Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد نظرپوربا بیان اینکه مردم با خیالی آسوده در شرایط فعلی می‌توانند شیر مصرف کنند اظهار کرد: بهترین نوع شیر، شیر پاستوریزه کم‌چرب است و هیچ نگرانی برای مصرف شیر پاستوریزه در برابر بیماری کرونا وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه در تهیه شیرهای پاستوریزه و استرلیزه بسته‌بندی شده، تمام اصول بهداشتی رعایت می‎شود افزود: هنگام بسته‌بندی در معرض هوا قرار نمی‌گیرد، بنابراین ویروس نمی‌تواند بر شیرهای پاستوریزه و استرلیزه تأثیرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه در استان همدان ۳۷۰ هزار رأس گاو و گوساله اصیل، دو رگ و بومی وجود دارد و تعداد یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار رأس گوسفند و ۱۵۰ هزار رأس بز داریم افزود: برنامه تولید شیر خام استان در سال ۹۸ حدود ۳۷۰ هزار تن بوده که ۲۰۰ هزار تن آن به مصرف داخل می‌رسد و میزان مازاد مصرف ۱۷۵ هزار تن است.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف شیر در کشور و به تبع آن استان ما پایین است تصریح کرد: سرانه مصرف شیر خام در دنیا ۱۶۰ کیلوگرم است در حالی که در ایران به ۱۱۵ کیلوگرم در سال به ازای هر نفر می‌رسد.

نظرپور با بیان اینکه می‌دانیم که زندگی با شیر آغاز می‌شود و تنها غذایی است که تا پایان عمر مصرف مداوم آن توصیه می‌شود ادامه داد: بین علوم مرتبط با تغذیه انسان شیر و فرآورده‌های آن به عنوان ماده حیاتی و ارزشمند از جایگاه مهمی برخوردار است.

وی تصریح کرد: اهمیت مصرف مستمر و کافی شیر و فرآورده‌های آن منجر به افزایش طول عمر، بازده جسمی و فکری، تولید انرژی، رشد مطلوب بدن، سلامت بافت‌های عصبی، افزایش قد، تنظیم فشار خون، ارتقا هوش و قدرت یادگیری و استحکام استخوان‌ها  می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه شیر غذایی بدون جایگزین است تصریح کرد: «شیر یعنی زندگی» بنابراین نباید زندگی را از خود و فرزندانمان دریغ کنیم اما متأسفانه نسبت به مصرف آن بی‌توجهی می‎شود.

وی  ادامه داد: متخصصین تغذیه در هرم استاندارد غذایی مصرف روزانه دو تا چهار واحد شیر و فرآورده‌های آن را توصیه کردند.

نظرپور با اشاره به اینکه بنابراین فرهنگسازی و تغییر الگوی شیر ضروری است و باید به همت بخش خصوصی و دولتی این اقدام صورت گیرد تصریح کرد: براساس استانداردی که وزارت بهداشت تعیین کرده، باید در یک دوره ۱۰ ساله، به مصرف ۱۶۰ کیلوگرم شیر به ازای هر فرد برسیم تا سلامت هر خانوار ایرانی تأمین شود.

وی با بیان اینکه توجه به اصلاح الگو و افزایش مصرف آن و نقش این ماده مغذی در سلامت جامعه، اهمیت بسیار دارد ادامه داد: هم اکنون ۷ میلیون ایرانی در معرض پوکی استخوان قرار دارند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: برآورد تقریبی سرانه مصرف روزانه برای هر نفر ماده پروتئینه شیر ۱۰۰ گرم، ماست ۱۰۰ گرم، پنیر ۵۰ گرم، کره ۲۵ گرم، دوغ، بستنی، خامه و کشک ۵۰ گرم است.

وی با بیان اینکه  ویتامین D شیر، سلول‌های سفید دستگاه تنفسی را تحریک و ریه‌ها را از آلودگی محافظت می‌کند گفت: پروبیوتیک‌های موجود در لبنیات سیستم دفاعی بدن را فعال کرده و فلور گوارشی بدن را تنظیم می‌کند.

نظرپور با اشاره به اینکه با مصرف یک لیوان شیر در روز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کاهش می‌یابد اظهار کرد: لاکتوفرین شیر عامل طبیعی ضد ویروس و ضد باکتری قدرتمند بوده و آنتی اکسیدان‌های بالای شیر در کنار ویتامین E به بدن جهت پیشگیری از عفونت‌ها و سرطان کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه با مصرف شیر اسیدیته بدن کاهش می‌یابد و سلامتی بدن تضمین می‌شود افزود: شیر یا طلای سفید، بدن را در برابر ابتلا به بیماری‌های ویروسی محافظت می‌کند همچنین هیستیدین شیر موثرترین اسیدآمینه برای تکثیر و تولید لنفوسیت‌ها است که وظیفه از بین بردن سلول‌های آلوده به ویروس را بر عهده دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تأکید کرد: لایزین شیر حیاتی‌ترین پروتئین برای تقویت سیستم دفاعی بدن به منظور مبارزه با پاتوژن‌ها و ویروس‌ها است.

وی با بیان اینکه میزان تولید روزانه شیر خام در استان یک هزار و ۲۷ تن است خاطرنشان کرد: از این میزان ۱۱۶ تن خودمصرفی دام‌ها، جذب کارخانه‌های لبنی داخل و خارج استان ۵۷۰ تن است.

نظرپور با اشاره به اینکه مهمترین بیماری‌هایی که از طریق شیر خام به انسان انتقال می‌یابد، تب مالت، سل، لیستریوز، سالمو نلوز، اسهال‌های خونی، ناراحتی‌های گوارشی است گفت: شهروندان برای حفظ سلامت بدن به مصرف شیر پاستوریزه مبادرت ورزند.

48

کد خبر 1362574

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان همدان سرانه مصرف مصرف شیر شیر خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۹۸۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است

اگر کلسیم کافی دریافت نکنید، ممکن است در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان باشید. این یک بیماری جدی است که با افزایش سن استخوان‌های شما را ضعیف و شکننده می‌کند. مصرف روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم تا ۵۰ سالگی به زنان توصیه می‌شود و پس از آن نیز زنان باید ۱۳۰۰ میلی گرم کلسیم در روز مصرف کنند. مصرف روزانه توصیه شده برای مردان ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در روز تا ۷۰ سالگی و از این سن به بعد ۱۳۰۰ میلی گرم در روز است. نیاز زنان در حدود میانسالی افزایش می‌یابد، زیرا یائسگی منجر به تغییرات هورمونی می‌شود که منجر به تحلیل استخوان می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، با توجه به نیاز همیشگی بدن انسان به کلسیم، آشنایی با منابع مهم تغذیه‌ای این ماده استخوان ساز و تقویت کننده استخوان ضروری به نظر می‌رسد، در این مطلب به تعدادی از اصلی‌ترین منابع کلسیم پرداخته‌ایم.

شیر

خامه کامل یا شیر کم‌چرب را در یک رژیم غذایی متعادل بگنجانید، مگر اینکه کلسترول بالا یا بیماری قلبی دارید، در این صورت فقط انواع کم‌چرب را انتخاب کنید. ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم شیر (معادل یک لیوان شیر) حدود ۲۰۰ میلیگرم کلسیم را به بدن می‌رساند.

ماست

ماست ساده و طبیعی معمولا بهترین انتخاب است. ماست‌های «ایسلندی» یا «اسکایر» سرشار از کلسیم و پروتئین هستند. ماست ساده را با میوه‌های تازه یا یخ زده یا کمی دارچین شیرین کنید. بسیاری از انواع ماست همچنین غنی از پروبیوتیک‌ها هستند، نوعی باکتری مفید که می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند، سلامت قلب را بهبود بخشد و جذب مواد مغذی را افزایش دهد یک فنجان ۲۴۵ گرمی ماست ساده حاوی ۲۳ درصد کلسیم و همچنین مقدار زیادی فسفر، پتاسیم و ویتامین‌های B ۲ و B ۱۲ است.

پنیر

پنیر به عنوان جزیی از گروه لبنیات، منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر است. مصرف ۳۰ گرم پنیر (معادل یک قوطی کبریت) در حدود ۸ گرم پروتئین و ۲۰۰ میلی گرم کلسیم به بدن می‌رساند.

دانه‌ها

دانه‌ها مانند نیروگاه‌های تغذیه‌ای کوچک سرشار از کلسیم هستند، از جمله، کنجد، کرفس و دانه‌های چیا (این دانه‌های گیاهی مواد مغذی فراوانی دارند که برای عملکرد مغز و بدن بسیار مفید هستند). دانه‌ها همچنین پروتئین و چربی‌های سالم را تامین می‌کنند. به عنوان مثال، دانه‌های چیا سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ گیاهی هستند.

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده به لطف استخوان‌های خوراکی خود سرشار از کلسیم هستند. این ماهی‌های روغنی همچنین پروتئین با کیفیت بالا و اسید‌های چرب امگا ۳ را فراهم می‌کنند که می‌تواند از سلامت قلب، مغز و پوست شما حمایت کند.

انجیر

کلسیم موجود در انجیر به همان اندازه کلسیم موجود در شیر است. کلسیم، به‌عنوان بالابرنده تراکم استخوان شناخته‌شده است. به علاوه، پتاسیم موجود در انجیر، دفع ادراری کلسیم را کاهش می‌دهد. انجیر یکی از بهترین میوه‌ها و مواد غذایی برای افزایش تراکم استخوان است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

لوبیا و عدس

لوبیا و عدس سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی‌ها از جمله آهن، روی، فولات، منیزیم و پتاسیم هستند. برخی از انواع نیز مقادیر مناسبی کلسیم دارند، از جمله لوبیا‌های بالدار، که در یک فنجان ۱۷۲ گرمی به صورت پخته شده ۲۴۴ میلی گرم یا ۱۹ درصد از ارزش غذایی روزانه کلسیم را فراهم می‌کند.

کلم پیچ

این گیاه فوق‌العاده، غنی از کلسیم و آنتی‌اکسیدان است و به عنوان پایه‌ای برای هر سالاد، یک مکمل بی‌نظیر است. می‌توان آن را به صورت نوار‌های باریک خرد کرده و با قطعاتی از زردآلو و آوکادو مخلوط کرد و از خوردن این سالاد خوش‌طعم و رنگ به ویژه در فصل تابستان لذت برد.

بادام

در میان تمام مغزها، بادام از بالاترین میزان کلسیم برخوردار است. تنها ۲۸ گرم بادام، یا حدود ۲۳ مغز بادام، ۶ درصد از ارزش غذایی روزانه کلسیم را تامین می‌کند. بادام همچنین ۳.۵ گرم فیبر در هر۲۸ گرم و همچنین چربی‌های سالم و پروتئین دارد. علاوه بر این، بادام منبع عالی منیزیم، منگنز و ویتامین E است.

پروتئین آب پنیر

آب پنیر نوعی پروتئین است که در شیر یافت می‌شود که به‌خوبی برای مزایای سلامتی بالقوه آن مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین یک منبع پروتئین عالی و سرشار از اسید‌های آمینه سریع هضم شده است که به رشد و بازسازی عضلات کمک می‌کند برخی مطالعات حتی رژیم‌های غذایی غنی از آب پنیر را با کاهش وزن و بهبود مدیریت قند خون مرتبط کرده‌اند.

شیر سویا

شیر سویا که به ظاهر شبیه شیر است، اما در اصل مانند شیر طبیعی نیست و می‌توان آن را به عنوان یک شیر گیاهی معرفی کرد، زیرا این شیر را طی عملیاتی از دانه سویا می‌گیرند و به همین دلیل مانند شیر گاو، چربی و لاکتوز ندارد، بنابراین بهترین انتخاب برای کسانی است که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند و همچنین آن‌هایی که طعم چربی شیر طبیعی را دوست ندارند.

دیگر خبرها

  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • اندروید یا iOS ؟ کدام سیستم عامل امن‌ترین قلمرو را دارد؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان