Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس عراقی، رئیس‌جمهور کشور را در پرونده معرفی نخست‌وزیر جدید عراق، مطیع اوامر دولت آمریکا توصیف کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «حسین الکنانی» تحلیل‌گر سیاسی عراقی، «برهم صالح» رئیس‌جمهور کشورش را در مسئله انتخاب نخست‌وزیر جدید، تحت فشار دولت آمریکا  دانست و از تلاش واشنگتن برای انتخاب نخست‌وزیری منطبق بر معیارهای خود انتقاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: برهم صالح مطیع مطلق دولت آمریکاست و خواست آن را در عراق اجرا می‌کند. وی بارها، نامزد پیشنهادی فراکسیون بزرگتر پارلمان برای نخست‌وزیری را رد کرده و از معرفی آن به عنوان نخست‌وزیر، خودداری کرده است.

الکنانی توضیح داد که بحران سیاسی ایجاد شده در کشور، حاصل نقض قانون اساسی از سوی صالح است به ویژه که وی از اختیار لازم برای انتخاب نخست وزیری که می‌خواهد، برخوردار نیست. رئیس‌جمهور عراق دولت را ناکام گذاشته است و نامزدهای پیشنهادی فراکسیون بزرگتر را برای جلب رضایت دولت آمریکا، رد می‌کند. واشنگتن نیز تلاش دارد شخصیتی منطبق بر معیارها و منافع خود نخست وزیر شود که این امر خطری برای روند سیاسی عراق به شمار می‌رود.

برهم صالح از سال ۱۹۷۶ میلادی تا سپتامبر ۲۰۱۷ میلادی، یکی از اعضای حزب اتحاد میهنی کردستان به رهبری جلال طالبانی بود اما پس از اختلاف با رهبران این حزب، سرانجام در سپتامبر ۲۰۱۷ میلادی، از تمامی پست‌های حزبی در اتحادیه میهنی کناره‌‌گیری کرد و ائتلافی به نام «ائتلاف برای دموکراسی و عدالت» (من أجل الدیمقراطیة والعدالة)، را تشکیل داد. اما پس از آنکه موضوع ریاست‌جمهوری عراق طرح شد، وی بار دیگر به اتحادیه میهنی پیوست تا نامزد این حزب برای تصدی پست ریاست‌جمهوری باشد. هرچند که در آن زمان نیز «هیرو ابراهیم» همسر مرحوم جلال طالبانی و از رهبران حزب اتحادیه میهنی اعلام کرد که از صالح برای ریاست‌جمهوری حمایت نمی‌کند و موافق ریاست‌جمهوری «فواد حسین» است.

اما سرانجام برهم صالح با کسب ٢١٩ راى از ٢٧٠ نماینده حاضر در جلسه راى‌گیرى پارلمان عراق، رسما به عنوان رئیس‌جمهور این کشور، انتخاب شد.

در پی تظاهرات‌های مردمی عراق در اعتراض به فساد، بیکاری و نقصان خدمات‌رسانی و ناکارآمدی دولت‌های متوالی در کشور که از ماه اکتبر سال گذشته میلادی آغاز شد، «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر منتخب مردم عراق، استعفا کرد و قرار شد، فراکسیون بزرگتر، نامزد جدیدی را برای تصدی این پست معرفی کند. اما برهم صالح، به طور مستمر در این مسیر، مانع‌تراشی کرد و نامزدهای مختلف پیشنهادی فراکسیون بزرگتر را رد کرد تا اینکه، 12 بهمن گذشته، به معرفی «محمد توفیق علاوی» به عنوان مامور تشکیل کابینه جدید عراق، رضایت داد اما وی نیز، اول مارس به دلیل مانع‌تراشی‌های متعدد در مسیر انتخاب وزرای کابینه، انصراف داد و هنوز انتخاب نخست‌وزیر جدید عراق در هاله‌ای از ابهام است.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: عراق آمریکا قانون اساسی واشنگتن انتخاب نخست وزیر فراکسیون بزرگتر ریاست جمهوری رئیس جمهور برهم صالح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۹۵۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران

تین نیوز

4 کشور منطقه (ترکیه، عراق، امارات و قطر) برای ساخت مسیر جدید ترانزیتی اتصال اروپا به خاورمیانه توافق کردند.

به گزارش تین نیوز به نقل از عصرایران، مقامات عراق، ترکیه، قطر و امارات، یادداشت توافق برای ساخت مسیر ترانزیتی "راه توسعه" امضا کردند. این مسیر، اروپا را از طریق خاک ترکیه و عراق، به خلیج فارس متصل می کند. این مسیر از ایران عبور نمی کند.

امضای این یادداشت توافق روز دوشنبه توسط وزیران 4 کشور ترکیه، عراق، امارات و قطر در حضور سران ترکیه (اردوغان) و عراق (السودانی) در بغداد انجام شد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در سفر رسمی دیروز دوشنبه به بغداد و اربیل سفر کرد. این اولین سفر رئیس جمهوری ترکیه به عراق بعد از 13 سال بود.

این یادداشت توافق از طرف عراق توسط وزیر حمل و نقل (رزاق محیبس)، از طرف ترکیه توسط وزیر حمل و نقل و زیرساخت ( عبدالقادر اورال اوغلو)، از طرف قطر توسط وزیر حمل و نقل ( جاسم بن سیف السلیتی ) و از طرف امارات توسط وزیر انرژی و زیرساخت (سهیل محمد المزروعی) امضا شد.

دفتر نخست وزیر عراق اعلام کرد این پروژه به دستیابی به یکپارچگی اقتصادی و تلاش برای اقتصاد پایدار بین شرق و غرب، به تحریک رشد اقتصادی و تقویت روابط همکاری های منطقه ای و بین المللی کمک خواهد کرد. همچنین این طرح در مسیر افزایش تجارت بین المللی، تسهیل تحرک و فعالیت های اقتصادی، تجارت و ایجاد یک مسیر جدید حمل و نقل رقابتی و افزایش رونق اقتصادی بازرگانی کمک می کند.

امضای یادداشت توافق میان وزیران 4 کشور برای طرح راه توسعه - قصر جمهوری - بغداد

نخست وزیر عراق هم گفت: راه توسعه تنها کوتاه کردن فاصله نیست، بلکه به پل ارتباطی میان مردم و فرهنگ‌های منطقه تبدیل می‌شود و از امنیت و ثبات در منطقه حمایت می‌کند. وی افزود: این یادداشت تفاهم شامل اقدام کشورهای امضا کننده برای تعیین چارچوب های لازم برای اجرای طرح راه توسعه است.

راه توسعه

"راه توسعه" شامل دو مسیر زمینی خودرویی و راه آهن است که جنوب ترکیه را از نقطه مرزی فیشخاپور کردستان عراق به جنوب این کشور (بصره - بندر فاو) به خلیج فارس متصل می کند. این نزدیک ترین و سریع ترین مسیر اتصال اروپا به خلیج فارس است که از خاک ترکیه و عراق می گذرد.

فیشخاپور مرز کردستان عراق و جنوب ترکیه و در نزدیکی مرز سوریه است.

وزیر حمل و نقل و زیرساخت های ترکیه ( عبدالقادر اورالوغلو) روز یکشنبه گفت: با تکمیل پروژه "راه توسعه" که از ترکیه و عراق می گذرد، روند حمل و نقل کالا را 25 روز کاهش می یابد.
وی توضیح داد: حرکت کشتی‌های عبوری از کانال سوئز 35 روز و از جنوب افریقا بیش از 45 روز طول می‌کشد اما اگر راه توسعه تکمیل شود، این زمان به 25 روز کاهش می‌یابد.

عراق سال گذشته هزینه این طرح را  17 میلیارد دلار اعلام کرد.

امضای یادداشت توافق میان وزیران 4 کشور برای طرح راه توسعه - قصر جمهوری - بغداد

این مسیر ترانزیتی برای انتقال کالا میان ترکیه و کشورهای جنوب خلیج فارس است اما می تواند بخشی از مسیر اتصال شرق - غرب جهان نیز باشد. این مسیر همچنین می تواند به عنوان جایگزینی برای مسیر کنونی کانال سوئز و دریای سرخ مطرح شود.

با درگیری های ارتش امریکا و حوثی های یمن (انصارالله) در دریای سرخ و تنگه باب المندب، راه توسعه، از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.

این مسیر از طریق جاده زمینی و راه آهن، جنوب ترکیه را به جنوب عراق و خلیج فارس متصل می کند.
 طول جاده زمینی و راه آهن در داخل عراق 1200 کیلومتر است.
 هزینه پروژه حدود 17 میلیارد دلار است. 10.5 میلیارد دلار برای ساخت راه آهن برقی و 6.5 میلیارد دلار برای جاده زمینی است.
این پروژه در 3 مرحله تکمیل می شود که مرحله اول در سال 2028، مرحله دوم در سال 2033 و مرحله سوم در سال 2050 به پایان می رسد.
این پروژه در مرحله اول 100 هزار فرصت شغلی و پس از اتمام، یک میلیون شغل ایجاد می کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دولت انتقالی هائیتی در بحبوحه آشوب باندهای خلافکار آغاز به کار کرد
  • معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی فرنگی نوجوانان جام صفوی
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • دستگیری عامل قدرت نمایی در درمانگاه قدیم دارخوین
  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی