Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-28@20:01:44 GMT

قیمت نفت تا کجا افت می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۰۳۳۵۹

قیمت نفت تا کجا افت می‌کند؟

قیمت جهانی نفت در پی نشست کشورهای تولیدکننده نفت برای مهار تبعات شیوع ویروس کرونا با ثبت بزرگ‌ترین سقوط روزانه از سال ۱۹۹۱ تاکنون به پایین‌ترین حد در ۴ سال گذشته رسید.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، قیمت جهانی نفت در پی نشست اخیر کشورهای تولیدکننده نفت برای مهار تبعات شیوع ویروس کرونا با ثبت بزرگ‌ترین سقوط روزانه به پایین‌ترین حد در ۴ سال گذشته رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که کشورهای عضو اوپک سعی داشتند تا کشورهای تولید کننده غیر اوپک(اوپک پلاس) به رهبری روسیه را برای کاهش ۱.۵ میلیون بشکه‌ای تولید نفت مجاب کنند ولی در نهایت مذاکرات روز جمعه دو طرف به شکست انجامید.

تحلیل‌گران روسی با این استدلال که شوک شیوع ویروس کرونا که طی دو هفته گذشته موجب کاهش ۱۰ دلاری بهای جهانی نفت شده، بسیار کوتاه مدت است، با اقدام فوری علیه آن مخالفت کرد. پیش‌تر نیز روسیه اعلام کرده بود که افت قیمت نفت تا ۴۰ دلار نیز از نظر این کشور عادی است و نیاز به فشار بر عرضه ندارد.

همزمان آژانس بين‌المللي انرژي اعلام کرد که مطابق تازه ترین برآورد این نهاد، تقاضا براي نفت در سال ٢٠٢٠ به طور متوسط روزانه ۹۰ هزار بشکه در مقایسه با سال گذشته کاهش خواهد یافت.

بدین ترتیب قیمت جهانی هر بشکه نفت پایه برنت دریای شمال که روز جمعه ۵ دلار کاهش یافته بود، روز دوشنبه و با شروع معاملات هفته کاری جدید، بزرگترين سقوط روزانه خود را در ٢٩ سال گذشته تجربه کرد. قیمت هر بشکه نفت برنت با ۳۱ درصد کاهش به کمتر از ۳۲ دلار رسید. نرخی که از  ۲۰۱۶ بی‌سابقه بود.

هر چند این نرخ طی معاملات ظهر دوشنبه تا ۳۶ دلار افزایش یافت ولی بانک سرمایه‌گذاری گلدمن سکس پیش‌بینی کرد که با آغاز جنگ قیمت‌ها در بازار جهانی نفت، بهای نفت برنت می‌تواند تا ۲۰ دلار سقوط کند.

سقوط قیمت نفت نه تنها آینده تولید نفت شیل را در آمریکا با چالش جدید مواجه کرده بلکه تلاش فعالان زیست محیطی برای توسعه انرژی‌های پاک را با دست‌انداز جدی مواجه خواهد کرد. همچنین کشورهای نفتی خاورمیانه که بودجه سالانه آنها وابستگی بالایی به فروش نفت دارد، همزمان با این که با کسری بودجه جدی مواجه خواهند شد ناچارند با رشد بی مهابای تولید به جنگ قیمت در بازار نفت دامن بزنند.

کارشناسان بر این باورند عربستان قصد دارد تا توليد خود را از حدود ۹.۷ به بالای ١٠ و كمتر از ١١ ميليون بشكه در بهار برساند، اقدامی که می‌تواند شکاف در اوپک را تشدید کند و موجب تضعیف بیش از پیش آن شود.

با این وجود برخی تحلیل‌گران بازار نفت نیز اقدام روسیه را عامل مهمی در جهت جلوگیری از دشوارتر شدن تلاش اقتصادهای مصرف کننده جهان برای خروج از رکود اقتصادی متاثر از فراگیری ویروس کرونا می‌دانند.

با این وجود، بازارهای مالی آسیا و اروپا به دلیل افزایش نگرانی از عمیق‌تر شدن رکود اقتصادی در جهان، طی معاملات روز دوشنبه نیز شاهد افت قیمت‌ها و شاخص‌ها بودند. بر همین اساس، شاخص بورس ژاپن(نیکی) بیش از ۵ درصد کاهش یافت و شاخص بورس آلمان(داکس) نیز روز دوشنبه ۶ درصد کاهش یافت.

انتهای پیام/4129/

منبع: آنا

کلیدواژه: اوپک قیمت نفت کرونا اوپک پلاس ویروس کرونا سال گذشته جهانی نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۳۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر

امتداد-  کارشناس و فعال بازار طلا با اشاره به افت قابل توجه قیمت طلا و انواع سکه به دلیل کاهش قیمت طلای جهانی و کاهش نرخ ارز در هفته اخیر گفت: تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، محمد کشتی آرای در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: قیمت طلا سکه و ارز در هفته که گذشت سیر نزولی پیدا کرد.

وی گفت: برخلاف هفته قبل که به بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی بالاترین سطح خود رسیده بود، از روز شنبه سیر نزولی قیمت‌ها با توجه به ثباتی که هم در مسائل سیاسی و اقتصادی جهانی پیش آمد و هم در بازار داخلی باعث شد قیمت‌ها سیر نزولی پیدا کند.

کارشناس بازار طلا گفت: قیمت اونس جهانی به بالاترین رقم خود یعنی بالای ۲۴۰۰ دلار رسیده بود اما این هفته با ۷۰ دلار کاهش در آخرین معاملات به ۲۳۲۴ دلار رسید.

کشتی آرای اظهار داشت: قیمت طلا و سکه هم با توجه به کاهش ۷۰ دلاری اونس جهانی و کاهش ۲۵۰۰ تومانی نرخ ارز، با کاهش همراه شد به طوری که در این هفته سکه طرح قدیم با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان کاهش هفتگی دیروز در آخرین معاملات ۳۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله شد.

وی افزود: قیمت سکه طرح جدید با یک میلیون و ۱۳۵۰ هزار تومان کاهش دیروز در آخرین معاملات ۴۲ میلیون تومان معامله شد.

فعال بازار طلا ادامه داد: نیم سکه این هفته با یک میلیون تومان کاهش ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان ربع سکه با ۹۰۰ هزار تومان کاهش هفتگی دیروز به ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید. سکه یک گرمی هم با ۳۰۰ هزار تومان کاهش هفتگی دیروز در آخرین معاملات ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان داد و ستد شد.

کشتی آرای گفت: طبیعتاً با کاهش ۷۰ دلاری انس جهانی و کاهش قیمت ارز قیمت طلای آب شده هم کاهش یافت. قیمت هر مثقال طلای آب شده طی هفته اخیر با ۸۷۰ هزار تومان کاهش به ۱۵ میلیون و ۲۸۵ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم با ۲۰۰ هزار تومان کاهش به ۳ میلیون و ۵۲۸ هزار تومان رسید.

فعال بازار طلا تصریح کرد: البته حباب سکه برخلاف روند نزولی قیمت طلا و سکه با کمی افزایش همراه شد علت آن هم ین بود که سکه‌هایی که بانک مرکزی حراج کرد و تا پیش از این باعث کاهش حباب شده بود، تحویل داده نشد. تحویل نشدن سکه‌های حراج شده باعث افزایش ۶۰۰ هزار تومانی حباب سکه شد و به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.

وی همچنین گفت: در مجموع در هفته گذشته با توجه به کاهش هیجانات و التهابات کاذب بازار قیمت‌ها کاهش پیدا کرد و باعث شد معاملات واقعی باشد و می‌توان گفت که داد و ستدها روال عادی خود را پیش گرفت و دیگر شاهد قیمت‌های کاذب و هیجانی نبودیم.

کارشناس بازار طلا اظهار داشت: پیش بینی می‌شود در دو روز آینده با توجه به اینکه امروز جمعه آخرین روز کاری بازارهای جهانی است قیمت‌ها در بازار داخلی در همین محدوده باقی بماند.

کشتی آرای درباره تاثیر حراج‌های سکه بانک مرکزی و عرضه این سکه‌ها در کاهش حباب سکه گفت: از روزی که حراج سکه‌های بانک مرکزی شروع شد حباب سکه کاهش یافت. اما بعد از نوروز با توجه به بودن تقاضا برای خرید سکه و وارد نشدن این سکه‌ها به بازار، باعث رشد حباب سکه شد. اما تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • قیمت سکه در سراشیبی سقوط
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ / طلای ۱۸ عیار روی مدار سقوط
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ سکه یک کانال دیگر سقوط کرد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر