Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@23:21:06 GMT

الکلی که جان می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۰۴۱۵۸

الکلی که جان می‌گیرد

‎ترس از ابتلا به کرونا و کمیاب شدن مواد بهداشتی همچون اسپری و ژل‌های ضدعفونی بخصوص الکل موجب شده برخی از سودجویان با سوءاستفاده از این موقعیت با پخش مواد غیراستاندارد و حتی خطرناک جان دیگران را به خطربیندازند.

‎مراجعه بیمارانی در تهران و چند شهر دیگر از جمله کرج و تبریز و اهواز حاکی از این است که همگی آنها به‌دلیل مصرف الکل‌‌های غیراستاندارد مسموم شده‌اند که تعدادی از آنها به‌دلیل شدت مسمومیت جان خود را از دست داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‎پیش از این نیز تصاویری از مسمومیت‌ها و نحوه تغییر رنگ الکل صنعتی با استفاده از چند قطره مواد سفید‌کننده (وایتکس) در فضای مجازی دست‌ به‌ دست شده بود. به‌دنبال افزایش مراجعه مردم برای تهیه الکل متانول، انجمن داروسازان ایران نیز نسبت به مسمومیت با متانول هشدار داد و از مردم خواست مواد و تجهیزات بهداشتی‌شان را از داروخانه‌ها تهیه کنند.

‎دکتر علی‌محمد علی ‌محمدی، رئیس بخش آموزش و متخصص مسمومیت‌های پزشکی قانونی استان تهران درباره مسمومیت‌های ناشی از الکل صنعتی می‌گوید: «این روزها به‌دلیل شیوع بیماری نوظهوری به‌نام کرونا در کشور، ترس عمومی از آلوده شدن به این ویروس، سبب رفتارهای نامتعارف در جامعه شده است. یکی از این رفتارها استفاده بی‌مورد و بیش از حد از الکل برای ضدعفونی کردن دست‌ها، سطوح، لباس و حتی خوراکی‌ها و گاهی غرغره کردن آن برای استریل کردن دهان است.»

‎اما سؤال اینجاست که الکل صنعتی چگونه می‌تواند منجر به مرگ شود. دکتر علی محمدی می‌گوید: ‎«الکل اتانول ۷۰ درصد بهترین خاصیت ضد میکروبی را دارد و بعضی از الکل‌ها مانند «متانول» یا همان الکل صنعتی و «اتیلن گلایکول» یا الکلی که در ضد یخ‌ها استفاده می‌شود، خاصیت میکروب کشی کمتری دارد. باید اشاره کنم اتانول نیز در غلظت‌های بالا یا پایین از خاصیت ضد میکروبی اش کاسته می‌شود به همین دلیل نوشیدنی‌هایی با درصد الکل مجاز و حتی غیرمجاز اصولاً خاصیت ضدمیکروبی ندارند. بر عکس مصرف الکل سبب تضعیف سیستم ایمنی می‌شود.» ‎ وی می‌افزاید: متأسفانه مصرف بی‌رویه الکل توسط افرادی که قبلاً الکل مصرف می‌کردند، یا افرادی که به تصور ضد میکروبی بودن الکل خوراکی به‌دنبال شیوع کرونا آن را مصرف می‌کنند، همچنین شست‌و‌شوی بی‌رویه دست‌ها با الکل یا آلوده کردن لباس‌ها یا دهان شویه کردن با الکل، سبب مسمومیت‌های زیادی در روزهای گذشته شده است.

‎ علی ‌محمدی در ادامه می‌گوید:« خطرناک‌تر از این موضوع استفاده از الکل‌های صنعتی مانند متانول و اتیلن گلایکول به جای الکل اتانول است. در صنعت معمولاً این دو نوع الکل را با رنگدانه‌هایی به رنگ زرد، نارنجی، سبز، آبی یا قرمز رنگی می‌کنند تا نشان از خطرناک بودن متانول باشد. همچنین ممکن است، موادی که طعم و بوی آنها را تغییر می‌دهد به آنها اضافه شود تا مورد استفاده خوراکی قرار نگیرند.»

‎این متخصص مسمومیت می‌افزاید برخی سودجویان با استفاده از چند قطره سفید‌کننده آب ژاول که به وایتکس معروف است، متانول را بی‌رنگ کرده و به اسم الکل اتانول، به فروش می‌رسانند. بنابراین باید گفت مصرف‌کنندگان ناآگاه این الکل سمی و خطرناک را به‌عنوان الکل اتانول مصرف کرده، غافل از آنکه خوردن ۱۰ سی‌سی متانول صد درصد یا ۳۰سی‌سی متانول ۴۰ درصد(۲ قاشق غذاخوری)، بدون درمان می‌تواند سبب مرگ شود!

‎ علی ‌محمدی به ابعاد دیگر پر خطر بودن الکل صنعتی هم اشاره می‌کند ومی گوید: «اگر حجم کمی از متانول از راه پوست یا به‌صورت استنشاقی جذب شود، می‌تواند خطرناک باشد. سه یا چهار نوبت شست‌و‌شوی دست‌ها با متانول یا غرغره کردن دو نوبت متانول صد درصد می‌تواند این حجم از ماده سمی متانول را وارد بدن کند. همچنین اگر سطحی به وسعت چند متر مربع، با الکل متانول شست‌و‌شو داده شده و فرد در معرض استنشاق متانول تبخیر شده قرار گیرد، می‌تواند سبب مسمومیت جدی و حتی مرگ یا کوری فرد شود.»

وی می‌گوید مسمومیت با متانول علائمی همچون تهوع، استفراغ، اسهال، سرگیجه، تنگی نفس، درد شدید شکمی، بی‌قراری و تاری دید است. این علائم از چند دقیقه بعد از مصرف تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف می‌تواند رخ دهد.

‎مسمومیت با اتیلن گلایکول که به‌عنوان ضد یخ استفاده می‌شود علائمی همچون درد شکمی، اسهال، استفراغ، تشنج و اغما، تهوع و نارسایی قلبی و کلیوی دارد.

‎اگر کسی بعد از استفاده از الکل دچار چنین علائمی شد باید در سریعترین زمان به مراکز مسمومیت مراجعه کند. در بیشتر موارد برداشت سم با دیالیز تنها راه درمانی است. در غیر این صورت احتمال مرگ یا عوارض جدی وجود دارد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: الکل الکل صنعتی الکل اتانول الکل صنعتی مسمومیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۴۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده مسمومیت الکلی پزشکان در شیراز

  برای بررسی ماجرا باید به یک هفته قبل برگردیم؛ زمانی که خبری کوتاه در فضای مجازی جنجالی شد. براساس این خبر، ۲۹ شرکت‌کننده در یک مهمانی شبانه در باغی دراطراف شیراز به علت استفاده ازمشروبات الکلی تقلبی مسموم وبه بیمارستان‌های شیراز منتقل شدند. ساعتی بعد مشخص شد، شرکت‌کنندگان در مهمانی، پزشکان سرشناس استان فارس بودند. 

مرگ پزشک مشهور 
دو روز بعد ازحادثه اعلام شد یک پزشک خانم متخصص پوست و مو و رتبه هفتم این تخصص به علت استفاده ازاین مشروبات، جانش را از دست داده وهمسرش که متخصص چشم‌پزشکی است،دچارعارضه کلیوی شده است.یک مقام آگاه در این باره به جام‌جم گفت: «مهمانی دراطراف شیراز برگزار شده بود ومیزبان اقدام به خرید مشروباتی کرده بود که به صورت دست‌ساز پر شده بودند. میزبان خودش پزشک نبودامااغلب مهمانان ازپزشکان بودند؛خانم دکتر پس ازمصرف مشروب، فوت کرد.دستگاه قضایی به این ماجرا ورود کرده است.با توجه به میزان صدمات مصرف مشروبات الکلی، مهمانان مقدار زیادی مشروب خورده بودند.» 

واقعیت ماجرا چیست؟
در حالی که اخبار در فضای مجازی از مسمومیت ۲۹‌پزشک دراین حادثه خبر می‌داد اما افشین محمدی دره شوری معاون دادستان شیراز و سرپرست دادسرای جنایی و جرایم امنیتی این شهر درباره جزئیات این حادثه گفت: در این ماجرا شش نفر دچار مسمومیت شدند که یک خانم دکتر جانش را از دست داده است.وی افزود: در حال حاضر همه مسمومان از بیمارستان مرخص شده و کسی در بیمارستان بستری یا در کما نیست. اطلاعات منتشر شده در فضای مجازی غیر‌واقعی است.  به گفته معاون دادستان شیراز تاکنون سه نفر در رابطه با این حادثه بازداشت شده و تحقیقات برای دستگیری افراد مرتبط با این حادثه ادامه دارد. 
دکتر مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با اشاره به این‌که افراد مسموم آن تعدادی که مطرح شده نیستند، تاکید کرد: اعدادی که ازافراد مسموم و بستری اعلام می‌شود واقعی نیست؛ این حادثه در یک مهمانی شخصی رخ داده و اکثر افراد حاضر در آن جزو کادردرمان بخش خصوصی بودند.وی افزود: تمام افرادحاضر در مهمانی پزشک نبودند و این ادعاها هم درست نیست.یکی از کاربران فضای مجازی مدعی شده، مشروبات استفاده شده در این مهمانی مرگبار، ویسکی پلمب شده بود که به اصطلاح اصل نامیده می‌شود اما در واقعیت، این مشروبات تقلبی و دست‌ساز و حاوی الکل صنعتی بوده است.
روابط عمومی سازمان نظام پزشکی شیراز هم به جام‌جم اعلام کرد، دراین رابطه پرونده‌ای درنظام پزشکی مطرح نشده و پزشک فوت شده عضو نظام پزشکی جهرم بود‌. 

دیگر خبرها

  • «کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»
  • علائمی که نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • ناآگاهی مهمترین علت مصرف الکل و دخانیات
  • پشت پرده مسمومیت الکلی پزشکان در شیراز
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • فوت یک پزشک بر اثر مصرف مشروبات الکلی!
  • دستگیری ۳ نفر برای مسمومیت الکلی و فوت یک پزشک