Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@02:28:48 GMT

دفن اصولی پسماندهای عفونی موضوع مهمی است

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۹۷۶۷۶

دفن اصولی پسماندهای عفونی موضوع مهمی است

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: یکی از نکاتی که این روزها در حوزه مقابله با ویروس کرونا باید مورد توجه قرار گیرد بحث دفن اصولی پسماندهای عفونی است.

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران  عصر امروز در نشست خبری مجازی خود گفت: اداره کل محیط زیست به صورت مستقل کار خاصی را انجام نداده است اما به عنوان همکار با سازمان دیگر همکاری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم بحث پسماندها و نحوه دفن آنها بوده است که بخشی از آن پسماندهای عفونی است.

انصاری افزود: همچنین موضوع بازدید از اسکان های کارگری با توجه به اینکه این افراد در معرض خطر بیشتری بودند مورد توجه قرار گرفته و ضروری قلمداد شد.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: برنامه های مناسبتی محیط زیست را تعطیل کرده ایم تا از 

وی خاطرنشان کرد: همچنین اقدام به تولید محتوای آموزشی مجازی کردیم تا بدون نیاز به برقرار ارتباط چهره به چهره به مردم محتوای آموزشی داده شود.

انصاری با اشاره به این مطلب که همزمان با شروع بحث ضدعفونی و گندزدایی با شوینده های بر پایه کلر عده ای دوست داران محیط زیست این موضوع را به ضرر محیط زیست دانستند گفت: واقعیت این سات که این دستورالعمل از سوی شهردار یتدوین نشده است و این تصمیم وزارت بهداشت بوده است.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: شهرداری تهران فقط موظف به اجرای پروتکل ها و دستورالعمل ها است و مصرف بهینه از این مواد حائز اهمیت است.

وی گفت: موضوع دیگر بحث انتقال کرونا از حیوانات به انسانهاست که ما در تماس با وزارت بهداشت به این نتیجه رسیدیم که هنوز شواهدی برای وجود این انتقال به دست نیامده است اما توصیه این است که تماس ها کنترل شده باشد.

انصاری افزود: فعالان حقوق حیوانات یک سری گلایه داشتند نسبت به برخی از بنرهایی که در شهر نصب شده بود و آن را مخالف حقوق حیوانات می دانستند حال آنکه این متن‌ها برگرفته از توصیه های وزارت بهداشت و همچنین سازمان بهداشت جهانی بوده است.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران  ادامه داد: از این رو و صرفا برای آنکه به این دغدغه دوست داران حیوانات هم احترام گذاشته بشود این بنرها که همچنانا تاکید می کنم محتوای حیوان ستیز نداشت از سطح شهر تهران جمع آوری شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مقررات جدیدی در حوزه زیست محیطی مصوب شده است یا خیر گفت: ما توصیه های کلانی در حوزه کرونا داشته ایم که همان عدم تردد است و این توصیه خیلی کلی است به خصوص اینکه چند روز ناسالم هوا هم در چند روز اخیر داشته ایم.

انصاری تصریح کرد: توصیه کلان دیگر دفن اصولی پسماندهای عفونی است که از شهروندان خواهش کردیم تا اقلامی مانند ماسک و دستمال و دستکش را در کیسه های دربسته جداگانه ای قرار دهند.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ادامه داد: ایام پایان سال و خانه تکانی را شاهدیم و تقاضا می کنیم در استفاده از مواد شوینده و ضدعفونی کننده احتیاط کنند و باعث آسیب رساندن به خود نباشند.

وی افزود: بهتر است در صورت اصرار به استفاده از مواد ضدعفونی کننده پنره ها باز باشد تا جریان هوا وجود داشته باشد و عاملی برای مسمومیت تنفسی نشود.

انصاری به دلیل آلودگی هوای روزهای اخیر هم اشاره کرد و گفت: ما در این روزها شاهد پدیده اینورژن بودیم و از سوی دیگر افزایش ذرات معلق را داشتیم و شاید یکی از دلایل غیر از پدیده اینورژن موضوع تردد خودروهای دیزلی باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست شهرداری تهران توسعه پایدار نشست خبری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران پسماندهای عفونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۹۷۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

همشهری آنلاین- سیدمحمد فخار: میزان پساب روزانه کارواش‌ها معادل آب مصرفی 11500نفر است و باید برای کنترل این میزان آب و تصفیه آن اقدام فوری و جدی صورت گیرد.

هم‌اکنون مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی ۲۶۳واحد از کارواش‌ها در تهران در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده است. طی سال‌های گذشته، واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی براساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیأت وزیران در ۲۷اسفند سال ۱۴۰۱، همه واحدهای خدماتی درصورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند.

کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط‌زیست تهران قرار دارند. رئیس اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران با اعلام خبر شناسایی ۱۶۲کارواش آلاینده در پایتخت طی سال گذشته می‌گوید: پساب این حرفه مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی است که باید با آن برخورد شود.
به‌گفته الهه بیگی، اداره‌های محیط‌زیست شهرستان‌های استان تهران، کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آنها را بررسی می‌کنند و اگر در بازدید متوجه آلایندگی شوند، به صاحبان کارواش اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از 2هفته است. اگر این کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. او ادامه داد: اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط‌زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود. این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلایندگی آنها تشخیص داده‌می‌شود، هر 3ماه اطلاعات‌شان در سامانه جامع بارگذاری و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

استانداردسازی کارواش‌ها
براساس اعلام اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران، ۲۶۳مورد کارواش در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده اما تعداد کارواش‌های مشمول فهرست صنایع آلاینده بیش از اینهاست. عمده مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها مربوط به پساب است و اگر پساب آنها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، آلاینده محسوب می‌شود چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط‌زیست می‌شود. اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و درصورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد.
بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آنهاست، چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است. براساس بازدیدهای انجام‌شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته و اغلب آنها به استانداردهای محیط‌زیستی واقف هستند، چراکه در اخطاریه‌های صادرشده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب را باید داشته باشند.

مکث
ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

طبق اطلاعات سامانه بهداشت محیط کسب‌وکار، میزان آب مصرفی در کارواش‌ها بین ۱۵۰‌تا۴۰۰لیتر به ازای هر ماشین تخمین زده می‌شود. هم‌اکنون بالغ بر ۳۰۰کارواش در سطح شهر تهران با احتساب تولید میانگین پساب روزانه هر واحد 5هزار لیتر و در مجموع روزانه بیش از 1.5میلیون لیتر پساب آلوده به منابع پذیرنده کلانشهر تهران اضافه می‌کنند. به این ترتیب سالانه 547میلیون لیتر پساب وارد محیط‌زیست می‌شود که این رقم اندازه نصف دریاچه چیتگر است. به دیگر سخن کارواش‌های تهران هر 2سال حجمی اندازه یک دریاچه چیتگر پساب آلوده وارد محیط‌زیست این شهر می‌کنند و باید هرچه سریع‌تر به آن رسیدگی شود.

کد خبر 850361 برچسب‌ها تهران محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • پساب ۲ سال کارواش‌های تهران به اندازه دریاچه چیتگر | ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • کاندیداهای حوزه انتخابیه ری به بررسی مشکلات شهر پرداختند
  • برزیل به تهران می‌آید و کل فوتسال را تکان می‌دهد!
  • توسعه پایدار بر مبنای حفاظت محیط زیست صورت گیرد
  • توسعه پایدار در گرو حفظ محیط زیست است
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • تعیین تکلیف سایت جدید پسماندهای بیمارستانی کرمانشاه در گام‌ نهایی