شاهد یک همه گیری که سرعت بالایی هم دارد - نه تنها در ایران بلکه در سایر کشور‌ها - بودیم. تلاش‌های زیادی صورت می‌گیرد تا همه موارد شناسایی شوند و ظرفیت آزمایش برای شناسایی موارد ابتلا به بیماری هم افزایش یابد. مطمئنم که در آغاز همه گیری تعدادی از موارد هست که هنوز شناسایی نشده است، اما شاهدیم که در چند روز گذشته ظرفیت آزمایشگاهی ایران افزایش یافته است.
مجری پرسید: شما از چند بیمارستان بازدید کردید و توصیف شما از مدیریت بر شیوع بیماری کرونا در ایران چیست؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: من از تعدادی از بیمارستان‌ها نه تنها در تهران بازدید کردم بلکه از بیمارستان‌ها در سایر استان‌ها نیز دیدن کردم. هیئت سازمان جهانی بهداشت در این بازدید‌ها حضور داشت. موسسه رابرت کخ برلین هم از این هیئت سازمان جهانی بهداشت حمایت کرده است. ما همچنین کارشناسانی از چین همراه خود داشتیم تا از تجارب آن‌ها بیاموزیم. این هیئت از تاسیسات مراقبت‌های درمانی سطح ثالث (بیمارستان‌های موارد ارجاعی) بازدید کرد و تحت تاثیر کیفیت خدمات در آن قرار گرفت. همچنین تفکر نقادانه‌ای هم وجود دارد که به این مسئله فکر می‌کند که در این لحظه لازم است روحیه بهبود و یادگیری تقویت شود. ما همچنین از تاسیسات پی اچ سی (مراقبت‌های درمانی اولیه) بازدید کردیم که جالب است، چون وقتی کسی می‌خواهد موارد ابتلا را زود تشخیص بدهد و مسیر تماس بیماران را رصد کند و جلوی سرایت بیماری را بگیرد موضوع ارجاع بیماران از بخش مراقبت‌های درمانی اولیه به تاسیسات درمانی ثالث (بیمارستان‌های موارد ارجاعی) بسیار اهمیت دارد. ایران سیستم مراقبت‌های درمانی اولیه (PHC) بسیار قوی دارد. هیئت نمایندگی سازمان جهانی بهداشت تحت تاثیر تاسیسات درمانی اولیه ایران قرار گرفت.
دکتر کریستف هاملمن درباره نحوه شناسایی و روند مواجهه ایران با شیوع ویروس کرونا گفت: در ایران وضعیت به گونه‌ای است که دو مورد اول ابتلا به کرونا در مرحله‌ای شناسایی شد که همه گیری محلی مدتی شروع شده بود. همانطور که می‌دانید دو مورد اول ابتلا به کرونا وقتی که شناسایی شد متاسفانه آن دو نفر جان خود را از دست دادند. ما از آن نقطه می‌توانیم محاسبه کنیم که اپیدمی تا چه حد ممکن است در آن مرحله پیشرفت کرده باشد؟ می‌دانیم که بیماران مبتلای بیشتری هم وجود دارند، اما باید این نکته را مد نظر قرار داد که دو مورد اول در 19 فوریه شناسایی شدند. ما امروز شاهد افزایش گسترده ظرفیت آزمایشگاهی و بالینی هستیم، همچنین تعامل با جامعه و داوطلبان وجود دارد که موارد جدید را رصد و شناسایی می‌کنند. من کاملا بر این باورم که به زودی تصویری واضح و کامل از همه گیری در ایران را شاهد خواهیم بود. همانطور که در چین هم اینگونه بود وقتی که سیستم را مستقر کنید و قدرت واکنش وجود داشته باشد، در این صورت احتمال شکست دادن ویروس و دست کم رسیدن به وضعیتی ثابت وجود دارد.
مجری پرسید: آیا شما معتقدید که ایران چنین ظرفیتی داشته باشد؟ برداشت من این است که تلاش‌ها برای مهار کردن ویروس در ایران افزایش یافته است، اما آیا معتقدید که ایران قادر به چنین کاری باشد؟ آیا وضعیت طوری است که شما نگران گسترش ویروس هستید؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: فکر می‌کنم اکثر افراد ایران را نمی‌شناسند. ایران یکی از قوی‌ترین نظام‌های مراقبت درمانی اولیه (PHC) در منطقه ما - یعنی منطقه شرق مدیترانه - را در اختیار دارد. ایران قبل از شروع اپیدمی، بهترین الگوی عملی برای بسیاری از کشور‌ها بوده است. برای مثال شما وقتی شاهد بحث جهانی درباره پوشش بیمه همگانی هستید ایران یکی از کشور‌هایی است که بیشترین میزان حمایت مالی از بیماران را در منطقه ما دارد. وقتی که من از افزایش ظرفیت‌ها صحبت می‌کنم منظور این است که وقتی با این اپیدمی گسترده روبرو می‌شویم در هر جای دیگری هم که باشد لازم است که ظرفیت‌ها افزایش یابد و نیز لازم است که نوآوری صورت گیرد و این کار‌ها باید براساس سند و مدرک انجام شود. به همین علت است که سازمان جهانی بهداشت تلاش کرد از ایران حمایت کند، از این کشور مثل سایر کشور‌ها حمایت کند و شبکه بین المللی و تخصص بین المللی را در اختیار ایران قرار دهد که شما درک می‌کنید در چارچوب فضای سیاسی کنونی کار آسانی نیست.
مجری پرسید: آیا شما معتقدید تصمیمات مبتنی بر سند و مدرک اتخاذ می‌شوند؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: بله. همین طور است. ما امروز بحث جالبی داشتیم که مربوط به پیش نویس طرح هیئت سازمان جهانی بهداشت بود و به زودی در وزارت بهداشت تصویب می‌شود. در این طرح اقداماتی در نظر گرفته شد که از سطح مراقبت‌های درمانی اولیه (PHC) تا سطح مراقبت‌های درمانی ثالث در مراکز ارجاعی را شامل می‌شود. همچنین شامل افزایش ظرفیت‌های آزمایشگاهی و تعامل با دیگر بخش‌ها می‌شود. این تلاش‌ها مبتنی بر مدرک و سند است و مبتنی بر توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت و سایر سازمان‌های بین المللی است.
مجری پرسید: دستکم 23 نماینده پارلمان ایران آزمایش کرونای آن‌ها مثبت اعلام شده است. معاون وزیر بهداشت ایران هم جواب آزمایش وی مثبت شده است. آیا شما می‌دانید که وضعیت او و دیگر مقامات چگونه است؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: بله! تعدادی از آن‌ها بیمار شدند. ما با دولت ایران تماس و همکاری داریم. دکتر حریرچی معاون وزیر بهداشت ایران، اکنون در وضعیت بهتری قرار دارد. تا جایی که می‌دانم وی هنوز در قرنطینه 14 روزه خود بسر می‌برد. اکثر این افراد موارد خفیف کرونا دارند مثل بقیه افراد که در پی ابتلا به ویروس کرونا با موارد خفیف روبرو می‌شوند. برخی از آن‌ها موارد شدید را داشتند. همانطور که از رسانه‌ها مطلع شدید برخی از این افراد متاسفانه جان باختند.
مجری پرسید: تا این لحظه ایران تمایلی نداشته که مناطق پر خطر را قرنطینه کند و جلوی مردم را نگرفته است و مردم همچنان می‌توانند در کانون ویروس (قم) به اماکن مذهبی بروند. آیا براساس مشاهدات شما حکومت ایران باید چنین کاری بکند؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: به نظر من نمی‌توان به آسانی گفت که ایران هیچ گونه قرنطینه‌ای را اجرا نمی‌کند. قطعا قرنطینه ایران به شیوه چین شدید نیست. گزارش هیئت سازمان جهانی بهداشت از چین منتشر شده است و اکثر کشور‌ها درک کردند که چین چه اقداماتی کرده است؟ اکثر کشور‌ها احتمالا قادر نخواهند بود قرنطینه را به شیوه‌ای که چین اجرا کرده است اجرا کنند. ما (در ایران) نوعی از قرنطینه را داریم که شامل قرنطنیه خانگی می‌شود. براساس طرح ملی ایران که من امروز پیش نویس آن را ملاحظه کردم قرار است اعلام‌های بیشتری برای جلوگیری از سرایت بیماری و زنجیره انتقال صورت گیرد.
مجری پرسید: بسیاری از کانادایی‌های ایرانی تبار هستند که در کانادا به مدرسه می‌روند. افرادی هستند که به ایران رفت و آمد دارند. آن‌ها خانوادههایشان در ایران حضور دارند و نگران هستند. پیام شما به کسانی که در کانادا هستند، اما اقوام و دوستانشان در ایران هستند یا به ایران رفت و آمد دارند چیست؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: من کاملا نگرانی‌ها را درک می‌کنم. هیچ کسی دوست ندارد که چنین وضعیتی را تجربه کند. هم اکنون اعضای خانواده من نیز به شدت نگران حضور من در ایران هستند. همانطور که می‌دانید بسیاری از کشور‌ها دارند با موارد بیشتری از ابتلا به کرونا مواجه می‌شوند. مسئله اصلا این نیست که ما در ایران هستیم یا آلمان یا ایتالیا یا کره جنوبی! به نظر من باید به این اپیدمی از منظر انسجام بین المللی نگریسته شود. تجربه من نشان می‌دهد که روند همین است. حمایتی که ما اخیرا از ایران داشته ایم شامل ارائه بسته‌های تشخیصی و بسیاری از تجهیزات حفاظت شخصی می‌شود که با وجود همه محدودیت‌های سفر انجام شده است. یک پرواز چارتری از امارات عربی متحده این کار را به عنوان هدیه و کمک انجام داد. این اقدام به شدت مورد تقدیر قرار گرفت. ما در بسیاری از مناطق شاهد این همکاری نیستیم. وقتی که ما از «بهداشت برای صلح» صحبت می‌کنیم منظورما همین است.
مجری پرسید: ایران به طور موقت بیش از 54 هزار زندانی را آزاد کرده است تا با گسترش ویروس کرونا در زندان‌های شلوغ مقابله کند. آیا شما از هیچ یک از این زندان‌ها بازدید کردید یا برنامه بازدید دارید؟ آیا به نظرشما این روش موثر است؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: من از زندان‌ها بازدید نکردم، فرصتش را نداشتم، اما مناطق دیگری را دیدم که به جمعیت اقلیت‌ها و آوارگان مربوط می‌شد. نمی‌خواهم درباره اقدامات خاص درباره آزادی زندانیان صحبت کنم، اما به نظر من وقتی که شما همه اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران را در نظر می‌گیرید -پس از بحث و گفتگو با سران و مقامات مهم و کلیدی - برای من عجیب‌ترین اقدام تعلیق برگزاری نماز جمعه بود. این برخلاف چیزی است که پیشتر در این مصاحبه (زیارت اماکن دینی) گفتید. اکنون تدابیری اتخاذ شد تا اجتماعات کاهش یابد. آنها حتی به دنبال جلوگیری از ورود افراد به مکان‌های زیارتی مهم در ایران هستند. دولت ایران اقداماتی می‌کند که نشان می‌دهد اقداماتش جدی است و شایسته حمایت ما است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ایران قوی ترین نظام درمانی هیئت سازمان جهانی بهداشت مراقبت های درمانی اولیه سازمان جهانی بهداشت بیمارستان ها مجری پرسید بین المللی همه گیری کشور ها آیا شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۹۱۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان هدیه به کودکان

  بر این اساس تمام بیمارستان‌های دولتی تحت‌پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور موظف به پذیرش ودرمان رایگان کودکان زیر ۷ سال هستند و آن‌طور که معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفته است، این برنامه مصوبه هیأت دولت بوده و همه بیمارستان‌ها ملزم به رعایت آن هستند و اگر کودکی را پذیرش نکنند با آنها برخورد می‌شود.  مردم نیز در صورت تخلف، موارد مربوط را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند. 
​​​​​​​
موضوع سلامت کودک در سراسرجهان جزو اولویت‌های مهم سیاست‌گذاران بهداشت کشورها محسوب می‌شود و از آنجا که در جوامع امروزی و از دیدگاه مدیریتی، نیروی انسانی باارزش‌ترین و گرانبهاترین سرمایه هر جامعه‌ای است، از همین‌رو توجه به رشد و تکامل کودکان که آینده‌سازان جوامع هستند به‌نوعی حفاظت از سرمایه‌های ملی محسوب می‌شود بر همین اساس بود که وزارت بهداشت نیز برنامه درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در مراکز درمانی دولتی و مراکز درمانی وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی را در دستور کار قرار داد و به تصویب هیأت وزیران رسید. 
 
ضرورتی قابل تامل
موضوع کاهش هزینه‌های درمان و ارتقای سطح ارائه خدمات پزشکی، موضوعی حائز اهمیت در نظام سلامت جهان است. براساس گزارشی که توسط بنیاد کشورهای مشترک‌المنافع تدوین شده، عملکرد سیستم‌های خدمات درمانی ۱۱کشور ثروتمند جهان شامل استرالیا، کانادا، فرانسه، آلمان، هلند، نیوزیلند، نروژ، سوئد، سوئیس، انگلیس و آمریکا مورد بررسی قرار گرفت که براساس آن، کشورها در پنج زمینه دسترسی به خدمات درمانی، فرآیند خدمت‌رسانی، کارایی اداری، عدالت و دستاورد‌ها در حوزه خدمات درمانی رتبه‌بندی شدند. در این گزارش که با نام «آینه، آینه ۲۰۲۱ » منتشر شده است، بهترین کشورها آنهایی بودند که توانستند هزینه خدمات درمانی را برای بیماران کاهش دهند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد چالش هزینه‌های درمان و رفع آن دغدغه‌ای جهانی و مسأله‌ای مهم در نظام سلامت است. کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست و بحث هزینه‌های درمان اقشار مختلف جامعه یکی از مسائل و دغدغه‌های مهم امروز به حساب می‌‌آید. گرچه دریافت خدمات درمانی استاندارد و مطلوب حق همه افراد جامعه است اما این مسأله برای قشر کودکان به‌دلیل آسیب‌پذیری بیشتر و تأثیری که در آینده کشور دارند، شاید از حساسیت و ضرورت بیشتری برخوردار باشد. موضوعی که بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت نیز همزمان با اعلام خبر اجرای طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال بر آن تاکید کرد و گفت: توجه به سلامت در سنین کودکی بسیار حائز اهمیت است مثلاً اگر مشکل کودک در حوزه چشم برطرف نشود، او برای همیشه دچار تنبلی چشم می‌شود یا اگر کاشت حلزون شنوایی برای کودکان هدف، زیر چهار سال انجام نشود، کودک برای همیشه شنوایی و تکلم را از دست می‌دهد.لذا در نظرگیری تدابیر و اندیشه‌هایی برای ساماندهی و بهبود بیماری کودکان قطعا امری ضروری و اجرای آن اثرگذار و تحسین‌برانگیز است اما این موضوع در گرو بررسی ابعاد مختلف طرح در زمان تدوین و دقت و درستی در اجرای آن است. هر چند هم اکنون با گذشت زمان کوتاهی از اجرای طرح جدید وزارت بهداشت، ضد و نقیض‌هایی در خصوص آن به گوش می‌رسد. مثلاً گرچه مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردند طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال به همه بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران ابلاغ و اجرایی‌سازی شده اما برخی مسئولان بیمارستان‌های دولتی، خبر از عدم دریافت چنین ابلاغیه‌ای می‌دهند! 
 
بیمه‌ها پای کار بیایند
البته طرح درمان رایگان کودکان در برخی موارد با انتقادهایی همراه است که باید برای موفقیت اجرای طرح این نقاط ضعف برطرف شود. به‌طورنمونه دکتر علی ربانی، رئیس انجمن پزشکان کودکان درخصوص این طرح به جام‌جم ‌می‌گوید: در تدوین این طرح با این انجمن که حوزه فعالیت آن کودکان است هیچ مشورتی نشده است.این طرح در اصل فرانشیز مربوط به هزینه‌های درمانی را تقبل می‌کند. از طرفی دیگر بیمه‌ها به‌ویژه بیمه تأمین اجتماعی به تعهدات معمولی خود پایبند نیستند و این مسأله باید در اجرای طرح حل و فصل شود. 

طرحی مؤثردر پرورش نسل سالم‌تر کودکان
دکتر حسین کرمانپور، مدیر بخش اورژانس بیمارستان سینا در گفت‌وگو با جام‌جم در خصوص این طرح می‌گوید: اجرای این طرح با هدف کاهش هزینه‌های درمان کودکان به‌ویژه در شرایط فعلی که بسیاری از خانواده‌ها توان پرداخت هزینه‌های درمانی را ندارند، طرح خوبی است و می‌تواند در پرورش نسل سالم‌تر کودکان مؤثرباشد، چراکه بسیاری از خانواده‌ها به‌دلیل ترس از هزینه‌های درمان با بروز مشکلات جسمی کودکان سعی در خوددرمانی می‌کنند و به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند در صورتی که بیماری‌های به ظاهر جزئی در کودکان می‌تواند به بروز مشکلات جدی جسمانی در بزرگسالی منجر شود. 
کرمانپور با بیان این‌که از جزئیات این طرح بی‌اطلاع است، می‌افزاید: درصد زیادی از کودکان آسیب دیده‌ای که به بیمارستان سینا که یک بیمارستان جنرال و عمومی است، مراجعه می‌کنند به‌دلیل آسیب‌های ناشی از تروما یا تصادف است. لذا اگر این طرح این‌گونه هزینه‌ها را نیز تقبل کند، بسیار مطلوب‌تر خواهد بود. 
با وجود این سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر الزام بیمارستان‌های دولتی در درمان رایگان کودکان گفته است: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های دولتی تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی از اسفند سال گذشته کلید خورده است و هرگونه درمان سرپایی وبستری بدون پرداخت هزینه از جیب بیمار انجام می‌شود. 
طبق توضیحات وی، این برنامه مصوبه هیأت دولت بوده و همه بیمارستان‌ها ملزم به رعایت آن هستند و اگر کودکی را پذیرش نکنند با آنها برخورد می‌شود. مردم نیز در صورت تخلف موارد را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند، البته دارو رایگان نبوده و جزو این برنامه نیست. 

دیگر خبرها

  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت آفریقا
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت نظام سلامت در قاره آفریقا
  • (ویدیو) نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و ظریف
  • اعلام آمادگی وزارت بهداشت برای همکاری در تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت در قاره آفریقا
  • ارائه خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال
  • ببینید| نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و محمدجواد ظریف/ «هر روز که از خواب بیدار می‌شویم وضعیت عوض شده»
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه ریزی کشور
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل منصوب شد