Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، پانته‌آ دری معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران که در برنامه رادیویی «رادیو گفت‌وگو» سخن می گفت، درباره راهکارهای جبران تعطیلات پیش آمده در مدارس اظهار کرد: در سند برنامه درس ملی، ساعت‌های آموزش دوره‌های تحصیلی در هفته‌های آموزشی تعیین شده است. دست اندرکاران تعلیم و تربیت ادعا می‌کنند در مجموع ۱۲ هزار و ۸۰۰ ساعت میانگین ساعت‌های آموزشی است در حالی که میانگین دنیا ۸۰۰۰ ساعت است و این موضوع فاصله ایران را با نظام‌های آموزش از جهت ساعت ارائه خدمات آموزشی نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در ایران هفته‌های آموزشی در دو نیم سال طراحی شده است که البته در دوره ابتدایی پیوستگی منسجمی دارد زیرا در دو دوره سه ساله ابتدایی ارزشیابی کیفی و توصیفی وجود دارد. اکثر قریب به اتفاق همه مدارس در دوره ابتدایی تک معلمی اداره می‌شوند که یک قدرت مانوری به معلم و محتوای آموزشی که قرار است به شکل توصیفی و فرآیندی و عملکردی مورد سنجش و ارزشیابی تحصیلی قرار گیرد، می‌دهد. بنابراین کمترین چالش را در دوره ابتدایی داریم و معلم به راحتی می‌تواند برای ۲۵ ساعت برنامه درسی خودش، ابتکار عمل داشته باشد.

دری با بیان اینکه تعطیلات رسمی در طراحی درسی پیش بینی شده‌اند و معلم هر پایه آن را رصد و برایش برنامه‌ریزی می‌کند؛ درباره تعطیلات پیش نشده اظهار کرد: وقتی این نوع تعطیلات زیاد اتفاق می‌افتد، مشکلات زیادی در دوره متوسطه رخ می‌دهد زیرا عناوین درسی جدا شده‌اند و معلم‌ها به صورت تخصصی سر کلاس می‌روند و معلمی که در دو هفته تعطیلی داشته، عملا چهار جلسه را از دست داده است و این مشکل زیادی ایجاد می‌کند.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران از بیشتر شدن مشکلات ناشی از تعطیلی‌های پیش بینی نشده در دوره متوسط دوم گفت و اظهار کرد: در این دوره، هدف گذاری عمدتا راهیابی دانش آموزان به دانشگاه از طریق کنکور و شرکت در امتحانات نهایی جهت کسب گواهی تحصیلی است. در دوره‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانی که آموزش‌ها به شکل پودمانی برگزار می‌شود نیز با تبعات ناشی از کاهش ساعات آموزشی روبرو هستیم.

آموزش و پرورش از تصمیم گیری متمرکز فاصله بگیرد

به گزارش ایسنا، نادیا دواری، رئیس آموزش و پرورش یکی از مناطق شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه باید به امر تعلیم و تربیت دانش‌آموزان به عنوان یک فرآیند و بسته آموزشی و تربیتی توجه شود گفت: در دوره ابتدایی، فرصت‌های آموزشی فقط منحصر به کلاس‌های درس و آموزشی که معلم سر کلاس می‌دهد نیست بلکه مباحث مختلفی مانند تکالیف مهارت محور و برنامه ویژه بوم نیز پیاده می‌شود.

وی درباره برنامه ویژه بوم توضیح داد و اظهار کرد: این برنامه دو ساعت از برنامه درسی ملی را در اختیار معلم و مدرسه قرار می دهد که در چارچوب کتاب‌های درسی نیست. باید به سمتی برویم که اینگونه فعالیت‌ها در مدارس افزایش یابد و خودمان را از ریشه‌های برنامه‌های درسی ملی تا حدی دور کنیم. البته این به معنای بی ارزش کردن برنامه‌های درسی ملی نیست زیرا به هر حال برنامه های درس ملی ضامن یکپارچگی و وحدت کشور است.

رئیس آموزش و پرورش یکی از مناطق شهر تهران اشاره کرد: باید به این موضوع توجه کنیم که نقاط مختلف ایران از نظر آب و هوایی دارای شرایط مختلفی است و حتی در خود تهران نیز در برخی از نقاط، دانش‌آموزان به دلیل بارش برف با مشکلات زیادی رو به رو می‌شوند و به همین جهت دانش آموزان تعطیل می‌شوند اما در نقطه دیگر بچه‌ها به مدرسه می‌روند. بنابراین باید این موضوعات را در فرآیند تحصیلی مورد توجه قرار داد.

وی به مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش در قالب مدرسه محوری اشاره و بیان کرد: اگر به این مصوبات توجه شود و بعضی از موارد را به مدارس واگذار کنیم، قطعا مشکلات برای جبران تعطیلات پیش بینی نشده در دوره متوسطه کاهش می‌یابد. به عنوان نمونه تعطیلات پیش بینی نشده در دوره ابتدایی اختلال کمتری دارد زیرا دست معلم برای مانور دادن و جابجایی دروس باز است.

دواری تاکید کرد: وزارت آموزش و پرورش باید از تصمیم گیری متمرکز فاصله بگیرد و به مدرسه محوری جهت دادن اختیارات به مدیر و معلم درباره مسائل اداری و آموزشی روی بیاورد تا در هنگام تعطیلات پیش بینی نشده دچار مشکل نشود. همچنین آموزش و پرورش باید در راستای مشارکت پذیری در آموزش با اولیا و ایجاد فرصت‌های آموزشی و پرورشی در خارج از محیط مدرسه حرکت کند.

بی‌سرانجامی تغییر تقویم آموزشی

در ادامه اسد حجازی، عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان نیز به بی سرانجامی تقویم آموزشی اشاره کرد و گفت: اگر تقویم آموزشی مصوب می‌شد، تا اندازه زیادی می‌توانست تعطیلات پیش بینی نشده را پوشش دهد و این موضوع با توجه به تنوع اقلیمی که وجود دارد، از اهمیت زیادی برخوردار است و امیدوار هستم موضوع تقویم آموزشی ادامه پیدا کند.

عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان به برنامه درسی غیررسمی تحت عنوان برنامه «بوم» اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش باید در این زمینه برای تمام کشور برنامه داشته باشد و تنها یک نسخه برای تهران و شهرهای بزرگ نباشد. همچنین آموزشگر و مربی باید آموزش لازم را در این زمینه ببیند.

وی تصریح کرد: تاثیر برنامه درسی غیررسمی بیشتر از برنامه درسی رسمی است و تاثیری که برنامه‌های درسی غیررسمی در دوران دبیرستان و همچنین ابتدایی بر دانش آموزان گذاشته بیشتر بوده است و این مساله هنگام تعطیلات پیش بینی نشده اهمیت بیشتری پیدا می‌کند بنابراین باید برای اجرای برنامه بوم، یک برنامه ریزی فراگیر داشته باشیم تا همه مدارس را پوشش دهیم.

کد خبر 490591 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش كرونا در ايران مدرسه و مدارس دانش آموز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش كرونا در ايران مدرسه و مدارس دانش آموز دوره ابتدایی آموزش و پرورش تقویم آموزشی برنامه درسی دانش آموزان شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۴۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: در طراحی سوالات امتحانات نهایی ارزشیابی از یادگیری مورد توجه است به طوری که دانش‌آموزان از حفظیات دور باشند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو محسن زارعی، معاون وزیر آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار داشت: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش وپرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

وی یادآور شد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یکباره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم. این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تاثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

زارعی یادآور شد: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

دیگر خبرها

  • مسکن مهر دامغان نیازمند ۲ مدرسه است
  • هوشمندسازی ۴۰۰ کلاس درس در بردسکن
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • جذب بیش از ۱۰۰۰ دانشجو معلم در گیلان
  • اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • آموزش خبرنگاران شهرستان‌های غرب گیلان