Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران به نقل از سایت ارم نیوز، سامح شکری، وزیر خارجه مصر گفت، در گفت‌وگوی تلفنی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با عبدالفتاح سیسی، همتای مصری وی موضوعات درک موقعیت مصر در مورد بحران سد النهضه، اهتمام دولت آمریکا به این موضوع و تلاشش برای دستیابی سه کشور ذی‌ربط به توافق و امضای متن توافق‌نامه نهایی مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در گفت‌وگوی تلفنی با برنامه "کل یوم (هر روز)" مصر گفت: ما به خودمان اطمینان داریم و از طریق مذاکرات، حسن نیت و انعطاف‌پذیری یک توافق کامل، منصفانه و عادلانه را محقق کردیم؛ توافقی که منافع آبی مصر و نیز منافع شرکا را پاسخ می‌دهد و تلاش می‌کنیم موافقت جامعه بین‌الملل را درباره فایده متن توافق و فعالیت‌های مشترک کشورهای عربی، آفریقا و جامعه بین‌الملل به دست آوریم.

همچنین وزیر خارجه مصر تصریح کرد، تماس تلفنی از سوی مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا در خصوص اهتمام واشنگتن به مذاکرات سد النهضه دریافت کرد.

اتحادیه عرب نیز روز چهارشنبه موافقت خود را با بررسی موضوع سد النهضه در این اتحادیه اعلام کرد. این تصمیم پس از درخواست مصر صورت گرفت. قاهره نسبت به تصمیمات یکجانبه اتیوپی پیرامون این سد اعتراض دارد.

در همین راستا، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در پایان صد و پنجاه و سومین دور از نشست اتحادیه ضمن تأکید بر لزوم پایبندی اتیوپی به اصول قوانین بین‌المللی اعلام کرد، اتحادیه عرب با خدشه‌دار شدن حقوق تاریخی مصر مخالف است.

همچنین سودان عدم موافقت خود را با پیش‌نویس قطعنامه اتحادیه عرب به دلیل حمایت این پیش‌نویس از موضع مصر در مورد مذاکرات سد النهضه با اتیوپی اعلام کرده و نسبت به ورود اتحادیه عرب به موضوع سد اعتراض کرد.

احمد حافظ، سخنگوی وزارت خارجه مصر نیز نسبت به بیانیه صادره از سوی وزارت خارجه سودان درباره عدم موافقت با قطعنامه اتحادیه عرب پیرامون سد ابراز تأسف کرده و گفت، مصر از اول مارس درخصوص پیش‌نویس قطعنامه مذکور به سراغ نماینده دائم سودان در اتحادیه عرب رفت و روزهای بعد هم وزارت خارجه تلاش کرد رایزنی با طرف سودان را ادامه دهد اما این کشور پاسخی نداد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران مصر دونالد ترامپ مایک پامپئو آمریکا اتحادیه عرب سد النهضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۹۵۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند

وزیر خارجه انگلیس گفت: تسلیحات ارائه شده از سوی بریتانیا به اوکراین می‌تواند برای حمله به داخل روسیه مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، سخنان دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس بزرگترین تعهد لندن از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ اعلام شده است. در ژانویه، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس ۳.۵ میلیارد پوند به عنوان کمک نظامی به اوکراین برای سال‌های ۲۰۲۴-۲۰۲۵ متعهد شد.

به نوشته گاردین، کامرون که روز پنجشنبه در کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار می‌کرد، گفت که انگلیس «تا زمانی که لازم باشد» کمک نظامی به ارزش بیش از سه و نیم میلیارد دلار در سال اهدا خواهد کرد.

دیوید کامرون گفت: اوکراین حق دارد از سلاح‌های انگلیسی برای حمله به داخل خاک روسیه استفاده کند، زیرا روسیه در داخل اوکراین حمله می‌کند... شما می‌توانید درک کنید که چرا اوکراین نیاز به دفاع از خود را احساس می‌کند.

وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که اهدای تجهیزات نظامی انگلیس به اوکراین شامل بمب‌های هدایت شونده دقیق، موشک‌های پدافند هوایی و تجهیزات برای ۱۰۰ تیم متحرک پدافند هوایی برای سرنگونی پهپادها و موشک‌های روسیه خواهد بود.

لندن هم‌چنین متعهد شد که تولید مهمات داخلی خود را با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد پوندی دیگر طی ۱۰ سال آینده دو برابر کند. کامرون می‌گوید: ما به‌تازگی تمام آنچه را که می‌توانیم در زمینه دادن تجهیزات اجرا کردیم. برخی از تجهیزات امروز در حالی که من اینجا هستم به اوکراین می‌رسد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز گفته است که اگر روسیه خطوط مقدم اوکراین را بشکند و کی‌یف چنین درخواستی را مطرح کند، مسئله اعزام نیروهای غربی به اوکراین «مشروع» خواهد بود.

رئیس‌جمهور فرانسه با این حال در مصاحبه با اکونومیست موضع خود مبنی بر «ابهام راهبردی» را حفظ کرد و گفت: من چیزی را رد نمی‌کنم، زیرا با کسی روبرو هستیم که چیزی را رد نمی‌کند.

روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که یک هفته پس از خروج نیروهای اوکراینی، روستای «بردیچی» را که در حدود ۱۲ کیلومتری شمال غرب آودیوکا قرار دارد، تصرف کرده است. در آخر هفته گذشته، الکساندر سیرسکی، فرمانده کل ارتش اوکراین گفت که سربازان از بردیچی و دو روستای نزدیک دیگر عقب نشینی کرده‌اند تا از «جان و سلامت مدافعان ما» محافظت کنند.

در همین حال کرملین ادعاهای آمریکا مبنی بر استفاده نیروهای روسیه از سلاح شیمیایی «کلروپیکرین» علیه اوکراین را رد کرد. مسکو همچنین از دور جدید تحریم‌های آمریکا - از جمله بر نهادهایی در چین و دیگر کشورهایی که بازرسان غربی با تلاش‌های جنگی روسیه مرتبط می‌دانند، انتقاد کرد.

رسانه‌های روسی و غربی در ماه‌های اخیر گزارش داده‌اند که چندین بانک چینی پس از هشدار به مشتریان روسی که ممکن است تحت تحریم‌های غرب قرار بگیرند، خدمات رسانی به آنها را متوقف کرده‌اند.

دولت چین هم اعلام کرد در واکنش به آنچه که «تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه» علیه روابط تجاری «عادی» می‌خواند، «اقدامات لازم» را اتخاذ خواهد کرد.

بسته تحریمی ایالات متحده نزدیک به ۳۰۰ نهاد در روسیه، چین و سایر کشورها را هدف قرار می‌دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • نسل جدید تلفن‌های ثابت ویژه کسب و کارها
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • تماس تلفنی پوتین و امامعلی رحمان
  • قرارداد میلیاردی اتحادیه اروپا با لبنان برای مهار مهاجران
  • انتقاد وزیر خارجه اسرائیل از رئیس‌جمهور کلمبیا
  • دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند