Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از افرادی که به کمبود آهن دچار هستند خود متوجه مشکل شان نمی‌شوند. چون نشانه‌های کمبود آهن مثل احساس خستگی و سردرد، شبیه به دیگر بیماری‌های مزمن هستند.

در ادامه می‌خواهیم ببینیم چه عواملی باعث کمبود آهن می‌شوند و ریسک کم خونی ناشی از آن را چطور می‌توانیم کاهش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کم خونی ناشی از کمبود آهن

بدن شما برای تولید پروتئینی به نام هموگلوبین که در گلبول‌های قرمز وجود دارد، به آهن نیاز دارد. وقتی دچار کمبود آهن می‌شوید، از تعداد گلبول‌های قرمز خون شما کاسته می‌شود و کار رساندن اکسیژن در سرتاسر بدن به عضلات و بافت ها، برای خون سخت می‌شود.

وقتی گلبول‌های قرمز خون قادر به حمل مقادیر کافی‌ای از اکسیژن نباشند، شما دچار مشکلی به نام کم خونی می‌شوید. نشانه‌های کم خونی عبارتند از رنگ پریدگی، سردرد، سرگیجه، ضعف و تنگی نفس.

از آنجایی که خون حاوی آهن است، مشکلاتی که باعث کم شدن خون می‌شوند، می‌توانند شما را در معرض خطر کمبود آهن قرار دهند. بعضی از رایج‌ترین مشکلاتی که باعث کم شدن سطح آهن بدن می‌شوند عبارتند از:

خونریزی معده‌ای روده‌ای و مصرف بعضی داروها: یکی از اصلی‌ترین دلایل کم خونی ناشی از کمبود آهن، کاهش میزان خون بدن بر اثر بیماری‌های معده‌ای روده‌ای است مثل بیماری التهابی روده، سلیاک، سندرم روده تحریک پذیر، یا سرطان روده بزرگ.

این بیماری‌ها می‌توانند نه تنها جذب مواد مغذی مثل آهن را برای بدن شما سخت کنند بلکه اگر بیماری‌هایی مثل بیماری التهابی روده به درستی مدیریت نشوند، ممکن است دچار خونریزی در معده یا روده‌های خود شوید، مسأله‌ای که ممکن است به کاهش سطح آهن در بدن منجر شود. در واقع طبق تخمین‌ها ۲۹ درصد افراد مبتلا به بیماری کرون و ۱۷ درصد از افراد مبتلا به کولیت زخمی که هر دو جزء بیماری‌های التهابی روده محسوب می‌شوند، از کم خونی رنج می‌برند. سرطان روده بزرگ هم می‌تواند شما را در معرض خطر کمبود آهن قرار دهد، چون تومور‌های درون روده می‌توانند باعث خونریزی شدید شوند.

اگر آسپیرین یا دارو‌های غیر استروئیدی ضد التهابی‌ای مثل ایبوپرون را به طور روزانه مصرف می‌کنید، ممکن است در معرض خطر خونریزی معده و کمبود آهن به مرور زمان باشید. علت این مسأله آن است که دارو‌هایی مثل آسپیرین می‌توانند دیواره‌ی معده را تحریک کنند و از توانایی خون در منعقد شدن و توقف خونریزی بکاهند.

شدید بودن خونریزی‌های دوران پریود: بسیاری از زنان خونریزی شدیدی در دوران پریود خود دارند که این مسأله یکی از شایع‌ترین علل کمبود آهن محسوب می‌شود. شدید بودن خونریزی‌های پریود مشکل نسبتاً شایعی است، اما منوراژی، مشکلی که با خونریزی‌های شدید و غیرطبیعی در دوران پریود همراه است، می‌تواند شما را در معرض خطر کم خونی قرار دهد، چون بخش زیادی از آهن بدن از طریق خون از دست می‌رود.

سخت می‌توان به طور دقیق تعیین کرد که چه میزان خونریزی‌ای شدید محسوب می‌شود، اما اگر خونریزی‌های دوران پریودتان به حدی است که باید هر یک ساعت نوار بهداشتی خود را عوض کنید، این مسأله نشان می‌دهد که خونریزی شما به طرز غیر طبیعی‌ای زیاد است. لخته‌های خونی بزرگ، احساس درد‌های مکرر در ناحیه‌ی لگن، و بیشتر از ۷ روز بودن دوران پریود هم نشانه‌های منوراژی هستند.

زنان باردار به آهن بیشتری نیاز دارند: اگر باردار هستید ممکن است ریسک ابتلا به کمبود آهن یا کم خونی در شما بالاتر باشد. عمده دلیل کمبود آهن در دوران بارداری تقاضای بیشتری است که برای آهن در بدن به دلیل رشد جنین وجود دارد. پایین بودن سطح آهن بدن می‌تواند هم برای مادر و هم جنینش مضر باشد و اگر در دوران بارداری به اندازه‌ی کافی آهن دریافت نکنید، ممکن است در معرض خطر زایمان زودرس قرار گیرید.

زنان باردار باید روزانه ۲۷ میلی گرم آهن دریافت کنند. این نیاز در حوالی زمان زایمان به بالاترین حد می‌رسد. زنان بزرگسالی که باردار نیستند به روزانه ۱۸ میلی گرم آهن نیاز دارند.

اگر از کمبود آهن شدید یا کم خونی رنج می‌برید، ممکن است پزشک برای شما مصرف روزانه‌ی مکمل‌های آهن را توصیه کند. اگر کمبود شما خفیف باشد، ممکن است بتوانید سطح آهن بدن خود را تنها با تغییر رژیم غذایی تغییر دهید.

مواد غذایی‌ای که مصرف می‌کنید تأثیر زیادی در ریسک ابتلا به کمبود آهن دارند. این ریسک در افراد گیاهخوار ممکن است بیشتر باشد.

گوشت بهترین منبع آهن به شمار می‌رود. اما مغز‌های خوراکی، میوه‌های خشک و سبزیجاتی مثل کلم بروکلی و کلم پیچ هم می‌توانند کمبود آهن خفیف را برطرف کنند.

علاوه بر این، حبوباتی مثل لوبیا می‌توانند منبع خوبی برای آهن باشند و شما می‌توانید همزمان با مکمل‌ها یا مواد غذایی دارای آهن، مواد غذایی حاوی ویتامین C مصرف کنید تا میزان جذب آهن در بدن خود را به حداکثر برسانید. برای این کار می‌توانید مکمل آهن را به همراه یک لیوان آب پرتقال یا به عنوان یک میان وعده، به همراه آجیل مقداری پرتقال میل کنید.

میزان آهنی که دریافت روزانه‌ی آن توصیه شده برای مردان بزرگسال ۸ میلی گرم و برای زنان ۱۸ میلی گرم است.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کم خونی درمان کم خونی دوران پریود معرض خطر کمبود آهن بیماری ها میلی گرم باعث کم آهن بدن سطح آهن کم خونی کم خون ی معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۲۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمارها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود.امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

کد خبر 6089248

دیگر خبرها

  • چطور یک روزه گواهینامه موتورسیکلت بگیریم؟
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد
  • انجام موفقیت آمیز عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور
  • جعفری: استقلال لحظه آخر شانس آورد