Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-09@00:25:15 GMT

دادوستد ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی بورس کالا در ۱۱ ماه

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۹۶۰۰۴

دادوستد ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی بورس کالا در ۱۱ ماه

کارنامه عملکرد ۱۱ ماه گذشته بورس کالا در حالی منتشر شد که آمارها از ثبت ارزش معاملاتی بیش از ۱۵۱ هزار و ۹۳۰ میلیارد و ۵۹۲ میلیون تومان در بازارهای فیزیکی، مشتقه و نیز بازار مالی حکایت دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کارنامه عملکرد ۱۱ ماه گذشته بورس کالا در حالی منتشر شد که آمارها از ثبت ارزش معاملاتی بیش از ۱۵۱ هزار و ۹۳۰ میلیارد و ۵۹۲ میلیون تومان در بازارهای فیزیکی، مشتقه و نیز بازار مالی حکایت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس در بازه زمانی یاد شده بازار فیزیکی با سهم ۸۱ درصدی بیشترین تاثیر را در تحقق این ارزش معاملاتی در پی داشته است و بازارهای مشتقه و مالی بورس کالا نیز به ترتیب سهم ۱۵ و ۴ درصدی را در ثبت این رقم به خود اختصاص داده اند.

بازار فیزیکی ۱۲۳ هزار میلیارد تومانی شد

این در حالی است که در این مدت ارزش معامله ۲۳ میلیون و ۸۵۶ هزار و ۸۶۶ تن انواع کالا در بازار فیزیکی به رقم ۱۲۳ هزار و ۳۸۳ میلیارد و ۸۴ میلیون تومان رسید تا در مقایسه با حجم و ارزش معاملات طی دوره مشابه سال گذشته به ترتیب ۶.۲ و ۵۹ درصد افزایش یابد. همچنین در این تالار سهم معاملات سلف نسبت به دوره مشابه سال قبل با رشد ۱۶.۴ درصدی در حجم رو به رو شد و حجم معاملات نقدی نیز ۳ درصد کاهش یافت.

رشد حجم و ارزش معاملات تالار صنعتی و معدنی

این گزارش می‌افزاید: آمار معاملات منتهی به پایان بهمن ماه امسال حاکی از ثبت رشد ۲۶.۶ و ۹۰ درصدی حجم و ارزش معاملات تالار محصولات صنعتی و معدنی است. به طوری که در بازه مذکور بیش از ۸ میلیون و ۶۲۵ هزار تن انواع محصولات صنعتی و معدنی به ارزشی حدود ۵۴ هزار و ۲۰ میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفته است. به این ترتیب، این تالار ۳۶.۲ درصد از حجم کل و ۴۳.۸ درصد از ارزش کل معاملات بازار فیزیکی بورس کالا را به خود اختصاص داد.

علاوه بر این در این تالار بیش از ۹۳.۵ درصد حجم معاملات مربوط به دادوستد محصولات فولادی بود؛ به‌طوری که بیش از ۸ میلیون و ۶۱ هزار تن انواع فولاد در قالب معاملات سلف، نقد و نسیه دادوستد شد. آلومینیوم، مس، سنگ آهن، روی، سرب و انواع کنسانتره فلزات گرانبها از دیگر محصولاتی بودند که در بازه زمانی مورد بررسی در این تالار مورد معامله قرار گرفتند.

تالار محصولات کشاورزی

از سوی دیگر در ۱۱ ماه امسال بیش از ۴۰۵۱ تن محصول کشاورزی به ارزشی بیش از ۹ میلیارد و ۳۵۸ میلیون تومان مورد معامله قرار گرفت که شامل معامله ۵۷ کیلوگرم زعفران و ۴۰۵۱ تن خرما بود. البته عمده برنامه بورس کالا طی سال جاری در حوزه کشاورزی به ابزارهای مالی اختصاص داشت که شاهد معاملات موفق زعفران، پسته و زیره سبز در بازارهای مالی هستیم.

یک سوم ارزش معاملات در اختیار پتروشیمی‌ها

بر اساس آمار معاملات منتهی به پایان بهمن ماه امسال بیش از ۴ میلیون و ۲۲۶ هزار تن انواع محصولات پتروشیمی نیز در بورس کالا خرید و فروش شد و معامله این حجم کالا در حالی ارزشی بیش از ۳۸ هزار و ۴۲۳ میلیارد و ۲۴۷ میلیون تومان را رقم زد تا این تالار سهم ۳۱.۱ درصدی را از کل ارزش معاملات بازار فیزیکی کسب کند. همچنین، در این تالار معامله گران شاهد رشد ۴۳ درصدی ارزش معاملات بودند.

در تالار محصولات پتروشیمی بیش از دو میلیون و ۹۶۹ هزار تن مواد پلیمری، بیش از یک میلیون و ۲۵۶ هزار تن مواد شیمیایی و ۵۸۰ تن انواع گاز و خوراک گازی مورد معامله قرار گرفت.

گردش ۱۱ میلیون تنی فرآورده های نفتی

در تالار فرآورده های نفتی بورس کالا نیز در این مدت نزدیک به ۱۱ میلیون تن انواع کالا مورد معامله قرار گرفت که بیش از ۴۵ درصد از حجم کل معاملات بازار فیزیکی را از آن خود کرد. ارزش معاملات مذکور نیز در حالی به ۳۰ هزار و ۱۹۲ میلیارد و ۳۲۷ میلیون تومان افزایش یافت که این رقم نزدیک به یک چهارم ارزش کل معاملات این بازار را تشکیل می داد. به این ترتیب، حجم و ارزش معاملات در تالار مذکور در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته به ترتیب با رشد ۱۶ و ۵۵ درصدی رو به رو شد.

دادوستد نزدیک به پنج میلیون تن وکیوم باتوم، چهار میلیون و ۲۰۹ هزار تن قیر و یک میلیون و ۲۷۷ هزار تن لوب کات نیز از مهمترین معاملات انجام شده در ۱۱ ماهه در تالار فرآورده های نفتی بود. همچنین، محصولاتی از جمله روغن، گوگرد، سلاپس واکس و عایق رطوبتی نیز در این تالار عرضه و معامله شدند.

تغییرات مثبت نماگرهای تالار فرعی

همچنین بررسی آمار معاملات ۱۱ ماه گذشته بورس کالا حاکی از رشد ۵۴ و ۷۳.۷ درصدی حجم و ارزش معاملات تالار فرعی بورس کالا بود؛ به طوری که در این تالار ۸۹ هزار و ۲۲۴ تن کالا مورد دادوستد قرار گرفت و ارزش ۴۷۰ میلیارد و ۱۹۴ میلیون تومانی برای آن ثبت شد. براین اساس، انواع فولاد، محصولات معدنی، پلیمری، شیمیایی، ضایعات و برخی محصولات کشاورزی از کالاهای معامله شده در تالار فرعی بودند.

کارنامه طلایی شمش طلا در تالار نقره ای

معاملات طلایی بورس کالا نیز به معامله ۴۹۳ کیلوگرم شمش طلا افزایش یافت و ارزش ۲۶۸ میلیارد و ۳۶ میلیون تومانی برای آن رقم خورد تا این معاملات از نظر حجم و ارزش، با رشد ۳۲۹ و ۵۷۹ درصدی نسبت به دوره مشابه سال ۱۳۹۷ همراه شود.

بازار مشتقه در قبضه قراردادهای آتی

همچنین آمارها همچنین بیانگر این است که ارزش معاملات بازار مشتقه طی ۱۱ ماهه امسال به ۲۲ هزار و ۹۱۲ میلیارد و ۷۰۲ میلیون تومان رسید و در مجموع، معامله گران شاهد انعقاد تعداد ۱۳ میلیون و ۷۷۴ هزار و ۳۴۴ قرارداد آتی و اختیار معامله بودند.

در این مدت معامله‌گران بیش از ۱۳ میلیون و ۷۲۲ هزار قرارداد آتی را نیز به ارزشی حدود ۲۲ هزار و ۷۹۵ میلیارد و ۶۳۹ میلیون تومان منعقد کردند که این حجم قرارداد منعقده بازار مشتقه را در قبضه خود درآورد. به این ترتیب، ارزش معاملاتی این تعداد قرارداد منعقده، ۱۵ درصد از ارزش کل معاملات این بورس را تشکیل داد.

رشد ۲۱۳ درصدی حجم قراردادهای اختیارمعامله نیز از دیگر نکات قابل توجه و مثبت کارنامه عملکرد ۱۱ ماهه بورس کالا بود. به طوری که معامله گران بازار مشتقه بیش از ۵۲ هزار قرارداد اختیار معامله را در حالی منعقد کردند که ارزش آن با رشد ۱۰۹ درصدی به حدود ۱۱۷ میلیارد تومان رسید.

بازار ۵۶۰۰ میلیارد تومانی ابزارهای مالی

به گزارش کالاخبر، آمارهای موجود در کارنامه ۱۱ ماهه بورس کالا نشان می دهد که ارزش معاملات در بازار ابزارهای مالی نیز رقمی بیش از ۵ هزار و ۶۳۴ میلیارد و ۵۷۲ میلیون تومان ثبت شد.

در بازار ابزارهای مالی بورس کالا نیز در حالی بیش از ۲۱ میلیون و ۶۳۶ هزار اوراق سلف موازی استاندارد خرید و فروش شد که ارزش ۸۱۳ میلیارد و ۹۷ میلیون تومانی نیز برای آن به ثبت رسید. حجم معاملات گواهی سپرده کالایی نیز به ۵۷ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۹۸۹ ورقه بهادار مبتنی بر کالا رسید و ارزش آن با افزایش ۹۳ درصدی بیش از سه هزار و ۳۵۲ میلیارد و ۷۳۷ میلیون تومان ثبت شد.

سرمایه گذاران بازارهای کالایی بیش از ۷۴۹ میلیون و ۸۸۳ هزار واحد سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر کالا را نیز دادوستد کردند. در جریان این معاملات ارزش یک هزار و ۴۶۸ میلیارد و ۷۳۸ میلیون تومانی محقق شد./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: بورس کالای ایران بورس کالا بورس مورد معامله قرار گرفت حجم و ارزش معاملات دوره مشابه سال میلیون تومانی معاملات بازار ارزش معاملاتی میلیارد تومان ابزارهای مالی بورس کالا نیز بازار فیزیکی میلیون تومان معامله گران بازار مشتقه کل معاملات تن انواع ۱۱ ماهه هزار تن ۱۱ ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۹۶۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انرژی و کارگر را با دلار ۱۵هزار تومانی دریافت میکنند اما ارز را میخواهند ۶۰هزار تومان بفروشند

برادران نامه‌ ۱۰ انجمن صنعتی درباره نرخ ارز را منتسب به جریان تورم‌ساز خواند و گفت: انرژی و کارگر را با دلار ۱۵هزار تومانی دریافت می‌کنند اما ارز را می‌خواهند ۶۰هزار تومان بفروشند

به گزارش ایسنا، محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در گفتگو با ایسنا در واکنش به نامه اخیر برخی تولیدکنندگان بزرگ کشور به مقام معظم رهبری درخصوص بازگشت ارز صادراتی و فروش آن به نرخ بالاتر از نیما با تاکید براینکه این نامه جای ابهام دارد، اظهار کرد: در واقع اینها جریان تورم ساز کشور هستند. جریان تورم گرایی که سومدیریت خود را با کاهش پول ملی تنظیم می‌کنند. اینها شرکت‌هایی هستند که برخی از آنها به جای اینکه به بهره‌وری تولید فکر کنند هر ساله در این فصل با بازی با صورت های مالی و قیمت سازی، سودهای کلان گزارش می‌کنند؛ مثلا شرکتی که سال گذشته 105 همت سود گزارش کرده است چرا باید چنین نامه‌ای بنویسد؟

اگر صنایع پایین دست این موضوع را مطرح می‌کردند مشکلی نیست

وی ادامه داد: به عنوان نمونه انجمن نساجی یا صنعت کفش که این نامه را امضا کردند باید بررسی شوند که آیا اساسا ارزی آورده‌اند که در کانال 40 هزار تومان فروخته باشند؟ اینها که ارز خود را در کانال های بالاتر می‌فروشند.

برادران تصریح کرد: شرکتی که تولیدش کمتر شده چرا سودش زیاد شده است؟ این سوال بنده باعث ناراحتی بسیاری شده بود، اما واقعا 105 همت سود چه معنایی می‌دهد؟‌ اصلا چه مشکلی بزرگی وجود داشت که به رهبری نامه نوشته‌اند؟‌ از این بیشتر می‌خواستند سود کنند؟ اگر صنایع پایین دست این موضوع را مطرح می‌کردند مشکلی نیست اما نه صنایع بالادست.

معاون صنایع عمومی وزیر صمت با اشاره به دخالت بی‌مورد بورس کالا در این موضوع، تاکید کرد: بورس کالا یک شرکت خصوصی است و نباید در حوزه سیاست‌گذاری دولت وارد شود که در این صورت تخلف آن محرز است. بورس کالا کارمزدش را بگیرد تا در آن بستر معاملات صورت بگیرد.

چرا حقوق مالکانه دولت را با نرخ 60 هزار تومان نمی‌دهند؟

وی تصریح کرد: سهامدار بورس کالا شرکت مس است و معلوم است این شرکت یا شرکت فولاد می‌خواهند بیشتر بفروشند. اینها می‌خواهند بیشتر سود کنند و به همین دلیل چنین کاری کرده‌اند. تصور کنید شرکت فولاد در سال گذشته 108 همت سود کرده است؛ از جیب مردم و از جیب زنجیره پایین دست مثل لوازم خانگی که باید سود می‌کرد اما در واقع با خام فروشی سود کرده است! در حال حاضر هم کالا را داخل کشور گران‌تر می‌فروشند و حالا می گویند ارز صادراتی را با نرخ بالاتر بفروشیم!

برادران ادامه داد: آقایان انرژی را با دلار 10 هزار تومان، نیروی انسانی را با دلار 15هزار تومان و بنزین را با دلار هزار تومان می‌گیرند؛ بعد کالا را با نرخ 50 هزار تومان بفروشند؟ چرا باید اینگونه باشد؟ مگر اینکه بگوییم حقوق مالکانه دولت را با نرخ 60 هزار تومان پرداخت کنند و همینطور انرژی و ... را سپس در این شرایط ارز صادراتی را با نرخ 60 هزار تومان بفروشند. 

چرا هر سال در اردیبهشت ماه جریان‌سازی می‌کنند؟

به گفته معاون صنایع عمومی وزارت صمت، متوسط مواد اولیه این شرکت‌ها کمتر از 30 هزار تومان است؛ مگر حقوق نیروی انسانی را با دلار 60 هزار تومانی می‌دهند که می خواهند ارز صادراتی خود را بالا بفروشند؟!

وی با تاکید براینکه جریانی پشت پرده است که هر سال اردیبهشت ماه جریان سازی می‌کنند و امسال بورس کالا هم ایدئولوگ آنها شده است، تصریح کرد: رهبری قبلا پاسخ اینها را داده‌اند که شرکت های بزرگ دولتی که مواد اولیه را از دولت می‌گیرند چرا برنامه‌ها و سیاست‌های خود را با دلار تلگرامی تنظیم می‌کنند؟

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این افراد بازنده بزرگ بورس هستند
  • گزارش روزانه بورس ۱۹ اردیبهشت/ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • انرژی و کارگر را با دلار ۱۵هزار تومانی دریافت میکنند اما ارز را میخواهند ۶۰هزار تومان بفروشند
  • ریزش بیش‌از هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • گزارش روزانه بورس ۱۸ اردیبهشت؛ شاخص کل ۷ هزار واحد ریخت
  • کاهش ۷ هزار و ۶۴۸ واحدی شاخص کل بورس
  • افت بیش‌ از ۲ هزار واحدی شاخص کل بورس در شروع معاملات
  • گزارش روزانه بورس ۱۷ اردیبهشت؛ شاخص کل ۲۰ هزار واحد ریخت
  • افت بیش‌از ۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس در شروع معاملات
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس