Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@03:22:55 GMT

اپیدمی به نام خانه‌های اجاره‌ای گردشگری

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۰۴۴۱۴

اپیدمی به نام خانه‌های اجاره‌ای گردشگری

در هر کجایی از کشور ایران خانه‌های شخصی خالی با حداقل امکانات دیده می‌شود که به صورت شبانه در اختیار گردشگران قرار می‌گیرند؛ این کسب و کار غیر قانونی در عید نوروز رونق گرفته و حالا با وجود کرونا تبدیل به اپیدمی شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در آخرین جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر استان، طرح تعطیلی اقامتگاه‌های غیرمجاز و غیر استاندارد، کمپ‌ها، مدارس و سکونتگاه‌های دولتی مصوب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس در استان اصفهان تنها، هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی که بتوانند مجوزهای بهداشتی را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخذ نمایند، می‌توانند میزبان مسافران باشند. این مسئله باعث شده تا ظرفیت اسکان استان بسیار کاهش یابد و سود جویانِ کلید به دست اقامتگاه‌های غیر مجاز چون خانه‌های شخصی و خانه مسافرها را تبلیغ کنند.

خانه‌های اجاره‌ای شبانه یا خانه مسافرها، چند سالی است تبدیل به بزرگترین معضل برای سفرهای داخلی ایران شده. این پدیده که روز به روز به گستردگی آن افزوده شد و مسافران داخلی ایران به آن عادت کردند، برای ذی‌نفعان گردشگری یک اپیدمی است. در هر شهر و حتی روستایی از ایران افرادی هستند که خانه‌هایی با حداقل امکانات و البته بدون مجوزهای لازم را در اختیار گردشگران قرار می‌دهند.

این خانه‌ها برای مسافران بسیار مقرون به صرفه‌تر از اقامتگاه‌های استاندارد گردشگری همچون هتل هستند و به همین دلیل طرفداران زیادی دارند. پدیده خانه مسافرها در فصل‌های شلوغ به خصوص عید نوروز تب بالایی پیدا می‌کند و حتی برخی افراد خانه‌های شخصی خود را برای کسب درآمد خالی و در اختیار مسافران قرار می‌دهند.

سالیان درازی است که خانه مسافرها تبدیل به معضل بزرگی برای ذی‌نفعان اصلی گردشگری همچون هتل‌ها و مسافرخانه‌ها شده‌اند. تلاش‌های مختلفی هم برای کنترل این اپیدمی از جمله صدور مجوز و یا ساماندهی توسط وزارت (سازمان) میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انجام شد و حتی در برخی شهرها مانند اصفهان شهرداری‌ها هم وارد میدان شدند و سعی کردند کنترلی بر این آشفته بازار داشته باشند؛ اما این تلاش‌ها بی نتیجه بود و هیچگاه نتوانست این معضل را حل و کنترل کند.

البته لازم به ذکر است در فصل‌های شلوغ گردشگری و خصوصاً عید نوروز این خانه‌ها عصا دست مدیران اجرایی در شهرها و استان‌ها شده و شاید دلیل دست باز دلالان این حوزه هم اسکان مسافران در زمان تکمیل ظرفیت تمام اقامتگاه‌ها بوده است. با این حال شرایط کشور در تعطیلات نوروزی سال جاری شرایط خاصی است. تاکید و تلاش مسئولین هم بر خانه نشینی و جلوگیری از سفر شهروندان ایرانی است تا جلوی شیوع ویروس کرونا گرفته شود.

وجدان‌های خواب

در روزهای گذشته اظهار نظرات مختلفی از سوی استاندار اصفهان و مسئولین اداره‌کل گردشگری این استان در راستا جلوگیری از سفر هموطنان به این استان شده است. اصفهان همواره در عید نوروز جز پنج استان برتر از نظر تعداد گردشگران است و حالا این شهر جز کانون‌های ویروس کرونا نیز محسوب می‌شود. این روزها که بسیاری از مردم نگران سلامتی خود هستند و حتی خودجوش راه شهرها و روستاهای خود را بر روی غیربومیان بسته‌اند، افرادی هم هستند که در فضای مجازی و بسترهایی چون "دیوار" و "شیپور" تبلیغ خانه‌های شخصی برای اجاره به مسافران را می‌کنند.

این مسئله سر و صدای زیادی در فضای مجازی به پا کرده و بسیاری از شهروندان اصفهانی خواستار شناسایی و پلمپ این واحدها شده‌اند. خبرنگار ایمنا سعی کرده تا با چند نفر از افرادی که خانه‌های اجاره‌ای روزانه در اختیار مسافران قرار می‌دهند صحبت کند، یکی از همین افراد که خانه‌ای در خیابان آتشگاه دارد می‌گوید: " یک خواب داریم، دو خواب هم داریم. هیچ مشکلی هم از نظر بهداشتی وجود ندارد، خودم در بیمارستان کار می‌کنم و اوضاع آنقدر هم که می‌گویند خراب نیست. آدم‌های زیادی تست می‌دهند، اما همه تست‌ها که مثبت نیست."

یک فرد دیگر که حدود هشت ساعت از تبلیغ خانه‌اش در سایت دیوار می‌گذرد درخواست برای اجاره خانه را نمی‌پذیرد و اذعان دارد: "وضعیت در شهر اصفهان تقریباً قرمز است و شرایط خوبی نیست. بهتر نیست که در این شرایط در خانه ماند و سفر نکرد؟! شرایط سختی پیش رو داریم و بهتر است همه رعایت کنیم! " این اظهارات در کنار تبلیغ اقامتگاه‌های غیرمجاز به مسافران در نوع خود جالب است.

یک مرد جوان صاحب خانه دیگری در محدوده خیابان حکیم نظامی است که با او تماس می‌گیریم، به نظر می‌رسد او تجربه زیادی در اجاره خانه دارد و خانه‌های زیادی هم در دست برای اجاره دارد. این فرد معتقد است که سفر کردن مشکلی ندارد و اگر مسافر مسائل بهداشتی را رعایت کند مشکلی برایش پیش نمی‌آید. او اظهار می‌کند: "یک ساختمان پنج طبقه دارم، خودم در یکی از واحدها هستم و بقیه را اجاره می‌دهم. هر سه چهار روز یک‌بار هم یک شرکت کل ساختمان و واحدها را ضد عفونی می‌کند."

قماربازی به قیمت سلامت مردم

تمامی این افراد برای خانه‌های خود قیمتی بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر شب در نظر دارند. آن‌ها همچنین معتقدند که کرونا اخلالی در روند سفرهای نوروزی ایجاد نخواهد کرد و باید از ظرفیت مسافران در شهر استفاده کرد. این استفاده یعنی برای چند ریال بیشتر بر روی سلامت و بهداشت افراد قمار کردن. نباید فراموش کرد که روند شیوع ویروس کرونا مانند بازی دومینو است و برای متوقف کردن آن باید یک مهره را از میان برداشت.

این‌طور که به نظر می‌رسد تقریباً تمام بخش‌های کشور برای کنترل ویروس کرونا دست در دست هم گذاشته و در این راه مردم نقش اصلی را دارد. مردم بیشترین آسیب را از کرونا دریافت می‌کنند و بیشترین نقش را در کنترل این ویروس دارند، اما زمانی که همه آحاد جامعه نقش خود را به درستی ایفا نمی‌کنند شاید راهی چون قرنطینه باقی نماند.

گزارش از: یزدان روحانی_ خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر ایمنا

کد خبر 414210

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مسافران نوروزی مسافران سفر رهن و اجاره مسکن گردشگری قرنطینه ممنوعيت ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا پیشگیری از کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق خانه های شخصی خانه مسافرها ویروس کرونا اقامتگاه ها عید نوروز خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۴۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی

مرتضی صفری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: با حمایت‌های استاندار آذربایجان‌غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و در این زمینه ۸۰ طرح در حال اجرا است.

وی با ابراز تأسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته  افزود: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان نخستین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بنا‌های تاریخی و خانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری در ادامه  گفت: تعدادی از بنا‌های تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بنا‌های تاریخی را برعهده دارند که متأسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بنا‌های با ارزش استان در حال تخریب است.

به گفته  مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی، برای حفاظت بنای تاریخی، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بنا‌ها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بنا‌ها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • اجاره خانه به این افراد ممنوع شد
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • فیلم| دزدی با آگهی اجاره خانه ؛ ماجرا چیست؟
  • دزدی با آگهی اجاره خانه ؛ ماجرا چیست؟
  • با ۵۰۰ میلیون تومان در کجای تهران می‌توان خانه رهن کرد؟
  • رشد ۴۲ درصدی اجاره خانه در فروردین ۱۴۰۳
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • با ۳۰۰ میلیون تومان در کدام محله خانه اجاره کنیم؟