Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@23:15:03 GMT

رجایی: کشور از حضور شایستگان در مجلس یازدهم محروم شد

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۰۴۵۸۳

رجایی: کشور از حضور شایستگان در مجلس یازدهم محروم شد

«غلامعلی رجایی» روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، مجلس یازدهم را مجلسی نیمه کارآمد عنوان کرد و گفت: دست‌کم آنچه ما در لیست تهران مشاهده کردیم افرادی مسلط و برخوردار از تجربه و شایستگی در آنها کمتر دیده می‌شود که این عوامل به خودی خود فرایند اجرایی مجلس یازدهم را کند می‌کند.

مشاور پیشین مرحوم آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی افزود: مدتی طول می‌کشد که مجلس بعدی جایگاه خود را پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اگرچه جوان‌گرایی در امور مدیریتی کشور موضوع مهم و خوبی است، در مجلس شورای اسلامی نباید بحث پیری، جوانی و سن و سال مطرح شود، بلکه برای نمایندگان، خبرگی، پختگی و تجربه باید در اولویت قرار گیرد، از این جهت مجلس بعدی این موانع را سر راه خود دارد.

رجایی با اشاره به یکدست بودن مجلس یازدهم گفت: پیش‌بینی می‌شود اگر مجلس یکدست اصولگرای یازدهم، نتواند درک صحیحی از شرایط منطقه و کشور در اوضاع کنونی داشته باشند و برای دولت مانع‌تراشی کند، باعث خسارت خواهد شد. حال باید دید که مقامات عالی‌رتبه نظام چقدر می‌توانند مانع تندروی و کشیدن ترمز نمایندگان افراطی شوند.  

وی ادامه داد: صحبت‌های بعضی از این افراد تندرو حاکی از آن است که به محض استقرار در مجلس و با فاصله کوتاهی ممکن است سوال از کابینه را شروع کنند و چون رای اعتماد مجلس قبلی به وزرا را قبول ندارند و آنرا جهت‌دار می‌دانند. بنابراین مانع ادامه کار برخی از وزرای دولت روحانی خواهند شد.

مشاور سابق رسانه‌ای شهردار تهران خاطرنشان کرد: جایگاه و شان مجلس این است که همواره مطالبه‌گر باشد و بر وضعیت اجرای قوانین نظارت کند، امیدوارم مجلس یازدهم این مهم را بتواند انجام دهد. به نظرم اگر اعضای پارلمان سن و تجربه کافی نداشته باشند از عهده نظارت بر اجرای قوانین بر نمی‌آیند.

رجایی یادآور شد: کسی که تجربه کار شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها را ندارد، در مقام ناظر چگونه می‌خواهد بر استاندار، فرماندار، شهردار و وزیر نظارت کند؟ از این جهت فکر می‌کنم کشور به دلیل چینش نهادهای نظارتی ضرر کرد و مجلس یازدهم از بعضی نیروهای شایسته محروم شد.

وی درباره اختلافات داخلی اصولگرایان چه قبل از انتخاب شدن و چه بعد از آن، اظهار کرد: آنها برای ریاست مجلس هم اختلاف خواهند داشت و هر کدام می‌خواهند نفر خودشان بر ریاست مجلس بنشیند. این اختلافات در تهران وجود داشت، ما نگران اختلاف آنها نیستیم و با توجه به عقبه‌ای که دارند حتماً با هم هماهنگ می‌شوند که چه کسی رئیس باشد و کمیسیون‌ها به چه شکل اداره شوند.

رجایی افزود: به هر حال برداشت من این است که شرایط کشور اجازه نمی‌دهد بعضی از تندروها برای مجلس خط و مش تعیین و دولت را متوقف کنند. باید مانع تندروی آنها شد تا کشور را در سراشیبی قرار ندهند.

این فعال اصلاح‌طلب در خصوص نقش اقلیت اصلاح‌طلب در مجلس آینده اظهار کرد: اصلاح‌طلبان در شرایطی که تعداد بیشتری هم در مجلس داشتند نتوانستند کارایی لازم را داشته باشند  بنابراین آنها چاره‌ای ندارند و باید مرخصی بروند.

وی با بیان اینکه دولت نتوانست از ظرفیت آاصلاح‌طلبان استفاده کند، خاطرنشان کرد: از طرفی اصلاح‌طلبان در بدنه و کادر مدیریتی کشور رفته رفته جایگاه خود را از دست دادند و با بیشترین هزینه کمترین حضور را در سطح دولت دارند.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان اصولگرایان مجلس یازدهم پروندهٔ خبری گام هفتم، اعلام نتایج انتخابات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان اصولگرایان مجلس یازدهم مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان اصولگرایان مجلس یازدهم مجلس یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۴۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان

۹۰ کاندیدا برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده از ۲۹۰ کرسی مجلس تا ۸ صبح پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت به رقابت می‌پردازند.

به گزارش مشرق، تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در حالی از بامداد ۱۳ اردیبهشت‌ماه آغاز شد که ۹۰ کاندیدا برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای‌اسلامی به رقابت می‌پردازند؛ رقابتی که تا ۸ صبح پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت‌ماه ادامه خواهد داشت.

ماراتن انتخابات مجلس دوازدهم که از اسفندماه ۱۴۰۲ آغاز شده‌ در شرایطی روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ به خط پایان می‌رسد که رقابت‌های انتخاباتی در ۱۵ استان کشور به اوج رسیده و کاندیداها در ۲۱ حوزه انتخابیه درحال فعالیت‌های انتخاباتی به‌منظور جلب‌نظر مردم هستند.

دراین میان رقابت‌های انتخاباتی در استان تهران حال‌وهوای دیگری به‌خود گرفته است؛ رقابت ۳۴ کاندیدا برای کسب ۱۶ کرسی نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و همچنین ورامین، پیشوا و قرچک رقابت‌ها در این حوزه را در کانون توجه رسانه‌ها و افکارعمومی قرار داده‌است.

در چنین شرایطی اگرچه رقابت انتخاباتی در تهران تنها در اردوگاه اصولگرایی در جریان است، اما کاندیداهای منسوب به جریان اصلاح‌طلبی نیز در برخی حوزه‌ها به دور دوم راه یافته‌اند؛ موضوعی که سبب شده در این دور از انتخابات نیز رقابت میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان جریان داشته باشد.

رویکرد اصلاح‌طلبان در دور دوم

طی روزهای اخیر تحرکات انتخاباتی محدود به جریان‌های اصولگرایی نبوده و جریان‌های اصلاح‌طلب نیز فعالیت‌هایی را برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم داشته‌اند.

براین اساس هم بود که حزب اعتماد ملی اعلام کرد از کاندیداهایی که گرایش اصلاح‌طلبی یا متمایل به اصلاح‌طلبان داشته باشند، حمایت خواهد کرد.

براساس برخی گمانه‌زنی‌ها در اردوگاه اصلاح‌طلبی، ندای ایرانیان، کارگزاران سازندگی، اعتمادملی و اعتدال و توسعه ازجمله احزاب اصلاح‌طلبی هستند که از برخی کاندیداهای به دور دوم راه یافته در نقاط مختلف کشور حمایت می‌کنند.

رقابت در اردوگاه اصولگرایی

ترکیب کاندیداهای حاضر در دور انتخابات مجلس دوازدهم در تهران نشان می‌دهد در این حوزه انتخابیه رقابت تنها در اردوگاه اصولگرایی جریان دارد.

براین اساس هم بود که طی روزهای اخیر شاهد انتشار فهرست‌های مختلفی از این جریان به‌منظور رقابت در تهران بوده‌ایم؛ فهرست‌های چندگانه‌ای که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

دیگر خبرها

  • تقدیر از اقدام برجسته بانک سپه در مدیریت یارانه پرداختی دولت در حوزه آرد و نان
  • فیلم/ اقداماتی که حسین‌زاده بحرینی در مجلس یازدهم انجام داد
  • مسعود پزشکیان رکورددار شد /۹ نماینده پرسابقه مجلس دوازدهم را بشناسید +جدول
  • تبدیل وضعیت شغلی فرهنگیان با جدیت دنبال می‌شود
  • مجلس دوباره به موضوع افزایش حقوق بازنشستگان ورود می‌کند؟
  • افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • تحول از مجلس سنتی به نوین از مجلس یازدهم تا دوازدهم
  • انجام ۶۰ نظر سنجی در موسسه افکارسنجی ملت